Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2011 09:45 - Как българин да получи Нобелова награда за халтура-да обори "Твърденията" и "Доказателствата" от Отворената Ромска Теза
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 3784 Коментари: 6 Гласове:
96

Последна промяна: 10.03.2011 04:39


"Като “дума” , “българин” има две характеристи: външна (формална) и вътрешна (съдържателна, смислова), които ще обознача като І(формален) белег и ІІ (смислов,народностен)белег. Тезата в голяма степен е изградена именно върху невиждането(неразбирането) на разликата между І и ІІ белег на думата"
Ето как "виждащия" Борислав Георгиев-боцман по горе е обосновал "тезата" ,а как е доказал тезата за разликата между І и ІІ белег на думата “българин” , с което всички знаем това, доказал етимологията на думата “българин”,в следващите докази :
"Бал кар. Какво означава? Bul – възвишение, издатина . Gar – страж, охранител. Os – мн.ч. Болгарино : бол – много(остар.) гар – име ( Гарин, Гагарин, Гаро) - ино- оконч.за обръщение. Балхария,балхар : бал –име (Балик, Балтача и др.)., хар – нищо. България (произнасяме “балгария”): бал – име (Балю, Балван, Балкан и др.), гар – нищо. Вижда се, че в така наречената славянска подгрупа на протоиндоевропейския “гар” няма смисъл, докато в родствената романска смисъла се е запазил : guarda – пазач, страж; garante – гаранция ( gar – пазя, ante – предварително), guardarropa – гардероб ( guardar – пазя, ropa – дреха); Garona – гранична река и др. По отношение на “бал” нещата изглеждат, като че ли по същия начин: ( На исп.ез. прочита на “B” и “V” е един и същ, като се произнася нещо средно м/у двете) :
Valldemoro – мароканска долина,
Valldemorillo – долината на мъртвите,
Vallderossa - долината на розите ,
Tribal – трите долини и т.н.
В примерите по-горе се вижда , че “бал” е долина (клисура), възвишение , име. За “гар”- име,страж. Ето защо смятам ,че “гар” е по-важния корен в името “българин”, тъй като е преди всичко човешка характеристика , докато “бал” е и топоним. Къде намираме “гар”(гър): - гърло, гърди, гръб (напомням,че не можем да произнесем “г” без “ъ”), гръбнак, гръклян, ГРАНИЧАР и др. - и в народностните имена българи,гърци,унгарци(Hungaros) и хървати.Прехода на “г” в “х” е разгледан отдавна и нещо любопитно, една пълна аналогия в бъл. и чешки език: Прага(столица) и праг(на вратата,на къщата), Praga(чете се Праха) – столица и prag(прах) - праг (на вратата, на къщата). Праг , но на какво ? И след като българи, гърци, унгарци и хървати носят “гар” като основен корен в имената си, няма да е погрешно да предположим, че става въпрос за клони от един същи протонарод по времето когато индоевропейският език се е роял на множество национални езици.
бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи на проходите и клисурите(клисурци).
гър-и (гър-ци): Само стражи.
ун-гар-ци(Hun-gar-y): Стражи хуни ( за името “хуни” вж. доктор Г. Ценов)
хър-ват-и(гър-ват(бат)-и): Стражи роднини или по-старши стражи.
Основното е че са били “гъри”(гари) и след това може би всеки се е нарекъл по своему:
Планинските стражи са станали българи,
тези от Пелопонес гърци,
хуните –хунгари и т.н. "

Друго "научно" заключения на Борислав Георгиев-боцман в РТ "Никакви други извори да не съществуваха за доказване на Римската теза, а само тези двата от точки 5.2 и 5.1 (по оригиналната подредба в епоса „Сказание за дъщерята на Шан) и те са абсолютно достатъчни за доказване прехода от етноним в служебна дума разбирана като етноним, плюс изричното указание, че българите са разположени в Застави. В Заставите както е известно са разположени гранични стражи, а не скотовъдци или земеделци. Още в тази точка се „вижда”, че българи = гранични стражи , т.е. bulgari = comitae (гранични стражи). "
Дъщерята на Шан живеела в юрта ,защото боцман в Ромската теза доказал,че ромите нямали градове ,друг цитат от «РТ»

,«боцкоман» «В споменатия цитат се говори за ” . . . градове построени от римляните...”. Това също е авторска спекулация, защото римляните са строели пътища, водопроводи, водохранилища ( имали са специални авангардни части от ”водотърсачи”търсещи вода с върбова клонка ) и крепости , но не и градове! "


Няма да издам никаква тайна,като кажа,че Алгоритъма е по Сенека "Mus syllaba est; syllaba caseum mom rodit; mus ergo caseum non rodit" Сенека ,Писма 48.6

"Миш (староболгарский мишка б.а. ) е сричка;сричка не гризе сирене ;следователно мишката не гризе сирене.",
а доказателствата са по аналогиите от Наръчника на Гошо Рибето.

Но все пак най-революционото в Ромската теза бил факта,че тя била Отворена и съавторите непрекъснато я доказвали.
Последния маймуняк опитал се да се включи към съавторите на Отворената на РТ бе маймуняка Гет.

