Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2011 08:46 - КАК КАРТАТА НА ЗЛАТАРСКИ СПАСИ БЪЛГАРИЯ
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 23109 Коментари: 31 Гласове:
9

Последна промяна: 21.11.2011 08:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

На срещата във връзка уточняване на границите на победената във войната България при подписването на Ньойският договор ,гръцкия министър Венизелос вместе сос дипломатите на Великите сили застават зад Гърция ,която предявява исканията си за разпределението на границите на България.

Нека да видиме как Гърция с нейната карта и България с карти на Златарски , според които Тракия и Македония не са български земи били разкъсали България в Ньой

Гъзолизци хаварят за ТУРАКИЯ И МАКЕДОНИЯ и "разпокъсване" на БЪЛГАРИЯ ,ЗАЩОТО ВСИЧКИ ВЪЗРОДЕНИ ОТ АПОСТОЛИТЕ НА СЛАВЯНИТЕ ЗНАЯТ КАК ДЪРЖАВАТА РОМЪНИЯ БИЛА ОТ ВРЕМЕ ОНО СЕВЕРНАТА ГРАНИЦА НА БЪЛГАРИЯ.

Нека ВЪЗРОДЕНИТЕ МАЙМУНИ ДА ВИДЯТ КАРТАТА НА БРАТЯТА ОСВОБОДИТЕЛИ НА СЛАВЯНИТЕ И КВО ИМ СЕ ПИШЕШЕ НА ЧЕРВЕНОГЪЗИТЕ МАЙМУНЯШКИ ЗАДНИЦИ СПОРЕД НЕЯ.

Според Венизелос и дипломатите на Великите сили на Гърция трябва да се даде и Софийско ,което и принадлежало по право . Гръцкото искане винаги е било,че територията на Гърция е на север до Хемус,като включва и Софийско и в Ньой отново предявяват искането си, като за доказателство Гърция и Великите СИЛИ представят и картата за Региона издание на Имперска РУСИЯ да обосноват правотата си обосновано докажат исканията си. Та това е официалише картише,а вче и мапише изработена и утвурденная не ут кой да е , от Руския Имераторски двор в Петербургариите .

image
    На нея виждаме ,кое за РУСИЯ е      БЪЛГАРИЯ .

Това е картата,издание на Имперската Академия на Петербург ot 1794 г ,която указва на света кое трябва да се счита за България според Защитиниците на СЛАВЯНИТЕ.
image
изданието,което ще служи и на други западни държави кое е БЪЛГАРИЯ
image

Тази карта е изданието,което ще служи и на други западни държави да изработят и утвърдят в съзнанието на политици и народи кое е БЪЛГАРИЯ през 18-19 век и ще наложат тази предтстава за това какво е България ,не само у Света, който има интерес от това.

image


Та става въпрос за разпределениетои разграбването на наследтсвото на я партньора на Франкската мперия в създаването на Европа,Империята България,единствено признатата да има Императорска титла и де факто да бъде Ммперия. За сведение на Свещената Римска Империя Османлиите им признават само титлата Цезар. На Франция е призната титлата Император
За никого не е тайна, нито тогава, нито днес въпреки неизброимите простотии и явен нилхилизъм от БАЛКАНЦИ ВЪЗРОДЕНИ, КАТО НОВАТА ПОРОДА БЪЛГАРИ , да се опита да затрият България Наличието на ИМПЕРИЯ БЪЛГАРИЯ.

Борбата за наследстото и на територията и на народа и са основен мотив първоначално за т.нар. Свещена Римска Империя у(Австроунгария)и впоследствие Самоедите Мускали от момента на попадането иа и под османско влияние .
image
издание за региона Австроунгарската империя и нейните картографи

Без да се има предвид изобщо многобройните други издания за тази територия и конкретно за България,дори тези на Австроунгарската империя и нейните картографи според които България,като Османска административна единица винаги има в санджаците си и територии на север от Дунав и на юг до Скоиие и Охрид ,Руската Имперска политика налага и провежда съгласувано,като Заяитничка на ИЗТОЧНИТЕ ЮЖЮНИ СЛАВЯНИ ,под които първоначално не попадат БЪЛГАРИТЕ виждането си как да бъде ЛИКВИДИРАНА ИМПЕРИЯ БЪЛГАРИЯ.
image
османксите санджаците към 1700 г

image
територии им на север от Дунав принадлежащи към аднинистративанта единица БЪЛГАРИЯ

При създаването на България,на нея и е определено територията на административната единица в Османската Империя очертана отдавна по тази карта на РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ,в които както се вижда няма нищо ПРО БЪЛГАРСКО или има каквато и да е историческа връзка с това което е БЪЛГАРИЯ,като ТЕРИТОРИЯ.

Отредената територия наречена БЪЛГАРИЯ според САМОЕДСКТА МУКАЛСКА ИМПЕРИЯ Е ЕДНА ЗЕМЯ ДОРИ НЕ СЪВПАДА С ОСМАНСКОТО РАЗДЕЛЕНИЕ ЗА РЕГИОНА и това не е случайно и напълно издава истинските интереси на САМОЕДИТЕ за БЪЛГАРИЯ.

При създаването на БЪДЕЩАТА ЗАДУНАЙСКА РУНШЯШКОПРАОСЛАВНО СКОТКСА ГУБЕРНИЯ по независещи от САМОЕДИТЕ стратегически причини на другите Велики Сили успяха да добавят и София и Софийско,без което новосъзденото рушняшко протеже би преминало с музика и тупани при СЛАВЯНСКИТЕ ОСВОБОДИТЕЛЕИ НА СЛЕДВАЩОТО ЛЯТО.
 
На територията,която бе предварително прочистена почти от всички БЪЛГАРИ,с българско самозъзнаие,дейност проведена и успешно извършена от РУШНЯШКОПРАВЛСАВНАТА СКОТЩИНА,чрез ТАКА НАРЕЧЕНОТО ВЪЗРАЖДАНЕ НА СЛАВЯНИТЕ,когато НА ТАЗИ ОСАКАТЕНА ТЕРИТОРИЯ БЯХА ОТГЛЕДАНИ МАЙМУНИ ,КОИТО ПОДМЕНИХА БЪЛГАРИТЕ и БЪЛГАРСКОТО САМОСЪЗНАНИЕКОЕТО НАЙ–ДОБРЕ ЛИЧИ ПОГЛЕДНАТА ДНЕС НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО И СРАВНЕНЕО СЪС ПСИХПОАТИТЕ ОБСЪЖДАЯИ И ЗАНИМАВАЯИ СЕ С ИСТОРИЯТА „КАТО НАУКА“

ЗА радост бяха налице и останали БЪЛГАРИ И В РЕЗУЛТАТ НА ТОВА БЕ Безуспешна БОРБАТА НА РУШНЯШКО ПРАВОСЛАВНО СКОТСКАТА КЛИКА ДА НАЛОЖИ И ТУРКОМАНСКО ТАТАРСКОТО ТЪРНОВО ЗА СТОЛИЦА . Нека да не се забравя какво е ТЪРНОВО до Освобождението. Няма нищо общо с наложената по сетне предтстава за СТОЛИЦАТА на БЪЛГАРСКО ЦАРСТВО . ТЪРНОВО е при Освобождението най турския град на България,така както Пловдив е най гръцкия на БАЛКАНИТЕ .Един турски руско фанариотски град ,който бе център на турскотатарската част от България и чакаше удобния момент да послужи и изпълни предначертаната му задача от РУШНЯШКОРАВОСЛАВНИТЕ СКОТОВЕ. ТА как и ЗАЧТО ВЪСТАНИЕОТ В ТЪРНОВО не ИЗБУХНА БЪЛГАРИТЕ ОТГОВОР НЯМАТ ЗАЧТОТО СА ОТ НОВАТА БАЛКАНСКА ПОРОДА
РУШНЯШКОПРАВЛСАВАНТА СКОТЩИНА НЕ СЕ ПРЕДАДЕ И ПРОДЪЛЖИ ПЪКЛЕНОТО СИ ДЕЛО КАТО НА СТОЛИЦАТА СОФИЯ И БЪЛГАРИЯ БЕ НАЛОЖЕН РУШНЯШКО,ПРАВОСЛАВНОСКОТСКИЯ ЕЗИК,ТАКА ЧЕ И ДНЕС ЕЗИКА НА НАРОДА ЖИВЕЕЯ НА 14 КМ ОТ СТОИЛИЦАТА Е СЪЩИЯ,КАТО НА ТЕЗИ ЖИВЕЕЩИ В СТРУГА СКОПИЕ И ОХРИД

След, което вече ЗАРАБОТИ И се проведе и успешно извърши от РУШНЯШКОПРАВЛСАВАНТА СКОТЩИНА,ТАКА НАРЕЧЕНОТО ВЪЗРАЖДАНЕ НА СЛАВЯНИТЕ И НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ БЯХА ОТГЛЕДАНИ МАЙМУНИ, КОИТО ПОДМЕНИХА БЪЛГАРИТЕ И СЧИТАТ И ДО ДЕН ДНЕШЕН ИЗМИСЛЕНИ СЛАВЯНСКИ ЧУЧЕЛА СЪЗДЗАДЕНИ ДА ГИ ОБЕЗГЛАВЯТ И УНИЩОЖАТ,КАТО НАРОД ЗА СВОИ ОТЦИ И РОДИТЕЛИ

И ето в Ньой отново е поставено разпределението и разпарчетосването на масата и Венизелос размахва РУСКАТА карта,на ОСВОБОДИТЕЛИТЕ,за да предяви своите искания,като главната цел е НЕМЕДЛЕНОТО откъсването на София и Софийско,след което БЪЛГАРИЯ СЕ РАЗПАДАШЕ и не МАКЕДОНИЯ„дето по кой ДОГОВОР български правителстав са я нарекли БЛАГОЕВГРАДСКИ и Кчстендилски МОКРЪГили ТУРАКИЯ ДЕТО ИМ БИЛИ БАЩИНЯ НА ТУРАКИТЕ „КОИТО ЗНАЕЛИ ЗА ДЪРЖАВАТА РОМУНИЯ„ЧЕ ИМ БИЛА СЕВЕРНА ГРАНИЦА ОТ ВРЕМЕ щеха да знаят МИ ЩЕХА ДА СА БЕТЕР ФИЛИБАРИ ОТ ВЕК ИЛИ ВЪЗПИТАНИЦИ НА БУКИРЕШКОГО ПРАВНО ФАКУЛТЕТО

Само представената от Златарски карта,изградена макар и на погрешната негова историография и разбиране за Историята успява да съхрани целостта на България.

Отсичането на Главата на България в този момент ,на София,за която вече има доста данни,че е най важният български град далеч преди идването на османците ,би довело до гравитиране на различните останали без спойка части на младата държава към отдвана установените в региона от откъснатите живи късове от плътта на България прорушняшки самоедско православни скотски прасета държави ,които само чакат в копанята да им бъдат сипани останалите късове от България за да довършат пъкленото дело наречено ДЕЛОТО НА СЛАВЯНИТЕ И ВЪЗРАЖДАНЕ въведено от самоедските кръволаци и установено от техните шпиони за БЪЛГАРИЯ,населено със "балканци" "осъзнати" маймуняци с ВЪЗРОДЕНО МИНАЛО по поръчка,които с музика и свирни щяха да заминат към Гърция ,Ромъния и Сърбия,което бе и целта на РУСКАТА ИМПЕРСКА ПОЛИТИКА.




