Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2012 10:02 - Чашата на КАЛОЯН
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 3460 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 15.02.2012 23:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image


Виещата се метална нишка на кръстоносците наближаваше местността над, която вече  кръжаха лешоядите. Някакви смрадливи блата, но пътя минаваше покрай тях. Те изпратиха съгледвачи напред и като не установиха нищо нередно от предупреждението на птиците в небето, които, хеле па те, от опит знаеха се виеха над трупове или бъдещи такива, продължиха напред. Вонята на блатото се усили. Жегата стана непоносима . Добре,че имам МИРАНДА в хладилната чанта, каза си БАЛДУИН, императора на Константинопол, който лично водеше колоната, която заби крак след застопоряването на кобилата му.

Едрите прилични на пуйки птици, които обикновено седяха по разхвърляните из полето тук таме групи високи дървета или наблюдаваха лениво пътя от жълтите скали надвесени, като стена над преминаващият в подножието им път, от другата страна на който се простираше мочурището, в очакване на подемната сила на следобедния зной ги нямаше.

Този ден жегата бе издигнала лешоядите далеч преди обяд и те се виеха в очакване на завършека на предстоящата битка. Птиците винаги надушваха, къде ще има мърша за тях. От далечни времена хората в тази част на Източните Родопи им оставяха човешки трупове в специално предназначени за това ниши в скалите(виж т.II p.  на Ист,анарх.). Санитарите на природата, както ги наричаха вършеха по-добра работа от кремацията на труповете изискващи неимоверни количества дървен материал, която се практикуваше само за жреците и вождовете *, а също спестяваха оскъдната плодородна земя за обработване около долините на планинските реки. Отдавна хората не оставяха труповете си в скалите. Е, не много отдавна, само откакто християните записаха в книгите си, че тва е най-ужасното наказание, да оставят трупа ти на птиците. Лешоядите знаеха истинскат причина за вмъкването на подобни текстове от победилото християнтсво в дебелите им книги, ма нейсе, кво ги бъркаше тех лешоядите, като сега имаше повече кльопачка от всякога.** За кво им бяха консерви да си трошат главите по скалите, като имаше ежедневно оставена свежа ранЪ по бойните полета. Ето и днес се завихряше як купон .

От хладилната си чанта мяткаща се в дисагите на коня Балдуин извади една изпотена "Миранда". С два гълтока я спусна в гърлото си. Можеше да се закълне, че чу съскането на нагорещено желязо, когато Мирандата се промъкна в зажаднялото му тяло. Напитката беше толкова газирана,че едва изпил я се оригна. Здраво. От мощното оригване изпадаха пломбите по зъбите му и издрънчаха в бронята .
Добре,че поне утолих жаждата си, че и снощния равален боб със сланина, който бяха яли в лагера тръгна на обратно, каза си константинополския император. Но веднаж свалил шлема си и вонята бе станала непоносима.

Балуин извади копринените бикини на мадмоазел от седефената им кутийка. Доближи ги до устните си и ги целуна, като вдъхна от аромата им- О, монамур, монамур, пак ще ... и хпрррр , изцвили коня му надушил нещо. Сигурно някои от неговите се бяха вече продрискали, помисли си Балдуин. И той бе на път. ТПРУУУ БРЕ , бре ненаиграл се бре ненаскачал се-каза БАЛДУИН, на коня си.
Ооооох, дишаше вече с облекчение Балдуин, който беше началството на облечените в метал воини, които го следваха през провиращия се през мочурището път. САМО да свърша по-бързо с тези страхливци.

