Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2011 04:22 - Аспарух е Персийска Титла.Скито Персийски титли у славяните.
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 4918 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 28.10.2011 10:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

П.П. След прочитането се очакваше,некой маймуняк да се извряска,чи това го е казал Паисий,който е дал имьоната на аспарух Батоя,което пък е тилата на вожда само че на болгарски,Бато,ч не е лично име., което е доказа,преди историк анархизъма,че Батоя е името ,а аспа рух е титлата спах бат,на сирийски аста бат,погъчена в аспе бет от прокопа в 6 век и окончателно дадена ,като аспа рик от теофана.

"В 678 г. се вдигнал отново силният и благополучен крал Батоя, тръгнал с голяма сила към Цариград във времето на шестия събор, и направил цар Константина свой данъкоплатец ца много време. Взел от гърците цялата Охридска земя и поставил в Охрид кралския престол и българска крепост. Крал Батоя бил славен в сраженията и страшен за околните кралства. Както казахме, много време двама римски царе му давали данък."

 

Ето какво пише и Дио Касиус :

"...под яростното окуражаване на един Бато(

След това Вревките

Batwva-gr.),Десидиатиан(Desidiatou-gr.),първоначално малко се разбунтували и победили римляните,които дошли срещу тях,и след това и останалите се разбунтували впоследствие от този успех.(Bpeukoi-gr.),панонско племе поставило друг Бато(Batwva-gr) начело на тях и настъпили към Сирмиум и римляните в този град."

С куету панимаеме ,че Паисий е дал българския варианат на предадената грезирана песийска титла аспа рух , като лично име Бато-я. Бата на болзгарский е апсаруха на гречески . и паоисия предва тилата пак като линчо име но на болгарски-батоя, а не на корумпиоран гречески аспа рук.е аспарух . Ну тувъ не стана,за което грешката е във вашите екрани ,а не във безпристрастния,както навсегда исторически анархизъм,койту е критерийче за истуризъм,аку панимаеш 10 % ут излужените в ист анархизъма положителну не живееш в блока на джойси и имаш титла доцент по хистори ут б бг . Аку панимаеш 15 % титлата ви е прафесор ут БГ. За двадесят % сте чужденче държащу титла еквивалент на доцент. 30 (тридцатья) працента иностраннъй прафесор. Къде 25 5 са забаднъйе прафесори . На 40 % са унези на янките.

Къде сте вие в скалата на историк анархизъма,която понижи маймуняците на ниво нечеловекиоподобни маймуни ? Четете ли Мислите на Маймуняците без облизване или ги схващате след стартаелно олизване,дали след олизването сте доказали,

или просто осирате всичко куету не разбирате с довода на маймунячката астер ут форума на маймуните гюведжари и далида -Всички са маскара.

 

Н

При Михаил Сириец е индентично и разночетенето е ,както бях конкретен ,само в името на планината Амон/Амадон.

Обикновено тука се пише ,че сведението е било в рима ,или попа пиян,или има заговор,пробългарски в случая,защото некой решил спекулира с българи.

Съмнявам се дали изобщо

аписаното от Бар Хебрей "И той изпрати на Маврикий /питайки /го да му даде земя за живеене ,и /каза че/той ще стане федерат на Ромея. И Маврикий му даде Горна и Долна Мизия,и те живеят там и те станаха защитници за Ромея.Обаче
въпреки,че те бяха Скити Ромея ги нарекоха Българи ."
за научените работници и научените им сътрудниви е известна и фабулата на Теофан,главните и действващи лица и сцената(територия). Ами,че то е същото. Кое било различното? Какво ни разказава Теофан,прпепредава ако не същата индентична история,то друга след 200 г разиграла се по същия начин ,следвайки същип алгоритъм Най-малкото общо кратно в случая е Маврикий .Константин Багренородни, който отново ни уведомява със същата истиря за разни БРАТЯ , за петимата братя дошли при н.о.к. Маврикий на некой си Хробат,Кробат,Кубрат ,хе,хе,хе само че те били дедовци на хърватите ут време маврикиево.