Гласувай:
13



1. boristodorov56 - Свалям шапка!
21.11.2011 09:38
Свалям шапка!
цитирай
2. letopisec - :-))
21.11.2011 09:39
Чудесен пост, Натан, много навременен...Истината преди всичко. Златарски има много грешки като историк, но е историк...Той трябва да бъде критично редактиран, а не демонизиран. Това е коректно. От друга страна, на Г. Ценов може да му се издигне и паметник, понеже е голям патриот явно, но обективно трябва да се посочи, че е слаб историк, много слаб...Това е коректно. Научих доста нещо от тоя пост, поздравявам те...
цитирай
3. анонимен - Проф.Сиктиридис
21.11.2011 16:10
Проф.Сиктиридис
БРАВО МЕГАЛЕ!
цитирай
4. анонимен - Поздравления "бе чифут", изключителна информация!
21.11.2011 17:20
Натане, ако постнатото от теб е истинно, то тогава осъзнавам колко малко съм знаел преди да прочета твоето инфо.

ГЛАСУВАМ ЗА!
цитирай
5. rizar - Натане. постът е чудесен, но не
21.11.2011 17:24
приемам ex cathedra обвинения в "православноскотящки" стил. Това, че гръкоманите се опитват да изкарат Ромейската империя елинска или Кремъл се опитва да направи от православието робовладелство си е техен проблем.
Проблем на идентификация, разбиране и т.н.
Диалектиката за изостаналите ориенталци, православни скотове и подобни не ни помогат много да осмислим българската история.
Това са маймуняшки западни изцпеки и кофи с любима течност и други плитки методи на пропаганда , чиято единствена задача е покоряването на българите от Римпапа и англосаксонската клика.

Ако не престанеш с тези бозарии, ще те обвиня ,че си запандяшкокравешкибойскаут на платената западна агентура, която цели демонизацията и унищожението на Българския народ.
В УСТАВА НА ПРОПАГАНДАТА ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ВЯРАТА ИЛИ НАКРАТКО ПРОПАГАНДАТА ИМА ЕДИН ТЕКСТ, КОЙТО МНОГО ДОБРЕ ОБОЗНАЧАВА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ТЕРМИНА "СКОТОВЕ" В РИМОПАПСКАТА ДИАЛЕКТИКА, КОЙТО ТИ И ЦЯЛАТА БОЦМАНОМАЙМУНСКА ОРДА РИЦИТИРА КАТО ОТЧЕ НАШ =

"тЕЗИ ЗНАМЕНИТИ НЯКОГА НАРОДИ ОТ НЕВЕЖЕСТВО И ОТ ЗАРАЗИТЕЛНИ УБЕЖДЕНИЯ СА СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В СКОТОВЕ !!!!!

МРЪСНИ ЗАПАДНЯШКИКАУПОМИЯРСКИ ПРОПАНДИ.
ТОВА, ЧЕ РЕВОЛЮЦИОНЕРА АТЕИСТ БОТЕВ Е ПУНКТИРАЛ МОТАМО ПОХВАТИТЕ НА ПАПАРИМ НЯМА ДА ПРОМЕНИ БИТНОСТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД В СЪЗНАНИЕТО МУ НА ПРАВОСЛАВЯЩ ХРИСТИЯНСКИЯ БОГ!!!!!!!!!!
цитирай
6. germantiger - ...
21.11.2011 17:57
Коментар номер 4 от мен, поради бъг в системата ме писа анонимен.

Иначе рицар разликата между изтока и запда е като МЕЖДУ МОСКВИЧ И МЕРЦЕДЕС!
цитирай
7. rizar - Тигре, ако прародителите
21.11.2011 18:14
на чифутите не бяха предали Българската империя на отоманците
щеше да видиш ти един Москвич.
Ти знаеш ли за кой път Запада унищожава Изтока ? За трети, пети ???
Какви москвичи. Вкарани в чифутската система на Мордохай няма начин рационалното мислене не роди Трабант и Москвич, срещу Форд и Мерцедес.
Всъщност налагането на западния консумативен философски хедонистичен мироглед доведе и умиращите от глад за да може някой си Крез да се вози на Мерцедес.
Проблема е в мисленето, немеца и с мерцедеса не му стига времето, а на българина и с Марко си е правил всичко и не е закъснявал да си оправи нещата.
А сега има геноцид, далеч по-голям от "фашисткия'./
цитирай
8. germantiger - ...
21.11.2011 18:49
ЛАФА ЗА МОСКВИЧА И МЕРЦЕДЕСА БЕШЕ ШЕГОВИТ, НО ЯВНО ИСТИНЕН ЗА ДА СЕ ЗАСЕГНЕШ?!

Аз ти споменавам факти:

1. Най-мощната и териториално могъща империя не беше руската, а британската като кв.км
2. На върха след средните векове технологично винаги е "някой" от запад.
3. Най-силната като умение армия винаги от това време "насам" е западна, озтока воюва с кръв - първо своя.
4. Морето е винаги владяно от запада.
5. Небето е винаги владяно от запада.
6. Изтока обикновено копира запада, обратното е изключение.

Консумативния модел може да е "западен", но той е съграден тук от балкански боклуци, обикновено бивши" червени или техните наследници, за това я няма грижата за малкия човек, реда в собствената градинка, чистотата, ако щеш и дупките - пътища нямат, а държава имат, хайде де смях?!

За мисленето си много прав, именно демографското, културно и морално убийство на западните народи е шанса на източна Европа да остане в нещо "нъмбър уан".

ИМПУЛСИВНАТА РЕАКЦИЯ И ЕМОЦИОНАЛНОСТТА НА БЪЛГАРИНА Е НЕЩО, КОЕТО РЯДКО СЕ СРЕЩА ПО СВЕТА, за жалост тук е комбинирано с простотия и тарикатлък, но директността е нещо, което уважавам и дори обичам в българския народ (все по-малко я срещам, но я има все пак)!

...

Толкова нагли и арогантни Крез-овци няма никъде на заопад, ако видиш някой там да си кара автомобила с музика на макс обикновено е балкански или турски идиот.

За запада и Виена два пъти си чувал, преди това за Поатие също, за руснаците и поляците на Изток които векове се биха с турците също знаеш, за унгарците също - трагедията, че Балканите бяха стъпкани е първо тяхна собствена вина и драма, след това и общоевропейска!
цитирай
9. d3bep - И от мене имаш гласче, макар че по...
21.11.2011 19:08
И от мене имаш гласче, макар че постът ти е чисто насилие изотзадзе.
Дано не вярваш наистина, че великите сил иса решили проблема поради академичните познания на гусин Златарски. Изобщо никой не го интересува златарски кой е и ква граница е нарисувал, напротив.

Ньой, и въобще договорите по приключване на ПСВ винаги са били и ще си останат пример за договори, чиято основна цел е да заложи колкото се може повече капани на победените във войната с цел да се разпалят и бъдещи войни.
От тая гледна точка трудно мога да гледам която и да е от картите като "заслуга за българия" и "спасение на България".

Така че "Златарски спаси България" е верно точно колкото твърденията ти, че Боцмана я убива.
цитирай
10. alexalexalex - кефиш
21.11.2011 19:54
абсолютно!
цитирай
11. анонимен - от Иванко Тертер
21.11.2011 22:06
Натан, поздравления. Разбрах сарказма ти. Наистина е успял Златарски да "спаси" София за България, която е между Стара планина и Дунав /по виенската, а оттам и в руската , а оттам и в сръбската, румънската и гръцка школи/.":) Сега да допълня. България по виенската политическа карта от ХVІ-ХVІІ в. насетне е от Тимошко до Черно море и от Дунав до Стара планина. Първите три граници са били доста стабилни реки и море. Последната обаче яко е озорила средновековните географи. Според едни от тях планината Витоша е част от Стара планина /затова в 1879 г. по Берлинския договор София е в България/. Лично съм виждал карти, при които към Стара планина са давани като нейно продължение Странджа и Сакар - досами Адрианопол! Ето затова някои австрийски, хърватски и полски пътешественици казват, че от България веднага се влиза в Адрианопол. Те пътуват най-често от Никопол - Търново - Карнобат, затова едва след като преминат планинските проходи на Странджа и Сакар /за тях продължение на Стара планина/ и видят в далечината минаретата на Адрианопол, те смятат че са излезли от България и са влезли в Романия или Одринския вилает. Ей тия неша и карти поне да бяха изкарали нашите по професионални историци. Дали щяха да ги чуят - отделен въпрос. Ще продължа нататък...
цитирай
12. анонимен - Как и защо датира България в тези ...
21.11.2011 22:28
Как и защо датира България в тези граници за виенската политическа география, това е по-интересният въпрос? Да се опитаме да отговорим. Това са били границите на южната част от независима /или под васалитет/ България, преди включването й в пряко османската система. Към нач. на ХV век България е свита вече само в района между Карпатите и Стара планина и между Тимошко, Нишко и Темско до Черно море. След смърттана Константин ІІ Асен Страцимир 1422г., страната увисва откъм приемственост и се "цепва" на южна и северна част. В южната остават малки феодали с лични договори със султана срещу запазване на правата им. Северно остава като буфер между Унгария и Османите, а и там остава непокътната и съхранена приемствеността на двора на прицовете на България Бесараба. Те са привилегировани и откъм география - Дунав в средновековието си е бил предпочитана и защитима граница за слабите все още османи в този момент. Северно от Дунав според римо-католическия свят остава Блахия /гръцко произн. Влахия/ или България, респ. съответно на юг България и Туркия, според различите карти. Ето как южната част от средновековна България "остава" между Тимок и Черно море и Дунав и Стара планина. В тази България е "въстанието" на Константин и Фружин /до 1417 г., а по скоро те се отмятат от васалитета и провъзгласяват независимост от Одрин, т.е. султана/ . Следват схватки на османите за доказване и защита на правата им над тази България - Владислав Ягело /1443,1444/, Воеводата на София Радич /1454г./, бан /господин/ Михаил Шишманов /1493 г./. Тази България според Парчевич е паднала под османска власт преди 180 г. /смятано от 1669 г. назад/, т.е. визира завземането на България със столица София през 1493 г. и обезглавяването на господинът й Михаил Шишман - унгарски и папски васал /"бан"/. Ще продължа...
цитирай
13. анонимен - Тази България е визирана в договора ...
21.11.2011 22:43
Тази България е визирана в договора от 1508 г. , с който окончателно католическия свят се отказва от борбата за нея - унгарският и чешки крал Владислав ІІ признава правата над нея за султан Баязид ІІ - "Силистра, Тулча и другите градове на Шишмановото царство". Тази България, където според Любенау 1580-те г.са съхранени потомците на царскте родове /несъмнено в никопол и Търново/, макари вече да са почнали да се женят за овчарски дъщери /разбирай с воеводи или челници на военозадълженото население, една степен под болярите/. Тази България /-за османците - Никополски санджак/, в която към 1592-1598 г. Теодор Балина е "пръв благородник", заклел първенците от по-големите градове - същия географски обхват- и е провъзгласена независимост от султана, начело с Шишман ІІІ. Тази България, която в средата на ХІХ век е "възстановена" в османската адм. система във Булгаристански вилает със столица Търново и управител воевода. След някоя и друга година султанът се "светва", че това не е много целесъобразно и запазвайки границите преименува вилаетът в Туна или Дунавски вилает с преместена столица в Русе и управител паша. Това е тази България, която според принципа на нерушимост на границите е съхранена в 1879 г. /от Туна или Дунавски вилает минус дадените на Сърбия Нишко и на Румъния Тулчанско/ под името Княжество България и столица София - един от големите градове в Туна вилаети или Дунавския вилает. Да, на Берлинския конгрес е възприет принципа на нерушимост на границите /Княжество България-Туна вилает/, а не на самоопределението на народите /Българска екзархия - Сан - стефанска България по прилиминарния договор/. Тази България, в която в 1908 г. Фердинанд І провъзгласява независимост и тя успешно е защитена под силния натиск. За разлика от Шишман ІІІ, когато този акт не бил защитен и е било в пъти по-трудно да се направи това.
Ето защо, в учебниците на нова България Фердинад /1908г. / е "цар", а не "въстанник", а за съжаление Шишман ІІІ /1598г./ е "въстанник", а не "цар"!..
цитирай
14. анонимен - doxistisclerosis
21.11.2011 22:50
Тази България, която прие прокудените си сънародници от Нишко и Тулчанско в кр. ХІХ в., а после и от Охридско и Дедеагачко. Тази България, която все пак успя да се съедини с подпланинските си сънародници и населяваното преобладаващо от тях странно образование Източна Руммелия /1885 г./, за разлика от сънародниците си в необразуваното, но по название на първото логично именуемо Западна Румелия /Повардарието и Охрид/. тази България, която е южната половина на късносредновековна България, съхранила в голяма степен духът и приемствеността на тази държавност. За разлика от северната й половина, където особено след ХVІІІ век насетне и фанариотщината, чокойството и крепостничеството, различните циливилизаторски и други течения, след като всяка велика сила както иска са си правила политиките в този буфер, в крайна сметка е загубена безвъзвратно приемствеността и духът от средновековната метрополия България. Та, това за тези хубаво нарисувани карти. Още веднъж поздрави натан :)
цитирай
15. atil - България след Ньой я спаси Алекс...
21.11.2011 23:42
България след Ньой я спаси Александър Цанков и Военния съюз.А на Клемансо вообще не му е дремело кой какво иска или не иска,те всичко са си решили предварително а с българската делегация се отнесли както американците с индианските вождове.А с тия карти наследниците на Великите сили да си избършат сексуално-толерантните задници! Между другото всички кадърни и способни политици и управленци преди 9 септември 1944 г са родом именно от "турска" северна България.Докато продължават да делят българите на русофили и русофоби тази република ще си остане вечно маймунска!
цитирай
16. анонимен - Дявол го взел!!
22.11.2011 02:07
Ако не е била тази глупава карта на Златарски ние софиянците да си живеем като бели хора в гръцко, а вас българите кучета ви яли!
цитирай
17. atil - Кучетата вас ще ви изядат щото София ...
22.11.2011 16:07
Кучетата вас ще ви изядат щото София е пълна с кучета, а ние си гледаме пуйки и гъски и ,имаме пушки и капански ножове и никой не може да ни изяде!
цитирай
18. анонимен - от южна БГ
22.11.2011 19:24
жалко,че не сме останали в Гръчко,сега щяхме да протестираме да не ни махат 13,14,15 заплати,коледни и великденски бонусчета,Европата да налива пари а ние да щракаме с пръсти,мое мнение че е трябвало да се възстановят границите на ИРИ и ние от южна България да си бъдем с южняците до Бяло море а не с дебилите от севера!
цитирай
19. анонимен - от Иванко Тертер
22.11.2011 20:14
анонимен написа:
жалко,че не сме останали в Гръчко,сега щяхме да протестираме да не ни махат 13,14,15 заплати,коледни и великденски бонусчета,Европата да налива пари а ние да щракаме с пръсти,мое мнение че е трябвало да се възстановят границите на ИРИ и ние от южна България да си бъдем с южняците до Бяло море а не с дебилите от севера!