Балдуин идваше на наказателна мисия във страната на влашките народи, но те се бяха изпокрили от страх и той щеше да отиде до Царският им град за да го превземе.
image

                   Търново

Вече наистина. Не като бутафорията станала със КОНСТАНТИНОПОЛ, дето тъпите гърци ги посрещнаха с широко разтворени обятия и като си мислеха,че те отиват да освобождавта Божи Гроб ги настаниха в леглата на кръстоносците от първия поход, като бабичките казваха,че още си спомнялио за кривите корнишони на франсетата . Гърците разбраха грешката си на следващата сутрин, ма късно е чадо резето щракна. Дочето Дандало им го върна тъпкано за всичките злини, които му бяха сторили гърците-измъчван,държан в тъмница, ослепен , той бе дал обет да си имго върне. И ПРАВО, КАЗВАШЕ ПОЛУСЛЕПИЯТ деветдесет годишен венециански дук Тва да измамиш грък е повече отколкотода освободиш Божи Гроб Ха ха ха. Но те го направиха и сега той беше императорът им без да пукне и пушка***.

Армията му се беше разсъхнала и тва предизвикателство отправено от неразумния император на влашките народи беше добре дошло. БАЛДУИН избърса с копринените бикини на мадмоазел обляното си в пот чело и внимателно ги прибра в кутийката им.
ДРЪНЧЕНЕто на пломбите разбуди мъжът дремещ в тръстиката. Целият бше омазан в кал и само очите му святкаха. ЖЕГАТА го бе унесла и той бе задрямал. ПРИМЛЯСКА с уста и намести короната на главата си. Това беше ЙОАН, хубавия цар на криещите се зад него в мочурището целокупен влашки народ, който беше описан от секретаря на Балдуин при навлизането за пръв път в страната им ,и който хубавец обаче след това намазване с кал в тресавището, щяха да започнат да го наричат КАЛНИЯ ЙОАН. КАЛЙОЯН. КАЛОЯН
Калоян вдигна ръка. Златния му пръстен, подарък от маминка, изработен от самородно парче уралско злато,намерено на десен приток на р. КАМА****, проблясна на слънцето. Това бе уреченият сигнал. Сухите блатни туфи зад него бяха накачулени с българи и власи или власи и българи или както е било някога много отдвана, едно,както са били, играещи табла или пляскащи белот. Това бяха военначалниците му и се бяха уредили на сухото. Отпред това дето беше тръстика, не беше тръстика , а армията му с левенти, които дишаха през тръстиковите стебла здраво по стар с левентски обичай от време оно, закрепени за коренищата на дъното за да не изплуват. Табладжиите и те скочиха в блатото и започнаха да чукат под вода със заровете си. Звукът се разпространява във водата два пъти по-бързо от въздуха. Това даваше два пъти повече време на българите. Латинците бяха обречени.

НЕ е честно. Изкрякаха лешоядите. НО латинците не ги разбраха. Тогава птиците, които бяха и символа на гербовете на латинците, решиха да ги предупредят от солидарност и им помогнат, като започнаха да ги бомбардират с фъшкиите си. САМО това им оставаше на горките латинци. Останали почти без съпротивителни сили от жегата, в добавка на смрадтта на блатото и снощния развален фасуль, птичия благодат бе капката, която преля чашата. БУКВАЛНО. Латинците, като по команда започнаха да повръщат в шлемовете си, които разширени от жегата беше невъзможно да се свалят. Желязото се разширява два пъти повече на слънце отколкото на лунна светлина и затова и БДЖ закъснява повече от средно 4 часа през летните горещини,отколкото нормалните 2 часа през останалото време на пагодата и така завинтените им шлемове не можаха да се свалят и станаха лобното им място и причина за гибелата на цвета на латинците, които се удавиха в тях. Когато предните редици от българите се измъкнаха изпод блатото зарязали тръстиките, кво да видят. Славната Латинска армия, превзела само след една нощувка Константинопол, лежеше натръшкана на земята и само един от тех стърчеше гологлав отпреде.