На база доаканото до Бал Гар от боцко,кандидат съавтора Гет,като приема ,че Гар си е "гар”- име,страж,по-важния корен в името “българин стъпва и дописва ,че Бал било Баал! Та и Кан имало.Баал и Кан правело Балкан,планината на Българите. Ами това вече боцман го е казал бре маймунчо,българите са " Планинските стражи са станали българи" РТ .
Още трябва да полижеш боцманския маймуняшки . Па да се обадиш и на сарадива,едно бурканче с боцковски лиги да ти даде. Без тех маймуняците не мое да пишете,то се виде.

П.П. аз,натан-историк анархист , съм си бил измислял за "граничарите" ,както пише боцко

В блога на Сал инБиктус и не само боцко заявява на съавторите "35. анонимен - боцман
30.01 18:37 ... а защо тая област е наречена на някакви си граничари, войници или квито са там.
--- Това го твърдят всякакви перковци по форумите (начело с ненормалника Натан, и то ненормалник автентичен, не само като обидно име) с цел дискредитиране на РТ. Лично аз, Щурмана и други съавтори на РТ, никога не са твърдяли подобна глупост."

http://img24.imageshack.us/i/dekret.jpg/



и за това издавам Декрет : Всеки който употреби думата граничарин директно изскача от джобчето на Отворената РТ,което може да доведе от лишаване на Нобелова награда и изваждането му от Читанките ,като Съавтор на Отворената РТ.





Гласувай:
98



1. bloger - Харесва ми, но ти си си боклук!
24.02.2011 10:11
Харесва ми, но ти си си боклук!
цитирай
2. анонимен - !
24.02.2011 10:57
кефиш!
цитирай
3. анонимен - Rizar
25.02.2011 21:33
Приятелю, прав си , но можеш да бъдеш и по умерен. Напоследък използваш различни похвати, които обезценяват научната стойност на правдивите ти оценки.
Боцко и мене ме ''боцка'' , но аз не му отвръщам с прекалено вулгарен стил .
Вярно е ,че иронията ти е напълно уместна, както и в БГ-Наука, но все пак си в пъблик лайн.
Искам да те питам и нещо друго - какви са лимигантите и адрангантите - гети или сармати./ Щото нали и Симоката , казва - славяни сиреч гети. Та се питам , всъщност антите - гети ли са или алано-сармати ???
цитирай
4. marknatan - рицар, безкрайно те уважавам и дори ...
27.02.2011 00:52
рицар,
безкрайно те уважавам и дори да си маймуняк тва не променя нищо
прочетох и как как правата не били дадени на сградите от първа юстиниана,а на архиепископа, а трябвало да ги дадат на сградите хе,хе,хе или на префектурата ,която била "военно" понятие
и как архиепискиопът той бил наместника на римския престол , а не били въздигнали Трона на първа Юстиниана ,както как правата не били дадени на сградите от първа юстиниана,а на архиепископа, хе,хе,хе
не петни Храма (на Историята)
веднъж маймуняк завинаги маймуняк
доказателствата ,които прилагаш за предаването на сенилността по полов път не са за тук,тук се коментира история,дали маймуняка го и пощиш ,докато те боцка съще не ме касае

ти сам си си избрал да си "сайдкик" на профан психопат ,със заблужедението,че прокарваш "своите" идеи
какво можеш да докажеш по този маймуняшки начин ,освен,че и ти от екстрасенс,се превърна в сенил,и поплювко на боцнати векилстващи

рицар,
кво да ти кажа ,с къфто се сбереш,такъв ставаш-,от екстрасенс към сенилност и так дальше,до ромски фен за "боцкане"
който разбира,разбира,не зависи от тона или раболепието
и на ниво екстрасенс те подкрепям.Разбирам,ив сенилността която изпадаш да бъдаш "боцкан" от психопати, само защото си въобразяваш,че така си намерил "сайдкик" за да си прокарваш твои идеи е откровено "хвърляне бисери на свинете". Как ще прокараш твоя идея,като ти не си се рзграничил от дебилите и изглеждаш един от тях,кво ще ми докажеш на мене на пример,който знае,че интуицията ти не те лъже за тази т.нар. от мен антична елинска българска църква ,(ти и викаш тракийска),различна от всичките писани до сега профанщини независимо от кой и с какви титли ,като ти си " сайдкика" на профани , и каламбурите на гошо рибето те прават смешен и ти не можеш да отговориш само защото те са повече от които един нормален човек може да приеме -можеш ли да отговаряш на всяка простотия,че еди кво си било военно римско название,и тези профанщини излизат "правилни " в очите на слепите защото ти не си ги опровергал

а добре дошъл в блога ми,тук можеш да намериш тва което виждам,те интерсува,как да направиш ромска теза за Първа Юстиниана и др.под.
цитирай
5. watchtowerman - Да ли е съвпадение,
26.03.2011 20:59
че Брежнев привестваше българите: "Здраствуйте дорогие болхарские друзья"?!
цитирай
6. анонимен - куку
18.07.2011 02:24
Маркнатан ти си един малоумен цирей и нищо повече.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3863060
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930