Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2011 03:46 - Кой написа Линга Ромънеще? Имат ли те Братят Апостоли на Лингата Ромънеще?
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 15183 Коментари: 47 Гласове:
0

Последна промяна: 27.05.2011 03:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Настоящата статия разглежда само исторически събития и няма нищо общо със държавата Ромъния или България,като съвременни политически субекти.
При хвърляне на боб върху която и да е автентична карта от 16,17,и 18 век Романия е на юг не само от Дунав, но и винаги и от Хемус,Куманица или за наовата мякаща балканска порода Балакан,а България е показвана задължително на север от Дунав .Без да сме пристрастни се установява,че когато се картографичрат съседни държави в регионамкакто беше случая с картата на Унгария от картографа на Свещената Римска Империя Хоман,който се е панимаел от картография ,нъл туъ,от картофен,немецкое за компири наука за землекопаанията.
Ето тук е картата на Хоман за Украйна от 1720 г и др.под ,


http://www.raremaps....ris/Homann.html

Пътната карта на Jacob Lidl: Neu und Accurat verfaste General Post Land-Karte des sehr grossen Welt beruhmten Konig-Reichs Hungarn .


http://www.raremaps...._Welt/Lidl.html

В жълтата граница отнова е обособена една държава,с две области българия и Влахия през средата на която тече р. Дунав.
Barriere: Turquie Europeene


http://www.raremaps....y/enlarge/22598


Така,както в картите на Хоман ,така и в тези на Османската Европска част и тук в дадената карта на Унгария,отново България заема своето място на север от Дунав и граничи с Унгария на запад и Трансилвания на север.В България са rasciani и valahi. Това е само малка илюстарция от безпройните картографи,които съвсем правдиви отразяват политическата ситуация .

При хвърляне обаче от тракийска гледачка на фасул вместо с бобени зърна с тези на царевица ,зърната царевични на мъй мъй ромънеще първо се подреждат в линга гръкореще букуреще. Това е първият и оригинално предвидения план за ромънещето заради което те в 19 век се бяха писали и изкарали гърци. В последния момент бъдещите Освободители на княжествата България и истинската Румелия осъзнаха,че ако ги направят ромънещето гърчееще се ,както бяха подготвили тяхното минало със славните гръцки воеводи и др.под. доказани исторически връзки на които "ромънеещего" от Букурещката географско факултето, упорито наблягат,как били ромънеще, защото бегали се с Патриаршията на гърчеещите се, у тази на ромънеещите се.
Нека да ни си въобръзяваме,че ние днес сме ги открили тези неща и ги налагаме за историческа истина.
Московците преди ""ромунеещите",балканците,съърбеещето се,гърчеещето се ,и другата православна сволочь изобретена от тях за да прокара политическата им амбиция да се представят за защитниука Принц на Славяните ,за сметка на Османския Император ,веднага усещат грешката си че,те самите ще се сбогуват с идеята те да са Третия Рим , и немаше да са Основатели на Византиската или Освободители на Славяните (не сърбите,поляците,гръците,моравците,бохе,мците,чехите и вся осталщная сволочь,а Славяните) и че гърчещето ромънеще,вместе с гръците няма да има и най-малката юридическа преграда да се обяват за Третия Рим ,като нгали гръци и да владеят територията от Днестър до Пирея.

Тогава влиза в ход план "Б" ,ромънеще е Линга Ромънеще и теорията за средновековния ромънеще,накарала янките да се изпулят и да скърцат със зъби, те как не се били сетили да търсят средновековния американец,американещето,който се бил скрил в техните скалисти(карпати) планини .
Не бил само Ганчо Ценов тъппанартя дето не не се сещал за големите исторически процеси ,описани в книгите му.

Оказвало се,че държавата е Американеще,която винаги си била говорила американеще,с изключение на един малък инцидент ,когато бащите на нацията американещето, за малко да не обяват немския език за официален.
И два три други подобни случая ,като анексирането на Флорида от испанците,където те си шпрехали спаньолски или закупуването на Луизиана от франсетата с техния канадски. Но това не би могло да помрачи създаването на американещето от средновековните американеще, което се доказва от езикът им.

