Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2012 13:27 - Генезиса на българите (според Лъв Дякон) II
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 3991 Коментари: 6 Гласове:
3

Последна промяна: 13.03.2012 04:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

продължение:

Боце, ако се изразя в твой стил и то от същия пост където твърдиш че.....................4. Тук „мръсното и нечисто племе" на Теофан и българите (за които съм доказа чрез анализ на текста на Теофан, че нямат нищо общо с "мръсното и нечисто" племе)са наречени „мизи” и т.н.
ще трябва да ти река че с анализ нищо не се доказва, къде са документите,изворите ,твърденията че ........... например комита-е е равно на граничар е равно на българин Ай по-полека на виражите отнеми газта малко

Публикувано от: незнаещ 17/08/2010, 23:06

за мръсните българи на Вашият Теофан на златарския става въпрос не ,че на са се къпали я Дон я в Днепър по натанско-скитско-окраинската теория, а си е религиозна мръсотия,разбираш ли?
тва за граничарите ша ви го копирам докато го сфаните ,явно папагало-копипейстните ви възможности са неизчерпаеми,хехе
В този цитат е обяснено мого ясно за кво иде реч .Просто трябва да разбереш логиката на реформата в РИ.
Не е много трудно си мисля ,щом аз го разбрах кво да говорим за тея дет са чели най малко 300 кьниги!хехе
цитат:
Наличието на limitanei имаше за цел да възпре инвазия на първо място, но ако се случи, тяхната роля е да се забави предварително врагът и да се отклоняват техните войници, като за това е предприето ново строителство на нови обекти, известни като "Бърги" (което също е действал като снабдителен станции за мобилната армия за областта), укрепените градове и други силно укрепени военни обекти по линията за комуникация. Това е спомогнало за опазване на местното население, ограничава се продоволствието на агресора и най-важното е, че забавят навлизането на врага, и спечелване на време за да може областната армия да пристигне и да ги принуди в открит бой.

п.п.бъргите се запазват и по късно като когато ,нова реформа променя ситуацията и военните стават цивилни -буржоа хехе а пък от бъргите до блгрите е ена крачка майна!
И сега у Франция си ни свързват с бургарите примерно в района на катарите!

Публикувано от: bozman 17/08/2010, 23:23

Цитат

Боце, ако се изразя в твой стил и то от същия пост където твърдиш че.....................4. Тук „мръсното и нечисто племе" на Теофан и българите (за които съм доказа чрез анализ на текста на Теофан, че нямат нищо общо с "мръсното и нечисто" племе)са наречени „мизи” и т.н.
ще трябва да ти река че с анализ нищо не се доказва, къде са документите,изворите ,твърденията че ........... например комита-е е равно на граничар е равно на българин Ай по-полека на виражите отнеми газта малко

--- В темата ти за историята, дума по дума ти обяснявах за Бурджани а Мар Катина, ти запомни ли - йок - граничари ве, граничари, и преди малко пак бурджани, та бурджани.
В тази псевдо тема, където се композират неща, които Лъв Дякон никога не е казал, доказвам дума по дума всеки натананинчен идиотизъм - отговора: граничари ве, граничари. . .
Пуешки рефрени.
" С анализ нищо не се доказвало" - това разбира се е много интелигентно изказване, което показва само едно - ДУМИТЕ ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ НИЩО НЕ ЗНАЧАТ. А с какво се доказва ? То се вижда какво използвате. Пуешксото натанчване - граничари ве, граничари.

Ето го рефрена - мъкатата натанска:

Идиотизмът си идиотизъм.Ето го и тук в доказвателен стил ала Отворена РТ .Боцман се напиня за неща които не разбира и се получават нови приноси към Отворената РТ. Това и най-задръстения сектант от Отворената РТ ако не го осъзнава е тъжно. С подобен оаквателен матриал се брани Отворената РТ и това минава за доказателства в очите на автора боцман . Със сектанти е безмислено да се спори,а човек написал долното представяйки го във форум история има нужда от помощ. Лоша услуга му правят "пиратите" .Този човек има нужда от лечение

- Една дума реплика за опроверженията, които съм му забил в задника има ли - ЙОК. Има само пуйкането - граничари ве, граничари, пирати ве пирати и т.н.

Публикувано от: bozman 18/08/2010, 02:35

Ето къде са провинции Тракия и Мизия и диоцезите йм през ІІІ в. До ІІІ в. ТЕХНИТЕ ПОСЕЛНИЦИ СА МИЗИ И ТРАКИ и са упоменати като етноси.. Към V в. Мизия се "скъсява" откъм юг и се проточва по Дунава на изток, докато Тракия "оставя" днешна Сев. България и Скития на ІІ-ра Мизия и запазва само диоцезите си на юг от Ст.планина, като Южна Мизия и Югозападна Тракия се формират като провинция Македония и т.н. Оттогава са сведенията на "нахлуване на български регес в Тракия". Ето точно къде са "мизите" на Лъв Дякон, които скитат из Мизия, Тракия и Европа (Европа е най-близкия диоцез (епархия) до Константинопол, друга "Европа" няма в наличност като име). И точно там, тази Е частта от Тракия, (Сев.България) до ІVв., когато НА тази БИВША ТРАКИЯ, И НОВОСФОРМИРАНА ВТОРА МИЗИЯ, Е ДАДЕНО ИМЕТО БЪЛГАРИЯ.
За да се откъснат от "северните котраги" за мизийците означава, да се откъснат от Панония. Понеже тези географски дадености не се имат предвид или не се знаят, започва диво търсене на "български генезис" у мизи, траки, иранци, пакистанци, османци и т.н. Не може да има "български генезис" у люде, КОИТО ОЩЕ НЕ СА СТАНАЛИ БЪЛГАРИ. Ето тези географски знания са нужни, къде е Тракия и кога , и къде е Мизия и кога, за да не се пита, "ама как така мизите са траки", "кажете ми еднозначно тракити мизи ли са или не" и т.н. и да се търси "български генезис" в мизите, "тракийски генезис" в българите и т.н. панславистки дивотии. Ама за това трябва пипе, а не да се пуйчи: "харе, харе", и натанчи: "граничарите, граничарите". Със същият продажен акъл утрешните московски агенти ще търсят "генезиса на румелийците" и "генезиса на княжеските българи" и "генезиса на македонците" КОЛОНИЗИРАЛИ Мизия и ще доказват как са обикаляли, обикаляли Азия, пък се заселили в Тракия и Мизия, и по същият начин ще определят как се извършнат КОЛОНИЗАЦИИ за разстояния от 150 - 200 км. И по същият начин автохонци ще обясняват, че мизи и траки са един и същ народ и гевреците пак ще питат "ама как така мизите са траки, като мизийците са колонизатори на траките ?", ("и кучета ще вият, пак, както преди" -П. Пенев) и т.н. И пак ще се роят етностни теории,(румелийски, помашки, капански, смолянски и т.н.) защото човеската глупост край няма.
Поздрави.
 

 

Публикувано от: katera4a1920 18/08/2010, 11:09

Покажи карта с провинция България Боце, недей си игра игрички с имената на провинциите щото Ши ти питам къде все пак са живели мизити и къде траките Нещо като карта поне от след четвърти век кУ мойш.Ку нимойш значи само се напиняш.

Публикувано от: векил 19/08/2010, 03:56

И аз не го срещнах как е в оригинал чифтана, главатаря, с коя гръцка дума е писан от Дякона Левски. Че Пагането произхожда от погоната се сетих още 80 - те години.

Публикувано от: векил 19/08/2010, 04:07

Мда, като нищо, сърбите може да са първите националисти. То си им личи. Лабораторни мишки през 11 век, просто мишки през 21 век.
Току виж, се оказало, че българите са причината за създаването на нации. По добре национален провинциализъм, отколкото религиозно, класово и идейно противопоставяне в империята, нацизирали са сърбите за да тушират вътрешния религиозен и обществен враг, дето не признава пожизненото робство, зачита авторитета придобит на бойното поле, честността и спазването на договорите, музиката, лекарство срещу религията, естественността на смъртта, без нужда от божественност и последващите манипулации, уважение към природата, усет за космогония и т.н. Пак намирисва на Митраизъм и Хиперборуйци.

