Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2011 07:42 - Посещението на Извънземните в църквата на българските воеводи в Куртя Арджеш и съседната и катедрала
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 6373 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 29.05.2011 09:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Извънземните стражари след добре свършената работа по изличаване на ктиторските надписи от Дечанския от Моравското блъгарско воеводство, отлитат в едно друго блъгарско воеводство,или Османски Принципатства ,както те са известни в историографията,поради факта,че тя е писана и сведенията от нея са на небългарски езици, и чисто българската дума Воеводство,Воевода,засвидетелствана още в уникалния български закон от девети век,известен под името Закон за Съденето на Людете на цар Константин Велики, е заменената с принципес,първенец,водач на името на титлата на първия император Август ,който от страх да не го оприличат с омразните на римляните скитски царе,първите царе на Рим,се определя за принцепс,или първенец,водач,воевода,откъдето и се настанява и думата принц.

Думата принципат замества воеводство и се използва за обозначаване на попадналите воеводства на Българската Империя под османска зависимост.

Едно от най-популярните е т.нар. Влашко Воеводство,чиито популярен и считан за най-изтъкнат български воевода е небезизвестния Владимир Цепеш ,когото познаваме от романа на Бран Стокер и Елизабет Костова. Известния борец за възстановяване на българската империя Владо Цепеш,получил прякора си от нацепването на кол,на победените от него османски войски. Технически нацепването на кол е показано добре във филма "Време Разделно". Днес българските воеводства са включени в новосъздадената държва Ромъния.

А сега за извънземните . Тъй, като това е нова технология,с незивестен срок на годност,говориме за сместа от бактерии,лишеи и плесени,от извънземен произход,които поразяват само определени части с надписите от стенописите,то те бързат и отлитат за предварително зададените в корабната им апаратура координати :

GPS: 45.14264 N, 24.67518 E

Мястото е Воеводската църква на българските воеводи в Арджеш. На единият от космическите кораби имало вече и цветен монитор и там то изглеждало шарено.
          image

Наближавайки върха на планината те първо забелязали катедралата направена в стил Иван Грозни.
               image

Привлечени от нея решили първо там да се отбият. Нека ги последваме.
image

Днес за пред света тя е по популярната .

image


Тук последната реставрация и на практика напълно обновяване е направено през периода 1875-1886 г. от французина Андре Лекомт дьо Ноа ,който за съжалени подменя старата живопис със нова и обновява и напълно фасадата дело на майстор Манол. Оцелели са само някои от оригиналите от 17 век,когато е обновена в резултат на пожар през 1682 от Щербан Кантакузин.

Тук са погребани българските воеводи на Валахия Нягоя и Радул,както и ромънските кралски двойки Карол и Елизабет и Фердинанд и Мария и това е ,което я прави известната и засенчва съседната скрита перла воеводска църква на българските господари на Валахия с нейното чисто българско живописване и като стилизация и като език.

Най-голямата реликва са мощите на света Филотея Българска,чиито път маркира и доказва преместването на българската държавнот от последните и царе във Валахия и укрепването им в Карпатите.


Оригинала на катедралата все пак е дело и е построена от некой си майстор Манол и в която пък стенописите,днес пренесени в Букурещ, са дело на друг един чиляк, Добромир и двете звучни ромунешки имьонах.

Според легендата Майстор Манол е доведен от Черния воевода за да построи църквата му. Каквото и да изграждал той и помощниците му през нощта се сривало. Докато той не сънувал сън ,че трябва да обещае,да убие първото живо същество,което му донесе храна на следващия ден. Това била жена му.(Тук виждаме репита от мъченичеството на Света Филотея Българска ,закрилница на църквата,чиито мощи се съхраняват тук,и за която ще спомена по-долу) Той я погубил и така завършил църквата. Черния воевода не искал тази църква да се повтори и когато майсторите довършвали покрива той бутнал скелето и ги оставил горе. Те си направили крила,като Икар,но крилата не ги държали и се претрепали. Там където паднал Манол избликнал кладенеца му.