Само дето ромънещето ги изпреварили и Първи заявили, че техните ромънеще се били скрили успешно две хиляди години в скалистите(Карпатите) планини.
И най-паче между Днепър и Дместър ,дето бил проговорен за первшъйх раз ромънещето,защото там били многу изолирани от свето и сохранили латинскийо на заточенип возле Дуная Овидий . И потем , езикот го продумали изведнаж сите ромъяеще ,всички знаят това. .Де що имало народи около скалистите проговорили все ромънеще и мунтанещите,и молдовянещите,и трансилванещите,и бесарабещите. Не, като американците в различните им райони различен език,и държавата да им налага американещето,въпреки,че го няма в конституцията им като официален.
Но да се радват американците ,че и на тази теза изтекоха авторските права ,като на тезата на Керамопулос за българското име,манифестирана от маймуняците днес за Отворената Ромска теза на Б.Георгиев Боцман,и те могат да си оправят и те хисторите. Ако не ,винаги могат да поканпт Боцко и Съафрурите. Грантирам,че гетския лизач вече е готов с Ромънешката теза за Народностното име на американците ,което дълго време съществувало ,като служебно понятие на теритторията на Европа.

Ромънещето и езикът им и администрацията им са две хиляди годишни,добре скрити в скалистите и затова дори са заблудили всички картогарфи,че това било Българско и България. Била е ама до 1841 г. После и царевица да фърляме,все на ромънеще се пада.(царевицата била скрита и тя в скалистите и чакала удобния момент да стане национално ромъшко ястие мамалига). Това е така,всички знаят това. Но кой написа кирилометодиевският им алфабет тогава.Кой измилси линга ромунеяе Црхо и Страхота или некой открил кивота и служебното име бъул гарци Охранители на Долини? Имат ли си те Братя Апостоли на Лингата ?




Гласувай:
4



1. kabuli - Романия
27.05.2011 17:20
е мистерия и като народ, и като държава, и една от най-облагодетелсвените териториално в Европа.
цитирай
2. marknatan - Жириновски каза за Ромъния, че те са ...
28.05.2011 11:46
Жириновски каза за Ромъния,че те са най-окръглената държава в света. Нищо чудно за френското протеже да имитира създадетлите си и да се окръгли за сметка на кръглите глупаци "балканците" на Балканите.


Аз тук разглеждам утвърдената и безспорната за периода обществено политическа структура наричана Валахия. Ето тази визирана не само на север от Дунав,а от двете му страни,територия наричана Валахия, с утвърдената си не само писменост,наричана Кирилометодиевска и с говорим език,който е дори е днешният български до края на 17 век и за която и Букоромънските учени и Виенските признават,че владетелите,аристокрацията,писмеността ,езика ,духовенството били български,но там някъде имало народ,който бил ромънеще и който бил неустановим до 18 век,но всички знаели,че той бил налице и доказването му става чрез езика ,наречен Линга Ромънеще ,който бил на основата на запазения латински от първи век,появил се на сцената чак в 18-19 век и който този тайнствен народ ромънещето успели да го съхранят благодарение на изолираното си положение. Тук само да вметна че появяването на линга ромунеще за първи път е в силно търговската област от междуречията на Прут,Днепър,Буг,плътно заселена от татари ,рутенци(украинци)българи,турци и т.н.
И историческип проблема,който се очертава е държавата днес на тази територия ,Ромънската държава ,като представяща се за единствен исторически наследник и приемник на Валахия,такава ли е на практика или всичко е на принципа "Всички Знаят това" Дунава е границата между Ромъния и България и Калотина е между Сърбия и България и днес и вчера и в 15 век,когато Ромъния е на юг от Хемус, а на 15 км. от Калотина църквите са Сръбски.
И въпроса който поставям е след,като се претендира че ромунещето (днешните) са единствените исторически наследници на обществено политическата единица Валахия, то те празнуват ли т.нар. Празник на Славянската Писменост,за която е документирано,че е писмеността на тази Валахия,тази на която те претендират да са единствени наследници и чисто историко и политически имат ли те този държавен празник в календара си за най-малкото от приемственост .

И в тази връзка защо пък "славяните" на Валахия и те не изписват в Църквите си Славянските Равноапостоли и те ли като балканците не знаят за съяьществуването им.че и те в църквите си рисуват Кирил Философ,ама от Александрия ,а не некъф Слонски Брат.

И каква приемственост,като езика и писмеността днес са линга ромънеще и те нямат нищо общо с наличното във бъ;гарското воеводство Валахи,които ако искаха и немския на германците щеха да си пишат,ако не предпочитатха латинския на Свещената Империя.И ако искаха и суахили можеха да пишатн и на арабица. Кой им пречеше,Австроунгарците ли не им даваха да пишат на латински ?

