Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2011 09:47 - Персийският сатрап,като Конник звездоброец- уникалното на могилата при с. Александрово
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 13423 Коментари: 3 Гласове:
101

Последна промяна: 21.03.2011 02:29


                                
Без изображения на традиционните и задължителни за ""тракийското " изкуство сцени от "старогръцката митология " ,които да бъдат откраднати от гадните "гърци" , а с реалистично изобразени дзверове и хора в ловни сцени,изрисувани с изключително умения от скита художник Христос,стенописите са тези които правят гробницата уникална.(за Кодзимасис Христос ,или Кодзимасис Чистия,писахме в предишните си научни публикации,мнение ,че се различва от Кодзимасис Майстора на Официалната наука ,като подчертахме това за най-важното откритие след ромската теза ,доказала

"че като "дума” ,"българин” има две характеристики"  на бг-науката за последните столетия на територията на Европа "РТ(раннотракийската теза) за християнското име"   

http://marknatan.blog.bg/history/2010/10/15/rt-rannotrakiiskata-teza-za-hristiianskoto-ime.620485)
Разбира се това ,че е Уникална я прави разбира се ""тракийска"". В добавка на това ,че е открита на високосна година-2000 г натресе бг-аеролозите най-значимоте си откритие,коментираната тук Александровското съоръжение.

image

Уникалността тук не идва от македонските соколета или архитектурата в която липсват скитските кариатиди на друга "уникална" гробница ,тази в Разградско(тук има само една македонска дзвезда-( много скоро рицар,с разширен кръг о()зор от боцкането на маймуняка ще коригира писанията на апостол Павел ,където ще докаже,че Апостола не бил повикан от един македонец,а всъщност това било тракиец,така ,че това тук не е македонска звезда ,а тракийска . )) ,а от стенописите .(http://marknatan.blog.bg/history/2011/01/21/makedonskiia-zodiak-kalendar-dnes-v-luvyra.670904)

image


Конниците облечени с гащи тип "звездоброец" веднага се класифицират ,като асирийски магове дошли по магистрала Тракия на гости за откриването на обсерваторията в Рожен,за което владетелят на неприватизираните от свиленградски митничари земи около магристралата е провел царски лов.
(За това спомага месторазположението на Александрово в непосредствена близост до магистралата от Европа към Азия .)

Ето що пишат българи за българи на български за звездобройците и кои са те,тракийци или не. Разбира се това е мнението на историческите българи,тези на които им риеме костите,и то не съвпада с модрнотъо виждане за българи ,служебно название или българи=тракийци.

както пише: "

Когато езиците бяха размесени" (по Бит. 11:9)." И както се размесиха езиците, така и нравите, и обичаите, и наредбите, и законите, и уменията на народите: на египтяните — землемерието; на персите и халдейците, и асирийците — звездобройството, магията, лекуването, вълшебството и цялото човешко изкуство; на евреите — Светите книги, в които е писано, че Бог сътвори небето, и земята, и всичко, що е на нея, и човека, и всичко поред, както пише (по Бит. 1); а на елините — граматиката, риториката, философията."

Според българите

В никакъв случай този ловец не може да бъде тракийски ловец.

"на персите и халдейците, и асирийците — звездобройството, магията, лекуването, вълшебството и цялото човешко изкуство ".Цялото човешко изкуство включва в продължение на стотици години и територията возле магистрала Тракия. Но ако се ограничиме и от цялото човешко икзкуство извадиме само едни стенописи ,тези тук,ще установиме ,че тези със звездобройските гащи ловуват само тревопасни чифтокопитни,еленчета,прасенца,сърненца. Какъв ловджия владетел си ако в земята на хищниците, прочутите тракийски ловци ,за които още Геродот е писал че ловуват лъвовете които им плашели мисирките ще бъдеш изобразен да ловуваш сърнички. Ми нали седемнадесетте ти тракийски жени вмигом ще те изоставят като пъзльо и с музика ще се хвърлят в обятията на варварите македонци.