Златарски направил каквото можал показвайки карти на виено-петербургската школа, ама такива като прадедите ти преди и след него не го допуснали. С това се доказва и максимата, че в живота няма константа и не всичко, което е стабилно сега, ще е със същия стабилитет или обратно, ще е на противоположна позиция. За добро или лошо. :)
цитирай
20. анонимен - малко от Блаже Ристевски по въпроса
22.11.2011 21:04
от Иванко Тертер
Все по-интересно ми става тука. Даже включвам "тежката артилерия" Блаже Ристевски:
"Представата за територията на Македония беше разширена и при македонците и при чужденците. Самите македонци разтегнаха своите бразди между Стара планина и Егея и от Марица до Шар планина, но в такива планове визираха и бъдещата държава Македония при Великите империи. За македонците и за руснаците, България беше между Дунав и Стара планина. Това подкрепяше и американската протестантска мисия на Балканите до 1844 г. Същевременно, даже в представата на първия президент на новата гръцка държава, гръцките териториални претенции не преминаваха северно от Олимп."
от книгата „Македонският възрожденски ХІХ век”, публикувана във в. „Вечер”, Македония. Агенция “Фокус”
http://www.focus-news.net/?id=f19725
анонимен - от южна БГ, ако България си беше останала там между Дунав и Стара планина, сънародниците ни като теб, живущи на юг от Ст.Планина щяха да си жиевят не с гръцките 13,14,15 заплати и т.н., ами най-вероятно с тези на БЮ Република Македония на приемника на Ал.Македонски президент Груевски - за живущите западно от р. Марица, а тези живущи източно от нея щяха да са в Република Тракия или област с това име начело с приемника на Котис президента Ердоган.:) Ех какво нещо е историята и геополитиката.
цитирай
21. marknatan - този последния коментар се отнася ...
22.11.2011 22:43
този последния коментар се отнася най-вече да илюстрира на маймуняците психопати религиозни или само противни за които е важно да го е казал психопата боцко по метода да седоказва тва дето го нема с мн.ч. и ч части на изречението които били искали да кажат и те панимали мислата им кава била непокачзната на златарски карта

Единтсвената карта която е показбна в поста е тази на ИМПЕРСКА РУСИЯ
ОТ 1794 г

къде са рушняците тогава: СДЕЛАТ РОМЪНЕЩКАТА НАЦИЯ КАТО ОСЪЗНАЛИ СЕ РОМУНЕШКИ НАРОД И ИМ ПЕЧАТА КОПЕЙКИТЕ НА НАЦИЯТА РОМУНЕЩЕ ДЕТО СЛАВЯНИТЕ ИМ ПИСАЛИ ЦЪРКВИТЕ МА НАРОДА РОМЪНЕЩЕ НЕ ГО БИЛ ПАНИМАЛ ЕЛИТАРНИЯТ ИМ ЯЗИК ЗА ТВА КОЗИЯ МАНАСТИР БИЛО ОТ КОС НЕ ОТ КОЗА И БИСТРИЦА ИДВАЛО ОТ БОЦМАНСАК РЯДКА ТЕЧНОСТ да си наименова народа ромънеяе ТОПОНИМИТЕ щото май и те се "СЛАВЯНСКИ" ,ПАРДОН ЕЛИТАРНИ НЕНАОРДНИ ЗА НАРОДА РОМУНЕЩЕ ИЗЛИЗАТ
Е КОЙ ГИ НАИМЕНОВАЛ "НАРОДНИТЕ" ТОПОСНИМИ И ДАЖЕ ХИДРОНИМИ И НЕКОИ ДРУГИ НИМИ

ТАМ БЪЛГАРИЯ Е м/у ХЕМУС и ДУНАВА,като дори не съвпада с адмунистративната отоманска единица

за психопата рицар и дебилния праиск иобаче ша е важно да говорят за картата на ЗЛАТАРСКИ по изпоитания маймуняшки меотд за мн.ч. части на речта и кво било искано да секаже

Е КВОТО И ДА СЕ КАЖЕ КВОТО И ДА СЕ РЕЖЕ ОТ РУШНЯШКОПРАВОСЛАВНОСКОТСКАТ КАРТА СЕ КУСО ЧЕ ОСТАНЕ

МОЖЕ ЛИ МАЙМУНЯЦИТЕ ДА ПРОУМЕЯТ ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМА ЧЕЛОВЕЧЕКСА ЛОГИКА

ТУК ТРЯБВА ДА КОРИГИРАМ И ПОГРЕШНАТА ПРЕДТСВА И НА ИВАНКО ВМЕСТЕ С РИЦАРЯ С ФАКТА ЧЕ СПОРЕД ПАПИЩЯЦИТЕ ДИОЦЕЗА ИМ е даден на българския ЕППИСКОП ПОМЕЩАВАЩ СЕ В БЪЛГАРИЯ (ЗА БЪЛГАРИЯ ВЛАШКО МОЛДОВА) Е ВИНАГИН в БЪЛГАРИЯ И ЕПИСКОПА ЗА БГ Е И ТОЗИ ЗА ДРУГИТЕ ТУРСКИТЕ адм. единици.
ако могат да разсъждават кво според папската терминология е територията на овластения български епископ единна българия
НЕЧТО КАТО ВРЪЯАНЕТО НА ДИОЦЕЗА БЪЛГАРИЯ ОТ КОНСТАНТИНОПОЛ НА РИМ КОГАТО НЕ УВЕДОМИЛИ ГРЪЦИТЕ МЕТО И ТОЙ ПРОДЪЛЖИЛ ДА СИ БАЧКА АЗБУКАТА ЗА ДА ПРИСЪЕДИНИ БЪЛГАРИТЕ КЪМ ВИЗАНТИЯ
КОЙ ДА МУ КАЖЕ НА ИЗМИЛЕН ВАМПИР ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ ДИОЦЕЗ БИЛ ВЪРНАТ НА РИМ
да си припомниме и какво пише Милетич в Седмоградските българи и техният език

че както се превръщали други и изчезвали и вече само в къщи говорели БЪЛГАРИТЕ В БАНАТ ТАКА БИЛО СТАНАЛО И СЪС СЕДМОГРАДСКО да не са описани тези неща ама са
православно скотската деружина да каже защо МАКЕДОНИЯ БЕ УНИАТСКА И БЯГАШЕ ОТ ТЯХ

А КАКВО Е МАКЕДОНИЯ РАЗБИРАНМЕ ОТ ЯКОВ КРАЙЧЕК КОЙТО БИЛ РОДОМ ОТ МАКЕДОНИЯ ОТ ГРАДА СОФИЯ (СЕРДИКА)


и тук трябва да сложа едно нещо което забравих като коментар в поста на летописец за веда словена

