Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2011 03:53 - Стремената- от индуските върви до Стремските ,през златните на микенците;кратка илюстрована история
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 5080 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 12.04.2011 00:39


                                              



Вървите ,с които индийците се връзвали в продължение на стотици години,са стремена според един Сър .Даже намерил ги изрисувани в ено "грото".(от време ехти бехти ,по гръцки около пладне ,малко след скитското владение на света).
В добавка с изображенията им на печатите от Индус Долината на стражарите,сега разбира се в Британския.
За един Сир ,което си е Кир ,по метода "натан" потвърждаващо се от трите лица на Бог,Господин,Господар,където Кир си е една от трите форми,кир Господар,виж ( - Етимология на титлата Бай у българите-от третото лице на Бог-3.Баал 1.Господ 2.Кириос ,може и вървите да са стремена за съровете от британския ,нали Индия им е прародина и всичко индийско и с буквата Б им е родно.
Требвало им е нещо на братушките от индийските легиони на Буда за да не паднат от коня катерещ се по стръмните индийски клисури, докато изпълнявали служба по охрана и отбрана на охраната ,стражи на клисури.
Ма да наречеш ени върви стремена и с тва да отнемеш славата на баш граничарите. Тцъ. не става. Ето зачто.

 

                          image
            Ей на тоя еднорог  с вървите се връзвали

Но,изобретяването на стремето е станало,както подсказва името ,в град Стрем,Стръмно на болгарский ,откъдето, като Идея,ромските граничари го пренели в Индия.Там поради липса на уралско джелезо в продължение на стотици години индусите използвали върви от 500 г.пр.н.е. та до ехти бехти на гръцки в четвъртък .

image

На тея добичета се връзвали "българците"в Индия ,според британците,за да не паднат ,които както е доказало боцнатото и ко са от охрана и отбрана на кагана на долинно клисурската охрана. 

                             image

Поне да беха ,като кожените каиши на бактрийците.Тва звезден фергански кон с върви удържа ли се ?Кушанец, 150 г. пр.н.е. (Ей,да не се отплеснете по Кръста.Темата е за стремената)


image

И ето,че потърпевшите ездачи на ферганските коне ,китайците,от зор я ,от що друго,пред нападенията на племето пугу,измислили и произвели стремена отг джелезо. Намерени в Тумба и Датирани от 322 г от н.е.


image
Даже еще в шестое столетие ги занели и на Острова. Не Британския,Японския. Малко японско конче,с малки японски стремена. За кво са им били стремена на тия,като са яздели по джапанки и са можели да си завират краците у вървите. само да спират европския прогрес и развитие на британксия капитализъм.


А на ромската територия в европско, в продължение на стотици години ,като яздели пустите му клисурци ,българците,стражи по лимеса , с кво са се придържали,да не паднат от големите тракийски коне ? Щото паднеш ли пред тракийски кон,мигом си изяден от коня.

Тогаз ромите изобретили по ромски служебно седло ,с четири рога в краищата.
                          image

Именно заради тази цел основно , да не падат пред коня,ромите измислили седла с по четири рога, да се хващат за тях, докато яздат. Но думата Цел е от два вида.
image

ПодЦелта била, като спрели да почиват ромските трътльовци седали на рогите да си разширяват опознавателния орган за по лесно възприемане на ромско граничарските тези,които се развивали в правопропорционална зависимост на продължителността на седене върху рога,и некои от тях след стотици години достигнали и до всеобщо обяснение за произхода на човечеството, като бургарци,стражари,служебна дума.
image

Как е щело да оцелее човечеството в битката му с неандерталците,ако не са били граничарите,стражарите,служебните понятия,които както е показало варненското чудо боцко са ,българците.


       image
                           ( седло възстановка )

И все пак забелязва се ,че в един момент седлата с рогове изчезват .
image

А ездачите си си остават,и пак си яздат кончетата. 

                   image


А не би да са развили от седенето по роговете и некакви акробатични умения ? Защото за да се появи или изчезне нещо винаги си има причина.
 
image
И ето ,изведнъж римските ездачи нямали нужда от рогови седла. А сега накъде? Няма изобразени и стремена!

Ето какво е станало. Подучени от братския индисйки опит ромите започнали да си завират краката в каишите опасващи коня с цел придържане на седлото му.
Индийското изобретение "учените" западняци го обясняват с топлия климат който бил позволявал на индийците да яздат боси и така да си пъхат я палците ,я стъпалата във вървите.

