Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2011 06:17 - Панима ли се зачто БЪЛГАРИН е синоним на ВАРВАРИН от "Славяните Балканци" ут време ОНО с туракския Топоним скотската дружина
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 4127 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

В блога си

ili4e

е направила един интерсен постинг.

Глаголическо тристишие - 4

 

Красивое е !

А били се опитал някой да си представиш,по точно да напишеш текст,който да е четим, като текст,но след като това Е БОЖЕСТВЕНА азбука,със езотеричните символи ,цифровите и символните за всеки Буквен знак,на практика да се закодиора съсвм различно послание от напсианото буквално,разбирано по лицева стойноист,та дори и с метафорчичния език на обикновената реч,като запис,това,което да речеме пише.

Какво би означавал стих или библейска притча не буквено предадена а символно,което от своя старна изискав,символното и разчитане,нещо подобно на идеограмите нан египедското пйероглифно писмо.

Или ако на БЪЛГАРСКИ трябва да изпозлваме МЕТФОРИ за да предадеме посланието си то ТУК ИМАМЕ НЕОГРАНИЧЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИ.

И наистинна ХОРА с ДАРБА,да речеме като хорос,или пуьети и паьебьеси могат да направят ЧУДЕСАТА с ПОДОБНА БОЖЕСТВЕНА Азбука,което може би означава,което е и ИДЕЯТА МИ С ПОСТИНГА за Варсварската Азбука на БЪЛГАРИТЕ , и този сега,да разберемече може би вези ,.т. нар. божествени азбуки и скоито са написани религиозни и други текстове на практика има съвсем серизони послания,закодирани послания за невежите лижещи бицмански задници баняджии ,но поради корумпирано препрочитане и преписване впоследтвсие тези послания този закодиран смисъл се е изгубил,и ние днес ги тълкуваме превратно.

Та в БИБЛИЯТ аима няколко хиляди гршеки и дори така буквално четяща се смисълът на всеки ред варира до не узнаваемост. Но да не навлизна във водите на четящите мсилите на Дедо Боже и доктрината им.

Какво зло дело са направили БЪЛГАРИТЕ. РАЗБИРА ЛИ СЕГА СВЕТА,защо Българин е синоним на Варварин.

Българите Свалиха Ората от Божествения Трон и ги напраиха Човеци.

Ма некои си остранаха маймуняци и си четат мислите.

И ако не могат да ги прочета с лизането вече поемат инсфото директно ОТ ИЗВОРА. В БАН-яата оаквателния матрял е втвърден и се разнася нан калупи от миранди гепарди и др.под. ,а боцманската рпдка течност на познанието обаче е с по силни оаквателни спсобности .

http://ili4e.blog.bg/history/2011/11/04/glagolichesko-tristishie-4.846550



Гласувай:
2



1. zelas - Алкохола не прощава
05.11.2011 14:12
Алкохола не прощава
цитирай
2. marknatan - ей бакал маймуняк марш да си прод...
05.11.2011 23:16
ей бакал маймуняк марш да си продаваш боцманска дришня и бакалските си маймуняшки просветления на маймунчо нечеловеко подобен тип

деба и маймуната,напиня се да разбере ората,ма ората и били длужни да я ебовулюират
па и коментари се научила да пише
оди да се пофалиш на мама деба ти и маймуняка,че си успяла да нправиш коментар,ха ха ха по тема която си разбрала,и не караш ората да се занимават с маймуняшкото ти еболюиране
маймунчовци да престанат да занимават ората с техните си проблеми
еволюирането на маймуняците не е човешко дело
цитирай
3. solinvictus - чивут
06.11.2011 12:17
чивут
цитирай
4. marknatan - дебилите надушили боцманска др...
07.11.2011 10:57
дебилите надушили боцманска дришня се събирате ,като котки на валериан

я менкайте уста в уста малко боцманска дришня за доказ
дебилния идиот вече и като съафтур у Читанката на Маймуняците !
"2.Това име произлиза от бург (боург) в първи век прокопий описва градовете в Тракия и Мизия и повечето са с това име."

и испанските прафесори патвърдили,че тезата на Керамопулос била РОМСКТА тезжа на психопата плагиатор БОЦМАН
Лично му се сбадили на изпушилия дебил "ромски фен" от пътрви вид
мама ти деба Пълен идиот,бургариите били българите и тва го доказал психопата боцко в Ромската ТЕЗА , е не си ли пълен психопат ,А?