И всичко това става ( + - ) по времето на великия каган Баян.
Той бил Авар. Които били избегали от турките возле Кавказа на Дедо ганчо Тъпото Около Горна Долна Мизия и нанагорнището в Панония.

Каквито и да са причините и както и нелепо и непълно да са "предадени" ,което служебното панятие ,което използваме "ПРЕДАДЕНИ" не азначается,както е даказал психопата боцман предаване,ПРЕДАТЕЛСТВО,кату ут гетски лизач Партиец на Партията и Идеята, защото схванал МИСЛАТА МУ НА МАЙМУНЯКА ,а второ служебно значение от втори вид ,преразказване,представяне,описание на причини в това изложение за представянето на различни титли за лични имена от антични и средновековни афтури и съафтури ,което е и научно установен и широко документиран факт.Предавани означает представяни са.

Няколко думи за разглеждания тъдява Аспарух, да видим уткъде е в бг хисторито и как се пуявява. По досетливите са се досетили,чи щом тъка сме уплюли добрият Стар Теофан и сме гу писали рикурдьор пу ниразбиране на написано,чи ни мож да читае ут сирийски,чи и ут старост,чи и и късно на свеч,па камо ли да преписва точ в точ ,то той е и източника за Аспаруха.
Една малка справка,за да видим дали е така. Воала, Наистина. Пише Теофана за Аспарух в противоречие с "тези" ил да дебили бол инфантили и боцнати лизачи,оакали де що има свободное месте из ньета ,че служебното панятие Аспаруха гу немало.(Никифора тоже,ма те преписвали от един и същ Сириец )Маймуняците превърнали целъйх Ньет в маймуняшки Клозет,затрупали де що има записано с человечески думи и грабят от боцмати маймуняшки рядък извор,драскат от по Голема Нужда по стените на Нужника докази, с които и се оакват "тези".Ут онези,римейка на тезата на Керамопулос,че българите са стражари ,адаптирана за възприемане от маймуняци чрез маймунджулъци от маймуняк.С което маймуняците ногу се гордеят,чи една маймуна ут тях им обяснила тезата на Керамопулос на техния език и те и разбрали МИСЛАТА,че га человек ,ама грък напише ,че българите са стражари,не важи щоту требва да е казано ут един ут тях маимуняк пу маймуняшки. За еволюционното им ниво тва си е постижение.Доказва,че маймуните могат да адптират и възприемат за свои човешки достижения.

От Теофан научаваме историята за братя ,които били разселени на различни територии .Тук не историята на Братята и разселването им,ще бъде предмета на обсъждане ,а името на единия от братята,посочен от Теофан,като Аспарух. Разказаната история се повтаря в същата фабула,но за различни времена от различни автори. Историята разказана ни от Теофан е същата ,която намираме разказана ни от Константин Седми за началото на хърватите по времето на Маврикий. Това е и историята която се разказва от Михаил Сириец и Бар Хебрей,когат един брат на име Булгар е настанен в земите на Мизия,отново по времето на Маврикий.По времето на Маврикий установяваме е била най-убавата пагода на т.нар. българи за настанаяване.Или съвсем точно може да се допусне,че и Теофан преразказва тази история от времето на Маврикий. Или дори да е автентична от времето на ,Константин IV ,то алгоритъма ,фабулата се повтарят точ в точ на един по късен етап.Дали бг учьоните ще вземат за начало заселването на брат Булгар по времето на Маврикий и от там ще си градят хисторито,за което си има съвсем редовни съобщения или ще предпочета да направят това от историята разказана от Теофан не е предмет на сегашното доказване.

