Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2012 09:58 - Монетите на Митридат VI Велики от ОДЕСОС на р. БОРИСТЕНЕС до ВАРНА и ОНГЪЛА
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 7666 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 12.03.2012 12:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В нумизматиката е известна една любопитна серия сребърни тетадрахми издания на Митридат VI от Понтус наречен Велики.
image

   портрета на Митридат по който ще го познаем,като Александър в монетите от Одесос на Бористенес


Използвайки сребърната тетрадрахма, известните александровки
на Македония той издава монети, където вместо идеализирания портрет на Александър Македонски , като Херакл, където вместо великолепния идеализиран портрет на тези на Александър, той ни представя монетата със своя образ . Това са и последните монети от този тип красиви монети, александровките, и съвсем не е случайно,че Митридат използва този тип повече от 250 г по късно. Ако Александър се счита потомък за Херакл, и следва стъпките му в покоряването на Индия и Света, изобразява се с кожата на немейския лъв, то Митридат се счита за потомък на Белеспор, сина на Хереакл и представя и то успешно правата си да бъде наследника на Александър, като владетел на света. Той е човекът, когото гърците от Мама Азия викат да ги освободи от Римското робство. Наричан е най-великият враг на РИМ. Планира да го атакува и превземе по суша от своята последна цитадела Боспорското царство, но тази задача ще остане на наследниците му, които ще я доведат до край 500 г по-късно.VI от Понтус от ОДН (ордесос ?)под ръката LAKO/ LA/LAK

 

 image

                         издания на Митридат

Монетата е в стила на АЛЕКСАНДЪР, но като портрет е МИТРИДАТ

image

 image

издания от ОДЕСА, ВАРНА от същото време(I век пр.н.е.) ODHSITVN, под ръката EKA

 

                        ODH / ESTIAI

 image

Последното убежище на Митридат Велики е т.нар. Боспорско царство, където се укрепява след загубване на южната част от Понтийското му царство в 65 г.пр.н.е.. Вследствие изтощителанта война с РИМ и поражението, което му е нанесено на юг , Митридат успява да прекара армията си през КАВКАЗ И СЕ Укрепява в северното причерноморие в т.нар, Боспорско царство, където остава до края на живота си. ОПИСАНАТА му смърт е съмнителна, спътницата му се появява в Рим под мъжко име, но не за това е историята тук. Митридат се укрепява в Боспора и от тук издава една серия монети ,които някои нумизмати ,определят ,като издания на Одесос,дн. Варна. Основание за това им служи монограма на града ОДН .

image

Предвид обаче,че е наличен и друг град в античността с това име и същите инициали и то в непосредствена близост или направо включен в пределите на т.нар. боспорско царство е по-логично да се предположи,че това са издания от Ордесос до Днепър ,а не от Одесос,дн. Варна.

 

Точната локализация на т.нар. Варна, до Одесос, където в местността наречена Онгъла се е настанил астабида довел "непознатото и мръсно племе", бе доказана от ист. анарх, , но разбира се всичко това попада в подхипотезата на РОМСКАТ ТЕЗА НА ПСИХОПАТА ПЛАГИАТОР БОРИСЛАВ ГЕОРГИЕВ- боцман, който доказа,че БЪЛГАРИТЕ били боилите в севрерното причерноморие от втори век пр.н. е. защото БОИЛИ било военно понятие. Ма било от втори век пр, н,е, и то в северния понтус дето роми не стъпили. ВАЖното е да го е доказал психопата боцко. Нашето си е наше чуждото е общо. А боилите били военно понятие, защото използвали вилици и НОЖОВЕ на заседанията на СЪВЕТА В АТИНА. Няма нещо, което психопата боцко да не го е доказал,важното да го е доказал психопата боцко в РОМСКАТА ТЕЗА

 

Градът Одесос на р.Бористенес се намира се в непосредтсвена близост до Боспора, разгледано бе в том втори на ист.анарх. и със сигурност е бил част от Понтийското цартво на Митридат ,където той остава укрепен до края на присъствието му в историята му в 63 г пр. н.е. ,когато изчезва от сцената при все още неустановени обстоятелства и въпреки,че две години по-лъсно Помпей ще отпразнува Триумф,загадката около това какво се е случило, все още остава.