image
ездач с гащи звездоброец,като на "прабългари"

Тук веднага искам да отхвърля спекулациите на известни бургарски еколози,че това всъщност били тракийци, на които некоя от седемнадесетте им жени е изпрала туниката за да не замърсява тракийската околна среда и докато прочутата тракийска дрешка съънела на простора ,знатният тракиец се навлекъл в гащите на звездоброец или маг от онези изрисувани във Василиката на Тодорчо ут Равена с таквизи гащи и смешни шапки,символизиращи източния им произход.
 
image

Та кой уважаван себе си тракиец ще се излага сос източен произход и ще навлече "равенски"гащи ,като на тези от мозайката.
(бг-науката доказа колко набедено източен произход,зачтото виждаме,че изобразените на мозайката не приличат на китайци,индокитайци и др. източно подобни . Каква груба грешка са направили от двора на Тодорчо,щом като са си мислели,че ако нарисуват некой с гащи на звездоброец и воала,той бил "мингиянин".
Откъде да знаят ,че бг-историците ще докажат през година 2000 ,че орицата със звездобройски гащи са "тракийци". Та и фригийски шапки им сложили,за да си помислиме ,че пак са изт.народ,когато всички знаят ,че фригийски значи са "тракийски" ,както дакийски значи тракийски,гетски значи тракийски,мизийски значи тракийски,македонски значи тракийски и так дальше,а "тракийците" са западен народ,от най-западните. Некой да е видел "тракиец" със дръпнали очички и монголский клепач.)



тва от равена било късно,че се изока некой дзвер,за тва да тургнеме нечто ут по ранше
ето македонец се бие с персиец за да му освободи територия за разнасянето на македонизма  (петчетверти век от преди александър)
image

в бг л/та се познават по пурите , в "тракийското" изкуство персийците се разпознават по потурите
звездобройски десен да не земе да се обърка некой,че то сичку друго им е еднакво и са служебни военни названия и са мъже и са човеци и най паче воини
image

Ето го за доказ и пак самият владетел на тираките ,на бел кон,който като домакин има повече тракийски туники ,защото в добавка на неговите седемнадесет жени си имат има и жени перачки ,които да му перат дрехите докато другите са заети с продажбата на момченцата си за да издържат жизнения стандарт на знатния турак ,владетеля за да може той ,както се подобава да бъде и по тракийска туника.
Не само белия кон ,по- разкошната украса на седлото и обяздването му , дългото му македонско копие,но най-вече традициония тракийски меч овесен на колана му, кривата тракийкса махейра завършваща с кълбо .Само тракийски владетел може да има такива големи топки. Другата не се вижда защото е в профил.
 image

(сега виждам ,че ноже и да не завършва с топка ,а кристално кълбо от въздействие на влага,вода и др.под.отдолу си прозира декорацията на седлото. така,че нормално завъшващия си скитски меч е получил от природата кристално кълбо)
image

        сасанидски образци,по късни и дълги ,но по прави кривата "тракийска"  "махейра"
("тракийска" ли е махейрата ,ромфеята ?) 

image

в същата форма и декорация,като на персийския сатрап звездоброец на кон от стенописите




image

типичен тракиец по типично таркийско облекло

И за доказателство ето го и типичния тракиец по типично таркийско облекло. По малкото пишле веднага разбираме,че е тракиец,почитател на орфизма от пасивните. Търчи гол и размахва брадва-тракийския символ на властта .Пасивни,активни на тракийките им омръзнало да ги татуират вместо да ги правят да умиргват и ги разкъсали и активните и пасивните.

image

От тези ловни сцена този на коня е владетелят,аристократа,един и същ в различни четири сцени,но винаги той е конника. Звездобройските му гащи,скитския меч,дългото македонско копие издават скитския произход на владетеля.

image

Скитския владетел е съпътствуван от пешаците аборигени -като дори един от тях,подчинения аборигенски цар, е изрисуван изглючително реалистично,трътльо,с малко пишле,(по " тракийско" облекло) но държи тракийския символ на властта двойна брадва - царски символ, задъхващ се под тежестта и в комично раболепие търчи към огромния глиган.Какъв контраст със смелостта и воинските достойнства ,които излъчва скитския му владетел. 