Тук предмета на изследването ни,е точно използваното име Аспарух,водача на народ воювал и постигнал договор с ромеите . Изясняването на тази личност упомената от Теофан,като Аспарух. В следващите редове ще бъдат предстаени доказателстава и арументите,че Аспарух е персийска титла,а не личностно име на вожд на новопоявилия се мръсен и нечист народ. Тук за портокала,може,баси, да си отбележите,че този вожд е вожд на новопоявил се мръсен и нечист народ,егати му се ,за разлика от т.нар. българи чистофайници ,които ги намираме заселвани в Мизия до Дуная да се плациакт,и по времето на Маврикий или ясно се разграничават ени българи чистофайници с този друг първоначално нечист народ доведен от Аспарух.Самият Стар Теофан и тои си ги пузнава и си пишува за тех стотици години преди появяването на нечестия народ с вожда посочен ,кат Аспарух. Мърдаене нема .Тези дошли с Аспарух,поради наличието на концепцията за пагода у Теофана и другие, ни са един и същи.ньет.ни ся.

Разбира се откакто психопата боцнат е доказал на маймуняците,че нация,народ,етнос,племе,раса,род не означавали нация,народ,етнос,племе,раса,род в съвременното им значение ,а с тях се били обозначавало принадлежност към ромската военна структура,нещо за което и Ганчу Тъпуту не се бил сетил, а било доказано,че ромите имали военна структура,то и каквото и да се докаже и напише тук,то скача в жопчето на маймуняците,за които е важно да го е доказал маймуняка боцнат по маймуняшки.Така,че маймуняците тука спират да читат и се завръщат към обичайното си състояние лизане на боцнатия маймуняшки на клечка с крупен кеф и докази чрез прикляквания и оаквания.

Добрият Стар Теофан е нарекъл само двама братя с имена титли.
Затова ,че БатБаян е Титла нема кво да сси губиме времето да си дозуйеме тук.Евентуалише накраише ако устане малце время в студиото на Историческияанархизъм и режисьора не ни прекъсне.
Сегиз за аспарух. Ккато е наречен вожда,брат пръв партиен и държавен РукоВодител ,от Рука,Рик, Рук,и Вадитель,Водя.тва е на всеросавестийски.

За пример у сите сирийски хроники е записано как да речем Кавад е изпратил астабит да преговаря за мира. с некъф магистър.
тва бил казал астабита,онува,астабида искал,магистъра отвръщал,астабита сказал нему,тозъз магистъра атвечал на астабита и так далше.
Описват сирийците на сирийски как еднаж един астабит изпратен ут един цар дагаворил мир с ромите и те се съгласили да им плащат данък на персите.( тва не е га ромите се съгласила да плащат данък на аспарух,което било за пръв пат рома да плаща. тва било преди стотици години ,га ромите плащали) Ма данъка,който давали,казват ромите, не бил щото им били роби или пабедени,ми ромите плащали на персите по мирния договор,щото персите щели да се биели вместо тях с хуните и др. мингяни. за тва били плащали тогъз ромите по тоз мирен договор и за тва този договор не се брои от баняджиите и маймуняците. маймуняците не го броят ,щото те не могат да броят.

което обаче пак било доказ заяото гу е дуказал психопата боцко,който дуказа,че не се биели народите ,а бойците на народите,които всички знаят били българите=стражари.Така га имаме описано от марцелина ,че персийкия дук си разположил войската край ряката,директно скача персийският дук с неговите българи у жопчето на Отворението,зачтото кой има дук ,само българите имали дуки..значи персите са българи.

Във византийските източници плащането на огромните парични суми на перси по подписани и преподписвани договори ,се представя като заплащане на Персия,която щяла да ги пази с тези парета по целесъобразност,да ги изразходва единствено по очертанто ут европците предназначение,и те тва били правели персите,пазели през кавказа и мала азия да не минават хуни мингяни за да не смущават мирния живот в европа.

Само за пример ще се посочи един такъв договор,за който имаме сведения и от сирийски и от византийски източници (прокопи),който обаче не е за даги пазят от хуните.

