Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2012 11:25 - Генезиса на Българите ( II )
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 2076 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 17.03.2012 11:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

 

 Поредната фанариотска измислица която била в ущърб на филоложката версия на историческата теза на Керамисопулос.Един глупак от абв то сега у ФСБ то бакалавър по хистори ,czarnian поне имаше здрав разум и не обяви че аз съм откривателя на българското християнство, както се случва тук с естетите на психопата плагиатор дебилния боза ман според които той бил измислил Рим и който пише за рим и че европа води началото си от римската цивилизация директно скачал в джобчетата на отворената теза.а те много джобчета . последното бе че боили било означавало военно понятие защото боилите на делян били нарисувани с мечове под одеждите. А иначе понятието се зародило три века преди христа по северното черноморие. римляните още не са отишли до илирия дакия и далмация да ги обяват за българи граничари , но ето че и едно гръцко понятие (или квото и да е ,не е римско нъл тъй) доказвало отворената теза . е с тва рухва и тезата ма нейсе .не било римско понятието ама било груцко. а те станали ромеи. пак рим. ако който пише за рим . по т 1. нашето си е наше ,а чуждото е общо.

 

Иначе

 


".п. - П темата съществува многобройна и разнообразна литература в интернет пространството, но ние ще се задоволим само с :
- „DICTIONARY of GREEK AND ROMAN ANTIQUITIES" - EDITED BY WILLIAM SMITH, LL.D. London, August 1st,1948.

Е .кой е този СимеонМизиеца,или скита Симеон за който пише Лъв Дякон дето има заповядал на ромеите да го провъзгласят за император.

Двама Симеоновци ли са това един скит и един мизиец.

Ами Симеон Българина известен от 10 век.

Ами самозвания басилевс на ромеите

Колко Симеоновци са ви известни в десети век които са заповядали на ромеите да го наричат император.

Ами ако някой ви докаже че това е една и съща личност което не е невъзможно какво става с филожките анализи ,Лъв Дякон не бил писал за българи а за мизийци.

Ами в началото на цитата който дадох и ту показвам ,като пише че нарекли страната си България на името на вожда си България и тази ли България не съществува за патриотично настроените защитници на филологията ,защото противоречи на отворената теза ,и тя като несъществъващата по тези причини Волжска България.
Сведенията които се разглеждат в тази теза какви са ? Недоказани и ще си пишеме йезуитщини.
но взе в експеримента с източиците които "прикривали " българската история . Патриотично настроените филолози продължават да анализират и громят погрешните източници .Като задълбочен анализ на частите на изречението е представил боцман.При един такъв анализ на изречението, както може непредубедените а и предубедените да забележат, не са анализира служебното понятие Тракийци и какво означава и защо ще бият служебното понятие Български племена.Понятието Тракийци служебно или извъземно е , като част на речта ли е и какво значение има за историята описана от автора. Дори не подлежи на анализ и не влиза в полезрението на анализатора боцман ,защото какви ли ще рече другата част от целокупния български неграничарски етнос ,Тракийците .Ние не искаме да засегнеме другата част от целокупния български неграничарски етнос ,тракийците,които ще млатят служебните понятия български племена . Няма ли Тракийците да се обидят, че са пренебрегнати да разберат дали и те не са служебно понятие ,нарицателно. и т.н. Дали са служебно понятие тракийците или те се млатят със собствените си граничари които били служебно понятие щеше изясни историята и на двете части на речта като такива,но бозман незаслужено пренебргва тракийците. Те как са съществували дълго преди да се наложат като думичка ,понятие термин и так дальше.Според моята РТ(ранно-тракийска) за тракийското име ,РТ, която с едно изречение се изразява и може да се обоснове,че дълго преди Тракийци да се наложи като народностно име то е съществувало като служебно военно понятие ,описано е от Омир.Мисля че им трябва да им олекна на на тракийците ,да разберат наистина че не са от нимфата Тракес или от нарицателното миньори златотърсачи.
Моята РТ(ранно-тракийска) за тракийското име,която е историческа и се обосновава на историческите факти упоменати от Омир,а не на анализи на частите на речта не обезмисли една филоложката теза на боцман,тя си се отнася за частите на речта и си има своите емоционални подръжници,които са инвестирали прекалено много в своята платочнична връзка с духовния си водач,че да ги съдиме.Вярата се съпреживява,не се доказва.Между другото филоложките наричания на боцман се обезмислят и от тракийците,които всички знаят са българи. Тракийците са българи ,всички знаят това и са от време оно,то и да не споменаваме дали са служебно понятие или не разпердушинва дори историческата теза на Керамисопулос ,че българите са граничари.дълго преди да има булгари=граничари ,съществуват тракойците. За филоложки упражнения представяни като историческа теза на бозман,имитиращи тезата на Керамисопулос не може да се коментира тъй като тази теза не е историческа