Цялата конструкция на съоръжението е с една цел-да покаже величието на скитския владетел и изрази преклонение пред волята му .Кошероподобния купол не е нищо особено. Като тези в северното черноморие и микена .Не е като архитектурата от разградско.Дори соколетата ги няма тука. Само една самотна "македонска" звезда,от източен произход.

Но пък достигането до купола е безпрецедентно . За да се достигне до намиращите се уникални стенописи са изградени входоеве без паралели в този тип архитектура.Целта за което е била ,както пише откривателят и Г.Китов

"желание на проектанти и изпълнители да накарат поклонниците да усетят нищожеството си пред величието на боговете или владетелите, на които е била посветена постройката. Те са преминавали коридора свободно изправени. Внезапно спокойствието и самочувствието им са били съкрушавани, когато е трябвало да се превият на две и да приклекнат, за да минат през двата входа. Психически обработени, притеснени, те са се озовавали в приказен свят с великолепни стенописи, от които не е било възможно да не са били потресени, поразени и възхитени от величието, силата и възможностите на обожествения техен бивш владетел. ."





Вътре като хамстер във въртележка търчи познатият им местен баровец абориген по пишка сгъващ се под  символа на властта си двойната брадва в раболепна услуга на благородния скитски владетел оставил го да му бъде гонач в лова.

И няма ли някой добър християнин или езичник да му обясни на археолога ,че и царете и боговете ловуват Лъвове.Къф цар или бог си ако не ловуваш Лъв. Звездобройците си направили редом с дворците Лъварник. Лъварника на Даниел му викат христиените.
Е отдолу съм сложил едно македонско ковьорче да се види какво ловува един цар.

Тва тука персийксо сатрапче нема право на лов на Лъв. И затова учудва простолюдието с други непознати зверове,традиционно ловувани в отечеството му,като елен лопатар.

В контраст с реалистичното , достолепно и достойно предаване на образа на скитския конник,за който може да кажеме и че е и деализиран,образа на носителя на двувърхата брадва е окарикатурен и разсмиващ ни в комичността си,което е и целта на изображението-да покаже какво нищожество в сравнение със скитския сатрап е местния абориген,досегашен баровец. Дотолкова е талантлив скита кодзимасис христос(чистия) че е предал първия психологически портрет в добавка на първия реалистичен автопортрет на територията на служебните римски названия.Човек не може да гледа изображението без да се разсмее от нескопосаната фигура на търчащия по пишонка към черния глигански задник тракиец ,задъхващ се под тежеста на двувърхата си брадва. До толкова е смешен,че зрителя се запитва  ,абе тоя  кво яе забива във задника на глигана ,пишлето си или брадвата ? По недостойно месторазположение и изобразяване на ловец  няма в световното изкуство. 
Само  маймуняшката пародия в техните  опити да си разясняват историята чрез близане на боцмански лиги и разнасянето на лигите из ньета се доближават по комичност.   

При краткото ни запознаване събрахме достатъчно инфо ,което може да ни позволо безпогрешно не само да датираме стенописите ,но и да определиме чии са. Липсата на задължителните за ""тракийското " изкуство сцени от "старогръцката митология " ,които да бъдат откраднати от гадните "гърци" , в централния купол заменени с реалистично изобразени дзверове и хора в любими ловни сцени,изрисувани с изключително умения от скита художник ,показват,че "орфизъмът" ,"тракизъмът","еленизъмът" съществуват все още само във формата на елена лопатар , ловуван в една от сцените. Поне един Хермес ,на чиито се покланяла тракийската аристокрация да беха нарисували.Простолюдието се кланяли да други "божества" ,което пък води към тип "илотско" "спартанска" држава. Уви нема ги.
Еленът лопатар е с произход средиземноморските острови возле персийската малоазиатска столица сардис. Понастоящем е разселен ин витро в много европейски страни. В България е е аклиматизиран преди около 70 год, но на свобода се развъжда през последните 25-30 години в парковете като декоративен вид, като през последните години се разселва масово и като обект на лов . 
 