Прокопий ни уведомява за един такъв договор ,Ромея/Византия сяда на масата за преговори и подписва седем годишен мирен договор с изпратения сасанидски Аспебед,като заплащат и 36 000 лева/солиди/.

"След това персийците чиято си влачеха война с хуните подписаха мирен договор с Ромеите,който бе уговорен за седем години и беше извършен от Рома Келер и персийкият Аспебед".

Сирийски източници също ни уведомяват за събитието

"Няколко дни по-късно, когато Астабида дойде при него воден от желание за мир и написа всички условия,които той беше решил да иска за Персите.начерта споразумението с тях и скйлючи мир. Те съставиха писмените условия между тях и определиха и установиха и времето(продължителността ... )през което няма да подстрекават и започват военни дейтсвия един срещу друг".

Бабините деветини са обясненията теофанови и др.под. как аспандита (аспарух) на хуно гундурите българи бил накарал ромите да му плащат данък за пръв път в хисторито им .

Прекалено са очевидните паралели с безброй предишни случая в които са изпращани я марзбан,я астабид я друг чиляк и ромите си плащат уговорения данък.

И така да разгадаеме коя е тва служебно панятие астабид за куето пишат сирийците дето падписвало мирни дагаворки и му плащали на астабита .
У сите Сирийски хроники,които са достигнале ду нази Спахбата е записан,като Астабит.
А какво е спахбат.


Спахбадите у Персия са ръковудителите на един етап от хисторито им на четирите административни райиона на които е разделено государството. Спахбада притежава,съчетава едновременно военни и административни функции.
И така Спахбад първоначално идва от авестийски и азначает
Спата- войска и Пати -лидер,водач. В началото има адин Спахбат,водач на войскътъ. Администартивни реформи довеждат до четири регионални спахбата натоварени с цивилни и военни функции.
Как от Спах бат се стига до аспа рухъ.
През Сирийския.
У сите Сирийски хроники,които са достигнале ду нази спахбата е записан,като Астабит.
"Служебното" панятие,Аспарух ,

Ἀσπα ρὸὖχе адаптирано от персийската титла Спахбат.Само,че и през Сирийски,патамучто пачему аканчается на У.
Ето как пък един ром ,Прокопий е предал служебното панятие астабит.
Ето я транскрипцията на Прокопия : 

 

 

А с п е β е δ о ς  А С П Е B E D O S, а с п е в е д о с .
С греческий букви щото той писал на греческий.
Ут Спах Бат,през Аста Бит до Аспе Бедос

 

 

Ἀσπα ρὸὖχ  Аспарух у Теофан.
Как е записал добрият стар Теофан този който падписал МИР с ромеите и те се били съгласили да му дават данък(за пръв път ,ха ха ха доказахме че не е за первший раз за тези кои могат да броят)
Приликите между наименованията на изпращаните от персите лидери с титтла астабид (спахбат сирийски аспебет гр.) подписващите договори с Ромите са доста,за да се пренебрегнат.
И когата имаме вече един и същи исторически контекст това вече е доказателство,че тук изпратения вожд е астабид,който е предаден от теофана корумпирано ,като аспа рик ,под влияние на грезизираното известно ни от Прокопий наименование на спахбата    β е δ о ς  А С П Е B E D O S.
за това показва и етимологията на понятието Аспе рик или еспере ри, Аспе -войската и рик ,водача.
ако при Прокопий е А С П Е B E D O S,Теофан вече слага наложеното по тези ширини РИК ,за лидер,ръководител.
За Риг,Рег,регес, рига има достатъчно данни. пак Марцелина ни уведомява че реге е титлата с която келсто скитите наричат лидерите си.
кату теле Риг.
Фиксирана е и у т.н. славяни. Рига (ρηγα) – у Теофилакт Симоката титла на славянски вожд.
хунски цар тоже.