от ина кънига издание руски от към преди ОСОБОЖДЕНИЕТО със български народни песни е записано
ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ НЕ СЕВ РАЗЛИЧАВАЛ ОТ СРЪБСКИЯ
ха ха ха (СЛАВЯНСКИ б.в.)
ша я намеря и сложа кънигата
но после педерухгелите въведоха РЕДАКЦИИТЕ НА ЧЕРКОВНОСЛАВЯНСКИЯ И КВО СТАНА БЪЛГАРСКИЯ БИЛИ БЪЛГАРСКА РЕДКЦИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ И СЕГА ПРАВОСЛАВНО СКОТСКАТА ДРУЖИНА КИРИЛОМЕТОДИЕВЦИ ФРАНКЕНЩАЙНОВЦИ ДОАКЗАИ ПРАВАТ СЪС СРЪБСКИ ТРОПАРИ ОТ СЕДЕМНАДЕСЕТИ ВЕК МЕНТЕТЕА ПИТЕРБУРСКИ ЗА СЛАВЯНСКИТЕ АПСОТОЛИ
РЕПЕТАЖ ЗА БАЛАКНСКАТА ВОЙНА ДЕТО ТЪПУНГЕРИН АНПРАВИХА ВОЙНА ЗА ДА РАЗПРЕДЕЕЛЯТ БЪЛГАРИЯ И Я ДАДАТ НА ПРАВОСЛАВНОСКОТСКИТЕ РУШНЯШКОПРАВОСЛАВНИЕТ СКОТОВЕ ГРЪЦИ И СРЪБИ

ТЕ СИ БЕХА ДЪРЖАВИ БЕХА СИ ПРИЗНАЛИ ЧЕ ГГРАНИЧАТ С БЪЛГАРИ МА РУШНЯШКО ПЕДЕРУНГЛЕИТЕ СКОТОВЕ СИ СДЕЛАХА ДЕЛАНОТО С ДЕЙНОТО УЧСТИТЕ НА ВЪЗРОДЕНИЕТ МАЙМУНИ
ТРЪГНАЛИ МАЙМУНИТЕ ДА СЕ БИЯТ С ТУРЦИЯ ЗА ДА СИ ДАДАТ ТЕРИТОРИЯТА НА РУШНЯШКИТЕ ПОДЛОГИ

КВО СЕХА ОТ ТУРЦИЯ "ПОЕБДИТЕЛКАТА БЪЛГАРИЯ"

ГЪРЦИЯ И СЪРБИЯ СЕ УДВОИХА С ОТНЕТАТА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ И ОСТАНА МАКЕДОНИЯ ДА ИМ ГО ЗАВИРАТ ПРАВОСЛАВНИТЕ СКОТОВЕ ЩОТО БАНАТ БИЛИ СРЪБСКИ И РОМЪНЕШКИ

РИЦАРЯ СИ Е ПОБЪРКАМ АНБОЖЕН ТЪРГАШ ЩОТО Е ВАЖНОТО ДА СЕ БОЦКА СЪС СПСИХОПАТА БОЦКО ЗА ТОЧКИ ДА ДУДНЯ ЗА АНАТЕМИ АН АПОСТОЛИ
ХЕ ХЕ ХЕ
ДЕТО БИЛИ ПАДРУГИ НА БИБЛИОТЕКАРЯ КОЙТО НЕ БИЛ БИБЛИОТЕКАР МИ КРДИНАЛ И ПРЕВЕЛ ДАЖЕ И ТЕОФАНА НИКИФОРА И ЧТО СЕ СЕТИЛ НА ЧШЕРКОВНЛАТИНСКИ ЖЕН ВАРИАНТ МА АПОСТОЛИТЕ БИЛИ АНАТЕМОСАНИ

ЕЙ ИДИОТИ КАК ША ТА ПИШЕ БИБЛИОТЕКАТРА ПА СИ БИЛО И ДРУЖКА НА ФОТИЙ ХЕ ЕХ ЕХ ЦЕЛ АПОСТОЛ НА МАЙМУНИТЕ И НЯМА ДА ИМА СЛЕДИ У НОВГОРОД ИЛИ ЦАРИБРОД

МИ КАК
КАТО ПСИХОПАТИ КАТО ДЕБИЛНИ ПРАСЕ ПИШАТ ХИСТОРИЧЕСКИ ТЕЗИ ЗА СЕБЕПОДОБНИ
цитирай
22. atil - Който иска да става гъркоман отд...
22.11.2011 23:08
Който иска да става гъркоман отдавна е станал,че и досега има още вакантни места.Така че тоя да хваща пътя и да върви на майната си.То и на тия хрантутници ще им се види края на паразитното плюскане и харчене на чужди пари.Македония като някаква общесвенно-държавна съвкупност е един комунистически изрод и подобни мутанти като нея на личностно ниво, могат да се видят единственно в Сърбия,България и Русия.
На тоя постинг най-хубавото му е че разкрива идеята и факта на българския империализъм! А карти има много. В историята важи не силата на правото а правото на силата. А какво щяло да стане или ще станело в южна България не са го решавали и няма да го решат помиярите и добитъците а хората там!
цитирай
23. solinvictus - чивудска пропаганда. . . но картите ...
23.11.2011 00:00
чивудска пропаганда ...но картите са интересни наистина после ще ги разгледам на по спокойно!
русняците са делили румелийците на западни и източни и изобщо не знаели къде са булгарите ,а иначе императора им (на Третия Рим) бил владетел на болгарите ...а сега да видим къде са румелийците които дибича видя в 1829 ,къде са булгарите и болгарите хахахаха
цитирай
24. atil - Великите сили барабар с руснаците и ...
23.11.2011 02:04
Великите сили барабар с руснаците и турците на Цариградската конференция , преди да бъде обявена Руско -турската (освободителна за България война) са определили етническите граници на българската народност в земите където тя има преобладаващо мнозинство.Където живели булгарите,болгарите,бълхарите, въшкарите или българите ,но все за тия същите става въпрос.От които съм и аз и от които някои от вас не са и никога няма да бъдат. Преди това при учредяването на Българската екзархия през 1870 г. тези етничиски граници отново са очертани и признати международно. Това са приблизително границите на българите,на тяхната народност. Другите карти са политически! Сега намерете някой маймунски професор да обясни на вашия език какво съм казал. Става въпрос за тия ,които не са разбрали!
цитирай
25. rizar - Natan-e
23.11.2011 08:21
Eдинствената грешна представа в случая е твоята.
С бенедектинската и йезуитска ти диалектика, чифутска наглост и арогантност , содомитска наклонност и психоделична представа.
И какво от това ,че един шибан римопапски предател е покръстил пет павликянски села и ги е обдинил с още толкова на север от Дунав ???
Или какво следва, че уж папищапите ни рпизнали какво земите зад Дунав.
Мръсна чифутска гад с хилядите ви Дъновчета и ванги няма да направите България чифутскоманихейска.
цитирай
26. анонимен - може да имаме различни предпочи...
24.11.2011 13:53
може да имаме различни предпочитания относно произхода на българите,но съм сигурен,че ако се наложи всички ще браним майка България..(истинските българи разбира се)
цитирай
27. marknatan - чивудска пропаганда. . . но картите ...
27.11.2011 07:22
solinvictus написа:
чивудска пропаганда ...но картите са интересни наистина после ще ги разгледам на по спокойно!
русняците са делили румелийците на западни и източни и изобщо не знаели къде са булгарите ,а иначе императора им (на Третия Рим) бил владетел на болгарите ...а сега да видим къде са румелийците които дибича видя в 1829 ,къде са булгарите и болгарите хахахаха





ей дебилна маймуно гледам нещо се си изпърдялa гащите от преливане на боцманската дришня де я има из ньета де я няма за доказ за ПАНИМАЕЩИЕТ МИСЛАТА МУ

дебилен безмозъчен идиот само една маймуна ще изтрие аргумнетите с които са направени смешни плагиаторския профанизиран Филоложкия репит на твърдението на Керамисопулос,че българите били граничари, и ша смърди за доказ да привлича себеподобни ПСИХОПАТИ за доказа ного сме силни сме ромската до дупе
не ти ли стига че си се маскирала като дришляв нестинар ми още дришня довлечи за доказ че малце сте се осмърдели
от Добрия Стар Теофан,който не разбрал МИСЛАТА ИМ,че е важното една от тях да е доказала тезата на КЕРАМОПУЛОС

'"Той дошъл с множеsтво Племена и започнали сражение.Те дълго се избивали помежду си.Телец бил обърнат в бяг.Сражението продължило от 5 часа до късно и голямо множество Българи били погубени,мнозина пък били пленени,а други преминали към /Неприятеля/.
(тва всъщност е грешка.ПОПА Е ПИЯН ,треба да е не НЕПРИЯТЕЛЯ А Работодателя на ГАТРНЧИНИ ВОЙСКИ б.а. ).
А императорът ,възгордян от тази победа ,отпразнувал я с ТРИУМФ в града,като излязъл въоръжен с войската,прославян от демите(народа).
Той влачел в дървени окови пленените Българи,които заповядал да бъдат избити от гражданите извън Златната врата.""

ей кукумицин ти нема ли да се сбадиш на испанските професори и за ПЪРВИЯ ТРИУМФ ДЕТО РОМИТЕ СИ ОЗКЛАЛИ ГРАНИЧАРИТЕ
или ша гу уставиш на депилираните СЪАФТУРИ
ма ти си ВЕЧЕ У ЧИТАНКАТА НЕ СЕ СРАМВАЙ
уведомете световно признатите специалисти за откриването на Първия Триумф в историята на Римската Армия извършен за победа над собствените Римски Стражарски (демек Български) легиони.Тук наречени с най-новото римско военно понятие ,племена,наложило се като римско военно подразделение за новия род римска стражарска войска.

Не беше ли тощ щур ман дето ДОАКЗА,как нико не бил РАЗБИЛТ ТВЪРДЕНИЕТО НА ОТВОРЕНАТА„ЧЕ СЛУЖЕБНОТО НАЗВАНИЕ БЪЛГАРИ СЪЯЕСТВУВАЛА КАТО СЪЩЕСТВИТЕЛНО В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА СТОТИЦИ ГОДИНИ ПО ЛИМЕСА '
КАКВО ПРАВИ СЪЩЕСТВИТЕЛНОТО СЪЩЕСТВУВА
МА ОСВЕН В СЪЗНАНИЕТО НА ЧЕТЯЩИТЕ СИ МИСЛИТЕ ИМА ЛИ МАТРЯЛЕН НОСИТЕЛ ИЛИ СЕ ПОЯВЯВА ВЪВ ВЪОБРЪЖЕНИЕТО
АААА не съяествувало съществителното,като съществителното
Иначе било :
”Конкретно Римската теза ще доказва, че COMITAE = BULGARI.
Случайно или не, но прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като ”комита е ”.

И доказателства от рода :
» Ако има някакво обединение, в което съставляващите го хора да се наричат българи, то това са comitae, стражите на Римската империя, но това обединеие си има име – гранична армия”

След ,което следваха ЯКИ докази на шур мена в отпуска по лимеса ,вече без СЪЩЕСТВИТЕЛНИ„А ДИРЕКТО ИСТОРИЧЕСКИ

Българите наизлезли от Белград . Защо са излезли Да си посрещенели КОМАНДИРИТЕ Значи са Граничари ,както е доказал Керамопулос или изветсното сред малограмотните ОТВОРЕНА РОМСКА ЗА НАС ОТ ЕДИН ОТ НАС

07:42 - поредната доза рядка оакавателна ...
поредната доза рядка оакавателна кво пишело амо кво бил искал да каже авора ма не би разбрал ттънкищо намек на маймуняците че с енсос генос нация не се означавали етнос генос нация м значи били СТАРЖАРКИ ПОНЯТИЯ МАЙ А
МАЙ С ТЯХ СЕ ОБОЗНАЧАВАТ РОМСКА ВОЕННА СТРУКТУРА
”Необходимо е и да се каже и за миналото на уногундурите-българи и котраги”…./ в случая българите станаха уногундурите-българи!!! /.