"МИРАНДАТА" беше спасила живота на Балдуин. Сгепцаха го и го заведоха при Калоян. 
                  ТЪРНОВО

В своя престолен град КАЛОЯН го заведе до една току що построена от археолозите БАЛДУИНОВА КУЛА. Като я видя Балдуин се стъписа и понечи да запита с ехидност "Ти откъде знаеше,че ще ме плениш,а? Папата ли ти каза", но усмивката замръзна на лицето му. На простора опънат от Балдуиновата кула до Портата към Френкхисар висяха гащите на жена му. С разбито сердце Балдуин се хвърли на сламата, с която бе покрит пода и зарида неутешимо.

Отзад, на високото в далечината гледаше КАЛОЯНОВИЯТ дворец. От там, зад любопитната тръба на меден телескоп жената на Калоян проследи цялата тази гледка. Тези гащи не бяха нейните гащи *****. В русата и главица се зароди пъклена мисъл.

След, като остави на сигурно място пленника си, КАЛОЯН удовлетворен се прибра в двореца и нареди да му донесат вечерята. След вечерята за десерт си остави обаждането до папата. Искаше собственоръчно да му дрънне една жица за да му предаде лично благата вест. ПАЗИ го, като зеницата на окото си, каза му папата, и гледай да не настине и се капичне, като с онези последния път. Последния, път Калоян беше сгепцал едни свине и ги бе държал в плен, ма като тръгна да ги изпраща за запада да им събира откупа и си прибере паретата, реши, че много са се усмърдели и реши да ги изкъпе на вечерта. Изкараха ги на плочника и ги умиха с маркучите. Тея да земеха да фанат пневмония и сичките се капичнаха. УМЕН чиляк тва папата умен не случайно ми тургна короната на СИМЕОН I МИЗИЕЦ, каза си Калоян и притеснен реши да навести скъпоценния си затворник.

Изкачи се на кулата и отвори вратата. И кво да види. ПРОЗОРЕЦЪТ широко отворен, ставаше течение и тоя неговия разсъблечен лежи на леглото застлано със сатенени чаршафи. ШЕ са самоубива, а? ПОМИСЛИ СИ КАЛОЯН. НО, като опитен покерджия, който е на път да изгуби баснословно богатство, подхвърли.
-КВО става,а? Духа ли ти, духа ли ти ?
БАЛДУИН впери поглед в ъгъла на стаята и отвърна отвърна уплашено:
-А,не , само го държи, само го държи.

Калоян долови треперенето в гласа му, проследи погледа му и кво да види, зад скрина в ъгъла се подаваше русата глава на Жена му.

Вената на челото у се поду с кръв. Извади дългия си меч и като го хвана с две ръце разполови лежащия Балдуин, като внимаваше да не засегне главата. С прецизност на хирург го разряза от лявото рамо до десната тазобедрена става. Кръвта напои чаршафите.
КАЛОЯН заповяда да ги надвесят над леглото му за да плашат комарите кръвопийци.
Оттогава на такива ми ти нещица, надвесени над леглото да плашат комарите, като напоените с кръв сатенени чаршафи на Балдуин започнаха да им казват балдаини, балдахини.

От главата му, както си му е реда нареди да направят чаша, като обаче я обкова, не със сребро, а със злато и на нея инкрустира петте скъпоценни камъка свалени от пръстена подарък от папата. Той щеше да си познае своите.

Тази чаша той изпрати подарък на папата.