image

В пресъздадената сцена еленът лопатар изпълнява ролята на жирафа донесе на китайския император от прочутия мореплавател адмирал Женг от африка. Жирафър е символ на райското живорно и означава избирането от небесата на императора ,който го притежава.

Намерен е само един гроб съдържащ скелет на елен лопатар в "тракиските" земи ,което е напълно достатъчно да докаже и "нетракийския" произход на т.нар. Панагюрско съкровище,а и в случая с тези стенопиоси ,да ни покаже ,че "царския" лов е извършван от "извънземни" които са си донели и символа на "царски лов" елена лопатар,като Т,Живков гърмящ по карпатски мечки.

 image
Тракиец се отдава на любимият си лов на елени лопатари край персийкската малоазиатска столица Сардис. Персийкста европска столица за разглеждания период е Атина,докато самонадеяността на Демостен ,че "тяхната персийска конница" ,която щяла да ги предпази от "варварина" Александър от Македония,не го поставя от грешната страна на копията на прочутите "пешаци" на македонската фаланга.
 

Таке,че въпреки ,че откривателят е дал "уникална" датировка за "тракийските" земи втора половина на IV век,което си е напредък в сравнение със задължителното и повсеместното III век пр.н.е. ,е задължително да състариме обекта със сто и петдесет години и го отнесеме в последната четвърт на шести век и времето на Дараявающия (522-486) ,когато назначения от него сатрап е издигнал съоръжението.

 

И като историк анархист нека задължително направиме проверка на заключенията ,и на датировката,и на кой с кви гащи се вее из хисторито. Както виждаме археолога е отсекъл "втора половина на IV век". Като официално профи борави с исторически понятия и категории.Не е чел човекот преразказа по картинка откраднат от Керамопулос и пресъзфаден с белотаджийки "шутки" от боцко ,т.нар. Ромската Теза за служебните названия, които се диагностицират "в продължение на стотици години" и никой не можел да обори това генитално изказване ,според един маймуняк "съафтур" щур мен,което потвърждавало колко велик бил психото дето им отворил с аналогиите очите на маймуняците.

Е кво ще обориш,като им докажеш на маймуняците ,че половината на стотици години си пак стотици години!? И они седят и ти се лензят,е стотици години де,стотици години,както е казал боцко в Отворената Ромска трапеза!?Нали тва казваме,стотици години ,както се е наакал боцко.
 

лензят се как не си му бил разбрал крадената идея на боцко. Тя не е тази на керамопулос, че българите не били етнос, а стражари които живеели в бургове,военни понятие,а тва че българи било служебно римско название,не понятие и не препинателен знак в продължение на стотици години ,по лимеса на европата, без да са етнос. Тва било българи ,служебно название ,а не препинателен знак или етнос. Некой да не си помисли,че един историк анархист не прави разлика между препинателен знак и название ,между етнос и название,Идеята на иванчо за краставицата. Че тва си нещьом се казвало краставица,а не било многоточие и понезе оня бил грък дай да му го краднеме по български.