В СЛУЧАЯ е не българите станаха уногундурите-българи,а уногундири, които са станали бЪЛГАРИ ,така както има десетки НАРОДИ станали българи ,и маймуняка го знае но не го е казал ПСИХОАПТА БОЦКО И СЕ ДРИЩИ ВАЖНОТО Е ДА СЕ ПОМИЯРТСВА

ТЪПНИТЕ не могат да се изброят и тука в точен репетаж на боцмансклите простотиикое служебно пунятие кво узначавало


"Теофан говори за „народът на българите”, а Г.Кедрин казва само – българите.
Разликата обаче е само привидна,защото в първия случай гръцката дума Етнос е преведена като народ,докато в случая тя може да има друго значение, което като уточнение е пренебрегнато от Г.Кедрин.!!! "

Уелеуеле Уеле Етнос е преведена като народ,докато в случая тя може да има друго значение, РАЗБИРА СЕ всички знаят че С ЕТНОС НАЦИЯ ГЕНОС РАСА НЕ СЕ ОБОЗНАЧАВАТ ЕТНОС НАЦИЯ ГЕНОС РАСА в съвременният им смисъл т.е. значи са ОБОЗНАЧЕНИЯ ИЗНДИКИРАЯИ ПРИНАДЛЕЖНОСТ КЪМ РОМСКАТА ВОЕННА СТРУКТУРА БУРГАРОИ НА КЕРАМОПУЛОС ДОКАЗАНО ОТ ПРОФАНА БОЦКО ПО НАРЪЧНИКА НА ГОШО РИБЕТО ЗА ДЕБИЛИ

със смешни разбори подчертаващи само неподготвеността и умствената тъупота на пишещия не се доказват исторически процеси щото могло да бъде квото той си пртедтаввял ма не било написано ,а написаното не било тва дето той си предтавял

каквото и"понятие" да е използвано за етнос което не означавало етнос ,как кедрин не бил писал етнос българи ,то с етнос квото и да си мисли едоин глупав човек че означава ,то с него никога не са се означавали СТАРЖАРСКИТЕ БИЦИ С ГОЛЕМИ МАДУРИ СЛУЖБНИ ВОЕННИ ПОНЯТИЯ,и не е Теофан,само който използва "незивестното" етнос,нация, или в ПРЕВОДА МУ да означавало друго и каквото и да означава то,съдържанието на това " понятие " може да си избършетеа задника боцмански преди до го олижете за доказ щото са посочени от Зонара ,като българи и македонци,илирийци,тракийци,панонци,словени които са посочени че са въпросните българи,яото няна автор който да не ги е псоочил тезио неяа ,но в бпоми галави на психопатъаи е важното ТЕ АС СО ДОАКЗАЛИ КАК ЕДИН ОТ ТЯХ ИМ БИЛ ДОАКЗАЛ ФИЛОЛОЖКАТА ТЕЗА НА КЙЕРАМОПУЛОС . И на суахили да ги е написал все психопатите ша доказват кво било искало да е каже РТ свежда всичко до смехотворна лингвистика .каквото и да е написано в поредна смешка то не отговаря на действителното съдържание и се подменят с калмбури автентични сведения . За това всичко се свежда до фонетични сравния и глупави аналогии. Дори лингвистичните обяснения с които се е подменило всичко са неиздържани. С хайдушко комитски термини се измислени за случая се обяснява история и тези термини се обявяват за римски и съществуващи в реалната терминология Нито един,повтарям нито един от термините които използваш не отговрят на съдържанието си такова каквото му се вменява и е в тези цитирани източници. просто си се наричаш какво били значели непоняптни за вас понятия излизащи извън възприятията и познанията ви за историческа материя наприемр етнос или сключен договор ,сключен мир,които протиовречат на нормална логика и се оливат с помия за да се правят абсурдни изводи и заключения,акто даже се стига до въвеждане на мн.ч. за тва кой кво бил искал да каже .

Османлиите запалили селото. (значи османлиите са войници,вонен термин)
Османлиите събирали тежки данъци(значи пак имаме кой друг а не войниците,защото ако невъоръжен човек отиде да събира данъци няма да му ги дадатр ,военен термин)
Османлиите отишли при импа да им плати за построените крепости (военен термин)
Османлиите заселили Мизия,Тракия и Македония . (Естествено,че османлии са войници кой друг ще засесли тези територии,нали трябва да се отбраняват и охраняват. Граничари значи. Пак военен термин)

Рим бил имал военна структура . Доакзано. И щом Рим имал Военна структура И българи означава граничарите в тази военна структура щото психопата доказал,че с етнос не се означавало етнос ми можело да бъде нещо друго ,МАЙ С ЕТНОС СЕ ОЗНАЧАВАТ РОМСКИ ГРАНИЧАРИ А
МОЖЕЛО

Редактирай | Изтрий
цитирай
28. marknatan - Описаните от ДОБРИЯ СТАР Теофан ...
27.11.2011 08:37
И нека исторически анархизъм да покаже защо е Обявнения за враг на Народа заради Описаните Действия ПРОТИВОРЕЧАЩИ И НА МАЙМУНИТЕ И НА БАНЯДЖИИТЕ И НА ТУРАКИТЕ ДОБРИЯ СТАР Теофан

Ето описаните от него действия,КОИТО разкриват съсвс=ем различна История от тази представаяна от БАН-яджиите и палцикащите се с тяй психопати и маймуняци :
Из Хроника на Теофан септ1,808-авг 31 809 г. ГИБИ 3

"През същата година ,преди великденските празници,Крум,вождът на българите като се отправил срещу Сердика ,превзел я с измама и обещания,избивайки 6 хиляди души ромейска войска извън множеството ромейски граждани.А Никифор ,като излязъл привидно срещу него на третия ден от страстната седмица ,не извършил нищо достойно за споменаване.Той отказал да даде обещание за ненакърнимост на спасилите се от клането началници,които го молили за това,и ги принудил да избягат при враговете.Между тях бил и спатарият Евматий,опитен механик.А,Никифор за голямо безчестие,се постарал да убеди с клетвени послания столицата,че е отпразнувал Великден в в аула(двора б.а.) на Крума."

Известния ни Бари,в мнение дадено под чертата,от "История на източната римска империя"изразено още от 1912 г.,че при този поход като отплата за превземането на Сердика Никофор нападнал и ограбил Плиска.

Българския учен Златарски ,за пореден път защитава честта на България и подсказва друга насока на действията и пише ,че от съобщенията на Теофан не могат да се правят такива заключения.(Друг път За това как Златарски спаси България с неговата карта, от гръцките попълзновения претендиращи за земите на столицата на Македония Сердика и основаващи се на картата издадена от Петербург в която "българи" има само на север от Куманица(така населението по тези земи преди 500 г наричали планината,която днешните нови източна порода граждани на България наричат Балкан,а те самите си се назовават "balkanec",като един блогов шизоид ,който естествено не различава българското,щото сега решил да се немчасва . )

Няма да правя семантичен анализ на използваната дума празнувам, а не плячкосвал,вилнял и т.н.,дори няма да коментирам стила на Теофан по отношение на пропуска му да отбележи сарказъм в клетвените думи на Никифор и да не намери точен израз и т.н. и т.н.

Да започнем с това,че ако Никифор е плячкосал Плиска няма нужда от клетвени обещания,плячката говори сама по себе си вместо клетвени послания .И Теофан щеше да намери точната дума,а не за пореден път някой в 1912 г да му я дописва и да ни превежда какво би бил казвал с това и какво означавало.
По същество: От написаното разбираме,че Крум избил най-малко шест хиляди,а спасилите се от клането после се върнали при него да ги дозаколя ?
Написано си е .След което Никифор с клетвени обещания се опитва да убеди столицата,че е празнувал Великден в аула на Крум.КЛЕТВА ДАЛ !Пред Столицата.Клетва се дава за някакво действие,казах ако е плячкосал аула,щеше да има материални доказателства.И клетва не се дава току тъй.И нещо което БАНяджии и маймуни не знаят от ромската военна струкръра дето и били пишман Историчари,видя се от Триумфа погоре,е това че един ИМПЕРАСТОР се движи с не по малка лична армия от 7 000 седем хилпди души ! Така че КЛЕТАВ НЕ СЕ ДАВА ТОКУ ТЪЙ ЯОТО ИМАЛО БЕЗБРОЙ СВИДЕТЕЛИ БИЛ ЛИ Е НАИСТИНА НИКИФОР ДА ПРАЗНУВА С КРУМ МА ИХЕЯ ИЛИ ДА

ДА СЕ СПОРИ И ДОАКЗВА ОБАЧЕ АН ДЕБИЛИ ДЕТО СА ОСРАЛИ ДЕ ЩО ИАМ И НЕ ПАНИМАЯТ КАК ДА ГО ТУРГАНТ В ТЪПИТЕ СИ "ТЕЗИ" Е БАЗМИСЛЕНО“ ДА ПРОДЪЛЖА ЗА ЛЪЖЕЦА ТЕОФАН ХА ХА ХА ДЕТО ОБЪРКАЛ И МАЙМУНЯЦИ И БАНЯДЖИИ И СА ГО ОБЯВИЛИ ЗА ВРАГ НА НАРОДА И ТУРКОМАНИТЕ ОТ СПАРТАКИАДИТЕ ХА ХА ХА


Описано е едно реално празнуване на Великден от двама манихеи. Манихеина Никифор не е празнувал Курбан байран. Ако е искал да празнува Курбан Байран е щял да отиде в Спеин.
Знаеме ,че в този период е действувал договорът от 716 г подписан с Кормесий СПОРЕД КОЙТО (така е записано ,че договорът е с Кормесий ,не е с Тервел,няма да коментираме тук,ясно е и от други сведения,че има един нубиец Тервел в Солун и др.под.поне еще двух Тербелииевци) :
договорът от 716 г
"Освен това бегълците от едната и другата страна да бъдат връщани взаимно ,дори ако се случи да заговорничат срещу властите".
Не е шизоидната стражарска власт,към която се числели римските стражари,която всички знаят не била бизантийска ,а ромейска,а са уппоменати две отделни власти .
(Византийците били нещо като ромеите,но били силно ристиенизирани,даже и бизантийските граничари били ристиени,за разлика от ромеите,които всики били ристиени с изключение на ромейските граничари ,които не били не били ристиени,но иначе всичко друго им било еднакво с Византийците)

Или от действията на Никифор разбираме,че той наистина е отишъл при Крум за да преговаря за завръщането на бегълците,затова и клетвени послания.И Теофан още веднъж много коректно е предал случилото се.Ако тук Теофан не е коректен при предаване на събития от неговото време,от началото на 9 век в който той живее и пише като очевидец ,какво да кажем за събитията от преди двеста години на които се основава съвременната официална история на България ?ТЕОФАН Е ПОЧИНАЛ 817 Г И ОПИСВА СЪБИТИЯТА ЗА КРУМ(803-814) И НИКИФОР (802-811) ,КАТО ОЧЕВИДЕЦ
Това,че Никифор Първи е празнувал Великден при Крум означава и Крум го празнува този празник и манихея Никифор търси компанията на едноверник и съмишленик.Защото Теофан казва празнува,не плячкосва или преговаря,което е станало по време на празнуването.Под Клетва.
А Крума изоставил неговата войска съставена от околните авари и славини и се отдал на "мутраистки" запой с чалга певици и бачо си Никифор.
Че манихея Крум не разчита на римските стражари е ясно само от два откъса
"Брюкселска хроника " "По същото време аварите избягали от собствените си земи и дошли в пределите на Мизия и Скития"
”Скриптор инцертус”:
”Прочее след това на императора било известно по слух, че Крум се е отправил на поход, като събрал голяма войска от аварите и околните славинии"