Разбира се,всички знаеме,че творците са работили под псевдоним,за да угодят на българските си воеводи. На всеки му е ясно,че народа е бил ромънеще,а само воеводите ,аристокрацията и сърквите били на българите. Народа ромънеще е бил подтискан и не са смеели да се наричат с родните си имена и да пишат на родния си Линга Ромънеще. Затова и двамата майстори тук въпреки,че се чувствували ромънеще работели под псевдониуми и си избрали черковнославянски имена-Добромир и Манол.

Днес в катедралата може да видим цикъла на майстор Манол,който жертвал живота си и този на жена си за да я построи. В съседтво стои и направения от него кладенец,откъдето след дългото пъруване извънземните стражари утолили жаждата си,преди да пристъпят към работата.

Те вече имали опит и много бързо се ориентирали и намерили стенописа на майстор Добромир изобразяващ българския Воевода Радуил и жена му Роксана.
                     image                              image
Роксана е дочка на българския воевода Нягоя,който е изобразен ,като ктитор в катедралата и е погребам там.Нягоя е известен и прозвището Черния Воевода.
 

         image

На стенописа го виждаме със семейството си,с надпис по средата Теодисий,сина му като наследник,отгоре с българската титулатура,по начина ,по който са стенописванеи и църквите на българските воеводи от Софийско-друго независмио воеводство. Добре са запазени стенописите от Кремиковци и Драгалевци с техните Воеводи Ктитори.
          image
 Нягоя със сина си Теодоси




Българската феодална структура е напълно запазена и не се различава от тази за съответния период в Западна Европа. Средният феодален ешелон,воеводствата със своите воеводи е налице. Върховния сюзерен също / Той отново носи титлата цар,видно от надписа в църквата с. Димитър в Бобошево,където е записано,че е от времето на Цар Баязид бег.
В същото това време западноевропейските феодали служат например в Италия или на испански,австроунгарски,френски монарси. Няма абсолютно никаква разлика с изключение на факта че до 17 век Османската империя е доста по -развита от Западна Европа и това в нея не е робство,а това на запад феодализъм,едните селяни живеели,като роби другите строели феодализъма.

И в едната и в другата част на Европа е налице феодализъм,с тази разлика,че този на Османската империя е по развит и не е в същата естествено държавна форма ,като на запад.Ако се разодиме до Япония с извънземните какво ще установиме за този период,китайско робство ли ?

 От модел на подражание и възхищение,когато редица западноевропейци постъпват на османска служба след упадъка империята се демонизира . Западните монархии,се грижат за наследника на трона и това е постоянен повод за кризи и конфликти. Докато при османците това е решено чрез закона на джунглата. Най-силния от котилото става императорът. По надолу обаче феодалната структура в случая българската не е засегната и е засвидетелствувана и през 17 век например и  в Албания и навсякъде ,където са налице българските воеводи служещи на османския император. Така е из цялата територия на империята. Българската феодална държавност си е налице.От нея в 19 век ще възникнат или по точно на нейна основа и напълно опитвайки се да я заличат ще бъдат поставени основите и ще бъдат изградени модерните балкански държави.Но историята не бива да се унищожава и да се затриват общите български корени на всички тези държави. От разпада на франкската империя се родиха Франция ,Италия и Германия,така както от Разпадането на Българската Империя се родияха Москалите,Украинците,Ромъния Сърбия Хърватска и т.н. Единствено в най-южната част на полуострова на основата на латинските владения бе създадена от московците през 1829 година техния православен троянски кон ,Гърция,които ведно с другия сурогат Белградския Пашалук,превърнат в Сърбия,веднага се заеха със задачата си по затриването на България.

 Наложената погрешна представа от папищяците и москалите обслужва техните нечисти интереси и за съжаление бе направена с цел унищожаването на българите посредством измисления култ от Ватикана към измислените Славянски Братя и това ,което наричаме панславизъм,дейна роля в която се падна на запад на Ватикана ,а на изток ролята бе поверена на православните скотове отгледани от москалите.