Но ТРИУМФА извършен от бойците на Първа Шопкса Дивизи превзели Букурещ и организирали ТРИУМФ под Триумфаланат арка на Ромънеяето послужи за доказ на психопата плагиатор Боцко. Снова разбира се. Важното е да го е доказал психопата боцман. Нашето си е наше чуждото е общо.я .

Ромска "теза" до дупка. След,като като тъп крадец плагиатизира тезата на КЕРАМОПУЛОС, за ИМЕТО НА БЪЛГАРИТЕ,че били военни служебни понятия в продължение на стотици години по лимеса психопатът боцман продължи с доказите . Доказа и че псевдокомитатенсите бугаракци от НОТИЦИЯТА били БЪЛГАРИТЕ. Нещо като Първа Шопска дивизия, превзела Букурещ и празнувала римски триумф там, където в Наръчника на Гоше Рибето ШОПСКА(Бугаракци) било служебното военно понятие ,а Дивизия( псево комитатенсес) рожденното . Защото псевдокомитатенсите Бугаракци били в НОТИЦИЯТА, а НОТИЦИЯТА била РИМСКА и той бил доказа,че Българите са служеьни росмки понятия от ромската военнаа структура Бъл Гарци, стражари на долини.И който пише за РИМ, хоп скача в жопчтео на РОМСКАТА. Хоп в Жупа на боцко.

 

 

 image

 

Това издание наричано и на ОДЕСА от някои съвременни нумизмати може да не са на тези от днешна ВАРНА„ или тези монети да са издания на ОДЕСОС на БОРИСТЕНЕС, което повтарям е по- вероятното, предвид разположението на Ордесос, на Бористенес.

След като му бе разширен жупа на психопата и репективно започна да възприема повече инфо за анализиране, при маймуняците анализирам иде от анален, сички знаят това, лично психопата със секретарката си и льохмана доказа Първия ТРИУМФ в ИСТОРИЯТА НА РИМ извършен от римляните над собстевните си стражари, които под ръководството на н-к заставата ТЕЛЕЦ, от биците воини, който събрал околните племена, това вече е доакзано от спихопата,че племена означават росмки военни структури, а не племена , в съвременния смисъл, и тръгнал на гранизчрско непподчинения Но римския имп ги сгепцал, оковали славните римски воини от пелмената на Телеца в окови ,превели на ПЪРВИЯ ТРИУМФ НАД СОБСТВЕНАТА СИА РМИЯ И РИСМКИЯ НАНОД ГИ ИЗКЛАЛ. Психопаат боцман се обадил на сара колко е грозен не мога да го гледкам по бързо да го лапкам дива, да докладва на Чилингиров да го цитира у дебелите книги. Бременния глупак ил да дебила бил телеграма на испанските професори, които нещо замлъкнаха с доказите из ньета на РОМСКАТА "теза" . ДЗера не им ли е доакзал,че тва е "Теза" и в бг университетеите се замерат с нея за добро утро и долар дам, дал бог бедро

Може би тези монети разкриват и потвърждават една друга история на днешните ни, в добавка с принадлежността им към ПОНТИЙСКОТО царство на МИТРИДАТ ВЕЛИКИ, НАЙ ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НА РИМ„ ЗА КОЙТО ПИШЕ,ЧЕ КОГАТО СЕ Е РОДИЛ Е ИЗГРЯЛА ЕДНА ЗВЕЗДА.

 

 

Последваха нещастните опити да се краде и от светлия и нелюбим исторически анархизъм, разпрал му задника лчино в маймуняшкия ПИРГ форума на гюведжарите ма не му стига пипето и стана смешен. Психоапатът плагиатор , баш афтура доакзавач маймуняк,не случайно маймуняците помнят по пет минути направи Първия нещастен опит да краде без да панимае ,по тертипа на плагиатизирането на тезата на Керамопулос за Българите. Въпреки, че на крадеца боцман му бе там при гюведжарите какво ще направи и че ще обяви "федератите" на ист. анрх. за ромски служебни военни понятия по лимеса , които не панимае и да иска не мое да панимае щото е дебил от ран Босилек и ша ги моткрадне за доказ ,че психопата боцко го е доакзал. Важното е психопата боцкод а го е доакзал. Да му пропрокуваш лично и в очите че ще го направи,защото го виждаш че е психопат и не се сдържа и психопата манищк. Важното е да го е доакзал психопата боцман. Немат удържане подобни маниаци и това е всеизветсно на психиатрите и психопата боцман и маймуняците с поведението си гоп доказват ежеминутно. Психоапа боцко започна да доказва из ньета, ка бил доакзал че федератите били стражарите и той го бил доакзал в ромската теза. А оди му обяснявай,че е психопата или на неговите психомаймунпци им казвай че са тъпи като гъз и не разбират кво пртеписват па камо ли да го обяснат дори за тех си. Сички тъпунчовци започна да се изхожда из ньета и маймуняшкото екстрасенско стадо започна и то да разнася новите докази, важното да го е казал психопата боцко, федератите били ромски старжари ,като бил казал боцко, щото боцко хем бе предупреден че е тъп и не паниумае и не знае кво пише ма му харесало да е казвач. Ладо гъзурчото и в блоага се изоди подкрепен от сара колко е грозен не мога да го гледам по бързо да го лапана дива и другите маймунчовци. Даже и забележка му направих на Ладо колко е грозен не мога да го гледам я да го оближа за доказ мна боцко.