Каква е войската на Крум -от аварите и околните славинии. Защо ? Защото всички всички знаят това-че Граничарската войска ,на бъдещата г-жа Граничарша,Ирина Петровная Романова,съ-началник Застава,съкратено василевс на българите, е на Стража по зъберите на Непревзимаемия Град ,като римски граничари да ги пази от мутраиста Крум. На който обаче не му пречи да си празнува със сродната манихейска душа бачо Никифор. "Незнаещ" в абв-то си е сложил за подпис думите на манихея Крум изречени към бачо му Никифор
"Eто ти победи.Вземи,каквото ти е угодно и си иди с мир."
Гарантирам,че Незнаещ не му е казал на Сол Инвиктус за това си научно откритие.А останалите двама die hard фенове на Ромска Тръпка треба да се поодкреепат.
"Всички знаят"как повремето на Петър било пламнало богомилството(павликянството,манихействиото),и предвид,че има 150-200 г латентен период за всяка религия,секта и т.н.,посоченото празнуване на Великден при Крум,чиято
династия е известна със скитските си заблуждения,описаното потвърждава ,че в българския владетелски двор са ристиени от политическо некоректното християнство на ромеите,наричано някъде и българи. Българите(ристиените) били правили много добрини на християните(ромеите) ,но те забравили. Но Бог вижда.Между манихейството,еретическата Пиргиева секта и това което ще се превърне впоследтвие в богомилство има незначителни различия,които по скоро ги правят съмишленици,и което ,от описанието на Теофан разбираме е налично в българския владетелски двор и по времето на манихея Крум ,заради което и манихея Никифор празнува с него в двореца му.

(Теофан с поредното потвърждение за алтернативността на официалната ни история)

и премия за ил да дебила и психопатите дето разбрали,че Българите не били Вулгарите ,Даже Ганчо Тъпото не се сетил за тва

Ето я и билингвата на Библиотекаря,който не знаел че психопата боцко и дебилния са панимали че българите не са вулагрите щото било Бургария и записал VULGARIA


PRAETEREA MENSE FEBRUARIO DUO CHRISTIANI EX VULGARIA FUGIENTES NUNTIAVERUNT IMPERATORI CRUMNUM PRAEDETARUM EOS,QUI ESSENT IN THRACE REPENTE FESTINARE

ПРЕЗ МЕСЕЦ ФЕБРУАРИ ДВАМЦА ХРИСТИЯНИ ИЗБЯГАЛИ УТ БЪЛГАРИЯ И СЪУПЩИЛИ НА ИМПЪ ,ЧИ КРУМ НЕНАДЕЙНО БЪРЗУ НАХЛУЛ ДА ПЛЯЧКОСВА НАСЕЛЕНИЕТО В ТРАКИЯ.


ОГАВА ПОРАДИ КРАЙНО ЛОШАТА ПОЛИТИКА НА НЕГОДНИТЕ ИМПЕРАТОРСКИ СЪВЕТНИЦИ МНОЗИНА,ОСОБЕНО ОПСИКИЙЦКИ И ТРАКИЙЦИ(THRACESIORUM),ИЗБЯГАЛИ ПРИ КРУМ И ЗАПОЧНАЛИ ДА ПРАВЯТ ЗАСАДИ И ДА ПАКОСТЯТ. ... БЪЛГАРИТЕ ( VULGARES) КАТО УЗНАЛИ ЧЕ РОМЙСКИТЕ ВОЙНИВ=ЦИ СЕ БУНТУВАТ ПОРАДИ СТРАХ ОТ НАПРЕЖЕНИЕ И ГАРНИЗОННА СЛУЖБА,ОКУРАЖИЛИ СЕ И ВЗЕЛИ ОЩЕ ПО=ГОЛЯМО НАДМОЩИЕ В ТРАКИЯ (THRAKEM)И МАКЕДОНИA(MACEDONIAM).
цитирай
29. letopisec - да попитам, Натан
27.11.2011 10:11
според теб име ли връзка между опита да бъдем изкарани антички траки и вторият етап, опита по боцмански да бъде доказано, че българи няма, а това било името на ромските стражари и пазванти?
цитирай
30. анонимен - OT JULI
27.11.2011 22:16
BOJEEE,SLEZ I SI PREBERI BERSIITE,KAKVA GNUS !
цитирай
31. marknatan - според теб име ли връзка между опита ...
02.12.2011 09:20
letopisec написа:
според теб име ли връзка между опита да бъдем изкарани антички траки и вторият етап, опита по боцмански да бъде доказано, че българи няма, а това било името на ромските стражари и пазванти?


Един дълъг отговор на едни важни въпроси за да се разбере кой е маймуна и кой е человек и КВО ЗНАЧИ ДА СИ ЧЕЛОВЕК„ДАЛИ ДА СИ НАБОЖНИЯ ПСИХОПАТА НА КОЙТО ПСИХОПАТА ПОМИЯР БОЦМАН МУ ЗАЯВИ ОТЧЕ ША ОДА ДА СИ РАНА КУЧЕТАТА С МАРОКАНЧЕТА И ША КАЖА ЧЕ СА ОТ ТЕБЕ И ПРСТЪПНИКА В РАСО СЕ УСРА В БЛОГА МИ ДА ДОКАЗВА КАК ПСИХОПАТА БОЦКО БИЛ ДОКАЗАЛ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА СТРАЖИ ПО ЛИМЕСА ЩОТО НА УРОДА ОТ ЗНАТЕН ТРАКИСКИ ПРОИЗХОД НЕ МЕ СЕ "ВРЪЗВА" ЧЕ ИМАЛО БЪЛГАРСКИ ЦРЪКВИ В ПЕТИ ВЕК А НЕ ТРАКИСКИ НЕЩСТЕН МАЙМУН НИКОГА НЕ ПРИЕМАЛ ЧЕЛОВЕЧЕСКИ ОБРАЗ
Това са една и съща нискочела маймуняшка сган от психопатаи,жалки нечеловечески отрепки до една от Номенклатурата "ганчоценовици" ,за които е важно психопата ,ЕДИН ОТ ТЯХ ДА ГО Е ДОКАЗА. Псдихопатаите верни на маймняшката си психопатска природа дори са оляли с помия и достижения на ЦЕНОВ щото им ПРОТИВОЧРЕЧИ НА ТЕЗИТЕ камо ли на други УЧЕНИ и български и чужди и най -паче БЪЛГАРСКИ са осрали ,като РАКОВСКИ ИЛИ ЦАНИ ГИНЧЕВ и др.под, писали и отдали време за ИСТОРИЯТА ,като научка ,а не психопатично изявление на маймуни. Та случайно ли е че психопатите са зосрали еи Ганчо ТЪПОТО ,щото тезта на ПСИХОПАТА СПАРАТОК БИЛА ТРАКИСКА ТЕЗА „но са ПРИХВАНАЛИ УРОДЛИВОТО ШАРЛАТАНСТВО ЗА ДОКАЗ НА СЕБЕПОДОБНИ КАВИ БИЛИ ВЕЛИКИ ТАКА както Ценов е изрязъл Кавказ и си пише що си ще за да доказва на маймуни ,колко били ВЕЛИКИ и как се срамуват днешните маймуни от произжода си ако не е ЗАНТЕН В ТЕХНИТЕ МАЙМУНЯШКИ ПРЕДСТАВИ.

ТА ПСИХОАПТА ПРЕСТЪПНИК ГЕТСКИЯ УРОДЛИВ БОЦМАНСКИ ГЪЗОЛИЗАЧ ЕОСИРА ДЕ ЩО ИМА САМО И САМО ЩОТО ИМАЛ "ТЕЗА"

ДА ДОКАЖЕЛ„ЧЕ БЪЛАГРИТЕ НЕ БИЛ НАРОДА ,ОБИКНОВЕНИ ХОРА,НЕЩО СРАМНО ЗА ПСИХОПаТИТЕ ДО ЕДИН„МИ БИЛИ ВОИНИ БИЦИ С ГОЛЕМИ МАДУРИ „КАКТО БУЛ ДОКАЗАЛ ПИХО БОЦКО

И за тва маймуната престъпник дейно съучаствува в каражба и ;легитимиране на чужди наща щото и тя ИМАЛА "ТЕЗА" и ПУДСКАЗВА .

"Лидерът-воин ... който има свръхестествени способности - Защо ? - защото за разлика от простака-vulgar е човек, с Гръбнак, характер - Който поради това е уважаван и от враговете си"

МЕГХЛЮЗА ПСИХОАПАТ БИЛ С ГРЪБНАК И ХАРАКТЕР„АКО НЕ ВЕРВАТЕ ПИТАЙТЕ БРАТО ПСИХОПАТА БОЦКО ИЛИ ШАТАПАРОВЕЦА ДЕТО БИЛ ПАТРИОТ И МРАЗЕЛ КОМУНИСТИТЕ

МА ТОЯ УРОД БИЛ ПАРТИЕЦ ХА ХА ХА И СИ БЛ ФЪРЛИЛ ПАРТИИНАТА КНИЖКА ЗАМЕНИЛ Я С ТРАКИСКА

"Да си воин е било престижно"
"Лидерът-воин ... който има свръхестествени способности - Защо ?

- защото за разлика от простака-vulgar е човек, с Гръбнак, характер - Който поради това е уважаван и от враговете си"

"Та накрая, като обобщение - Съзирате ли в какво намирам аналогии? м/у моите боиЛи, БОУили, ТАУРОскити и Войнуците-бургари от Римската теза ? "
"защото за разлика от простака-vulgar е човек, с Гръбнак, характер"

уродливата му фантазия ръководена от ПАТРИЧТОНИ ЦЕЛИ ШАРЛАТАНИЯ ЗА ДА СИ ДОКАЗАВА ПИСАНИЯТА,така и днешните уроди си пишат квото им Се ВРЪЗВА НА БОЛНИТЕ МОЗЪЦИ и после го използват за доказ


Под ника гек,спараток,боцман,дзвер,ил да дебила,штапаровци,рицари и др.под. тук пишат психопати и престъпници,крадци профани и имитатори на человеческа мисъл,без самите те да я притежават,които непознавайки нито конкретната материя, за която пишат и се произнасят,нито пък имат ясна представа и знания,разбиране за която и да е област от човешкото познание,което би им показало ясно колко далече са от человеческите неща,защото ако си разбрал нещата,ако си на ти в която и да е човешка област,в която и да е част на мирозданието,ако си добър и разбираш същността на нещата в каквото и да се занимаваш или те привлича,то тази област това се подчинява на същите правила и човешка логика и методи,обосновки,аргументация,доказателства, с две думи принципи и закони на която се подчиняват и всички останали одлсати от человеческото мироздание .И без значение дали си добър ако познаваш структурата и същността. като инжинер ,овчар,музикант,писател,танцорр,спортист,военен.общественик в съответното и поле на приложение ,като человечески продукт и дейност и да не изброяваме всичко създадено.то същата человеческа логика е валидна и за всяка друга област на человеците.Хората спазват человеческите принципи ,които са едни и същи независимо в коя област работиме,хората преди да търсщт каквато и да "научна" ,логика задължително изискват в каквото и да е било да има человеческата логика.
И ако липсва человеческата логика,както человечески продукт каквато и "доброта" или "патриотичност" " или адъзлжителбо пък както е при всички психопати.по дифолт сектанти не излизащи от уродливостта на секттата си в която всчико сектанстско е АКСИОМАТИЧЕН ДОКАЗ И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБСЪЖДАНЕ и за това и РАЗНОТЕ МУ ПСИХОПАТА СЕ ВРЪЩАТ КЪМ НЕНОРМАЛНОСТТА СИ ДА ДОАКЗВАТ КАК ПСИХОПАТА БОЦКО ГО БИЛ ДОКАЗАЛ ИЛИ ПСИХОПАТА СПАРАТОК ГО БИЛ ДОКАЗАЛ ,защото е ВАЖНО ЗА ПСИХОПАТИТЕ ТЕ ДА СО ГО ДОКАЗАЛИкато ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ се намесва И Религиознаостта им по ДИФОЛТ НА ДОКАЗ„ЧЕ СИ ЕДИН ОТ ТЯХ и то на тяхната деноминация като доказ как те били разкрили на себеподобните скритта от тех от некои гадни человеци "истина"и други създаденеи от човека чрез представяне на "картина" изградена от уродливото им които .