Е некой да е виждал Ромски ездач с Кубинки . То ромските Педита от Ромската отворена на боцко,не на Керамопулос,да не се бърка с македонските Пешаци от прочутата Македонска фаланга, то и те са по леки гумени галошки. А за кавалеристите знаеме,че са имали специални обувки за езда. Е защо специални, Ами за да може да използват индийското "ноу хау" . Доказа за тва е изчезването на седлата с роговете. Което от своя страна понижило и интелектуалното равнище на стражарите .

Озадачаваща е все пак липсата и на седла с рогове и на изображения със стремена в ромското изкуство.

                            image

За сасанидското и там пишат,че нямало ,ма чинийката от Ермитажа показва вожда със стремена възпроизвеждащ  прочутия партски изстрел  ,който не става без стремена,дори да имаш гръбначния стъл на Богинята майка,Господарката на Змиите.

И така,липсват изображения у ромите до десятое столетие.

                       image

                     на Хроват от който са хроватите

Само,че в "Тактика" на имп. Маврикий(582-602),известен с военната си реформа. Там,в произведение написано към 575 г. стремената са описани на въоръжение във ромейксата армия без да име се дават екзотични имена,като например аварски наметала и т.н.
В Тактиката се показва че те са утвърдено стандартно оборудване от време оно за бизантийците. Или тва си е екипировка поне от времената на появата на тежката сарматска конница. Която е невъзможна без стремената. Те са предпоставката за развитието на тази конница,при която теглото на бронята на един ездач с бронята и на коня е отивала към 45-50 кг.

Налице е и предшественик на Маврикий,автор на друга военна тактика от началото на шести век ,който също описва стремена.

    
     image

                                    абварски

Изведнъж еЕропа се сеща за аварите. Техно било европското стреме. Ма сите стремена в Ермитажа от восмое столетие. Тея от хун гар ската пуста от седмое.


Над илядо намерени само в Маджарско. Как па не са ги донели Хун Гарите,които са доказа на ромската ,наред с Бул Гари ,не казват. Сигурно като Г.Ценов не са се сетили ,че Хун Гарите дошли в Европата в девятий век,а пустите му авари се домъкнали ещо в четверто-петое столетие.

Тук излиза въпроса ,ами на аварите кой им ги е донесъл стремената? Щото аварите се намъкнали в 5 век. И до восмое столетие ездили без стремена.ха,ха,ха. И после ги изобретили! Как ? Ами ,като поживели малко в град Стрем с Болгаръй !

Всички знаят и штапаровия анализ доказва,че изобретяването на стремето е станало,както подсказва името ,в град Стрем,Стръмно на болгарский ,откъдето, като Идея,ромските граничари го пренели в Индия
За по знатните граничери се правили сребърни стремена. За баш н-кгранична застава,златни. Защото всички знаят ,че ромите не строели градове,както е доказал боцко,а само застави. В които живеели българците.Защо живеели българците в застави возле дъщерята на Шана,мингянка га е за на маса с едене и пиене , и знатна ханака га еш за доказ на останалите деветнадесет пати по тезата на Керамопулос че българите са стражите по лимеса.

                  image
                           микенски българец,н-к застава

Ето тука един граничар от по знатните,н-к застава с неговите златни шпори. Че този е от микенците ,които са българи доказани от съафтур маймуняк@ гет,си личи по хералдиката.
image

Че е н-к заставаа или василевс на българите,по златните шпори.

За герб за да не го объркат си е сложил пчелни кошери барабар с пчелите. По модела на тея кошери микенците си правели тракийските гробници. така че са българи ,както е доказал боцко по двте страно на думата бъл гарци. Тракийци и микенци.

И накрая,ето кой ги е донел стремената на аварите у Стрем,дето си живуркали с болгаръй,докато не дошли гадните бизантийци и не ги изгонили. Ма си оставили българците,нали им биули граничари,техни орица. Ма що живеели преди това бизантийските граничаро болгарций с варците. Па те не са ли ора,немат ли право на Ина Голема Екскурция !

Карлито Большой и той га уничтожил варците и у най-бедния намерил повече злато отколку имал той самият и той си оставил болгарций дето били при варците. Не му били пречели. Па туристи пречат ли. Нали Те развиват икономиката на государствата. Така и Карлито Болщшой си оставил големите екскурзианти болгарцуй ,взел ги за големи туристи. Без да подозира,че они били бизантийските граничари си преместил Границата по Дуная и ги оставил в тила си да му развиват икономиката с туризъмА.

И производтсвото на стремена.
Изобретяването на стремето е станало,както подсказва името ,в град Стрем,Стръмно на болгарский . От едни скити използвали го да завладеят Свето.

                     image

Ето го един скит завърнал се от покоряването на свето си оправя Стремето.(Изображение от делвичка от Преди Христа.)



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3851084
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031