Водача на нечистия народ е наречен от Теофан с персийката титла спах бат ,през корумпирания прочит на Теофан от Сирийският му източник.
Астабита(аспарух) е лидера падписал дагавор с ромите падобно на вся асталние астабити падписали падобние дагаворки с ромите.
Този лидер на войската на нечистия народ е предаденуъ Теофан кат Аспарух.

За Бат Баян дори не е неабхадимо да се коментира научно.
Ни за Баян ни за другия мингянин Бан.Който пък у персите е катъ Марс Бан .
Титлата Бат ,бато е отново дадена ут ромите ут ранше.
за ени ут най раншбите и съпоменавания( забравете за Хор Бат,Крум Бат и тъак дальее ,те са късни на свечти ут нуждника по гполема нужда.)
Га ромите покорявали скитите возле хема,те първо се сбили с ено племе вожда на който бил Бато. После се били и със съседното и пак вожда бил Бато.
Тук титлата Бат, е дадена от Дио Касиус .Batwva-gr.),Десидиатиан(Desidiatou-gr.),първоначално малко се разбунтували и победили римляните,които дошли срещу тях,и след това и останалите се разбунтували впоследствие от този успех.(Bpeukoi-gr.),панонско племе поставило друг Бато(Batwva-gr) начело на тях и настъпили към Сирмиум и римляните в този град."

Или връзката със скито персите е ут време ОНО.
Ут прежде Геродота.Дедо Геро пише за ония гдето живеели отвъд дуная с малките кончета,и за Венетите,ха ха ха ут Градо на Венетите ,зачтото този град бил основан от тях,той посочва, че те били колонисти на МЕДИТЕ.Они ему сказали,как тураките ему сказали,чи ни знаели кво има отвъд Дуная щото тех ги било страх да одят там.понеже имало ногу пчели.
И Геродота научно им се смей на тураките,дураките.

Научно съупщение научну придадено ут студиоту на Историческия Анархизъм.

афтур Бат Натан

всяку използвани на научноту съупщену без да се упумене за принуса на утворената ромкса  при адаприрането на човешките достижения на маймунпшки язиком,кату тезата на керамопулос разионализирана ут маймуняка психопатъа за панимаене ут маймуните,което е научен подвиг,маймуна да разбере човеци се преследва със цялата строгост на историческия анархизъм .








Ето какво пише и Дио Касиус :

"...под яростното окуражаване на един Бато(

След това Вревките

 

Херодот 5.5.9

"Единствените обитатели за които можах да науча отвъд Истер са хорта наричани Сигини,които носят облекло като това на медите.Телата на техните коне са мапълно покрити с ринтава четина,коятя расте на дължина до пет пръста;тези коне са малки ,пренебрегват студа,и неспособни да носят ездачи.Те са ,както и да е,много бързи впрегнати в колесници(каруци),което е причина местните да карат каруци.(Страбон пише същото за Сигините,за които казва,че са Кавказко племе )Техните граници се простират до района близък до Енетоите на Адриатическо море.( та кои ли са тези (в)Енетои на Адриатика,освен района със същото име венеция б.а.) СИГИНАИТЕ ТВЪРДЯТ,че КОЛОНИЯ на МЕДИТЕ и макар,че аз не мога да си обясня,как този народ може да бъде от съставен от колонисти от МЕДИТЕ,всички неща са възможни за по дълъг отрязък от време е възможно за дълъг период от време.(дедо геро,чел отвроената ромска теза,в продължение на стотици години българите били служебно понятие стражар б.а.)

Думата СИГИНА означава търгаши сред Лигурианците,които живеят над масалиаи копие на езика на народа от Кипър.( я глей колку народи с колку язика у тая ТУРАКИЯ б.а.)