теста Аз съм Психопат действа безотказно

психопата боцко така научно ги е обяснил доказите,кеф ти синтаксис кеф ти и препинятелни знаци
и всчико си идва подредено
както доказал психопата боцко,

мачка било съществително,а съществителното не ловело мишки,значи мачката не лови мишки,
а само служебното понятие от втори вид котка

мам дъа дебилите
я менкайте уста в уста малко боцманска дришня за доказ
ха ха ха ха ха ха ха деба и дебилните
нечеловекоподобни маймунчовци
дебилната боцкана матрьошска компания се събира за доказ " ромски фенове" до дупка
много сме силни сме ромска
теза до дупка

деба и дебилите не ставате и за копане на нестинарската канализация за преливане на боцманската дришня от форума на гюведжарите в блока за наторяване на посевите
психопата плагиатор боцко ,от Първи вид "лингвист"(частна реч та)и втори вид психопат плагиатор с научни "тези" , им доказал,че Вулгарите на Ганчо Ценов -Тъпото дето били превзели ТИДЕ не били българи,тъй като даже ТЪПОТО не се сетил,че бургариите на Керамопулос са служебните военни ромски названия по лимеса . деба и дебилите
реалната личност и плагиатор Б Георгиев боцко бил измислил ДЕКОДЕРА и на него като му го тургнел у хисторито и ут лево надесно като си рабират маймуняците мислите и излизало,че бургариите на Керамопулос били българите
НАУЧНО ОТКРИТИЕ на Века
цитирай
5. marknatan - Над фактите са само маймуняците и ...
09.11.2011 10:35

Над фактите са само маймуняците и лизачите на маймуняците,защото нема по важно нещо за един зеляр ,гетски лизач или дебил да каже,че е ВАЖНОТО ДА Е ,както е казал боцко българи=комити,военно служебно понятие по лимеса,за което ДАЖЕ не се сетил и Ганчо Ценов-ТЪПОТО,защото не бил чел Керамопулос и не правел разлика между съвременното значение на служебните понятия народ,нация,етнос,племе ,раса с античните служебните понятия народ,нация,етнос,племе ,раса ,които не означавли това,а с тях се означавали ромско военно служебно понятие по лимеса

P.P. Ето и "Доказите" по Михаил Сириец от Отворената Ромска на плагиатора боцман ,вдъхновили съафтури ,като безмозъчко @гет ,дебила,зелас,штапаов и др. нередовни да я "доразвият" и улезнат у Читанките за Маймуняци :

доакзите на психопата плагиатор как българи=стражари

отдоле оригиналишета на керамопулос ,дето не се сетил да цитира психопата боцман ,да му дадеме думата на идиота ,да се види кой и как вижда "докази"те
ПсихОпта ДОКАЗВА по Михаил Сириец РОМСКА "ТЕЗА " ,която обаче БИЛА ОТВОРЕНА

боцман "12.3 Другата явна манипулация с представения цитат е следната:

12.3.1 След като Булгар иска от ИМПЕРАТОРА “земя” то е пределно ясно в какви отношения са двамата тъй като “Булгар” и именно име дадено от ИМПЕРАТОРИТЕ на определен вид войска и това е в семантиката на името.

12.3.1.1 В римската армия войниците получават заплати и отделно като източник на средства – земя. По големината на парцелите ( и според воинските заслуги) войниците се делят на 5 класа. Най-бедните са пети клас със 27 хектара. Явно за такава “земя” пита единият от братята.

12.3.2 Той не иска разрешение за място “годно” да обитаване а за мястото отредено за неговата служба – на съвременен език – ГАРнизона ( в повечето случай място неудобно за обитаване , но безусловно УДОБНО ЗА ЗАЩИТА).

12.3.3 За другите двама нещата са ясни по отношение на мястото и те заемат отредените им РИМСКИ ГРАДОВЕ. ( Думата “ГРАД” също съдържа ГР( гър, гар – страж като съставна част).

12.3.4 Оттук следва безмисленото заключение “,че ромеите нарекли тези хора “.българи”, тъй като те СА БЪЛГАРИ по име и поведение преди упоменатото заключение. Оттук и моето съмнение, че цитата е манипулиран и затова не е даден в оригинал.
........

В споменатия цитат се говори за “ . . . градове построени от римляните...”. Това също е авторска спекулация, защото римляните са строели ПЪТИЩА, ВОДОПРОВОДИ, ВОДОХРАНИЛИЩА ( имали са специални авангардни части от “водотърсачи”търсещи вода с върбова клонка ) И КРЕПОСТИ, но не и градове! "

НЕРЕДОВНИЦИ Римляните не строили градове,а сомот РОМСКИ "ТЕЗИ" ОТ ОНЕЗИ

кеф ти доказ за служебност за земя,която и тя била два вида :
"войниците се делят на 5 класа. Най-бедните са пети клас със 27 хектара. Явно за такава “земя” пита единият от братята."