Публикувано от: векил 19/08/2010, 04:44

И официалната българска историография го отбелязва, че след 11 век. името се замества с мизи. Обяснението е нелепо, стремеж към архаизиране уж, но логиката е на страната на Боцмана, в цитирания текст нищо не напомня на българи. Булгар ще е репит от волжски Булгарв мъжки родград?, тъкмо са се прочували тамошните периферни ползватели на римското влияние. Или партското, което си е пак римско. Партите не противопоставят алтернатива, те се поримчват още след първите контакти с Рим, в крайна сметка Рим е продължение, революционния светоглед не трябва да се експонира в далечното минало, на 15-на километра встрани от пътя на тайфата на Александър Македонски сигурно хабер са си нямали, че минава великия завоевател на света.
Да се прави от мухата слон не е присъщо само на съвременните журналисти и публицисти, едно време, поне са можели да свирят и пеят, и повечето са били естествено-слепи.
Автори завършващи на Дякон, са измислени, не се връзват със същността на християнството, нито със тщестлавието на светското, или си аноним, или се каеш за суетата че си се споменал като автор, или си нотабил, багренороден, спец по политика, или спец по война, тогава ще се пишеш с Име, дякон намирисва на фалшификат, Павел Дякон също. Макар че Сун дзъ, май пак нещо такова значело, което по никакъв начин не противоречи на поантата тук.

Публикувано от: natan 19/08/2010, 06:05

лудналото боцманче конечно опосрал и Лъв Дякон. Сектата го прие като новия научен факт.

Ето,самият товарищ боцман макар и луднал сказал что гръцката фанариотщина изобретила автора Лъв Дякон в 16 век .

Научнъй факт значи. За помощ при оакването се използваха преводите на московсите боцмански тварищи любители на Висоцки и Окуджава и червените папагали переводчици на които кое си требе оно си сака .Според зависи им се режат червените папагаски глави,или се възкресяват за делото на Вечно Отворената Римска Теза (Керамисопулос е написал гръцката и там граничари е цивилен термин. )


Вечно Отворената Римска Теза е като Великата Октомвсрийска Социалистическа Революция.Все нови и нови пролетарии опознават всесилното и учение което е всесилно защото е вярно. так сказал Бозман. И новъйе научние факти приложил .

Так просто,по ленински.
           
Враговете се громят с тъпото на секирата.(Секира-съществувало като Римско Служебно Понятие преди да започне осирането)


Веднаж използвайки новите научни факти,фен пък написа ,че трябвало само Лъв Дякон,когото използвам като доказателство за генезиса на българите в тезата си , да сменел "Колон-исти" с войски или тип войска и бил скачал в десятката на РТ и в джобчето на бозман!. Какъв глупак бил този Лъв ,да не напише че българите били войска а не колонисти. Не случйно му бе отрязана главата с помощта на отрязните глави на червените папагали и техните Московски пинизи с червено папагалски комунистически преводи .
В цитирания текст нищо не напомняло на българи ,Лъв Дякон бил шашма !? Със сектанти и психопати не се спори
            "λεγεται γαρ Μυσουσ άποικος των υπερβορεωυ Κοτραγωυ,, Χαζαρωυ τε και Χουμαυωυ,ουτασ,τςω οικειςυ μεταστηυαι οηθωυ αλωμενουσ δε κατα την Ευρωπηυ, ταυσνυ χατειληφευαι και κατοικησαι,Κωνσταντινου, ω Πωγωνατοσ επικλησιζ,τοτε Ρωμαιων ηγεμοντοσ ομωνυμωσ δε την χωραν απο Βουλγαρου(του σφων φυλαρχου) Βουλγαριαυ καλεσαι"
"Казано е,че Мизийците които бяха КОЛОНИСТИ от Хиперборейските Котраги,Хазарите и Χουvαβςv((Panagiotakes чете Χουvαβςv където в Hase е Χουμανων б.а.),мигрираха от тяхната собствена територия странствуваха из Европа и обитаваха и се настаниха в тази земя,когато Константин,с прякора Погонат беше император на римляните,те нарекоха страната Булгария по името на техния главатар Боулгарос ."

"λεγεται γαρ Μυσουσ άποικος των υπερβορεωυ Κοτραγωυ,, Χαζαρωυ τε και Χουμαυωυ,ουτασ,τςω οικειςυ μεταστηυαι οηθωυ αλωμενουσ δε κατα την Ευρωπηυ, ταυσνυ χατειληφευαι και κατοικησαι,Κωνσταντινου, ω Πωγωνατοσ επικλησιζ,τοτε Ρωμαιων ηγεμοντοσ ομωνυμωσ δε την χωραν απο Βουλγαρου(του σφων φυλαρχου) Βουλγαριαυ καλεσαι"

Превод на латински от 1828 г Тея па да объркат векил и боцман превели Мизи с Българи без да знаят че трябвало да пишат генетични граничари
"Nam dicuntur Bulgari,ex gentibus supra aquilonem habutantibus ,Cotragia,Chazaris et Comanis,profecti,sedes patrias reliquis-ce,errantesque per Europam cepisse habitasseque eos fines tempore quo apud Romanos Constantinus cognomento Pogonatus imperabat,regionemque a Bulgaro(is genti praeerat ) Bulgariam nominases."
"Казано е,че Мизийците които бяха КОЛОНИСТИ от Хиперборейските Котраги,Хазарите и Χουvαβςv((Panagiotakes чете Χουvαβςv където в Hase е Χουμανων б.а.),мигрираха от тяхната собствена територия странствуваха из Европа и обитаваха и се настаниха в тази земя,когато Константин,с прякора Погонат беше император на римляните,те нарекоха страната Булгария по името на техния главатар Боулгарос ."
           
Не бил указан генезиса на българите !?Защото не написал вместо "Колон-исти" с войски или тип войска и България с Граничария за да скочи в десятката на РТ и в джобчето на бозман!
           

Опит да се задминат лудналия боцман и азиристо .

Той пък пита ."И от къде ли са дошли тези племена, от Орион, или са изпопадали от клоните на дърветата по маймунската теория на Чарлз Дарвин или са произлезли от африканските негри- и от тях са станали бели хора, със сини очи и естествени Прави руси коси ?Племена от Орион ? "
от къде ли са дошли тези племена .."



Некоя майка по синорите ги е раждала ,не са от граничарско кучета окучени като Римско Служебно Понятие-
специалната граничаркса порода Генетични Граничари -комитае.
Митраистите Римляни въпреки многобройните опити за осеменяване един други не могли го докарат граничар да родят започнали да снасят яйца и от тях започнали да се излюпват специална граничаркса порода Генетични Граничари -комитае която започнала да съществува като Римско Служебно Понятие.Кой е пръв-яйцето,кокошката се излюпва от яцето. Преди да съществува кокошката като Неслужебно понятие Тя е съществувала като Римско Служебно Понятие -Яйце.

