Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2011 13:55 - Аспургите-"мръсен и нечист народ настанил се в ... Онгъла" локализирани м/у Аланите и Лазите на Табула Певтингерия
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 5240 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 29.12.2011 02:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
       
                 image
Съвсем случайно след попадането на Сасанидските главорези под ударите на Арабите и воала, в Онгъла се появил този "мръсен и нечист народ " .

Самонастанил си се "неочаквано отвъд Дунава в Онгъла" и започнал да цица Импа на Ромите за парички,като аварски каган импа Маврикий,ха ха ха ,гаче са некои номади с познания по парично обращение,нещо като дървено железо или Отворена Ромска "теза" .Нещо нечувано и невиждано и за бг и европските историографи . А где са си седели Аспургите преди да си загубят работодателя.


(авари значи алчни на ромски,га Карлито ги разбил,намерил и у най-бедния повече злато от собтствената му съкровищница,деба и аварите и те имали ромски гарничари ,българи,ма те не му пречели на Карлито и той ги оставил тех по средата на царство му  ха ха ха деба и граничарите аврски  деба и границата не са били ,като ромските по лимеса  б.а)

Ми един поглед към табула Певтингерия и е ясно отде е довел астабида безработните си ора да им осигурява поминъка на гърба на тоз и онзи .Вече без онзи щото арабелите го сгепцали ,ма тоз останал и си и дотичкал импа на ромите ,га разбрал тъхкийо намек на астабида самонастанил се возле Дромоса на Ахила и тичкал,не доплувал,че бил боелн ут пудагръ да им давца пари да си правят тежести за въдъчките щото не познавали функциите на парите .

Сичкуту тува станало не в "продълженейж на стотици години пу лимеса" ,а в една топла майска вечер га според добрия стар Теофан гушнал чимшира и "умрял Мавий,владетелят на Сарацините. Той бил СТРАТЕГ..."

ха ха ха ,начи сарaцинците били тоже БЪЛГАРИ =ГРАНИЧАРИ от СТРАЖАЕСКИ служебен ПРАИЗХОД,щото психопата боцко е доказал,чи кйту има СТАРЖАРСКА ТИТЛА хеле па РОМСКА е СТРАЖАР и ГРАНИЧАР .



image

                 Табула Певтингерия

image

             А с п у р г и т е  на оригинала 

image

         Възстановка на картата

image
Тук па си останал первших брат Боян, или както си му е редо Граничара Боян,"който плаща данък на хазарите и до ден днешен" измрелия тогаз в ден днешен Теофан тъй пише.От кога били умешали капите аспургите и хазарите и зачто ховорели один о тоже нетирским язиком потем в продължение на стотици години за пред арабелите и  беконите
image
Бизантините ,които били измислена в 17 век с поред невменяемите сапартоци и боцканите психопати. Това за Ората е първия симптом,че се сблъскват с психопатични случаи,га им се доказже,че Лъв Дякон бил фанариотска измилсица от 16 век иче Византия била измислена от 17 век от франсетата . image

"Древна Велика България се простира от Азовско море,покрай реката Куфис,където Чистона,Българската риба се лови" Теофан,затова астабида искал парета за тежести на въдичките им импа му  ги дал

За Домашно:

Какво общо имат аспургите доведени от астабида им с т.нар. Българи ,например с тези от хидрографската експедиция от времето на Маврикий,заселени в Горна и Долна Мизия и Панония,или тея аварски стражари побегнали у грешната посока на географията към бавария вместо към мама азия и Бизантините граничарски работодатели, ут времето не по геоложки ери в продължение на стотици години в изречението,а га стратега на сарацините бил стратег,значи ромски стражар,както е доказал психопата боцман,който има стратег,дуки,или мадури и се бие е българин ,защото летопсици и штапаровци зеляровци и дебилчовци,гетски лизачи престъпници,тъпи дзерчета малоумници  ,набожни рицари търгаши и др боцкани партийци тумбаци ,

сите схватили ИДЕЯТА на плагиатора боцко,че българите са бургариите ,стражарите,но те били заети от гадния грък Керамопулос и той доказал,че българи е пак стражари и то повече уд двайсе егатиму се и лимеса. Даже и Ганчо Ценов не се бил сетил.Затова не може да питате Ганчо Ценов . Той не бил,чел Керамопулос.

Плагиатора боцман доказл,че Гърци е само стражи,и от там българи са бул гърци,стражи по долини ,от бул долина ,защото испанците нямали " В" и Волина се четяло Булина,а гърци си е гърци, гардове.

Като хунгарци,хуни гардове от 10 век,наричани тоже турки отъ които Симеон се скрил пачему в Дръстър ? З
а това може да питате Ганчо Ценов.





Гласувай:
5



1. анонимен - Е, как да не тичкаш да даваш платата на стачкуващ граничар? Служебно, служебно,
27.12.2011 16:49
ама стачкувало. Как е забастовка на тракийски?
Чия е картата и от кога?
цитирай
2. анонимен - P.S.Не съм историк и затова въпреки наименованието "Tabulla Pevtingeria" попитах.
27.12.2011 17:19
ама стачкувало. Как е забастовка на тракийски?
Чия е картата и от кога?
цитирай
3. анонимен - Проф.Сиктиридис
28.12.2011 21:42

Браво Натан!
Ти изби шарана!
Ахмак,турак балък йог!
България не е туракистан!
цитирай
4. анонимен - Честита ти Нова Година, Натан.
02.01.2012 10:29
Ако празнуваш, естествено. Ако се водя от ника ти, може да празнуваш Ханука, Йом Кипур, Рош Ашана. Каквото и да празнуваш, и котато и да го празнуваш - честито, да си жив и здрав!
Продължавай си с писанията, пък на когото не му харесват - много му здраве!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3851163
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031