Тука човека обаче забил колчетата баш у македонското владичество. Филип ги измел "персийците" в Мала Азия където са известни ,като гърци в този точно период.След като обединил скитските племена и основал редица градове вкл. и македонския Филипопол,дал заповед на двамата най-добри свои генерали,да ги преследвати и те нахлули след звездобройците ,които се изнесли от Александрово със скоростта на маймуняци и крясъците на бабуини видели Питон.

image

После Александър (336 пр.н.е. след като видял сметката на европейската столица на персите Атина ,чиято персийска конница не могла да ги защити от вараварите македонци ,нахлул за да довърши започнатото от него дело. Е ,щел ли е да стане Великият,ако е прекосил Хелеспонта и се е спря пред стръмния бряг на Граник , ако е оставил персийците от Александрово? Не и доказа е стягането на болтовете и бурми в илирия . Хелеспонта си е бил стегнат от Филип.

Ами да видиме сега как изглежда един скитски генерал от армията на македонски,дали има нещо общо със парадните гащи на персийкият сатрап, от същия този 4 век.


Ето от гробницта му,т.нар. Мадарски конник на турките . И то е 4 в.пр.е.

 

 image

 

 

ето го македонеца -нема "тракийски"гащи

Даже нема нужда да се турга кривата тракийска махейра да се изправя хронологията

Или нека сложиме една "македонска" 4 век пр,н.е. и да сравниме с Александрово 

 image

"елинско" на кубчета готово за разнасяне по свето  4 век
Александър и Другар с македонски ромфеи в героични пози на лъвски лов  Лова на елени лопатари е и за македонци 

image
македонизъм в действие ,достойно и естествено,не сатрапа на кон тракиеца абориген окарикатурен ,разнасянето на македонизма започва от тук ......
            image

след разчистването на "персийските" сатрапи
така ,просто,по македонски (персийците по гащите ще ги познаете )



След всичко казано и извършената проверка решението на задачата е ,че тук е изобразен поставения от Дараявающия персийски сатрап на Скития отвъд Ком-а,позиращ в парадната си униформа в "тракийска" могила от втори тип,тези край магистрала Тракия.
Кога ли бг-археологията ще излезе от гробищната си фаза и ще намери и града на сатрапа?

 

 image

Ето как пък изглеждат монетите на един персийски сатрап Мазайос,малце преди Александър да разнесе "еленизъмът". На трона е Балл Баал (Господ Бог) надписан с "негреческий" букви, от които първата е измислената от Киро Меотфски болгарска буква Б кату на кагана Борис Български Б -то.
(кво пише болгарский цар Александър-болгарите писали  с ту гръцки ту персийски или български букви,хе,хе,хе ,кво ли е имал предвид )

            image

Александър Македонец,чието скитско македонско истинско име е друго,лингвистично близко до това на г-н скита Дараявающ ,с който си играят на стани да седна аз ще седне на стола ,и както се вижда от неговите монети пък чисто македонски издания(основани на македонския златен стандарт,не на тези на Атина или Финикия и др.под.) ,ще се изобрази кату скитския си прародител Херакл и вече в ролята на жив Баал(Бог) .

            image

Вместо Баал в същата композиция Господ се казва Александър,най-почитаният християнски цар ,дал земята на българите с грамота.

 

 




Гласувай:
105



1. анонимен - Interesting, thanks
14.10.2011 05:19
I wished to thanks for this excellent go through!! I certainly savoring each and every minor little bit of it I've you bookmarked to check out out new things you post…
цитирай
2. veselins - В равена са изобразени тримата в...
13.01.2012 23:01
В равена са изобразени тримата влъхви , но понеже се правиш на хитър , не си показал надписа над тях с имената им , по някаква случайност ,там е имало готи .. Трябва да си голям ентусиаст за да обявиш ония конник в азия за туркутски
цитирай
3. veselins - колкото до лопатара да използваш, ...
13.01.2012 23:16
колкото до лопатара да използваш , статия от сайта . животните около нас , твоя си работа , но така категорично да заявяваш такива неща е доста смело .. Трябва кураж . то и риса беше изчезнал от българските земи ,но ей го на ,пак е тука :)) . Лъвчета уж само в Африка и Азия имало , но се оказа че е имало и тука , и т.н. . Лопатара не е разпространен само в границите на Персия , но както и да е . твои си виждания
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3863780
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930