Публикувано от: векил 19/08/2010, 06:41

Давай по кротко, чак срам ме хваща. Какво делите, бащиното лозе? От обиди и нападки, човек нищо не може да разбере, какво остава за "на ползу роду", има взаимно-неизключващи се мнения, а арбитър няма, скоро няма и да има, поне до апокалипсиса конструктивно би било, по години, по автори с пълно проследяване на историята на конкретния източник от автора, цитирането на ГИБИ и ЛИБИ не носи доказателствена тежест. Нали това е идеята, ръкописите са малко, и то от манастирски източници, всичко останало е от печатарските преси. Хипотетичността на известните доказателства е причината за моите съмнения, и маркиране на интерес в появяването на източниците на бял свят. Специалистите датират източници по идеи в текста характерни за друга епоха, по анатеми и критики на ереси и идеи от други епохи, в противоречия между корифеи и медии като БиБиСи и Диск, Да Винчи, значи манипулациите продължават, стремят се да запазят статуквото. Тоест, има интерес в запазване на статуквото, номадите трябва да си останат номади, негрите в Бенин трябва да имат висша цивилизация, на изток от Виена няма нищо, никога не е имало. Редактирането на номадите, че не са чак от пустините, а от западните покрайнини на пустините е нонсенс тукънкъ. А и на експертите пределно е ясно че българите не са пришълци от Средна Азия и че македонците не са македонци.Дори да сме иранци от Балх, напускането на родината, ни прави цигани, пет века турците не можаха да ни изчегъртат от тука, ето ти логика, няма как, да сме преселенци. Освен ако "великите" славяни не са ни облагородили. Няма по логична теза от автохтонната. Сухоземните пътешествия на народи в исторични времеви срокове, са библейски ерзац. Придвижване за 1000-2000 години, постепенно, е имало, спор няма, след ледниковата епоха на север, след блатата, някакъв руснак се цепи че не можело, защото след ледниците остават мъртви блата, да ама за стотици години може, а и културата им си остава блатна до късни времена. Много лесно се идентифицира и планинската култура, планинците не напускат планините, не препускат по степите.

Публикувано от: natan 19/08/2010, 07:02

Не бил указан генезиса на българите !?Защото не написал вместо "Колон-исти" с войски или тип войска и България с Граничария за да скочи в десятката на РТ и в джобчето на боцман!И какво от историческа гл.т. нелепо е да се нарекат на името на вожда си. Точно в историческо доказано време Османлиите са наречени Османлии на техния вожд Осман.Факт.След като го има този доказан случай и след като същия този Лъв Дякон нарича Петър I вожда на мизите Петър Българина и Симеон е наричан Симеон Българина, всички владетели от т.нар. ВБЦ са Йоановци какво повече ще се плещи,че не било възможно това да е станало както го описват хронисти. За разлика от лакардиите на бозман и азиристо тези неща са исторически факти. Досега не е представен нито един исторически факт по т.нар. теза на Керамисипулос,че българите са граничари, само дето плагиата боцман продължва с нелепостите основаващи се на верните факти с които Ганчо Ценов е показал колко погрешни са постановките на официалните историци. И понеже Ценов е прав то и като препишеш Ценов и после твърдиш че Българите били Граничари,не е нужно от никаква историческа обусловеност .Това бил верния отговор защото отговора на официалистите бил грешен. Това че техния отговор е грешен не прави автоматично всеки друг отговор верния.

Историята такава каквато е трябва да го е индикирала без дописвания от рода на

Османлиите запалили селото. (Значи както боцман е казал османлиите са войници,военен термин)

Османлиите събирали тежки данъци(Значи пак имаме кой друг а не федератите войниците,защото ако невъоръжен човек отиде да събира данъци няма да му ги дадатр ,военен термин)
           
Османлиите отишли при импа да им плати за построените крепости (военен термин)
           
Османлиите заселили Мизия,Тракия и Македония . (Естествено,че османлии са войници кой друг ще засесли тези територии,нали трябва да се отбраняват и охраняват. Граничари значи. Пак военен термин)
           
Рим бил имал военна структура . И българи означава граничарите в тази военна структура. Или българите били федерати.Пак служебен военен термин.Все Отворена РТ на

Керамисопулос.Веднъж плагиат завинаги плагиат. Със смяна на думички тези до дупка,граничари,охранители на долини и долини,бургарии охранители на бургове в долини,федерати граничари на бургове в долини,все военни термини и воала,Отворената РТ пак е доказана.
           
За психично болен няма значение нещо съществува ли в действителност или не,индикирано ли е или не ,болните фантазии се приемат за действителност за целта това което не отговря се отрича,останалото дописва и който не скача е левскар.

Публикувано от: векил 19/08/2010, 07:12

Ти и със карта ще се загубиш бе, мъйна.

Публикувано от: natan 19/08/2010, 07:14

Лъв Дякон бил от 16 век дело на фанариоти !?Дело на луднали идиоти .От 12 век е и пак бе осран .

Наличен е в един единствен манускрипт

За разлика от писанията на Юлиан Апостат дето били на Апостат пък са с тонове.

Козмас е от 8-9 век и говори за български християнски църкви налични в 510 г или строени поне в предишния век.Наличен в десетки ръкописи ,три от които пълни и споменат от Фотий в 858 г. Седал гръцкия фанариот да разхвърля ръкописи от Синай до Новгород да разваля тезата на Керамисопулос ? Пълни психопатщини са това.

Какво по пълно
пълно проследяване на историята от това . Равенския хроногарф с неговите българи идващи от Скития и населили Мизия ,Тракия и Македони кво е ? Дето товарищ боцман и него опосра като грешен щото требало да са по лимеса настанени Граничарите.

Публикувано от: векил 19/08/2010, 08:00

Ганчо Ценов е имал достъп до наличните оригинали и е знаел гръцки и древногръцки. А, и немски, български и руски. Древногръцкия доколкото разбрах се дели на иберийски, сирийски, и един два средиземноморски, автори творили на латински, наличния манускрипт е на гръцки и обратно. Специалистите по антична и ренесансова литература са наясно, ние почти нямаме домашни извори, така че, предоверяването е по скоро кариеризъм. Базата е компрометирана не веднъж и дваж. Подменя се, само ако силните на деня разрешат. Осман не е тюркско име. Не е и арабско. Но възможно е, да е семитско, по скоро е скрипториално подобие на Сим. И 1001 нощ не е ориенталски патент, това че някои части от приказките, "песни за Роланд" примерно, ги възприемаш като категорична истина, е ефекта от месомелачката в клипа на Пинк Флойд. Ако един и същ израз се среща в трима различни автора, това освен че са се чели единия другия, може да означава че писателя се е изчерпил, а е имал много поръчки от ренесансови клиенти през 16 век. да речем. Във Флоренция примерно, книгопроизводителите са били заети със поръчки за каквито и да е книги на гръцки за столетие напред, и са писали, писали....

Публикувано от: natan 19/08/2010, 10:39

"илирийците,далматинците и даките които сега живеят около Истър и се наричат Българи."

Юдейските Войни т.нар . Славянски превод
Повече "български" трябват ли?

Да добавим ,"Судебник святаго правовернаго великаго Самодержеца Царя Константина" , судебник царя Константина или както е известен в неговата крaтка българска редакция "Законъ Соуднъй Людьмъ "

че Контантин Велики ги е покръстил и написал и предал първият им закон.

И в този свой закон от 9 век "българите" не се пишат граничари или покръстени преди два дена от кагана Михаил станал "християнина" Борис."Законъ соудный людьмъ"е сбор главно от наказателно разпоредби,без тежки наказания,които явно се намират и си остават във византийската Еклога ,която е и модела и на практика ЗСЛ е нейният български вариант на основание на главно на „Еклогата” .

От своя страна Еклогата,създадена в първата четвърт на 8 век са светските правни норми на Византия,светските и закони,които кореспондират с другите ,регулиращи духовните и известни като Номоканон.
и сега късаме този антимитраистки чисто български закон ,в който българи ясно и категорично показват на света какво са те откъде идват кой им е написал дал първия закон,кого считат за свой пръв български цар. И това което те ни казват за себе си в 9-10 век кореспондира и сдруги техни документи също от 10 век. в т.нар. Апокрифна литература,по неуко и не в закон,но пак се казва ,че техния пръв цар е Константин,убиеца на митраистите . И това антимитраистично пъклено дело късаме.Или няма нужда ьото те са на черковнословемски ,а такава нация нема.
Този светски български закон кореспондира и с казаното в Отговорите,където папата им казва да спазват светските закони.Каквито очевидно те имат и това е именно този ЗСЛ,тъй като от отговорите знаем,че българите търсят и от папата свестки закони.Или законите които визира папата са точно този ЗСЛ.А и тъй като в чл. Първи на този закон се указва,че българите са християни,то и факта,че папата упоменава свестки закони които българитеб спазват без това да са изпратени от него по време на Отговорите прави този ЗСЛ упоменатите от папата светски законин .