Ако не то ясно е ,че само за това ,че Ромъния днес се намират на част от тази територия на бългаската валахия ,това не означава,че те са само наследника Та тяхната днешна държава структура не запазва тази на Валахия,а се опитва да я подмени с изкуствени,несъяествуващи в историята политиучески фейлетони и тях да ги представя за фактология . Турците идват и използвайки Византийските и Българските сдържавни структури,при все че номинално са наследниците не са същата държавност. Та и това е случая и с Ромъния. И в тази връзка за техната линга ромънеще имат ли съответните корени,следи и Братя създатели,или такива липсват и за едните предполагамео създатели Славянските Апостоли и другите Ромънешките Братя.

И тук считам,че и българската научна мисъл ,и българските политици,и всеки български гражданин,трябва да не извършва предателство към своите предци от Средновековната Българска държавност и своето минало,в чийсто състав е Валахия,а достойно да пази паметта на тези свои предци и своето историческо минало.

Да,днес има държава Ромъния,и даже наблюдаваме същия исторически процес със друга неразделна част от Българската средновековна държавност,Македония.

И ако така както гузно се мълчи и не се почита и се отказва и изважда съзнателно от почти всеки български граждани българското наследството на Валахия,то е жалко да се коментира и обсъжда за Македония,с подобните абсурдни политически мотивировки използвани по "целесъобразност" с Ромъния в близкото минало,а днес прилагани в подхода с Македония,обслужващи единствено интересите на Гърците и Сърбия,като част от проруската ос в тази част на Европа.

Не случайно и заданието на създаването на тези две държави стана от Рушняците в 1829 г. ,когато "забравиха" ,че били "славянски братя " и "Освободители". Какво е променено от 1829 г. и наложената тогавафалшива историография ?

Стокхолмски синдром в балканския му вариант.

Няма по ревностни защитници за собствените водещи ги на заколение палачи от новата балканска порода,които веят хоругви и знамена на измислени Славянски Апостоли,единствените в света които нямат Цар Отец .

Балканците станали още по големи балканци и московци и още по-ревностно си затриват миналото .

И ето в този дух днес в историографията на Ромъния пише ,че тези църкви и тази тук,и другата в Козия и др.под. били изградени и изписани от кого и от къде,как от кого и къде от СЪРБИЯ. Коя " Сърбия",ами тази "Сърбия" на река Българска Морава,на 90 км от Бояна, е,дето на сите карти е винаги българска ,но всички знаели,че България била под Турско,а "Тази "Сърбия"" била свободна .

Стига се дори дои абсурдните ромънски

твърдения,че Ромънещето били създали т.нар.

Второто Българско Царство,защото династията му

била ромънешка,има се предвид на Асеневци !?

Те били създали Баща си. Отворената Ромска теза в Ромънешки вариант.