ако този доказ за ЗЕМП не ви наресва ,избирате другия доказ ЗА ГАРНИЗОН,търсели земя за ГАРНИЗОН
"ГАРнизона ( в повечето случай място неудобно за обитаване , но безусловно УДОБНО ЗА ЗАЩИТА)."

и БИСЕРИТЕ камобаче сичко било фалшификат защото всички знаели това психопата боцко е доакзал,че БЪЛГАРИ=КОМИТИ
Над фактите са само маймуняците и лизачите на маймуняците,защото нема по важно нещо за един зеляр ,гетски лизач или дебил да каже,че е ВАЖНОТО ДА Е ,както е казал боцко българи=комити,военно служебно понятие по лимеса,за което ДАЖЕ не се сетил и Ганчо Ценов-ТЪПОТО,защото не бил чел Керамопулос и не правел разлика между съвременното значение на служебните понятия народ,нация,етнос,племе ,раса с а нтичните служебните понятия народ,нация,етнос,племе ,раса ,които не означавли това,а с тях се означавали военно служебно понятие по лимеса
"12.3.4 Оттук следва безмисленото заключение “,че ромеите нарекли тези хора “.българи”, тъй като те СА БЪЛГАРИ по име и поведение преди упоменатото заключение. Оттук и моето съмнение, че цитата е манипулиран и затова не е даден в оригинал."
Заключението било безмислено,а цитата манипулиран,защо психопата бил доказал,как БЪЛГАРИТЕ БИЛИ БЪЛГАРИ„ромски стражари,ма сириеца не знаел в в какви отношения са ИМПЕРАТОРА С БУЛГАР,тъй като “Булгар” и именно име дадено от ИМПЕРАТОРИТЕ на определен вид войска и това е в семантиката на името. И императора и тпой не си знаел отношениеят с БУЛГАР,че било ромски стражари.


Указаните СКИТИ,и то една трета само,тези заселените ,като федерати,не били скити ,а БЪЛГАРИ по поведение,което императора не знаел,но психппата му го казва ,защото така доказал КЕРАМОПУЛОС„А ПСИХОПАТА ГО ДОКАЗАЛ ПОВЕЧЕ ОТ 29 пъти ,с доакзи ,като горните.
Откъде психопата боцман преди керамопулос ще доакзе че Българите на Булгар били росмки стражари,след като Керамопулос е писал за това 60 г преди него.
От психопатската си наголст и олигофрения ,че може да плагиатоизира и прогоди за болни мозъци с подобни олигофренски доакзаващи умопомрачено съзнание взаимно ". изключващи с енедомсилици,които дриги увредени взимат за "доказ". естествено че един увреден ще вземе това за доказ .
но трябва ли за подобно бо;лно поведение да се мълчи защото те болните са мног,така както не се мълчи на педофилите,които поподеобен начин дават доказите си така и всеки здрав человек следва да избягва подобни отврати.
те си има тъетките гъзолизачки и другите набожни извратеняци да се подкрепят и разнасят из ньета.


Тезата на Керамопулос за Българското име,е известна сред гетските лизачи,като Отворената ромска теза на боцман,и посочено например от O. Maenchen-Helfen ,който не се сетил ,като Чилингиров да цитира Б Георгиев -боцман и слабоумни маймунчовци съафтори ,но лайнометите ВИЗРОДИТЕЛИ си знаят ДЕЛОТО :

"Still another non-Turkish etymology has been suggested by Keramopoulos. [76] He takes Bulgarii to be burgaroi, Roman mercenaries garrisoned in the burgi along the limes. Without accepting this etymology, I would like to point out that in the second half of the sixth century a group of Huns who had found refuge in the empire were known as fossatisii. [77] Fossatum is the military camp"