В  този закон се вижда силно развитото парично стопанство на българите,за което те използват византийската монетна система и което показва какъв е характера на това общество,Българската власт която е под доминиона на върховната Ромейска власт ,посочено от Константин VII .И тук ли ще влизат в употреба московските товарищи и червените папагали с техните отрязнаи глави,възстановени за случая за да доказват непогрешимостта на Отворената Теза? Пълна аналогия на Теодориховата държава в която римляните живееха по римските закони,неговите хора по неговите закони.Закон който показва наличието на една добре смазана и отлично работеща част от римската държавност,известна като българи-българската власт.Закон в който се говори само за пари и роби и цени,наред с някои други от времето като този на Епарха рисуват истинската история на българите.

Специално в ЗСЛ е казано от българи за българи на български още в девети век и не с цел да объркват българите от 21 век какви са те.

Не. Те директно си тачат и уважават създателя ,Отеца им,първият им цар. Винаги ми се е струвало старнно как така всички народи по света ,независимо от религията си или моща си се извеждат и тачат един цар Отец ,Основате, само българите нямат такава фигура. Те се кланят на Кирил и Методий !? Или пустинника св. Иван Рилски. Сърби и руснаци ще се скъсат да се извеждат директни потомци на един цар и то от 13 и 15 век респективно.От който всички сърби излизат като японците от техния император. Римляните си имат Ромул. Само при българите отново нещо което ги прави уникати. те са единствените в света които не тачат своя Отец Цар,а славянски братян които били създали писменост за чехи.Дори първата служба за царя им Петър светец и монах  1901 г .И това ако не е уникалност.

Нямаобаче уникалности,не съществуват уникати. А само фалшификатаи. И българите се оказва,че не само не правят изключение от тази всеобща и универсална тенденция в човешките общества,ами те самите директни и никазват и топ в своя закон ,че техния цар и Отец е Константин Велики. И го заявяват не само на едно место. Съяото се казва отново в документите им от десети век, в Апокрифната Българска Хроника. Или ясно и категорично българите са ни оставили миналото си. Кога става промяната,кога и от кой е заличено това славно минало,.че те са константиновите хора? Успели ли са след като дори само този закон доказва една различна картина - и нея ли ще я осереме защото не я познаваме и противиречи на Римското Служебно Понятие ?
Какво правиме Векиле, с любимата Македония,която ни пирати ни официози виждат да съществува,въпреки,че печатите с надпис Дук на България,Ар4хиепископ на България са си на чист и правилен гръцки,нема кво да се палатизира и онодизира от служебни понятия. Тва не било България и Българи ,защото Българите се събудили мизийски племена, и вече за тех "византийците" странно защо пишат като за мизийци,атавизъм било.леле колко научно. А ония с чистия изпис България не били Българи и за тех не пишат гадните3 византийци и не има намираме печатите. Ни за пирати ни за официози съществуват тези българи. Нали им търсите правилно изписано името и титлите ,римските. Ама до тук със сивото веяество щото ни кой преди това не го пише и няма от кой да се препише и да се крещи из форумите нелепости . За луднали пиратит Васил Багренородни бил гей . До тук им стига пипето на всички с българския произход. Щото като плагиатствуват и копират чужди мисли и идеи си мислят че обяснпват нещо. Обясняват на други залупеняци българското име което било стнало мизийско,а на тея дето станали българи тех кучета ги яли щото тъпите им териио не могат да гом обяснат. Атавизъм било и византийците се маймунясвали да си менкат граничарите.Които се събудили мизийци,а ония българи не били Българи щото трака им изписвали името ама то било служебно понятие,не било Истинското.И като дигнали възстание Власите и Българите ,коим са Българите,като гадните византийци атавистично ги наричали мизийци. Да ,кои са тези Българи ,да не би да са тези дето и пирати и официози се правят ,че не съществ уват защото били Византийска тема? Е кои други да са като гадните византийци се изучили и им викали на баш българите мизийци за обърквация на Служебните понятия. Защо и 16 век тази територия се нарича Македония със столица София от венецианските книжари или Първа България ?

Публикувано от: bozman 19/08/2010, 11:00

Векил: Давай по кротко, чак срам ме хваща.
--- Не виждам защо трябва тебе да те хваща срам Векиле, от неспирното плюването натанско ?

натан:
Не бил указан генезиса на българите !?Защото не написал вместо "Колон-исти". . . .

--- Лъв Дякон НЯМА КАК да напише „колонисти”, понеже тази дума, в този си пост-латински вид, е от ХІХ в. и означава „заселници в имперски територии далече от метрополията", от латинския корен colo – живея, населявам. Лъв Дякон е написал думата άποικος. За всеки средно грамотен човек е ясно, че думата означава „КОЛОНИЗАТОР”, като справка може да се направи на 100 места. Панславянската мошеническа прослойка обаче, от „колонизатор” (която има смисъл на „покорител”) изважда „заселници” – като удобна азиатско-прелетна терминология. Така, че „колонизатори” и „колонисти” са две съвсем различни значения. За панславизва, мизите трябва да са „заселници”, а не „покорители”. Разбира се автохонното виждане е за „колонисти”, а панслависткото за „заселници”. Въпреки това, НИТО ЕДНО ОТ ДВЕТЕ ЗНАЧЕНИЯТА, не указва някакъв генезис (произход) на когото и да е. Указанието за „генезис” (родословие) е само във въображението на Натан. Какъв е произхода на „мизите” ? Лъв Дякон не указва това никъде. Той само казва КЪДЕ ЖИВЕЯТ мизите, къде отиват и т.н. В картите които дадох по-горе са изобразени Мизия (първите две) и Тракия (третата) в периода ІІ – ІV в.. Къде са υπερβορεωυ Κοτραγωυ (северните котраги) от които се ОТКЪСВАТ мизите ? За да се откъснат (една дума която беше заградена изрично от Натан, който така и не можа да схване нейния промисъл) те явно са в плътен контакт, живеят заедно. Е, след като мизите живеят, в днешна Сърбия (и надолу до Атина), е явно че хипербореите (υπερβορεωυ) са на север (или на запад от тях, според гръцкото понятие за посоки) от тях, както е дадено и много точно в преводите. Значи мизите тръгват на ИЗТОК (или юг), а не идват от изток (или североизток). От там (днешна Сърблия) мизите обикалят Европа. „Европа” за гърците винаги е била местността, която указах в горния си пост, най-близката околност около Константинопол, като доста по-късно (след отваряне малко очите на „великите мореплаватели" – гърците) под Европа се разбира и едно разширение до устието на Марица – разширение от 50 -100 км. Провинция „Скития” започва да се нарича най-северното „парче” от картата на Тракия – също от горните карти и т.н. Т.е. „мизите” колонизират, покоряват едно пространство горе—долу много близко до територията на днешна България. Как от колонизацията, покоряването, заселването, поселението на мизите, които описва Лъв Дякон, натан извежда „генезиса на българите" все още не е ясно. Просташките изявления натански, срамни за всеки форум, нямат никаква връзка с тази тема, както и със никоя друга между впрочем. Поздрави.


Публикувано от: katera4a1920 19/08/2010, 15:11

Боце ти и Векил да говорите за срамни изрази и за простащина просто е смешно, я си вижте постовете.



Публикувано от: czarnian 19/08/2010, 15:39

Прав е Боцмана, заглавието на сама тема би трябвало да се коригира.



Публикувано от: bozman 19/08/2010, 18:31

Натан: "илирийците,далматинците и даките които сега живеят около Истър и се наричат Българи."
Юдейските Войни т.нар . Славянски превод
Повече "български" трябват ли?

--- Защо илирийците, които живеят край Адриатическо море не се наричат „българи”, а само тези около Истър?
Защо далматинците от Риека до Епир не се наричат „
българи”, асамо тези около Истър?
Защо даките от Карпатите не се наричат „
българи”, а само тези около Истър ?
А всички тези ЕТНОСИ се наричат „
българи”, когато са в граничните лимеси на Римската империя ?
И хоп в . . . .горното джобче на РТ, където му прокъса вече хастара да се бутка вътре.