Тураките казват,че ПЧЕЛИ окупирали района отвъд Истер и тяхното присъствие е което прави невъзможно да се пътува през тази земя(терен), но на мен това ми се струва неверощтно,тъй като тези създания са нетолерантни към студа( дедо Херо съвсем научно ги рабива ТУРАКИТЕ за Туращината им(невежество,дуращина,дурак,турак,трак,за тва им казвали Тураци,тъпи б.а.) "

 

 

 

А с п е



Паисий

Неприятно четене .

За представянето на различни антични и средновековни титли за лични имена от старите летописци и хронисти е писано достатъчно. Няма древен автор,независими от каква националност или на какъв свещен език да пише,който да не извършил този грях.Невероятно е,но няма! Научен факт.Една от причините е използването на източници от друг език,на термини от други народи,с които авторът не е запознат в подробности. Отдалечаването във времето и препредаването на доста по стари сведения също спомага за това. При разчитането и транслитерирането от преписвача използващ един отдалечен във времето източник,вече новият хроникьор, не запознат със смисъла и значението на срещнат термин го изкривява.Дори ако го е разчел .Особено,ако източникът е на чужд на хрониста език. Или днес науката ясно е очертала и доказала съществуването им. Да сведем до два проблема при този вид сведения.
Използването на една правилно преведена,препредадена чужда титла от чужд език ,като лично име.Достатъчни са примерите само от българската история-маготин,чигот и т.н. Пример за това е и предаденото от Никифор ,че български вожд ,който предава Никифор българите наричали на име Кампаган мислел,че се бил спасил във Варна,но неговите РОБИ,ха ха ха,класава борба,робите Му въстанали и го паубили , Никифор : "А друг един техен вожд наричан Кампаган..." С Кампаган е изразена или титлата Каган или Кан Паган .Добрият Стар Теофан тоже е записал,че т.нар. Българи ,га искали мир по повод похода на Константин V сречту тях,проводили пратениците боил и Чигат(Tsiyatov).Предаденото ,като лично име Чигат е титла.
Пак в продължителя на Теофан пример титлите Маготин, Миник, Калутаркан,Крон,Усампсис са дадени като лични имьонах ут тракийските фанариотите,които приели за етносно название,името на славната си застава Византион и се нарекли Византийци. Тува е утразену , га на Петър Българина чича му убозначен ,кату Цървула отишъл с них горните титли на сгледа за цицорестата Марийка да я краднат на Петърчо за Булка. Сички знаят,че га нааканият архонт,татко му на Петърчо ,аха преди да утърчи и тамън да превземе Непревзимаемата Застава,защото ромите не строели градове ,а само застави,както е дуказал психопата боцкан,в които немало Киези,и граничарите устанале неристиени,и питали папата зачто ромите не ги пущат у цркветат с кръпета на холовите ,архунту ут мъка ,чи ни му признала БГ науката титлата и взел та се капичнал и умрял,и тугъз ут ристиенско милосърдие чувствителните ристиени за да не страда бедното сираче му дали титлата Василевс да го утешат,чи уревал орталъка съседа им и не могли да спят през ночта и му я признали титлата .Па 16 годишен тинейджър бил,да не би да са се уплашили от военните му успехи или мъдростта му безстаршните тракийци,че на 30 ден след смъртта на баща му му дали титлата Василевс ли е Басилевс ли ,две различни ли са или пак се скача у жопчето на боцканите ,патамучта и научно според рушняшко православната и маймуняшка сволочь титлите,които узначават Н-к Застава на Санитарите към Стражарите, Василевс Базилевс без базикане му били признати на Н-к заставата .Ми дали са му титлата,.чи ногу е ревал и ни могли да спят пу съседкси. Та примири си таквизи из хисторито ногу.
И със сигурност може да се твърди,че точно Теофан е рекордьора на подобно смесване.Добрият Стар Теофан.Старост ,нерадост.Недовиждал га приписвал,като психопата боцнат тезата на Керамопулос,дето вместо българи,стражари обитатели на пирг,българите били стражари охранители на долини,от бул долина и гърци охрана,а гърците само стражи.За хун гърците -хуни гърци или хунски стражи,хух гари може да питате Ганчо Тъпото,на който му излязал прякора защото не се сетил,че нация,етнос,народ били служебни титулни убозначения в ромейската вуенна структура,с куяту си убузначали стражарите, куито си имали име ,комити,което звучало така и на билкарский,значи психопата боцнат дуказал на себеудобните,че българи=комити стражари,които били ромската гранична стражааа аха пу лимеса в прудължение на стутици гудини или стражари,с куето бил дуказал инвентуртсвото на Керамопулос българи=стражари на ново по-качествено еволюционна ниво достъпну за въприемъне ут Маймуняци
Добре известни римейкърски титли пък се предават по същия погрешен начин да речем от перси,араби,сирийци,чрез транскрипция пригодена за чужда реч. И когато от там вече ено падобно панятие премине в трети език,или се върне оборотно разчлетено векове по късно се получава ефекта на разваления джииесем . Но все пак следите остават доловими за историеския анархизъм и използвайки и вече и чисто историческия контекст в помочь,а не само телефонните указатели на научените работници и техните научени сътрудници,на чиито труд историк анархизъма е дал дума да не пусяга ,подобни термини са въстановими достатъчно. Нека да добавя,достатъчно писмено,а не звуково.За пример записано готско име на сирийски ни дава записа му,но не и как е звучало и кое е със точност. Записано на гръцки пък може би ще ни даде малко по добра представа.