--------------------

"Mus syllaba est; syllaba caseum mom rodit; mus ergo caseum non rodit" Сенека ,Писма 48.6

"Миш (староболгарский мишка б.а. ) е сричка;сричка не гризе сирене ;следователно мишката не гризе сирене."

П.П. Да не се използва за

За войната на Костанций Втори довела до разбиването на Лимигантите или Сарматите роби( Limigantes, Sarmatas Servos,(амицени,пицени и др./13.9/)) с помощта на Свободните Сармати ни разказва Амиан Марцелин,Ammianус Marcelinus ,LIBI 1/от 13.1/.Действието се развива при р. Патриск,днешна р. Тиса,където прави завой и се влива в Истър(Дунав)/
LIBI 1,стр 123"13 Когато всичко това било завършено благополучно държавният интерес налагал по скорошен поход срещу лимигантите,т.е. сарматите-роби."
и "13.3 При появяването на императора с войската те помислили че настъпил краят им и затова почнали да молят пощада за живота си и обещавали годишен данък,и обещавали също и младежи,годни за войници и обещавали пълно подчинение
Интересно поведение на победените, робите сармати. Те обещавали да дават войници-младежи и да изпълняват всякакви условия-обещавали пълно подчинение
Робите давали войници на ИРИ !? щото сигурно тези от ИРИ са на много бири и са забравили ,че робите не могат да станат войници ни по римски ни по подримски тези и закони,по филоложките тоже.Роб войнук не става.Ето тези покорени и приели най-тежките условия племена(т.нар. тук срамати-роби ) са тази класа на дедитичиите или на славяните (сервите) ,в каквото ще се превърнат след Юстиниановата промяна в шести век . Когато изведнъж в шести век се било появило Славянското море заляло ИРИ,която била на много бири и Граничерите и пропуснали този прилив ,ядосани че всички в римската империя били римляни ,а римляните били христиени,само римските граничари не били направен христиени от христиените .
А пък робите, които обещавали римски войници (!?) и да изпълняват всякакви условия били покорени с помощта на техни сънародници,тоже Сармати ,но посочени като Свободни. Даже това свободни се използва и се е превърнало в Народностното им име,като при гетите на Йорданес които започнали да наричат инкорпорираните и федерарирани в Империята гети- федерати.
"19. .... Ad quos opprimendos ,(erat enim arduum sequi per diversa conspersos,inprudentia viarum arcente ), Taifalorum auxilium et Liberorum adaeque Sarmatarum adsumptum est
20 Cumque auxiliorum agmina locorum ratio separatet ,tractus continguos Moesiae sibi mile elegit,Taifali proxima suis sedibus obtinebant,Liberi terras occupaverant e regione sibi oppositas."
"19 ..... За тяхното покоряване била използвана помоща на Тайфалите и на Свободните сармати,понеже било трудно за нашите да преследват пръснатите на различни места неприятели,особено когато не познавали пътищата."
" 20 Понеже характерът на самите места изисквал помощните войски да действуват поотделно,Римската войска си избрала съседната на Мизия ,Тайфалите заели най близките до селищата си места ,а ( Liberi )Свободните -земите които били разположени насреща им."
Това което прави впечатление,е че се говори за Свободни сармати и тези сармати не са наречени с народното си име ,а са назовани просто Liberi Либери-Свободни.Сменили им етноса и Либери им било народностното име. Също в написания превод в ЛИБИ е преведено тайфали,но ако погледнем латинския текст разбираме,че става дума за Taifalorum auxilium .