"Още една нетурска етимология бе предложена от Керамопулос. Той приема Булгари да са Бургарии, Римски наемници назначени на служба в гарнизоните по Бургосите на Лимеса .
Без да се съглася с тази етимология,аз бих искал да посоча,че във втората половина на шести век група хуни намерили убежище в империята са известни,като фосатизи. Фосатум е войскови лагер"
цитирай
6. marknatan - Климент Охридски в текста наречен ...
12.11.2011 09:16
Климент Охридски в текста наречен "Похвала за Кирил Философ", възхвалява Рим,блажения град ,в който господ бог благоволил да почине пречистото му тяло.Текст влизащ в ужасно противоречие с времето си което има едно единствено обяснени-късен фалшификат.
Из текста наречен "Похвала за Кирил Философ",за апостола Кирил, намерен и съвсем случайно в 1846 г и известен в две редакции,предтставени по един препис,като "несъмнено" св.Климентовия бил от 13 век
"А на славянския народ, който тънеше в невежество и греховен мрак, поради милостта и человеколюбието на господа нашего Исуса Христа стана пастир и учител. И затвори устата на вълците триезични еретици, развърза езика на гъгнивите и чрез словото направляваше по пътя на спасението. В Рим господ бог благоволи да почине пречистото му тяло. Като се пресметнат неговите подвизи, трудове и странствувания, няма кому другиму да се отдадат подобни похвали......
Блажен е градът, който е приел третия изпълнител на божието усмотрение. Той прочее, блаженият, се яви, за да довърши недовърщеното от двете върховни светила. И затова господ бог му заповяда да отиде на пречестен покой с тях. И почина с мир в господа в годината 6377 [=869] от сътворението на света, месец февруари, 14-и ден. И след като привърши всички служби и трудове, причисли се с живота си и вярата си към всички свети отци."
В същото това време в други източници изобщо няма и поменот тази братска любов към Рим,нито пък той към славянските братая. Обратното от най-официално ниво,това от Ватикана,с изказването на папа и от това на Стефан Душан става ясно,че въпросният текст за т.нар. слово е късен 19 веков папски фалшификат.
СТЕФАН ДУШАН
ЗАКОННИК БЛАГОВЕРНОГО ЦАРЯ СТЕФАНА

"6. О латинской ереси.
И о латинской ереси, что обратились христиане в латинство, да возвратятся опять в христианство; если же кто окажется непослушным и не возвратившимся в христианство, да накажется. как написано в Законнике св. отцев.
7. О латинской ереси.
И да поставит великая церковь (т. е. патриархи) протопопов по всем торгам, да обратят христиан из ереси латинской, которые обратились в латинскую веру, и пусть дадут им духовное наставление, и да возвратится всякий в христанство.
8. О латинском попе.
И латинский священник, если окажется обратившим христианина в латинскую веру, да накажется по закону св. отцев."
Не само "българите" ,ами и у поданиците на Душан няма и поменот тази братска любов към Рим струяща от словото Климентово.
папа Грегори VII в 1073 г малко век преди КилимA да пише Словото за Кирил и да проповядва вечна любов с Рим пише
" Далеч по добре е една страна да остане под ислямска власт,отколкото да бъде държава на християни които отхвърлят да признаят Католическата Църква."

На което Свети Марк Евгеникус,отвръща
" Бягайте от папистите ,както бихте бягали от змия или от пожар"

За Душан и той е показателе -Рим е латинской ереси.

Къде,кога и как се е вместил Климент да пише за това Славянско обединение под ролята на Рим(Ватикана).
Горните три източника че подобен текст е невъзможен преди падането на Византия под османска власт,сбъднатата цел на Ватикана и разкрива булото на измамата ,която с право може да я наречеме "Константинов Дар Две".
(Написаното не обижда чувствата на вярващите в култа на митологемите Кирил и Методий,като създатели на чешката писменост,и като пастири и учители на славянския народ, който тънел в невежество и греховен мрак,нито разглежда необоснованото подменяне на славянски,късен термин с български,нито пък това,че някои се изживяват като щипани госпожици може да промени фактологията на случая "Константинов Дар Две".)

Да не пропуснеме как започва написаното в 13 век слово,по образец от 9-ти.
"Христолюбци,
Ето възсия пред нас светозарната памет на преблажен наш отец Кирил, новия апостол и учител на всички земи. "
Новия апостол ,или като такъв следва да има изображение във всяка "славянска" църква ,от Солун до Новгород ,да не говорим че всички римски църкви трябва да имат цикли с него. А то дори там дето бил погребан Апостол Петър ни го представят за Кирил.


поради милостта и человеколюбието на господа нашего Исуса Христа стана пастир и учител
Не случайно не могат да се намерят следи за митологемите братя дори в народната памет.Казах си къде ,къде ако не в Македония ще има десетина поне за апостолите на Славянството.
Прегледах БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ПЕСНИ ,СЪБРАНИ ОТ БРАТЯ МИЛАДИНОВИ ,фонотипно издание от1862 г.
http://www.promacedo...pesni/index.htm
Няма нищо за такива световно известни личности в народната памет.НИ ДУМИЧКА .
А това издание бие дори Ватиканските от 1892 г.
Поне там около Охридско щеше да се помни

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3864351
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930