Психопата гет активно участвува в едно престъпленеи ,кражба и я налага защото това е нелепата и уродлива представа на УРКОВЦИТЕ ЗА ИСТОРИЯТА.

ПСИХОПАТА СПАРАТОК личащо и само от описаните два случая в тази по-горе статия„ДЕЙНО ИЗПОЛЗВА ЖАЛКИ И БОЛНИ НЕГОВИ ПРЕДСТАВИ„КОИТО МУ СЕ ВРЪЗВАТ НА СОБСТЕВАНАТА НИСКА ИМТЕЛИГЕНТНОСТ И ЗАПОЧВА ДА ГИ ПРЕДСТАВЯ ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ И ДОАКЗАРЕЛСТВО„КАТО Е СЛУЧАЯ И С ДВАМАТА ПСИХОПАТАИ„КОИТО СГЛОБЯВАТ НЕКАВА КАРТИНА КАТО СА ИЗПИСАЛИ КУП ПРОСТОТИИ И КЛЕВЕТИ„СЪБРАЛИ ДЕ ЩО ИМА В БОЛНИТЕ ИМ ГЛАВИ И ДОАКЗВАТ„КАК ДА РЕЧЕМЕ ТОВА СЪМ БИЛ АЗ„И КВО СЛЕДВАЛО ОТ ТОВА И СЕ ЗАПОЧВА "РАЗГОВОРА" С МЕНЯ“И СЕ ДОКАЗВА НА ДРУГИТЕ МАЙМУНИ КАК ТЕ РАЗРДЕШАВАТ НАУЧНО И РАБИВАТ ГАДНИЯ ОППОНЕНТ„КОЙТО СЪЩЕСТВУВА В ТОЗИ ПРЕДТСАВЕН ОТ ТЯХ ВИД „САМО В БОЛНОТО ИМ И УРОДЛИВО СЪЗНАНИЕ.
Психопата който не се интересуваше от съдбата на едно дете. Та кой ЧЕЛОВЕК ИСКРЕНО ИНТЕРЕРСУВАЩ СЕ ОТ СЪДБАТА НА ДЕТЕТО НЯМАШЕ В СЪЗДАЛАТА СЕ СИТУАЦИЯ ДА ПРОВЕРЯВА ЕЖЕМИНУТНО ДАДЕНИТЕ ОТ САМИЯ НЕГО ВРЪЗКИ .
Та детето бе ше вече намерено в момента в който аз съвсем не човека който е ПОСТНАЛ ЗОВА ЗА ПОМОЩ,отиде да провери разбитието и вече имаше и психопат тип боцман,който досущ психопата боцман заявил на набожния психопата Отчемще си хранщ кучетата с мароканчета" и оТЧЕТО ПЕДЕРАС ГО БЛАГОСЛОВИ ЗА ТОВА,така и там вч е имачше и психопата изказващи подобни "уважавани" пот психопата гет мнения на себеподобни лизачи.
Но не и псохопата ПОСТНАЛ ТОЗИ ЗОВ,който както с еразбра бе само да удовлетвори жалакат му психопатаия,на принципа "ВАЖНОТО ДА ГО Е КАЗАЛ ПСИХОПАТА БИОЦКО„СПАРАТОК ИЛИ ДРУГА МАЙМУНА ОТ ТЕХНИТЕ"
Психопата Спараток сложи един постинг без да се инересува за СЪДБАТА НА ДЕТЕНЦЕТО ,защото болната му цел беше постигната и той направи единственота това за да може да си чеш оная работа колко бил "добричък" и "популярен" Един жалък психопата не може да избяга от психологическия си портре и във всяка една ситуация ще постъпва така,независимо дали е за "ХИСТОРИТО ИМ" или "маймуняшките им сектанстки уродливи умотворения и престъпления " за доказ и себевъзвеличаване.

И тук психопата Спараток съждава ДОКАЗИ и стъпил на собствената си психопатаия с друг един СЪМУШЛЕНИК ДОКАЗВА И ПРОПОВЯДВА НА МАЙМ УНИ КВО БИЛ ПАНИУМАЛ КВИ ЧЕРНИ ДУШИЦИ ВРЕДЯЩИ НА ДЕЛОТО ИМ ИМАЛО
И НЕМА НАЧИН ПСИХОПАТИТЕ ДА НЕ МИНАТ И БЕЗ НАПЪТСВИЩ ОТ АМВОНА КОЛКО СА ДОБРИЧКИ ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ЖАЛКИ СТРАХЛИВЦИ ШТАПАРОВЦИ„КОИТО БИЛ АНТИКОМУНИСТИ И НОГО ТРЕЛИГИОЗНИ МА ГА ВИДЯТ ПСИХОПАТА УРОД И ЖАЛЪК КРАДЕЦ И ПРЕСТЪПНИК ЛИЗАЧА ГЕТ МЪЛЧАТ И ЛЕГИТИМИРАТ КВО„СОБСВТЕНАТА СИ ЧАЛКА ОВЧА ПЗОИЦИЯ НА ПСИХОПАТИ

Психопата крадец и престъпник леготимира с една кражба профанщината на еди от техните маймуняци който им бил ДОКАЗАЛ НЕЩО И ТЕ ГО ПАНИМАЛИ
гетксия лизач панимал "- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт"
патамучо боцко казал,че "В Римската теза също е доказано поне на двадесет места, че "bulgarin" се използва в смисъл на "боец от граничната Римска армия"

и на лизачите им е доказано

АЗ тука треба да питам и летописец дали не познава един автор Хелфен който много стро лаконично и научно е описал т.нар. теза на Керамопулос

който много стро лаконично и научно е описал т.нар. теза на Керамопулос
O. Maenchen-Helfen
"etymology has been suggested by Keramopoulos. He takes Bulgarii to be burgaroi, Roman mercenaries garrisoned in the burgi along the limes. "

Етимологията бе предложена от Керамопулос. "Бyлгари да са Бургарии, Римски наемници назначени на служба в гарнизоните по Бургосите на Лимеса "

Той взема Българи да са бургарои,римски наемници от гарнизоните на бургосите покрай лимеса.

Тва обаче било Ромската "ТЕЗА" на психопата боцко и претъони маймуни врещята какви ВОИНИ СЛАВНИ БИЛИ е на ПРОСТИ ОРА!?

ХА не Била на КЕРАМОПУЛОС МИ ТОГАВА БИЛА НА ХЕЛФЕН КОЙТО В ОПИТА СИ ДА ПРЕРАЗКАЖЕ КЕРАМОПУЛОС НАПИСАЛ РОМСКАТА "ТЕЗА" и СЕГА ПСИХОПАТИ И КРАДЦИ ГЕТЧСКИ ЛЗИАЧИ ДЕБИЛНИ ПРАСЕТА И СМАХНАТИ БОЦМАНИ Я ДОКАЗВАТ ПОВЕЧЕ ОТ ДВАДЕСЕТ ПЪТИ НА СЕБЕПОДОБНИ МАЙМУНИ ДЕТО ИСКАЛИ КАТО ДЕБИЛНИЯ ПСИХОПАТ ДЗВЕРА ДА ИМ ИЗДЕЛЕИ СЪАРФТЪРСКО СВИДЕТЕЛСТВО ЧЕ СА ПСИХОПАТИ


и предполагам ,че не му е познат ,щото не реагира на явните кражби и законява едно престъпление в блпга си когта разни маймуни се фалят една друга колоко били добри.
не вярвам да е от малодушие,само от незнаие ще да е и затова пиша този дълъг коментра,че ОРАТА дори и да не познават една материя,когато установят ,че разговарят,дискутират с ПСИХОПАТИ„МАЙМУНЯЦИ „ТО ТЕ ОРАТА ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ НЕ ГУБПТ СЪЗНАНИЕТО СИ НА ХОТА И ИМ ГО ПОАКЗВАТ НА МАЙМУНЯЦИТЕ „НЕ ГИ ЛЕГИТИМКРАТ ПОДД Н ИКАКВИ ПРЕДЛОЗИ,защото изпадат в ситуацията на набожния психопата рицар,да се крие маймуняка под расото,да не се рабере че има червен задник омазан с боцманско тракиската дришня.
Да разбирам и ,че ЛЕТОПИСЕЦ дава ШАНС и си представя БЛОГА като трибуна на различни мнения когато се пише в блога му, но това важи за ЧЕЛОВЕЧЕСКИТЕ МНЕНИ. КОГАТО ВИДИ ЧЕ ЕДИН ПСИХОПАТ И ПРЕСТЪПНИК КАДЕЦ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ЛЕНЗИ И ДА СИ ФАЛИ ПРЕСТЪУПЛЕНИЕТО КАТО НАУЧНО ПОСТИЖЕНИЕ ТО ЧЕЛОВЕК ДА НЕ ИЗРАЗИ И МЕНИЕНИЕТО ЧЕ ТОВА КОЕТО СЕ РПАВИ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Е СЪЩО СЪУЧАСТИЕ В ПРЕСТУЪПЛЕНИЕ и БОРАБТА ЗА ТОЗИ ЧЕЛОВЕК Е СВЪРШЕНА ТОЙ Е ИЗЯДЕН .

Да на психопата рицар психопата боцко му каза че щел да си рани кучетата с мароканачета и как реагира психопата рицар. МИ КАТО ПСИХОПАТ

ЗА ПСИХОАПТАИТЕ НЯМА НИЩО ВАЖНО ЕДИНСТВЕОТЪО Е ПСИХОАПТА ЕДИН ОТ ТЕХНИТЕ ДА ГО Е ДОКАЗАЛ.