Целта бе едната част от българската империя да се представлява от папищяците,а другата бе дадена на московския принц,като защитници на т.нар. славяни. Българите и България бяха напълно заличени и името им не се споменаваше или напълно уместно бяха посочени,като поробителите на славяните,което отговаря на историческата истина,тъй като наистина т.нар.славяни са или под българската власт или под тази на Византия. На мястото на Българската власт трябваше да се намъкнат Московците. И може да кажем,че те почти успяха. Съдадената нова порода балканци ,Ромские трътльовци на Керамопулос и техния плагиатор боцко,както и помнещите ,като слонове тракийци ,са жив пример докъде са се разпрострели метастазите на ватиканско рушняшката идеология ,които имаха една цел ,унищожаването на България.
Случайно ли рушняците се оказаха аснаватели на науката"Византистика" ,а на ония на запад им дремеше за Византия,щото те били наследниците на Рима ?

Балканска моме,ела ще те оправя.

Демонизирането и очернянето на Османската империя и превратното и недостоверно представяне на историческите процеси и събития в този период ,чрез написването на историография ,която няма нищо общо с фактите е налице.От този факт повече страдат България и Българите,отколкото турците с тяхната нова и модерна Турция на Ататюрк .


Днес стенописа на Воеводата Радуил и жена му Роксана се намират в Букурещ.


Разбира се забелязваме,че надписите не са на линга ромънеще ,а написани на омразния език на българските господари на ромънещския народ-българският език на български воеводи и господари на Влашката земя. По късно земя ще стане на Тера,а Влахия на Ромъния,или Тера Ромънеще,но по времето на действието и Терата и Ромънията са на юг от Хемус,Куманица на езика на Славяните.
Отбележете,че по метода "натан" латинската тера се чете като църа,църна,църната,което е и името за земя ,църната.
И все пак във Влахия през целия този период е запазено и названието Земя,Земля и в печата на любимия ми Михаил Витяз или в този на Стефан Велики ,воевода на молдовската земля. 
Тера Ромънеще и Линга Ромънеще са изкуствено създадени кабинетни езици и държава ,стъпили на българските воеводтсва . В това няма нищо лошо. Но миналото не трябва да се отрича,заличава и унищожва с опасението,че е неяо срамно и показва  друга от поетата днес държавна политика. То не ни дели. Днес ,след двеста години,всеки е поел своя път,но ние не трябва да отричаме общия корен.  И той не може да буде заличен ,заяото е много скорошен. Та англичаните днес напълно разбират,че не са това за което са учили и работпт да узтановпт историческата истина за историпта си.Американската им  колония се обособи,като отделна държава,но това не е повод за конфликт и омраза.

Ето тук ,на туй местом първом извънземните са изпробвали новата си технология и то успешно. Виждаме ,че са изедени ,изручани ,само чуждите на всички ромънеще български надписи.

Следващата стъпка,разбира се е главната им цел. Това е църквата на Българските Воеводи.
image

Тук ,те като лица с опит след кратко разглеждане
image

и подушване на българските стенописи
image

директно се насочват към ктиторския портрет.  Ще го надушкате ли и Вие ?

image

Да,ето го ,тук горната част с надписа ,който се коментира,е  изрязана,но в колажа си личи.
     image
Намират го лесно.И ние днес още по-лесно

Успешно е заличен . Надписа над главата тоже. От останалата информация на воеводския език не може да определим със сигурност дали това не един от последните български царе или не. Става дума за Иван Страцимир. А нищо чудно това да е и брат му Шишман.

От достоверни сведения се знае,че след падането на Видин,Иван Срацимир е заминал за Влашко. Въпреки запазването на деспотство Ловеч ,като напълно независими до към 1446 г, Софийско до средата на 17 век,то последните Български царе преместавт успешно държавността си на сигурно в Карпатите.