И второ изкривяване на намереното в оригинален източник на чужд език във форма ,която наподобява оригиналната ,но преминало подобно на развален телефон през различни уши термина е корумпиран. Такъв пример е налице в печално известния касаещ българската история пример с планината Амон/Имеон/ от която са тръгнали 30 000 скити за да се заселят на ралзични територии по пътя си, от което извадено от контекста се направиха погрешни генерални изводи за българският произход,чрез изкривяване на съобщеното.В случая показателното е как планината отправна точка е дадена по два различни начина от различни автори- Бар Хебрей и Михаил Сириец .




Гласувай:
5



1. syrmaepon - интересно изложение
17.10.2011 08:32
За българските титули е много трудно да се установи са ли или не са ))) Тези думички - чигот,маготин може да означават всичко - прякор,прозвище даже лично име защото има такава традиция сред кавказките и тюркските народи да се дават лични имена длъжности - Бек,Мурза и т.н. така че в конкретния случай всичко е възможно.
Калутархан - Калу може да е и прякор на някой си тархан,тархан е много употребяван титул и е известно нейното значение,но варианти не са известни.Така записано слято може обаче и да е лично име.
Идеята за Аспарух е интересна,но има лично име Аспар,което разбира се пак може да си произлиза от титул.
Така,че много е важен конкретния контекст.
цитирай
2. marknatan - кадън мадънче, не пожелах да пре...
17.10.2011 10:14
кадън мадънче,
не пожелах да претоварвам с излишно инфо зачтосамо маймуняците не знаят за цезар чиети имя станало титла излишно е и отклонява от историческия контекст,който е налице тук аспарух,спахбата подписва същия договор по същия начин упоменат за спахбатите от сирийци и прокопий и т.н.
също името на питакши аспарух е изветсно от камеята му