цитирай
3. анонимен - VwIfEHHgeIrFDYDXy
28.05.2011 12:12
KYAysP <a href="http://vnwdzsinpvor.com/">vnwdzsinpvor</a>
цитирай
4. анонимен - HLXQaWeOgHIF
28.05.2011 12:14
pQrOCi <a href="http://fahnqvijhuvj.com/">fahnqvijhuvj</a>
цитирай
5. анонимен - hqIIDSILiajx
28.05.2011 12:23
fPOeDa <a href="http://poswierukfho.com/">poswierukfho</a>
цитирай
6. анонимен - tRUzoPbyQFjzwJfjR
28.05.2011 12:31
flJ3UM <a href="http://glsolbjsnwch.com/">glsolbjsnwch</a>
цитирай
7. анонимен - FyhZjQBvYclAcpwgaXj
28.05.2011 12:36
zE8n2v <a href="http://xyhvyiileynq.com/">xyhvyiileynq</a>
цитирай
8. анонимен - KcgowKNp
28.05.2011 13:00
1qCjsu <a href="http://vnnuocsaurhk.com/">vnnuocsaurhk</a>
цитирай
9. анонимен - vznntUpEW
28.05.2011 13:20
fDD7h1 <a href="http://spyrtkfcdbls.com/">spyrtkfcdbls</a>
цитирай
10. анонимен - FZNAPKbqALGKQAa
28.05.2011 13:36
iTcFXx <a href="http://fupexwffbaqy.com/">fupexwffbaqy</a>
цитирай
11. анонимен - UJhgAZxysCHCIuLmej
28.05.2011 13:38
jZRKa1 <a href="http://nsoxtwwcwfdl.com/">nsoxtwwcwfdl</a>
цитирай
12. анонимен - NIymcZxB
28.05.2011 13:41
RMK9gz <a href="http://objbnuvezcdd.com/">objbnuvezcdd</a>
цитирай
13. анонимен - jMUqxqku
28.05.2011 13:43
cbWNdX <a href="http://ouwclnzzvrdb.com/">ouwclnzzvrdb</a>
цитирай
14. анонимен - ggWpautgRqDZQtqUfpJ
28.05.2011 13:44
877wzT <a href="http://xkfjmxyirebf.com/">xkfjmxyirebf</a>
цитирай
15. анонимен - TnzlamPYuzzjUleAv
28.05.2011 13:51
ebr2cH <a href="http://sthulbyiwrfe.com/">sthulbyiwrfe</a>
цитирай
16. анонимен - IIFRhVJPnNpp
28.05.2011 13:52
dFHHyb <a href="http://wncggxiablce.com/">wncggxiablce</a>
цитирай
17. анонимен - FpZUaiZfwupKvFcM
28.05.2011 13:56
EK48lf <a href="http://ostktiwmntxv.com/">ostktiwmntxv</a>
цитирай
18. анонимен - IDCNCxNUMdeZef
28.05.2011 13:58
KhLVgv <a href="http://itmwytkohepo.com/">itmwytkohepo</a>
цитирай
19. анонимен - dlSDFLcSviDk
28.05.2011 13:58
gHw0R8 <a href="http://yssoizinrvvj.com/">yssoizinrvvj</a>
цитирай
20. анонимен - STFWGXoZujgHvl
28.05.2011 14:00
Au2uba <a href="http://vuidpcmlhlvv.com/">vuidpcmlhlvv</a>
цитирай
21. анонимен - dVZNahMIPgGX
28.05.2011 14:00
AwnRUP <a href="http://vboozwgvqgki.com/">vboozwgvqgki</a>
цитирай
22. анонимен - yCSxfgPSDerd
28.05.2011 14:02
ocoIDL <a href="http://fvllddawvsik.com/">fvllddawvsik</a>
цитирай
23. анонимен - kdxpkJCMdOlOYUDKec
28.05.2011 14:04
CZNvoe <a href="http://iudeuffduhms.com/">iudeuffduhms</a>
цитирай
24. анонимен - PgzdYfYTHbwdQquIrXz
28.05.2011 14:05
tGUqHx <a href="http://prdjlxvluyje.com/">prdjlxvluyje</a>
цитирай
25. анонимен - LqKOpVNq
28.05.2011 14:06
wPCzEc <a href="http://vrsdxgjmuvbw.com/">vrsdxgjmuvbw</a>
цитирай
26. анонимен - YacJvoKPuBATRFWdzEE
28.05.2011 14:09
OpbHRm <a href="http://grdwrkyxyqxz.com/">grdwrkyxyqxz</a>
цитирай
27. анонимен - ocuWHtANJHnChiNvW
28.05.2011 14:10
odphm8 <a href="http://gsyamkcwlmvf.com/">gsyamkcwlmvf</a>
цитирай
28. анонимен - IDbGOhSaMgTfYSuekDc
28.05.2011 14:14
kETcEN <a href="http://bldpqiyqmylv.com/">bldpqiyqmylv</a>
цитирай
29. анонимен - ODdlbkhFwzd
28.05.2011 14:18
KnmDmK <a href="http://izuvwrtileut.com/">izuvwrtileut</a>
цитирай
30. анонимен - ucCasYaQeSjbSwl
28.05.2011 14:26
5Wzy3H <a href="http://cdxicrewlthk.com/">cdxicrewlthk</a>
цитирай
31. анонимен - JwDwaLGNtbGGNWu
28.05.2011 14:26
QMZTGh <a href="http://qwrdtvblsebo.com/">qwrdtvblsebo</a>
цитирай
32. анонимен - voKYScWxJCwNR
28.05.2011 14:28
uavCuK <a href="http://qndarrypvgor.com/">qndarrypvgor</a>
цитирай
33. анонимен - TUZssCBfOnVYcbwyY
28.05.2011 14:29
DsLWGI <a href="http://svimeynsrdvr.com/">svimeynsrdvr</a>
цитирай
34. анонимен - vmIrzoHGG
28.05.2011 14:29
uvjxDi <a href="http://euwuitjefdba.com/">euwuitjefdba</a>
цитирай
35. анонимен - cfcHhynLgIC
28.05.2011 14:29
mPXBSv <a href="http://sdnbfbxjmibo.com/">sdnbfbxjmibo</a>
цитирай
36. анонимен - UwkeJdDQNGnL
28.05.2011 14:30
NYsrsq <a href="http://ppnwruylwwkv.com/">ppnwruylwwkv</a>
цитирай
37. анонимен - PzNMbprqysX
28.05.2011 14:35
Nwr74P <a href="http://qmbuabukawmk.com/">qmbuabukawmk</a>
цитирай
38. анонимен - GBisMuOFJivdY
28.05.2011 14:35
Zow9xc <a href="http://syuztbhjuqlz.com/">syuztbhjuqlz</a>
цитирай
39. анонимен - eKtUszOkEjnIlO
28.05.2011 14:40
MfDOCt <a href="http://etjnmkyzmzag.com/">etjnmkyzmzag</a>
цитирай
40. анонимен - NmmdZkpeKjdBcTbtQ
28.05.2011 14:42
nJkjOQ <a href="http://tqnqkrceqyii.com/">tqnqkrceqyii</a>
цитирай
41. анонимен - YyvSRSMpqlbcD
28.05.2011 14:43
XWmQpQ <a href="http://apgujmcddnox.com/">apgujmcddnox</a>
цитирай
42. анонимен - CxElTpSOueI
28.05.2011 14:45
qhGrwg <a href="http://cetunyvcrslr.com/">cetunyvcrslr</a>
цитирай
43. анонимен - ZTbUvipfKfFMewZaIPA
28.05.2011 14:50
TtiVHm <a href="http://bwszgccfirix.com/">bwszgccfirix</a>
цитирай
44. анонимен - NLjPuzREFfVmlTtByy
28.05.2011 19:21
W2TxFO <a href="http://hdvlxeytsnvx.com/">hdvlxeytsnvx</a>
цитирай
45. marknatan - Поздравленията от Карпатите се ...
29.05.2011 07:02
Поздравленията от Карпатите се приемат. Тези от Плоещ Тоже.