Доказва се не само от надписа на владетеля(Или  Срацимир или Шишман),който владее от Арда на Карпатите, Видинското деспотство във времена,във времена за които се учи ,че Българската земля била под робство,хеле пък тази на юг от Ряката,но и напълно се доказва и от преместването на Българските държавни съкровища,каквото например са мощите на св. Филотея Българска,чиито път като изпуснати зрънца от Хензел и Гретел в гората са останали,за да потвърдят това преместване на север.

В катедралата на майстор Манол се пазят  и почитат мощите на света Филотея(7 дек),която е и закрилницата на църквата.

Положени са във сребърна ракла те приемат хиляди посетители на ден и са национална гордост за Ромъния .

Пътя на мощите на света Филотея Българска ,съхранявани в Търново до падането,са преместени във Видин ,и накрая за последно убежище в Арджеш,където са и до днес.

 Този път доказва и пътя на преместването на българската държавност от Търново,през Видин,в Карпатите. Това е и пътя на българските държавни съкровища,библиотеки и т.н.

Две три думи за светицата.

Света Филотея Българска е родена отвъд Ряката ,около Търновско към 1206 г. Тя ,като всички български селянчета от неслужебен женски род,което изключва те да са българки,защото у сведенията олигофрена боцко не бил чел нищо друго ,а само за българи мн.ч. и никакие българки и ед.ч. немало,с което Филотея скачала право в джобчето на Отворената ромска и ромънещаката теза,като ромънешка.Девойчето,като добра дочь носела обяда на баща си,български селянин,докато работел на нивата. Но поради ристиенското си милосърдие,не се сдържала и давала от ранътъ на бедни дечица,мн.ч.ср.род. Баща и научил,разгневил се ,извадил калъчката и я наранил смъртоносно.Бащата осъзнал какво е направил опитал се да я вдигне и да я занесе на врач,но тялото и било тежко ,като камък.

Тутакси отърчал до търновския Патриарх и признал греха си. Цяло Търново излязло и отишло да пренесат тялото на невинното девойче и да го положат в Църква.Но не могли да го повдигнат. Едва когато споменали името на Света Шехерезада,сестрата на апостолите на Ромънещето Црхо и Страхота,тялото олеканало и те разбрали,че тя иска да бъде положена във патриаршеската търновска църква свети,свети и светица,Киро, Црхо и Шехерезда. Тогава от небото слезнали извъземните служебни стржари и с космическите си кораби я пренесли в Патриаршеската църква.


Тук то останало до падането на Търново. След което било преместено във Видин. (Тук летописите не са сигурни за извънземното участие.) След което от Видин са преместени и в катедралата в Арджеш.



Разбира се след падането на Империя България ,по строгите средновековни закони никой няма право да носи императорската,царската титла и затова ,като в този така и в други надписи,от грамоти ,ктиторски и т.н. българските воеводи не я използват,а само описват земите на, които те са воеводи.

Потвърждението намираме и от титлата Господин,с която е указан Шишман след приемането на Османския васалитет Шишман

За това,че валашките воеводи са част от средновековната държавност има безспорно сведение в което радуил Първи е наречен Български Принципат на езика на Вергилий от Свещената Австроунгария,в докимент на Свещената,което ще рече Блъгарски Воевода приведено. Нема мърдане

Върховният сюзерен за воеводствата е или Свещената Римска Империя-наричана АвстроУнгария,Полско Литовската държава или Османската Римска империя,която пък е единственият законнен притежател на титлата император-налиучна само в двете си разновидности Император на Ромеите и Император на Българите. Каквито и да са домогванията и на Московците и на тези от Свещената Римска Империя , Османците,като законните наследници и на девте легитимни титли чак в 17 век признават титлата император единтсвенмо на Франция,като наследници на титлата на франка Карл Велики.

От запазената титулатура във църквата на българските воеводи на Влашко в Арджеш,четем "domn singur stăpвnitor al Ungrovlahiei, al Vidinului şi al oblastiei Vidinului". Неизвестния Владетел( воевода,господин-дали е Срацимир или не ,не е ясно) се титулува с българската титла Господар на Влахия, Видин и Видинската област и властва над-български земи,от които днес едни представляват неразделна част от ромунската държава ,здраво стъпила и получила развитието си от българската средновековна държавност.

