Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2011 01:11 - Град Новиодунум-днешен Неверс ,Франция. Етимология ,кратка история
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 4480 Коментари: 2 Гласове:
53

Последна промяна: 06.02.2011 20:18


                           image

Днес само град с 40 000 души в областта на Бургуните,Франция,градът съществува по Ромейско време със скитското си име Новиодуним. Новийо- на скитски нов и Дуня, Дун височина ,брег,укрепление.
Скитите казват "Да се изтупаш,като кьорав от Дуня или кьорав от Брег. Дуня дава името и на реки с високи дуяви брегове като Дунав.
Обикновено скитите наименовали градовете си Скитополис,особено тези съставляващи армията на Александър от Македония,какъвто е случая със Скитополис в днешен Израел . Тези тук обаче водени от по лична градска ,а не племенна носталгия по бившия им град при устието на Дунав ,също Новиодунум нарекли и града в долината на Лоара Новиодунум.
Тва станало когато тук били преместени Охранителите на Долини,които всички знаят ,че гръка Керамисопулос е доказал са бургариите ,които живеели в бургове,като стражари и пазачи,но веднъж настанени като охрана на долини те ставали Бул Гари,което вече го е доказал Борислав Георгиев -Боцман и което е Ромската теза ,която никой не може да му отнеме ,най-малкото гръка Керамисопулос ,защото той е писал преди него и никой не е нарекъл тезата му Отворена. В добавка,че е грък , а Боцко е писал Ромска теза, а не гръцка.

Когато от бъргариите,стражари и пазачи, станали Бул гари или ,както е доказал Боцнатия салфетски психопат било Охрана на долини ,защото всички знаят ,че той е доказал ,че Бул означава охрана на долини ,като Хун Гари хунска охрана ,и града в долината на Лоара бил преименован на Новиодунум.
Щаб квартира на Кесаря по време на неговите келтоскитски войни . След анихилирането на Кесаря в битката при Герговия, келто- скитите си възвръщат Новиодунум ,избиват Ромските гражданье и си разделят ромейската съкровищница,хранителни запаси,пленници и т.н.
Понеже скитите изклали ромските трътльовци на кесаря в пътеводителя на Антонин градът е вече НеВирнум, а в други източници се нарича и НеБирнум от което е и днешното му име Неверс или ако сте от ромските трътльовци може да докажете ,че трябва да се нарича Неберс защото гърците нямали буквата Б . Под разваленото Ебринум градът е записан в Певтингеровата карта.

За съжаление комитите от Неверс никога не постигат славата на тези от съседния Бургос,където по време на келтоскиткста английска окупация Шарл VII се титулува Крал на Бургите (King of the Bougres) и Бургос е неговата столица.

По време на т.нар. "двойна монархия " действителния монарх на "франсетата" е английския. Англичаните владеят северната част вкл. и Париж и английския крал си е назначил воевода за представаител, който управлява от негово име .
Шарл VII е само крал на Бугрите. Днес бил le Victorieux крал на франсетата.
(тук сторито е по-мътно и от мита за "френската съпротива" срещу немецко фашисткие захватчики ,всички пишат за това но никой нема доказателства )

image  image



Гласувай:
53



1. zelas - Интересни неща, без някакъв опр...
11.02.2011 17:57
Интересни неща, без някакъв определен фокус, ама интересни.

Ако се оттърсиш от този боцмански синдром дето те тресе ще ми е много интересно да те чета. Има ли някакви шансове?
цитирай
2. marknatan - майка ти деба и резаната психшсала ...
24.09.2013 06:06
майка ти деба и резаната психшсала резана карабина аПлагиаторът психопат му доказал кво била мартеницата като на гетски лизач правиолен принцип
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3862904
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930