Част от заявленията Натански от 10:39 :

1. „
Контантин Велики ги (българите – б.м.) е покръстил и написал и предал първият им закон. И в този свой закон от 9 век "българите. . . ."
2. „
българи ясно и категорично показват на света какво са те откъде идват кой им е написал дал първия закон,кого считат за свой пръв български цар…."
3. „
Този светски български закон . . ."
4. „
В този закон се вижда силно развитото парично стопанство на българите . . ." и т.н.

Ето тук е Закона на Константин на български език:
http://www.legaltheory.org/index.php?rid=37&id=17

Нито една дума като потвърждение от километражните фалшификации на натанския, че закона бил български, предаден на българите и т.н. Изсмукани от пръстите измислици, същите, както и при търсене на „
българския генезис" от мизите на Лъв Дякон. Един доказан и повторен подход за фалшифициране на писмени паметници, буквално в съседни постове. Не става въпрос за неволни пропуски господа, а за ежедневен подход към фактите.

Празнословието и лъжливата риторика, която натан е свикнал да съчиняваш по други форуми тук не вървят.
Тук се тачи ФАКТОЛОГИЯТА (и не само сред пиратското съсловие, но и от останалите съфорумци), а не празните приказки и . . . . отново пиратски шут в задника на измамника.
Поздрави.

Публикувано от: aziristo 19/08/2010, 18:58

Цитат(bozman @ 19/08/2010, 19:31)

 

Натан: "илирийците,далматинците и даките които сега живеят около Истър и се наричат Българи."
Юдейските Войни т.нар . Славянски превод
Повече "български" трябват ли?

--- Защо илирийците, които живеят край Адриатическо море не се наричат „

българи”, а само тези около Истър?
Защо далматинците от Риека до Епир не се наричат „
българи”, асамо тези около Истър?
Защо даките от Карпатите не се наричат „
българи”, а само тези около Истър ?
А всички тези ЕТНОСИ се наричат „
българи”, когато са в граничните лимеси на Римската империя ?
И хоп в . . . .горното джобче на РТ, където му прокъса вече хастара да се бутка вътре.

Част от заявленията Натански от 10:39 :

1. „
Контантин Велики ги (българите – б.м.) е покръстил и написал и предал първият им закон. И в този свой закон от 9 век "българите. . . ."
2. „
българи ясно и категорично показват на света какво са те откъде идват кой им е написал дал първия закон,кого считат за свой пръв български цар…."
3. „
Този светски български закон . . ."
4. „
В този закон се вижда силно развитото парично стопанство на българите . . ." и т.н.

Ето тук е Закона на Константин на български език:
http://www.legaltheory.org/index.php?rid=37&id=17

Нито една дума като потвърждение от километражните фалшификации на натанския, че закона бил български, предаден на българите и т.н. Изсмукани от пръстите измислици, същите, както и при търсене на „
българския генезис" от мизите на Лъв Дякон. Един доказан и повторен подход за фалшифициране на писмени паметници, буквално в съседни постове. Не става въпрос за неволни пропуски господа, а за ежедневен подход към фактите.

Празнословието и лъжливата риторика, която натан е свикнал да съчиняваш по други форуми тук не вървят.
Тук се тачи ФАКТОЛОГИЯТА (и не само сред пиратското съсловие, но и от останалите съфорумци), а не празните приказки и . . . . отново пиратски шут в задника на измамника.
Поздрави.

Това ли ти са фактите " отново пиратски шут в задника на измамника "
Кеде ги тез сушеви пирати ?

Публикувано от: bozman 19/08/2010, 20:32

Цитат(aziristo @ 19/08/2010, 18:58)

 

Това ли ти са фактите " отново пиратски шут в задника на измамника "
Кеде ги тез сушеви пирати ?
--- Ами фактите трябваше натанския да ги даде, ако Фнимателно си чел текста. А сушевите пирати са тук, във форума, на боен пост. Един е точно над главата ти. . И не се набутвай ако обичаш с отговор, който нищо не казва по темата.

Публикувано от: natan 19/08/2010, 21:58

Идиотизмът си идиотизъм.

Ето го и тук в доказвателен стил ала Отворена РТ .

Боцман се напиня за неща които не разбира и се получават нови приноси към Отворената РТ.

Всичко дето мърда скача в джобчето на Отворената РТ- граничари или не ,щом товарищ бозман реши нали тезата е Отворена всичко скача в нея -илирийци,далматинци,даки и.т.н.

Щото били служебни понятия Това и най-задръстения сектант от Отворената РТ ако не го осъзнава е тъжно. С подобен оаквателен матриал се брани Отворената РТ и това минава за доказателства в очите на автора боцман .Айде стига осирания.

Какви етноси каква история има в сбърканата филоложка недомислица дето боцман е прекопирал идеята на Керамисопулос.

Какво и беше достойството на тезата ?

Че всичко дето мърда или скача в джобчето на Отворената РТ- граничари или не ,щом товарищ бозман реши нали тезата е Отворена всичко скача в нея -илирийци,далматинци,даки и.т.н.

Щото били служебни понятия

Поредната болна реакцията на «бозман» последовател на граничарската идея на Керамопулис представил я като «Римска теза за българското име, в която "

Конкретно Римската теза ще доказва, че COMITAE = BULGARI.
Случайно или не, но прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като "
комита е ".
           

Единственото което трябва да се направи и относно това произведение плагиат наречено Римска Теза е да не му се обръща сериозно внимание.Каквото който има минимум исторически познания това и прави.
           

А дали някой независимо по какви причини цели стъпил на своите знания и възприятия определя написаната елементарна филоложка недомислица и представящо за Историята ,и всичко им се вижда "Римската теза" на боцман , си е тяхна работа и говори само за културното и научното ниво на възприемащия подобни недомислици и авторови виждания за Исторически факти.
           

Как е преведен текста на "История" на Лео Дякон,на английски,научно издание на най-реномирания институт по Визатистика Dumbarton Oaks, The History of Leo the Deacon, transl. by A.-M. Talbot and D.F. Sullivan. Dumbarton Oaks, Washington, 2005, с. 153-154:
           
"For it is said that the Mysians, who were colonists of the Hyperborean Kotragoi, Khazars, and Χουvαβςv, migrated from their own territory, wandered into Europe, and occupied and settled this land, when Constantine, with the sobriquet Pogonatos, was emperor of the Romans; they called the land Bulgaria after the name of their chieftain, Boulgaros."

"Казано е,че Мизийците които бяха КОЛОНИСТИ от Хиперборейските Котраги,Хазарите и Χουvαβςv((Panagiotakes чете Χουvαβςv където в Hase е Χουμανων б.а.),мигрираха от тяхната собствена територия странствуваха из Европа и обитаваха и се настаниха в тази земя,когато Константин,с прякора Погонат беше император на римляните,те нарекоха страната Булгария по името на техния главатар Боулгарос ."

Не бил указан генезиса на българите от Лъв Дякон.Да му сменяме заглавието .

Публикувано от: незнаещ 19/08/2010, 23:14

Този институт който цитираш е изпаднал в тотална амнезия за българското битие!Ако се поразровя малко ще излезнат сигурно твърде любопитни данни!
            Но този Дякон Лъвкси не ще да е писал нито "главатар"аз мисля че за такива като тебе може да мине и "вожд" не пречи нищо дори и на английски да е!
            За "Колонистите" вече е ясно !

Обаче сега ми става интересно през 16 век едни от първите картографи и картоиздатели идентифицират"Хипербореа" на много интересно място ,не там където я сочат "падругьйте"

http://img818.imageshack.us/i/1572europaortelius1.jpg/



Даже го сочат като океан!?!?!
Може би котрагите са били с подводници и са атакували скитите!?хехе
Може би са същите скити за които дарий казва ,че живеели в морето?!?