за тва как служебното название българи било доказано от психопата боцман че било служебно название като част на изречението 60 години след доказано от керамопулсо ,че названието българи не било етносно, си има гетски лизачи грухтящи дзверчета боцкани служебно има един тъпанар векил се изока как всичко било със служебен праизход защото боцнатия так сказал
(жалкия плагиат на филоложката теза на керамопулос представяна от психопата боцман като ОТВОРЕНАТА било ИСТУРИЧЕСКА теза Га му пукажат,че Бул долина и гарди Гърци е тъпня се започва с ФИЛОЛОГИЯТА на КЪЛБЕТА Българи=комити,които си имали име ,римска гранична армия .Важното прихопата боцман да го бил доказал .)
така че за подобни тъпни няма да спориме има и птица Паун има и лично име Паун
имаше един тъпанар боцманска секретарка при гюведжарите детобеше разбрал МИСЛАТА на плагиатура и зе да ми сбеснява и той кат тебя как не съм разбрал МИСЛАТА на психиопта как той бил доказал със репита на гръка Керамопулос , че едно нарицателно име може да почне да се прилага към даден народ
Не го бил казал Керамопулос ми плагиатора психопат боцко
и тея тва са осрали из ньета
или за любовта на тракийците към изветсни титли да си ги тургат за лични имена та и ду сега
от по известните тракийци за пример Августин Пейчинов,Авуст Азис и др.под.
бегай да олижеш психопатския за доказ

Ето я транскрипцията на Прокопия :

А с п е β е δ о ς А С П Е B E D O S, а с п е в е д о с .
С греческий букви щото той писал на греческий.
Ут Спах Бат,през Аста Бит до Аспе Бедос

Ἀσπα ρὸὖχ Аспарух у Теофан

със същия исторически контекст
Астабита(аспарух) е лидера падписал догавор

P.P. Отидох до вики
глей там кво са сложили даже има един аспурган

Arzbad-e-Aspwaragan

Може и аспурагана да е изпратен да води преговорите с ромите ут кагана на хуногундурите-българи



http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Iranian_titles_and_ranks


Sassanid
[edit] Military
Vuzurg-Framandar
Great commander; managed the affairs of state[2]
Aspbad
Commander of the Savaran[2]
Sardar
Savaran[2]
Arzbad-e-Aspwaragan
Chief instructor of the Savaran[2]
Spahbad
Army general who could also be a military governor[2]
Marzban
Either the same role as a spahbad or strictly an army general[2]
Padgospan
Assistant of the spahbad[2]
Padan
Spahbad's officers[2]
Framandar
Battle field commanders[2]
Paygospanan
Provincial military commanders[2]
Arteshtaran-Salar (Achaemenid term)
Chief of Warriors, a term reserved for warriors displaying great bravery in battle[2]
[edit] Political
Eran-Spahbad
Minister of Defense and commander in chief of the army[2]
Andarzbad
counsel to the king[2]
Kanarange (Eastern Iranian term)
The title given to a marzban of Central Asia[2]
Istandar
leader of an istan (a province or district area within a province)[2]
Argbadh
highest military title and was held by royal family members[2]
Rasnan
A less defined title[2]
Artabid
Title for Azadan families who were entrusted with specific duties, such as crowning each new monarch[2]
Karrogbadh
Chief of imperial workers; a rather unimportant position mostly delegated to Christians, specially during the reign of Khosrau II.[3]
Vastrioshan Salar
Minister of agriculture, commerce and industries.[4]
Vuzurgan
Grand nobles, who would be present at coronation ceremonies[2]
[edit] Religious
Hirbad
or Hirbod, Protector and caretaker of fire temple, Zoroastrian judge and arbiter.[5]
Mogh
Zoroastrian Magi[2] (plural: Moghan)
Mobad
High-ranking Priest[2] (moghpati, moghbadh; plural: Mobadan)
Mobadan Mobad
Chief of the clergy[2]
[edit] Safavid

This section requires expansion.
Dah-bashi
Commander of 10 soldiers (lit. head of 10)
Yuz-bashi
Commander of 100 soldiers
Amir Tuman
Commander of 1000 soldiers

цитирай
3. rizar - Точно така Натан
20.10.2011 06:56
Конфликта европа/Скития-Елада-Македония-Рим/-Персия продължава неимоврено дълго време, когато скитите са на страната на Европа, то Персия е в регрес, а когато те са на тяхната страна превесът е на тяхна страна.
Общо взето нападенията на авари, славяни и българи трябва да се разглеждат именно в този конткест.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3862646
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930