Ей,колко римски тези са си направили тези римляни още тогава.
http://books.google.com/
На стр. 204 , е дадена информация относно административната подредба на Беотия
От 209 до 213 стр. е дадено пълно описание на понятието Boule /βουλη /, което говори за неговата древност на балканите.Любопитна подробност в текста е уточнението на 210 стр., Thirlwall Hist. Of Greece, vol. ii. p.41 – където е отбелязано,че в Рим може да е имало два съвета, един по-малък, като Ỵερoυσια в Спарта и друг –
общо събрание на старейшините ;по този начин съответстващи , първия на сената / senatus / и втория на comitia curiata, или събрание на гражданите / burghers / на Рим…"
https://sites.google.com/site/runiistoriane...nus-ii-v-pr-n-e

Векил
чо с цялата група взе директно участие в експеримента със сведенията ..Какво писаха,че Лъв Дякон не бил говорел за българи и сведението и заглавието нямали нищо общо с България и българите, защото той пишел за мизийците,които всички маймуни с добрата филоложка подготовка знаете ,че не са българи. Симеон. Свещеното Българското име.

Щото нали видяхте мозъчната атака на боцман,векил и сие какво роди -българи е служебно име ; мизийци не е служебно име ;следователно мизиецът Симеон не е българин

Теорията на Дарвин и други са свободни. Универсално действа независимо какво ще доказвате.


--------------------

Т

 

И сега може да покажеме и Етимологията на названието

Група от роби принадлежащи на едно лице е наричано фамилия,обаче двама не са достатъчно да конституират фамилия. Частните роби са разделени на градски (urban (familia urbana)фамилия урбана) и селски (familia rustica); обаче името градски е давано на тези които служат във вилата или във селската резиденция в добавка на тези от градските къщи,т.е. думата градски и селски по скоро характеризира естеството на дейността която извършват(фермерска/селска/ или къщна б.а.),а не мястото където служат (град или село б.а)
Градската фамилия може да придружава господаря си на село в неговата вила без да бъде наречена селкса на основание намирането им на село. Когато има по голям брой роби в дома ,те често са разделяни на декурии,обаче независимо от това разделение те са подредени в определени класове,в които притежават по висок или по нисък ранг в зависимост от естеството на заниманието им.
Тези класове са :Ordinarii- Ординарии,Vulgares -Вулгарес ,Mediastini-Медиастини,и Quales-Quales -Куалес-Куалес (Dig.47 tit. 10 s15), обаче е под съмнение дали литерати или образованите роби са включени в някой от тези класове.За тези наречени Викарии се говори по горе.

Една група хора ,тези в статуса на роби са наречени с названието Vulgares -Вулгарес с което е определена работата която те извършват-грубата,обикновената,вулгарната,общата работа.

По късно друга група хора ,без да са в статус роби ще бъдат наречени Vulgares -Вулгарес ,колонистите- българите в зависимост от естеството на работата която те извършваха,грубата,обикновената,общата работа и когато те бяха дръзнали да се освободят от труда ,вулгарния труд,за който бяха създадени "Тракийците" се заканваха на тези "Български племена" да им насинят гърбовете задето бяха забравили вулгарния труд .

С названието Vulgares-Българи ,започват да се наричат колонистите на Рим ,и тук не означават роби ,а свободни ,колонисти,които са част от Римската власт,те са тази Българска власт,тези български племена ,под които са и част от т.нар. славяни и които заради естеството на вулгарната работа която извършваха бяха наречени вулгари. И това ще се превърне и в тяхното народностно име.