ПСИХОПАТА СПАРАТОК И НЕГОВИТЕ УРОДЧЕТА ДЕМОГРАФЧЕТА ЗАПОЧНАХА ДА КРАДА И ДА НАРИЧАТ ТРАКИЙСКА ТЕЗА УРОДЛИВОСТИТЕ НА СПАРАТО„ И НА ТОЯ СЪЩИЯ ДЕБИЛ ДЕМОГАРФ МУ НАПРАВИХ ЗАБЕЛЕЖКАТА ЧЕ НЩМА ПРАВО ДА ОСИРА УЧЕНИ КОИТО ДОРИ СА Я ИЗДАЛИ ПОД ТВА ИМЕ ТАКАВА ТЕЗА“ОНЯ ДЪРТ СКАПАК ПСИХОПАТ ДАЖ ИЗТРИ ПСОТИНГА“
Та тея маймуни не се свенят дори пред БЪЛГАРСКИТЕ У ЧЕНИ И ОБЩЕСТВЕНИЦИ И ГИ ЗАСИРАТ ЩОТО БИЛО ВАЖНО ТЕ ДА СО ГО ДОКАЗАЛИ.

ТА дори и идеолога на маймуняците на чиито разраборки най-паче стъпват,щото тва са си тъпи ганчо ценовости,които надминават дори и учителщси,заяото той ги е създал,и те по неговия тертип усират дори нещата за които той пише ,но които им ПРОТИВОРЕЧАТ НА "ТЕЗИТЕ".
Взима се само ШАЕРЛАТАНСТВОТО като начуен доказ, ОТ ОПИСАНОЕТО ЗА КАВКАЗ СЕ ИЗРЯЗВА СИЧКО И ПСИХОПАТИОТЕ ПО ТОЗИ НАЧИ ПОЧВАТ И ТЕ ДА ПРАВЯТ ДОАКЗИ за себеподобни.

Маймуната прстъпник гет ведно с грухтщщото зверчемил да дебила са болни уродчета за които важното е да го е доказал боцко с Отворената Ромска Теза
важното да го е доакзал другия психопат спараток щото всичко се изразява до ненормалността ТЕ АД СИ ОРАВЯТ ПСИХОПАТИЯТА
казано от гетския лзиач панимал ИДЕЯТА
"Лидерът-воин ... който има свръхестествени способности - Защо ? - защото за разлика от простака-vulgar е човек, с Гръбнак, характер - Който поради това е уважаван и от враговете си !! "
ЖАЛКИ МПСИХОПАТИ КОИТО ПРЕЗИРАТ ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК И ПРОИЗХОДА СИ И С БОЛНАТА СИ УРОДЛИВОСТ СИ ДОАКЗВАТ ЕДНА НА ДРУГА КВИ БИЛИ ВЕЛИКИ ТЪЯПИТЕ МАЙМУНИ РАСИЧСЧЕТА И НЕНОРМАНИ НЕДОКЛАТЕНИ СБЪРКАНЯЦИ
Боцко доказал,че Боилите по северното черноморие били Бургариите,защото той е доказал,че са Стражари
ПСИХОАПТА МУ БЕ РАЗПРАН ЗАДНИКА ЩОТО БОИЛИТЕ ИДИОТА БЕШЕ ДПОАКЗАЛ ЧЕ СА ВОЕННИ И ЗНАЧИ Т“Е“ СЛЕДВА ДА СКАЧАТ У ВТОРИ ВЕК ПР„Н„Е ПО РИМСКИО ЛИМЕС„КАТО ЛИЧНО МУ БЕ ПОКАЗАНА СПАРТА И КАКВО СА БОИЛИТЕ И ЖАЛКИЯ ИМАИТАРОР ГЕТСКИЯ ЛИЗА ЗЕ ЧЕ СЕ ОСРА ИМИАТТОРА ДА ДОАКЗВА КАК МАЙМУНАТА МУ ДОСТИГНАЛА ДО ИДЕЯТА КАК СПАРТАНСИТЕ БИЛИ БЪЛГАРИТЕ ЩОТО БОИЛИ БИЛО СЪВЕТ

СКАПАНЯ„КОЙТО АККТО Е ЗАБЕЛЯЗАЛА ДЖОЙССИ НЯАМЕ ЕДНО МЕНИЕНИ НА ПИСАНО А САМО ЖАЛКИ ИМИТАЦИИ ЗА КОИТО ДРОИ ВОДИ СПОР С ДРУГИЯ ДЕБИЛ ДЗВРЕА КОЙТО ПОНЕ МУ ПОКАЗАЧЕ Е Е ЖАЛЪЧК ПРЕПИСВАЧ НА ЧУДЖИ НЕЩЯА ДО КОИТО ГЛАВАТ МУ НЕ УВИРА
СМОТАНЯКА ДОСТИГНА ДО СЪЩИТЕ ДРИСКАНИЦИ КЪДЕТО И Д Е ПИСАЛ
И ПРИ АНОНУИМУСА ДСЕ ЗИООДИ ПРЕДИ МЕСЯЗ ЗА ТВА КААК ПАНИМАЛ РОМСКАТА ЕТЗА ЗА БУРГАРИИТЕ И МУ БЕШЕ НАБИТ ШУРТА НА МАЙМУНАТАБ ПРИ ПЪРВОТО НЕ МИ ВТОРО СИ ПОЯВАЯБВАНЕ В БЛОГА МИ
МОЖЕ ЛИ ЕДИН ПСИХОПАТ ДА СЕ СКРИЕ
ЗА ВСЯПА ТЪПНЯ ДЕТО Е НАПСИАЛ СИ ЛИЧИ ОТ КОЙ БЛОГ И КЪДЕ Я Е ПРОЕЧЕЛ И АННАТАМЪНИЛ С УРОДЛИВАТА СИ ПСИХОПАТАИЯ КАК БИЛО СПОРЕД БОЛНАИЯ МУ МАЙМУНКСИ МОЗЪК
КОЕТО ВАЖИ И ЗА ПСИХОАПАТ СПАРАТОК„ И ЗА ДРУГИЯ ОЛИГОГРЕН БОЦКО МАЙМЙУНАТА С БАБА ГЕРМАНКА ЗА ДОКАЗ ДЕТО ЧЕЛИНГИРОВ ЩЕЛ ДА ГО ЦИТИРА У СТЕНВЕТСНИКА И КАЙОТО РАЗДАВА НА МАЙМЙНИ И ДЗВЕРЧЕТА АВТОРСКИ СВИДЕТЕЛСТВА У ФОРУМА НА ГЮВЕДЖАРИТЕ ХЕ ХЕ ХЕ ЩЕЛ ДА ГИ ПИШЕ СЪАФТУРИ РАЗНИ ТЕТКИ ГЪЗОЗЛИЗАЧКИ И ДЗВЕРОВЕ ПСИХОАПТАИ МАДОДЪРПАЧИ ЗА ДОКАЗ ЧЕ БОЦМО БИЛ ЕДИН ОТ ТЕХ МИ МАЙМУНЯ Е ТА СПОР НЩМА

Престръникът лизач гет и той д аулезе у ЧИТАКИТЕ НА МАЙУМНЯЦИТЕ пък доразви И УАЗАКОНЯВА КРАЖБАТА НА ПСИХОАПТА ПЛАГИАТОР СЪС СЪЩИЕТ МАЙУМУНЯШКИ СРЕДСТВА "- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт"

и се сети ,че стражарите са воени служебни понятия,както е доказал боцко .значи секи военен е българин-спратанците били българи,микенците били българи
"- Българин номинално не би следвало да е боец от Редовната римска армия !!! Това е местно(от местният етнос) военно-административно формирование !!
След разкапването в политически, стопански и всякакъв друг смисъл на Рим, като империя ... Явно е че, тези военизирани формирования придобиват изключително значение и тежест !!! "

"- Второ - Как да кажа ? - римската теза се явява частна по отношение на това, което се опитвам да защитя и Ви подсказвам с Тауро - Бико - Боии - Кан и т.н. ... пояснявам това има отношение и към т.нар. Градски съвет в който влизат представители, определено на военната аристрокрация, и са военно-елитарното общество на спартанците(по-рано микенците), а илотите за мен не са роби, а по-скоро крепостни. "

"- Да си воин е било престижно, както в древността така и в по-късни времена ... вземете само в предвид топонимите, които се срещат все още у нас - Войну/яговци, Боевци, Стрелчани и т.н.
- Та накрая, като обобщение - Съзирате ли в какво намирам аналогии? м/у моите боиЛи, БОУили, ТАУРОскити и Войнуците-бургари от Римската теза ? "

"Хайде да дръпнем още по-назад времевият исторически хоризонт ?! ... Там пак ще видим Лидерът-воин ... който има свръхестествени способности - Защо ? - защото за разлика от простака-vulgar е човек, с Гръбнак, характер - Който поради това е уважаван и от враговете си !!
- Спирам дотук - за да ви дам възможност да осмислите, какво съм написал !!

от ГетКан Евпатор ТауроСкитский "

ПСИХОАПТЪТР ПАНИМАЛ ЧЕ " Лидерът-воин ... който има свръхестествени способности - Защо ? - защото за разлика от простака-vulgar е човек, с Гръбнак, характер - Който поради това е уважаван и от враговете си !! "

и за тва маймуната престъпник дейно съучаствува в каражба и ;легитимиране на чужди наща щото и тя ИМАЛА "ТЕЗА".
"Лидерът-воин ... който има свръхестествени способности - Защо ? - защото за разлика от простака-vulgar е човек, с Гръбнак, характер - Който поради това е уважаван и от враговете си"
МАМА ТИ ДЕБА НЕРЕДОВНА ИЗХОДИЛА СЕ Е МАЙМЙУНАТА ДЕ ЩО ИМА ЗА ПИСАНЕ ,ЩОТО МАЙМУНИТЕ ШТАПАРОВЦИ И НАБОЖНИ ПСИХОПАТИ ИМ РЪКОПЛЯСКАТ КВИ БИЛИ ВЕЛИКИ МАЙМУНИТЕ С ДОКАЗИТЕ,ВАЖНОТО САПАРТОЦИТЕ И БОЦКАНИТЕ МАТОЦИ ДА СА ВЕЛИКИ
МЕГХЛЮЗА ПСИХОАПАТ БИЛ С ГРЪБНАК И ХАРАКТЕР„АКО НЕ ВЕРВАТЕ ПИТАЙТЕ БРАТО ПСИХОПАТА БОЦКО ИЛИ ШАТАПАРОВЕЦА ДЕТО БИЛ ПАТРИОТ И МРАЗЕЛ КОМУНИСТИТЕ

МА ТОЯ УРОД БИЛ ПАРТИЕЦ ХА ХА ХА И СИ БЛ ФЪРЛИЛ ПАРТИИНАТА КНИЖКА ЗАМЕНИЛ Я С ТРАКИСКА
ДОКАТО ИМА ГЪЗОЛИЗЦИ НА МАЙМУНЯЦИ ЩЕ ИМА МАЙМУНПШКИ ГЪЗОВЕ ЗА ЛИЗАНЕ ДА ИМ СЕ ПОДАВАТ Я УТ РУШНЯЦИ АВАБАДИТЕЛИ Я У СЛАВЯНСКИ БРАТЯ ХА ХА ХА ДА ИМ ОЛИЗВАТ ДОКАЗИТЕ БАЛАКНЦИТЕ ДЕТО БИЛИ СИ ПОМНЕЛИ ТОПОНИМА БАЛКАНЦИ УТ ВРЕМЕ УНО
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3863670
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930