Не знам как са писали скитите ,но има интересна карта със имена,дали са техни или мизийски катера4а може да каже ,щот на натанския му запецна СиДиТо !

http://img203.imageshack.us/i/dacianthraciancities1.gif/

Та като приложим и картата с "бургите" пак в Тракия и Мизия се получава ена бизантийско-грцко-Dumbarton Oaks тенденции.

Всъщност "генезис" какво означава?
Да не е нещо като ... хехе

Публикувано от: natan 20/08/2010, 04:29

            
                         

"Но този Дякон Лъвкси не ще да е писал нито "главатар"аз мисля че за такива като тебе може да мине и "вожд" не пречи нищо дори и на английски да е!"


Ей от такива психопатаи и помияри не му намериха костите на Дякон Лъвски . Двойка психясали дето помиярставт из нета и няма тема или форум да не сте осрали със простащината си .Стига си храчил психопат.

Ей от такива психопати и помияри не му намериха костите на Дякон Лъвкси . Двойка психясали дето помиярстват из нета и няма тема или форум да не сте осрали със простащината си . Стига си храчил. Психопат. Козмас Индикоплавателая не бил чул кой е, щел да проучва какво било Dumbarton Oaks !? "Този институт който цитираш е изпаднал в тотална амнезия за българското битие!Ако се поразровя малко ще излезнат сигурно твърде любопитни данни!"
Пълни помияри и с помниярщината си овоняхте всичко.С луднали съветски филолог боцман се напиняте за неща които не разбирате и се получават нови приноси към Отворената РТ.Трябва да сте бая думб и бая хард да сте го поели щото освен помиярско квичене на разгонени песове дето искаъ да минат за граничатрски кучета друго не излиза. Всичко дето мърда скача в джобчето на Отворената РТ !!!- граничари или не ,щом товарищ бозман реши нали тезата е Отворена всичко скача в нея -илирийци,далматинци,даки и.т.н. Щото били служебни понятия Това и най-задръстения сектант от Отворената РТ ако не го осъзнава е тъжно. С подобен оаквателен матриал се брани Отворената РТ и това минава за доказателства в очите на автора боцман .Айде стига осирания.Какви етноси каква история има в сбърканата филоложка недомислица дето боцман е прекопирал идеята на Керамисопулос. Какво и беше достойството на тезата ? Че всичко дето мърда или скача в джобчето на Отворената РТ- граничари или не ,щом товарищ бозман реши нали тезата е Отворена всичко скача в нея -илирийци,далматинци,даки и.т.н. Щото били служебни понятия.
С психопати и сектанти диалога е невъзможен. Помияртсвувайте си и се мислете за големи Граничарски кучета.Смахнати .Светът бил граничарско понятие за тях.Да сте живи и здрави като помиярски кучета в Граничарския свят.

Публикувано от: natan 20/08/2010, 06:38

И кой ако не поетите,(психопатите ли с техните служебни понятия) са ни показали генезиса на Българите,какво са Българите.Служебно понятие и части на речта или Българи.
Двама от Великите

В Очакване на Варварите
Константин Петров Кавафи

В какво очакване сме се събрали днес на форума ?
Варварите ще пристигнат днес.
Защо е това бездействие във Сената?
Защо сенаторите седят и не творят закони?
Защото Варварите ще пристигнат днес.
Какви бъдещи закони могат да приемат сенаторите?
Когато Варварите дойдат те ще издават законите.
Защо нашият император е буден от толкова рано
и не на себе си,коронован,
седи на своя трона,пред градската врата?
Защото Варварите ще пристигнат днес.
И императорът ги чака за да приеме вожда им.
Всъщност,той се е подготвил да му връчи
свитък.В него е изписал много
титли и почетни отличия.
Защо двамата ни консули и преторите са днес
в техните червени,избродирани тоги;
защо те носят обсипани със аметисти гривни,
и пръстени с ослепително искрящи изумруди,
защо те днес носят скъпоструващи бастуни,
великолепно инкрустирани със злато и сребро?
Защото Варварите ще пристигнат днес,
а такива неща смай




Гласувай:
3



1. marknatan - ил да дебилния, бременната боцната ...
12.03.2012 21:20
ил да дебилния, бременната боцната проститутка, тука като незнаещ след като десетина пъти попита щото психопта боцко сказал как тва произведени било фанариостка измилсица от 16 век, при все че в изложението е цитирано XII век, а и дори и да не е само прихопат ше тръби "поапа бил пиян, тва е факсимиле, като дебилния дзвер който доказа ,че надпсите на Муртагон били факсимиулета или Важното е да го е Доказал Психопата боцко но и която и да е проститутка няма да осере и Дякона Левски както направи ил да дебилния с гулемите си пузнания по хиостори , което преля чашата на кват и да е нормалност у сганта.

Ил да дебила като пълна маймунска простититка за да путскаже колко била права боцкана му матрона опосра и единствения който се назовава така и ВСЯКО БЪЛГАРЧЕ ЗНАЕ ТОВА.


ЗНАЕ ЛИ ПСИХОПАТА ЗНАЕ ДА ЛИЖЕ БОЦМАНСКИ ЗАДНИК КАТО ЦЯЛАТА ОСТАНАЛА МАЙМУНСКЙА СГАН



МАМА ИМ ДЕБА ТЪПА


ОТ КОЙ РОД Е БЪЛГАРЧЕ


ТОЯ ДОЛНИЯ ПСИХОПАТ ОПИТАЛ СЕ С ПОМИЯ В ГЛАВАТА СИ МИСЛИ ДА ЗАПИСВА БЪЛГАРЧЕ ЛИ Е


ил да дебилния "Но този Дякон Лъвкси не ще да е писал нито "главатар"аз мисля че за такива като тебе може да мине и "вожд" не пречи нищо дори и на английски да е!"

Ей от такива психопатаи и помияри не му намериха костите на Дякон Лъвски . Двойка психясали дето помиярставт из нета и няма тема или форум да не сте осрали със простащината си .Стига си храчил психопат.




цитирай
2. marknatan - Боцман се напиня за неща които не ...
12.03.2012 21:20
Боцман се напиня за неща които не разбира и се получават нови приноси към Отворената РТ.

Всичко дето мърда скача в джобчето на Отворената РТ- граничари или не ,щом товарищ бозман реши нали тезата е Отворена всичко скача в нея -илирийци,далматинци,даки и.т.н.

Щото били служебни понятия Това и най-задръстения сектант от Отворената РТ ако не го осъзнава е тъжно. С подобен оаквателен матриал се брани Отворената РТ и това минава за доказателства в очите на автора боцман .Айде стига осирания.

Какви етноси каква история има в сбърканата филоложка недомислица дето боцман е прекопирал идеята на Керамисопулос.

Какво и беше достойството на тезата ?

Че всичко дето мърда или скача в джобчето на Отворената РТ- граничари или не ,щом товарищ бозман реши нали тезата е Отворена всичко скача в нея -илирийци,далматинци,даки и.т.н.

Щото били служебни понятия

Поредната болна реакцията на «бозман» последовател на граничарската идея на Керамопулис представил я като «Римска теза за българското име, в която "
Конкретно Римската теза ще доказва, че COMITAE = BULGARI.
Случайно или не, но прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като "комита е ".


Единственото което трябва да се направи и относно това произведение плагиат наречено Римска Теза е да не му се обръща сериозно внимание.Каквото който има минимум исторически познания това и прави.


А дали някой независимо по какви причини цели стъпил на своите знания и възприятия определя написаната елементарна филоложка недомислица и представящо за Историята ,и всичко им се вижда "Римската теза" на боцман , си е тяхна работа и говори само за културното и научното ниво на възприемащия подобни недомислици и авторови виждания за Исторически факти.