ПСИХОПАТЪТ си остава психопат. ТЪП КРИМИНАЛ. ВЕДНЪЖ плагиатор завинаги плагиатор.

След ,като се появи и прасето дзвер одило у Гипеда да гледа Тракиските пирамиди ,и доказало,че надписите на Муртагон не били доказ,щото били факсимилета и противоречали на "ТЕАЗАТА" му с мингяснските си титли , , че били от да обяснаява за РОМСКАТА "Теза" на психопата боцко, че била на боцко тезата, психопата е чел напсоледък доста исторически анархизъм и ще изоди нови "доакази". Как познах. Па не пише вече за федератите,че били росмките стражари по лимеса ,като го бил доакзал.

Може и летописеца да го е светнал. Той му чисти калта под ноктите. Тва не е кал летописец, тав е засъхналата оаквателна течност на психопата боцман, дето сара колко е грозен не мога да го гледам по бързо да го лапна дива събира у форум ти си това , а психопата престъпник гетксия лзиач разнася ,като бърбонки, гетския празноглав бърборко събира бърбонките за доказ,че е важно да го е доказла психопата боцко. ха ха ха .

Ма най-вероятно си е психопата боцко,който чете тук , стъпия зеляр по двайсетина пъти .Как знам ли. МИ да сте забелязали психопата боцко да пише повече за ВИСОЦКИ или да праи доакази с неговоте падруги от Братски Салфетски Саюз. ХА. СПРЕ И НЕ ПОВТОРИ. ДЕБА И ОЛИГОФРЕНА

 

МА да крадне от любимия историеския анархизъм без да панимае за кво пише важното да му звучи исторически и маймуняците да му фащат мислата а те доказано я фащаъ, нема боили нема стражари нема бугаракци или Бул Гарци Старжари на Долини по лимерса ВАжното да го е доказал психопа боцман . А историческия анрхизъм се опитва да помогне на маймуняците и лично на бабуина , защото какато казва психопата векил,кво да делите хисторито вие сички работите за ползу психопата боцко,важното да го е доаказал психопата боцко. Ми айде, де ,пишеме, пишем, и се в ползу роду, и се психопат боцко да разбере, а психопата краде без да разбира, важното да го е казал психопата боцко. Па като не мож да обясниш кво си откеал бе бабуин смрадлив па сприе се да краднеш.

То само с крадене без четене ако ставаше, то психопата плагиатор Борислав Георгиев -боцман и още га окраде тезата на КЕРАМОПУЛСО ще да я е доказал.

Ша повторида краде и пак ша са посерте щото е психопат.

Иам ли некой да залага - 100 мои срещу един ваш лев ,ч епсихопата боцко ша крадне и пише докази от историк анархизъма , вече написани и доказани, ма важното той да го е казал за маймуняците.

 

.

image



Гласувай:
4



1. rizar - Време е да си припомним истинското минало време
12.03.2012 10:36
не през призмата на виенскомасковските кръгове.
Въстанието на Спартак е също част от целия този гигантски двубой между Рим и скитите.
цитирай
2. rizar - Добро попадение
12.03.2012 10:44
и за Одесос на Бористен !

Не са малко авторите, които да твърдят, сред тях Бешевлиев, Сорокин и др. , че населението, което е основало селището на мястото на дн. Варна е дошло именно от северното причерноморие и Приднепровието. В ранната бронзова епоха това население е носител на т.нар. староямна култура.
На мен ми е интересно възоснова на данни от монети ли си стигнал до този извод ???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3861370
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930