Свърши ли Ви Валашката Царевица, пардон Кирилица,да Ви изпратиме от Балканската Славянска Култура -устойчивая .

С нея Тракийците опитомили коня-всички знаят това.

Веднъж посадена ,като Ромънешка,завинаги Ромънешка,няма изкореняване. Ей го вна тук са я вкоренили,кат славянска балканская и всички си пишат на нея служебния род ,в мн.ч. в продължение на стотици години,като доказ ,че са съществителни.


цитирай
46. анонимен - AqBXyuPKoQZNoZA
02.06.2011 12:36
HQj0xk , [url=http://ynfwiyynybpt.com/]ynfwiyynybpt[/url], [link=http://uoxykvnvkiyr.com/]uoxykvnvkiyr[/link], http://cnnkqqcuzbei.com/
цитирай
47. marknatan - Не я ли получихте Валашката Царе...
03.06.2011 23:52
Не я ли получихте Валашката Царевица, пардон Кирилицаот Балканската Славянска Култура -устойчивая ?

С нея Тракийците са опитомили коня-всички знаят това.

Веднъж посадена ,като Ромънешка,завинаги Ромънешка,няма изкореняване. Може да се развива и като Кар Патка Превъзодна ,


и ромънещето да си си пишат на нея служебния род ,в мн.ч., в продължение на стотици години от ехти бехто 1859 -та до пладне ,на Кар Пат ски ,Стки,Ски, бе скиски ,като доказ ,че са Соществителни по ромънешкия лимес от време ооОО Но,БЕЗ СТРАХ ,Нуам Грижа ,на Ромънешки, че ще скочат в Отворената гръцка Теза на Керамопулос,известна сред новата мякаща порода от гетските лизачи и да деебилчовци,като "Както каза боцко,българи=комити,стражари по лимеса,и Ние Твърдим,че Боцко го е казал,зачтото и Ганчо Ценов не се сетил ,да прочете Керамопулос,ма той е грък,а ние Роми".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3862185
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930