цитирай
3. rizar - Да тук пирата се е изтропкал
12.03.2012 22:28
Лъв Дякон НЯМА КАК да напише „колонисти”, понеже тази дума, в този си пост-латински вид, е от ХІХ в. и означава „заселници в имперски територии далече от метрополията", от латинския корен colo – живея, населявам. Лъв Дякон е написал думата άποικος. За всеки средно грамотен човек е ясно, че думата означава „КОЛОНИЗАТОР”, като справка може да се направи на 100 места. Панславянската мошеническа прослойка обаче, от „колонизатор” (която има смисъл на „покорител”) изважда „заселници” – като удобна азиатско-прелетна терминология. Така, че „колонизатори” и „колонисти” са две съвсем различни значения. За панславизва, мизите трябва да са „заселници”, а не „покорители”. Разбира се автохонното виждане е за „колонисти”, а панслависткото за „заселници”. Въпреки това, НИТО ЕДНО ОТ ДВЕТЕ ЗНАЧЕНИЯТА, не указва някакъв генезис (произход) на когото и да е. Указанието за „генезис” (родословие) е само във въображението на Натан.
цитирай
4. marknatan - точно Лъв Дякон в добавка и с избр...
13.03.2012 01:06
точно Лъв Дякон в добавка и с изброените ,вкл и Български изтошника, показват ГЕНЕЗИСА на т.нар. БЪЛГАРИ, описан с категоричност произведението му ,която не оставя място за баене



тук пък другата боцманска проститутка тръгнала да обяснява служебните понятия и кво били означабвали


хей боцканчо ил да дебилната бременната дето е сега знаеш ли,че всеки ден по три пъти подмяташе като и тебе сега кво било ГЕНЕЗИС


ако с боцкане с боцко ставаше


та кво било генезис

поредния боцкан проститут ша изщснбщява понятия на понятията и кво било значело

ти ако беше малко в час нямаше психопата боцманда ди "докаже"' че правата не могли да се дадат на трона, щото трона бил неудошевен предмет

точно Лъв Дякон в добавка и с изброениет показват ГЕНЕЗИСА на т.нар. БЪЛГАРИ

И както се вижда съм сложил и НАУЧНИЯ ПРЕВОД НА ПРОИЗВЕДЕНИЕТО„ последния,койгто се прави от най-добрия институт по византисктика в едно огромно усилие да се преиздадат и препреведат ВСИЧКИ НАЛИЧНИ ДО ТОЗИ МОМЕНТ ИЗТОЧНИЦИ поради ДОСТАТА НЕДОПУСТИМИ ПРЕВОДИ ЗАЛЕГНАЛИ В ДОСЕГАШНИТЕ КОДЕСКИ


тая проститъутка и ря се сбеснява че не било КОЛОНИСТ а КОЛОНИЗАТОР


щото сигурно според съвременното звучене като психопата боцко си разбрал кво значи


що не одиш да я намериш думата в стотици антични записи и да видиш как се превежда


ти как мислиш тея от Думбартон Оак са я превели като колонисти


Веднъж боцкан завинаги боцкан

Било в Рима, Попа бил Пиян,
Фанариотска измислица,
харе харе харе
требвало да е на латински
требвало да е с главни букви

Това от Лъв Дякон УКАЗВА ГЕНЕЗИСА на т.нар. БЪЛГАРИ и се ПОДКРЕПЯ от де що има писано и от БЪЛГАРИ на БЪЛГАРСКИ за БЪЛГАРИ и от де що има сведения по темата


Ти доакто се боцкаш с психопата попитай да дебиланат бременна матрьошка за думата

Г Е Н Е З И С

кво означавала


праволславнорушяпшки скот, за който всчико рушняшкоправославно скотско люби тачи и милее

православнорушняшко скотче да се нарича първа радост е за него

Психопатът боцман му доказал на тоя,че Нация ,Племе,Етнос,Генс, Раса нямали същото съвремено значение в античността, а другое ,следователно със нация племе етнос генс раса се обозначавали не нация племе етнос генс раса а други неща -


росмките служебни структури


случайно ли си мислиш,че повтаряш като ИЛ ДА ДЕБИЛНИЯ И ДРУГИТЕ МАЙМУНЧОВЦИ , ИЗЛОЖЕНОТО в тази ДИСКУСИЯ за ГЕНЕЗИСА НА БЪЛГАРИТЕ ИЗТРИТА ОТ ГЮВЕДЖАРИТЕ


на теб ти е изветсна писа за компронимстването на светлия исторически анархизъм


молчат и не разсъждатя щото си маймуняк

с понятията и кво значели хисторито ша си обяснява


маймуна


не знаеш кво е ГЕНЕЗИС в Църква било тва идиотче


а кощ беше твойта църква дето ВЪЗРАЖДАЛА


намерили останки от св. Никола те го възродили на св.св. Киро и Мето

намерили останки от света Троица те я възродили като св св св Киро Мето и Шехерезада


Та кога празнувате Рождество кога Възкресение . че си помните хисторито православнорушн-пшкмоскотското на чието сте боцкани продукти


Вървели те след Славянски Апостоли
цитирай
5. marknatan - Генезиса на тези заселници според ...
13.03.2012 02:00
Генезиса на тези заселници според хрониста показват разнородното население от колонисти в Мизия е съставено от тракосарматските
етноси.

И то се е формирало доста отдавна.те не са си уредили среща за да дойдат и населят "тази страна"едновременно.

А тази страна,Мизия,пък по времето на Погонат те са я нарекли Булгария по името на техния главатар Боулгарос.Това се указва ,а не че са /са дошли тогава ."[/i]

Котраги,хазари и кумани -Котраги,Хазари и Кумани-дори и като химически елементи или математически символи x,y ,z да бяха написани ,пак е показан генезиса на българите. Кои са Козарите(Хазарите),Котрагите и Хуните(Куманите)това само един нещастник не знае.

Тези хора,не са Служебно Понятие.Тези хора не са едно хомогенно цяло а са колонисти ,заселници,точно това е израза ,от три различни племена.И тези племена,различни племена не са указани че са населили едновременно "тази страна".И тази страна тези "служебни понятия" Козари,Хуни и Котраги са нарекли България .

И ако има разночетения ,то не е за думата колонисти . И колонисти да не са написани,описаните котраги,хазари и кумани са население . И тва население е дало име на страната си България(по текста) и никакви помиярски изхвърляния и поредица от лакардии не могат да Изтрият.
Веднъж боцкан завинаги боцкан си и рицарко

В Манасиевата Хроника от Българи за БЪлгари на Бългрски да не би да пише нещо разлчино а

Дошли и преминали Българите Дунава откъм Бдина
а ?
В Анонимната Българска Хроника да не би и там да пише нещо различно а ?

О пророче Исайа отиди до горната страна на Рим и вземи една трета ЕДНА ТРЕТА НЕ СИТЕ от куманите и ги засели в Карвунбската земя опразненеа от ЕЛИНИ И РОМИ/ препредавам източника?

Михаил Сириец кво пише а
за едната трета от скитите заселени като колонисти и наречени БЪЛГАРИ въпреки че те били скити ромеите ги нарекли БЪЛГАРИ тва е при Маврикий 580-602 г

ооопс тва било на САРАЦИНСКЙИ и не зачита

А каквое написал самият Цар Симеон в Превода на Юдейските вони ,че българите са даките
на какъв язиком бе праволсавно рушняшки скот на черкословенски май а на държавата черковнословения

май е различен ГЕНЕЗИСА ОТ ЗАПИСАНОТО ОТ ЛЪВ ДЯКОН за трите от него изброени големи народа И ДРУГИТЕ ИЗПОЛЗВАНИ ОТ ИСТОРИЧЕСКИЯ АНАРХИЗЪМ


май самите българи на български в девети век не ги пишат тея неща щото не панимали смисъла на съвременното разбиране на психоатите за патриотизъм империализъм колонизъм комунизъм

ИДИОТИЗЪМ

същия психопата като боцманския задник си да не мислиш че случайно му панимаеш мислите за служебните понятия

осра ли го една седмица психопата боцко и цар Симеон и прозиведенеито му и стана за смях да же и боцманската секретарка загрей спре да лиже задника му

глупци

може ли да сте психопат които не пзонавате основното от iсторията и да го осирате по вашата си представа щом го мернете

психопата боцко осра ли закона на константин а

не бил БЪЛГАРСКИ

е на кой е на черковнославянския в деветеи век на държавата черковно славяния в която пишат за цар Давид и имат парично обращение и сами на български за българи от булгарин е напиосано че Първият има закон е даден от цар КОнстантин

е тва е в девети век мама ви деба ненормалан с хистори се занимавате по путьовско балканския метод създаден от православноскотската сган

доведен до психопатия с боцманските дришни и набожните педераси търгаши
доакзали че не било така щото било на черковно славянски май а

а тва понятие не било според разбиарнията ви съвременните мама ти деба тъпа

та тоя психопат и ти кво си мислиш че сте ми продукт на същата олигофрения

ще те убеждава или доказва някой кво било писнао и кво ти били разбиранията за трона на Първа юстиниана

ти си дебилен смотаняк боцкан тип

май е различен ГЕНЕЗИСА ОТ ЗАПИСАНОТО ОТ ЛЪВ ДЯКОН за трите от него изброени големи народа И ДРУГИТЕ ИЗПОЛЗВАНИ ОТ ИСТОРИЧЕСКИЯ АНАРХЗИЪМ ?