* -жреците и вождовете и те тамън се научиха,че птиците отнасят по-бърже душата на небото от дима на пиргосите и преминаха на екологично чистия метод и бяха изтребени от новодошлите пълчища малоазиатски татуирани индуси с двуостри топори от втория по-големина индуски народ нахлули на юг от родна ИНдустания, туракския, които с техните средно по седемнадест жени превурнаха много скоро местните аборигени в ендемите и викове и с гракове туракия туракия намериха и изличиха изличиха и последният до лимията странджа сакар сахара, веднъж но завинаги
** – умреха античните времена, когато вместо армиите се биеха началниците на армиите и на место оставяше само по еди труп за който да се бият лешоядите, сега вече се биеха не народите,а бойците на народите ,както доказа психопата боцко,с безмъртното не се бият народите, а бойците на народите, които са българите защото имали дуки в мн.ч. и даже и геския лизач бил разбрал това и сега бил облизван за знания от лизачи на лизача
***- известно е, че част от изненаданите гърци успяват да се укрепят във Влахернския комплекс, който е защитен със стена и окъм града и представлява бастиона, крепост в укрепения град.
image
              Цитаделата  Влахернския Комплекс
Но не за дълго,защото дучето Дандоло прилага "Мизийския номер" наречен на името от имп Симеон I Мизиец( 913-927 г ), запалил прочутата църква на "Пигия" или ПРЕЧИСТАТА, ПАНАГИЯ,ПИГИЯ, както на гръцки наричат най-прочутото изображение на Богородица. ХВЪРЛЕНИЕТЕ СТРЕЛИ с мидийски огън дадени ИМ великодушно от българите на Адриатика, подпалват снова "ПИГИЯ" ИЛИ ВЛАХЕРНСКАТА, която се намира в средата на Блахернските загражденията. ПОСЛЕ МАКЯТА МУ Е една венецианска галера скули подпряна на стената и гърците не ги спасява и сифона за мидийски огън, който те наричат гръцки. САМО Влахерните давцат некъф минимален отпор, но не е и както БАЛдуинчо го изкарва без пушка, направено с цел да омаловажи ролята на Дандоло измислил този план. При последбащото хвурляне на зарове за рапределщнето на короната на императора на кионстантинопол слепия Дандоло немаше шанс по дифолт сречту Фламбето.
**** левите притоци на р. КАМА за разлика от десните и нечетните съдържат по голямо количество кварц и на българските и влашките кагани маминките им правели бижутата само от десните притоци, носещо по чосто самородно злато от УРАЛ. Това бе установено при спектралния анализ в БА Яата на ДВОРЕЦА ОТ АЛХИМИЦИте
***** – гащичките на мадмоазел бяха на ЛИЛИИ, а на жената на КАЛЙОАН НА РОЗИЧКИ, НЕ ВСИЧКИ ЗНАЯТ ТОВА

П.П. в редакцията се получиха две неанонимни рецензии, които очевидно е,че не са от съафтура, тъй като летописец ясно написа,че съафтура франк си писал една рецензия в ед. ч. единствен род и то положителна , а тук половината са отрицателни, което не е правилно да се каже, защото е една , в ед. число. т.е. значи е следователно.
затова без да взима утношение редакцията ги публикуйе/сложна дума от две по прости, пуб, кръчма и ликуйе, ликувам, нещо нормално за в кръчма или хан в който зе ховори за станчета и сукманчета в мн.ч. и от м.род./
пръво отрицателната:
пръвом съафтурът да си управи писаните грешки, пръвописаните грешки, второ неписаните, които са още повече от мн.ч. и трето второписаните и тагада да тъгадъка


следва положителната:
макар да си е позволил волността да изключи от повествованието, ролята на маймуняците в клетка, която гулемия средновековен хуманист КалЙоан на секъде носел със себе си за да му напомня за произхода на човечеството, съафтурут се е придържал стриктно към докюментираните дикюменти, описващи падането му по стълби, като дете, направило го раздразнителен в брака и други подобни. намерения фейсбук на жена му потвърждава, че само го е държала.
совсем точно са описани и другите природни картини и физическите свойства на металите,
без които както всички знаят влашките народи не биха могли да получат пубедата си и да станат СЛАВЕНИ
та ако не беха дръннали металните пломби на БАЛДУИНА щеше ли да СЕ СЪБУДИ КАЛОЯНА
image
ООООО СТАНИ СТАНИ ЮНАК ЗАГОРСКИ

нема ставане православнитескотове са му видели сметката и са седнали да играят шах по почина на апостолите на славяните
image

Кирил и Методи играят шах след изобретяването на азбуката за славянските народи, които по дифолт не са влашките дето се били с Балдуина






Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3863715
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930