Надписът от воеводката църква в Куртя де Арджеш е силно увреден. Липсва името на владетеля,за който следва да допуснеме,че е Срацимир и това е причината ,съответно за посещението на извънземните-заличаването на инфото.
Клин клин избива,но дупката остава. По зачеркването познаваме,че тук е било изписано името на България .Само българските църкви са известни със изчегъртвания и увреждания. Налице ли е нещо изчегъртано,обезобразено в църква,то това е сигурен белег за заличена българщина. Ето това е което е останало отгоре над фигурите-инфо по липсата на което може безпогрешно да определим,че е на български владетел и затова не е оцеляло.
"...................ѣрн......ва и самодрьжа............. []ѧгровл[.. ]хii Бднъю же i въсеи области Бднскоi и ................. въ Х(....)[а Б(.)]га благовѣрни и г(.....)ж а земли Вѧгровлахъiи i въ ............."

Присъствието на светицата Филотея Българска в Арджеш,наред със надписа на неизвестния владетел,който обаче владее и видинското деспотсво,вече е директно доказателство,че става дума за Срацимир или Шишман,които са се укрепили тук и чието дело е и българската воеводска църква.

Разбира се бг археологията и шафаришко-иречековта историография,никога не е излизала от гробищарската си фаза и рови из Търново за Библиотеката и Хазната на Шишман и отрича България на север от ряката,защото всичики знаели това. Е, в Карпатите е преместена заедно с държавата му,за радост на маймуняците от новата варненска служебна превъзходна.



А между фигурите извънземните напълно са успели да заличат надписа.

След добре свършената работа извънземните  жвърлят по един последен поглед на църквата на българските воеводи на Валахия,
image
тургват и един кръст за да отбележат добре свършената работа


след което се качват отново на космическите си летателни апарати и отиват да затворят Влашкия триъгълник с третото място ,което те ще посетят.









Гласувай:
6



1. injir - Едно е сигурно. Че не са извънзем...
27.05.2011 08:21
Едно е сигурно. Че не са извънземните.
цитирай
2. estirbg - Вижте небето над църквата на последното фото!!!
28.05.2011 17:17
Невероятна "случайна" снимка на кемтрейсинги - химичните следи, с които ни пръскат и морят...
цитирай
3. marknatan - Налични са хартиените книги на цар ...
04.06.2011 11:12
Налични са хартиените книги на цар Иван Александър,Лондонското четвероевангелие,Манасиевата хроника,Грамотата му до дожето в която се определят че българите пишат с гръцки букви и с други наричани български или персийски(разбирай скитски).
Но световната наука и в частност българската очакват да намерят "сведения" от които да станела ясна историята на България. Преди всякаква историчерска логика трябва да има нормална човешка логика. Какво повече може да се очаква от книга на царя Иван ?
Мемоарите на коняра на великия дворник ? Или дневника на слугата на жената на великия логотет ? В които ще бъде написана историята на българите,обаче на френски че на български не се приема,всички знаят това.Защото това което написали в царските книге не било правилно според правилната българска и световна науки.
Ооо,не българската наука очаква да намери божията ръка която коронясва царя,отсечена мумифицирана,в златни мощи напъхана и на нея изтатуирано,че Кирил и Методи са създали азбуката на българите и че българите били квото били,но само на божията ръка трябвало да бъде. Щото и братушките изнесоха няколко тона книги през 19 век и какво намериха,или по скоро създадоха 6 хвърчащи листа които били доказвали например че Кирил бил създал азбуката на българите и че Аспарух направил царство в 681 г. Какво тук значи някаква си книга ,ако ще и царска да е. Да не е златна . Те ще видят кои сме ние като се намери божията ръка с татуираната българска история. Ватикана работи по въпроса.Как ни уредиха с история досега,а.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3850087
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031