Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2011 16:47 - Етимология на титлата Бай у българите-от третото лице на Бог-3.Баал 1.Господ 2.Кириос
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 2815 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.01.2011 17:11



Трите "лица" на Бог са -Господ,Кириос и Баал
Нека да разгледаме болгарское название за Бог за пригледност . Господ . Означава Господ,Господин, и Господар
Семантичната логика при тази на бг господа е същата и за Кириос и Баал .
Как стоят нещицата при Баал. Баал означава тоже и Господ и господар и господин.
С Баал (Господ ) се означава различни божества. И изобщо служи за означаване на Бог.
Обръщението Баал се отнася за всяко божество .Във Финикия има баал на Тире,баал на Картаген и т.н. и т.н. .При юдео-християнството на Баал Господ не изпраща огън ,а запалва олтаря на пророк Илия (налично и Корана). В библията Св. Илия избива жреците на Баал .

Глава на семейство тоже .Почетна титла също. Обръщението баал се използва и като почетно обръщение за господар( на къщата),към уважаван человек,към чиновници ,но също така и с леко ирочничен шегобиен характер.(в арабския)

Независимо на какъв език е семантичната логика е една и съща.Господ ,Кириос,Баал. Но само от Баал става Бай. Семитска дума която така и се произнася Баян- Господар,като великия каган Баян на аварите . Баята работа бил тоя Баян.Живели римските граничари българите при него докато той се млател с византийците. Е не стях,щото те не съществували,ама да кажем с християните ,така веке нема обръкване. по тия ширини и у тия фремена други христиени нема.
Та ,че Баал е бай е ясно от примерчето. Който иска да си го разширява .
От Аварите или Арабите са я усвоили римските служебни названия ,т.нар. българи,служебната титулната дума преди да я превърнат в народностна титла?
Май,май са опънали банера над Варнеския залив римлянето,пародн християните, с надпис между два балона със служебното название българи ,което съществувало в продължение на стотици години като служебна дума в Рим на Европата . И от другата страна са използвали банера за Бай.
На къф друг носител в продължение на стотици години ще просъществува служебното название -на Дунав -ще се изтрие ,на Хемус- ще изветрее освен на банер над Варненския залив за радост на маймуняците дето не знаели,че били римски граничари и питали римския папа за римските закони. Ма и той и папата не знаел, че били римски граничари ,дето си тепали граничарите,ако им избегал некой свободен или роб и им обяснявал,на тех римските граничари,че това не е редно по римските закони на павел и по римските закони без павел

Не знаел тъпия римски папа,че римските граничари,българите,установявали граница с римския император на франките назначен от римския папа преди него !?

Айнхард

"

825 г. ...Когато след привършване на лова се завърнал там, императорът изслушал българското посолство. То било дошло, за да се установят границите и пределите между франки и българи. А императорът, като изслушал българското посолство, отговорил на владетеля им, както намерил за добре, чрез писмо, изпратено по същите пратеници, които били проводени при него." 
Тъп римски папа ,не си знаел римските служебни понятия и се объркал се и дал латиницата на поляците . И на турките,които бил хун гари,като бул гари ,се римско служебно понятие в продължение на стотици години,както е доказал маймуняка боцко с Отворената Ромска Трътка ,ама на бул гарите прецакани.Дошли турките в девети век и ги преварили за латиницата и за граничарстването.
Срам,срам,срам. Добре,че е Отворената Ромска Трътка за която време и пространство не съществуват да оправи грешките на сторито.
Връщането на времето вече започна.Гръка Керамисопулос,още през миналио век бил доказал Отворената Ромска Трътка, ама и той като папата не знаел. Но щом е бил написал ,че българи идвало от бург,и бургариите ,стражарите на бурга били българите, а тва било доказано от Боцко скачал в джобчето на маймуняка .
Иде ред на папата.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3865107
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930