Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2010 06:56 - Кой и кога е създал Щ,Ч,Ю,Б,Ж ?
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 2197 Коментари: 2 Гласове:
5





За да е изобретено каквото и да е нещо през 9 век ,то това нещо не трябва да налично и да се открива във времена отпреди 9 век.
"Славянската" наука е категорична, основавайки се на точно две съобщения ,единствените в които се говори за букви ,че Азбуката на Славяните била създадена през 9 век. Защото както се казва в първото съобщение „Сказание о писменех“, Славяните преди четели и писали с черти и резки ,докато някой не им изобретил буквите.Щом се говори за изобретяване на букви ,т.е. нещо което по рано не е съществувало, то упоменатите букви за т.нар. славянска азбука са създадени в 9 век. И в същото съобщение те са указани и изобретените букви "и это — б, ж, s, л, ц, ч, ш, 19 ъ, шь, мь, ь, Ъ, Ж , ю, Я." из

„Сказание о писменех“, "IV. Это же — письмена славянские, и так их надлежит писать и выговаривать: а, б, в даже и до . 14 15 Из них же 24 подобны греческим письменам, а это — а, в, г, д, е, з, и, i, к, л, м, н, о, п, р, с, т, оу, ф, х, , 16 и, П , хлъ, тъ, 16 а 14 17 (соответствуют) славянской речи и это — б, ж, s, л, ц, ч, ш, 19 ъ, шь, мь, ь, Ъ, Ж , ю, Я."

Във второто директно се опровергава .От него разбираме,че има налице и друга азбука ,отново изобретена от някой си св Кирил Константин ,но с много важната подробност,че тази азбука била преустроена от св Климент Охридски .
Който не знае за кое сведение пиша да отива директно на катинката да ми покаже коя "предкирилска" буква измислена в девятое столетие съм изпуснал да подчертая.
Е това Щ,Ч,Ю,Б,Ж които употребяваме днес са същите посочени и в „Сказание о писменех“,като Щ,Ч,Ю,Б,Ж или те изобщо не са преустроени ,което доказва че имаме поне двама КирилоКонстантиновци които са създатели на азбука.

Разбира се ,както и всичко други документи на "славянски език" и не само свързано с Писмеността и тези две сведение са открито за науката от руските учени ,по правило търговци,които ги били изнамерили.Публикувани са от руски учени ,обяснени от руски учени,съхранявано в руски хранилища. Доколко това говори за обективността на всичко публикувано от руснаците оставям на читателската преценка. Но бг-историята и специално в частта и за писмеността е на база руските научни известия които са все от преписи на ръкописи от които се липсват един два листа, с изчегъртани имена я на Симеон я на друг и отгоре напиосано де Светослав,де Борис и Глеб , де що им изнася . От руснаци намерени ,от руснаци първо забелязали голямото научно откритие,от руснаци ,в руско издание публикувани,всичките в руски хранилища съхранявани.

В единствения материал ,който не се намира в руски ръце и не е обнародван от руски учени цар Алексанър пише ,че българите пишат с отчасти гръцки с отчасти български или персийски букви.За мен не е и изненада ,че мушмороците изи блогове и форуме дори не знаят кой е цар Алексанъдр. За да не бъда голословен и да се върна в темата , сравнете само заглавието дадено на това сведение «Сказание, как составил св. Кирилл Философ азбуку для славянского языка и книги перевел с греческого на славянский язык» и погледнете в текста му. Писмеността била славянска ,няма и дума за българи,била съставена от двама родни братя Кирил и Методи и т.н. и т.н. И това било документ съставен от някой си Черноризец Храбър ,разбира се отново открит от братушки ,в български ръкопис от времето на цар Александър( ?) , който български цар сам не знаел,че пише със "славянски" букви ,а в царски документ е посочил български или персийски.( К. Ф. Калайдович, който намерил т.н. «Лаврентиевски сборник» (български ръкопис от 1348 г., от времето на цар Иван-Александър), където намерил и списък, съдържащ по-стара редакция на Произведението се отпечатва за първи път в т.нар. «Острожски буквар» в 1578 г от Иван Федоров ).
И друго, като е български документа ,с наред още мн.други подобни,защо не ги върнат на България оригиналите ,така както Света връща на Гърция,Иран,Египет и др. изнесените им културни ценности ? Ама затова се иска дупе,като на македонски войвода,който поставя Освобожднието на Милата Македония над Всичко,каквито привинциалните български правителства нямат. Те си заебали историята на гръцките манастири сякаш те са били работодателите на Историята ,а а не самоковския македонец изветен с името Паисий,който я е писал и в Германия, из българските земи от Прага до Урал и Солунско, в един,манастир,в друг,така ,че това произведение не е изобщо монашеска собтвеност за каквато му се приписва от провинциалните бг-правителства,че било собственост на монашеската република в Атон .
Я сега тук от тези букви на картинката некой да каже коя е създадена в девети век,че да има шанс да е "кирилска".


image



Гласувай:
5



1. shtaparov - Интересно
21.11.2010 00:52
Интересно беше да се дадат повече сведения за показания образец-къде е
намерен и кога,къде е сега,как се датира и тълкува,какво представлява и т.н.
Това би хвърлило повече светлина върху вероятността на него да има древно-Български руни,на каквито приличат част от знаците.Текстът също прилича
като да е написан на някакъв древен вариант на Българския език,и това би било отлично,ако паметникът не е фалшификат!
цитирай
2. marknatan - разбирам, че не знаеш сведението за ...
21.11.2010 23:03
разбирам,че не знаеш сведението за втората азбука пак изобретена от някос това име и директно си отишъл на картинката
"че има налице и друга азбука ,отново изобретена от някой си св Кирил Константин ,но с много важната подробност,че тази азбука била преустроена от св Климент Охридски .
Който не знае за кое сведение пиша да отива директно на катинката да ми покаже коя "предкирилска" буква измислена в девятое столетие съм изпуснал да подчертая.
Е това Щ,Ч,Ю,Б,Ж които употребяваме днес са същите посочени и в „Сказание о писменех“,като Щ,Ч,Ю,Б,Ж или те изобщо не са преустроени ,което доказва че имаме поне двама КирилоКонстантиновци които са създатели на азбука. "



отиди в "Пътя към европа минава през босПора" и виж другите фалшификата

http://marknatan.blog.bg/history/2010/10/05/pytiat-kym-evropa-minaval-prez-bospora.615810
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3861105
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930