това е алгоритъма ьи той е наличене във всяко едно съобщение където се споменават БЪЛГАРИ
или във всеки един период от тяхната история
всеки може сам да си го провери дали е верен или не дали се ховори за стражари по лимеса люпещи се от яйца айде да не са драконви ч е се скача у другата крайност сички тракийци българе само имповете тираки или историята е за знаенията на поняъията а не това което е описала и препредала

кааах ти и химически елементи да се тези три народа описани от Лъв Дякон ако ще и гръцки букви числа да са обозначено ПИ тав не било число Гама и Омега да беха описаното си е описано и само боцкани и психопати ша изясняват буквата

Намереният печат на ИСАЯ ЕПИСКИОП АН БЪЛГАРИЯ който е от шести век май нещо друго указва а - тва било ротния на заставата не на заселените по описания от самите българи за българи начин а ?


ей маймуно нередовна, бегай да си изясняваш понятията и "Тезите" какви етноси каква история имало в сбърканата филоложка недомислица на психопата боцман нескопосано прекопирал и осакатил като за такова малоумници като вас идеята на Керамисопулос. ,че БЪЛГАРИТЕ са СТРАЖРИ от РОМСКАТ ВОЕННА СТРУКТУРА

Какво и беше достойството на тезата ?

Че всичко дето мърда или скача в джобчето на Отворената РТ- граничари или не ,щом товарищ бозман реши нали тезата е Отворена всичко скача в нея

важното да го е казал психопата боцман


слушай бе гнус сгтаваш по птотивен и от психопата гет зафърлил партиен билет


казах ти бегай се плацикай с психопата боцко и не коментирай тука


психопатските цикли са ми ясни и нема нужда още един педераст в одежди да ми се фали кака го боцкал боцко от човещинка или да му се гъзи щото боцко си хранел овчарките с мароканачета


тъпо парче си и си психопат

най-малко ми дреме кво щел да разбере един психопат от служебните понятия които други като него му изяснили кво били
цитирай
6. marknatan - ей набожния боцкан "неутр...
13.03.2012 07:23
ей набожния боцкан "неутрален" педал дето събираш червени точки да се доредиш за олизването на ЗАдника му
посочил си ми в пощата психопатската дружинка от смотаняците в поредното мястов ньета в дежурния състав сара колко е грозен не мога да го гледам по бърже да го лапана дива, бременния дебил ил да дебила и плагиатора психопата боцман да разиграват психопатията и да се празнят "ПОКАЗВАЧИТЕ" от кеф в поредния си ненормален цикъл ,поне изследвна и хербаризиран тук

та аз цел блог имама за психопатията на новата източна балканска порода
ти ме пращаш при смотчовци дето му прват чикии на боцко да им гледам тъпните е за смех стават ма са жалки и уродливопста на менталните уроди ме отвращава и твоят а тоже панимаеш ли отвращавам се от психично болни като тебя психопата боцко престъпника дебил гета ил да дебила сра дива и целата ненормална сган

http://www.facebook.com/groups/122376701166845/doc/291101117627735/



Ми ония са същите затормозеняци изглеждата на родния сайта на летописеца там срещнах едни точно толкова подстигани и праволинейни глупчовци патриотари тип чисти и прости и тошно толкова подредени в глупстта си дето се фанали с психоапат боцко да се надвикват в лакардиите си бех в тоя им роден сайт точно пет пъти и обещах на жената надмина да не стъпвам там

същата пасмина са и психопата боцко сега си изживява ФАЗИТЕ снова
ти как като боцмански лзиач не си се вклюил бе педерастче боцкано в подкрепа на РОМСКАТА теза

ха ха ха тъпанар

психопата боцко според ония имал теза и му течала мисълта на дизентерясло добиче ма бил МЪЖКАР

да ви бът манафите

ето ги на психопата и набожния му търгаш инветорстава и "опонентите" дето ми е дал
http://www.facebook.com/groups/122376701166845/doc/291101117627735/

психопата боцко серизно четеисторически анархизъм и се е издрисквал, ма от маймуняк толкова с преписване и дрискане си е намерил опоненти да го "фалят" и слушат които си миуслят точно както и ти че сте нещо по-различно

ебалници нередовни

де е е оня глупчо тарикат дзверчто да завие каква ТЕЗА бил писла психопата от ОНЕЗИ

мачка е съществително съществителното не хваща мишки значи мачката не хваща мишки
важното за НАЗЕ да го е казал психопатаплагиатор Борислав Георгиев боцман, кои са БЪЛГАРИТЕ

НИКТО ДРУГ не го казва както психопата боцко не им го пуказва и на набожния глупак и на престъпната гетско дебилна шайка из няета а вече и на ония дебилчовци на летописеца

той за тва ли му чиости дришнята под ноктите на маймуняка боцман

Коя е тази битка в която хазарите, хуните или вземи който и да е упоменат от всички да е завоювал тази земя и да не се знае това.
ИЛИ кое е тва митично Българско племе което епостигнало тази победа ?
СТРАЖАРИТЕ на КЕРАМОПУЛОС ПОД ВЪНКАШНОСТ НОВА ПСИХОПАТАИТЕ НА БОЦКАНИЯ ДЕБИЛ НА ГАРД В ДОЛИНИТЕ

Кои са тези упоменати дето за Библиотекаря и папите и даже Ганчо Ценов били Vulgarorum natio , а психопата боцман доказал ,че Вулгарите не били Българите щото психопа е доакзал кво, тезата на Керамопулос, ма даже не и историческата , ами супероткритието,че Българите не били Старжари в БУргове ,а Старжари в ДОЛИНИ


ТА кква му била РОМСКАТА ТЕЗА НА ПСИХОПАТ БОЦКО„че и ония дето му бършат задника там и те не са наясно на кой свет са

ебати и нацията ебати и рушняшкоправославната скотщина кви яети е нанесла и на без тва маймунясали те уроди със салфетското си образование

ето го инветнторвото на психопаъта боцко, щото той не бил преписвал Керамопулсо бил доакзал ИМЕТО БЪЛГАРИ
"бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи на проходите и клисурите(клисурци).
гър-и (гър-ци): Само стражи.
ун-гар-ци(Hun-gar-y): Стражи хуни ( за името “хуни” вж. доктор Г. Ценов)
хър-ват-и(гър-ват(бат)-и): Стражи роднини или по-старши стражи.
Основното е че са били “гъри”(гари) и след това може би всеки се е нарекъл по своему:
Планинските стражи са станали българи,
тези от Пелопонес гърци,
хуните –хунгари и т.н.
И когато служебното име е започнало да се предава "

И тамън психопата боцко започна да си предва служебното ием и му разпарх маймунпяшкия червеняшки лично във форума на гюведжарите


ха ах ах деба и психопатите намерили некви ментални случаи да им блъскат чикиите

сдавай сначале му се вика на такива
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3865953
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930