 

 

 

ова са племена състояща се от тайфали и сармати, като сарматите носят свободен римски статус и са наречени Либери.

Същите тези Тайфали,заедно с други свободни сармати (Алани и др.) фигурират в Нотицията, като римски статусен клас свободни жители населени в Галия.
In Gallia:
Praefectus Sarmatarum et Taifalorum gentilium, Pictavis.
Praefectus Sarmatarum gentilium, per tractum Rodunensem et
Alaunorum.
Praefectus Sarmatarum gentilium, a Chora Parisios usque.
и др.
Това е ситуацията не само в Галия ,но се отнася и за Италия
Praefectus Sarmatarum gentilium, Bononiae in Aemilia
Praefectus Sarmatarum gentilium Apuliae et Calabriae.
и др.под.

В Нотицията са посочени и десетки други Сармати заселени не само в Галия ,но и в провинция Италия със свободен статус.Тук прави впечатление ,че днес всички тези сармати упорито се наричат от нашите родни имитатори в унисон с висшата европейска мисъл -Германци!

"20.Cumque auxiliorum agmina locorum ratio separatet ,tractus continguos Moesiae sibi mile elegit,Taifali proxima suis sedibus obtinebant,Liberi terras occupaverant e regione sibi oppositas."
" Понеже характерът на самите места изисквал помощните войски да действуват поотделно,Римската войска си избрала съседната на Мизия ,Тайфалите заели най близките до селищата си места ,а Liberi Свободните -земите които били разположени насреща им."

Т.е. това не са само племена ,както ни се превежда , а тайфали и сармати,като и сарматите и тайфалите носят свободен римски статус ,а на сарматите даже е подменено народното име и те са наречени Liberi .
В Нотицията странно липсват каквито и да е стаусни свободни класи посочени на изток.Всички са в западната част. Но от това съобщение разбираме за тяхната наличност и на изток. Тези които са наречени тук Свободни ,са същите които ще започнат да се наричат и българи. Това са колонисти от същите народи на които Рим е дал свободен статус,с много повече права ,за разлика от поставените и закрепостени при много по тежки условия т.нар. сармати роби и под които Свобо
дни се намират и част от т.нар. серви или славяни. Едни и същи народи ще попаднат в различните статусни групи на Римското общество и ще се превърнат в славяни и българи.

Българи и от къде и защо тези свобни сармати колонистите на Рим са наречени българи. От адреса на Чикагския университет,където е качен „DICTIONARY of GREEK AND ROMAN ANTIQUITIES" - EDITED BY WILLIAM SMITH,и който бе използван за доказателство във връзка с названието боили , като на този адрес в допълнение са дадени и връзките и към античните сведения с препратки към цитираните антични закони и източници четем :
http://penelope.uchicago.edu/Thayer/E/Roma...RA*/Servus.html
четеме
"A body of slaves belonging to one person was called familia, but two were not considered sufficient to constitute a familia (Dig. 50 tit. 16 s40). Private slaves were divided into urban (familia urbana) and rustic (familia rustica); but the name of urban was given to those slaves who served in the villa or country residence as well as the town house; so that the words urban and rustic rather characterized the nature of their occupations than the place where they served (Urbana familia et rustica non loco, sed genere distinguitur, Dig. 50 tit. 16 s166).
The familia urbana could therefore accompany their master to his villa without being called rustica on account of their remaining in the country. When there was a large number of slaves in one house, they were frequently divided into decuriae but independent of this division they were arranged in certain classes, which held a higher or a lower rank according to the nature of their occasion.
These classes are: Ordinarii, Vulgares, Mediastini, and Quales-Quales (Dig.47 tit. 10 s15), but it is doubtful whether the Literati or literary slaves were included in any of these classes. Those called Vicarii are spoken of above (p1037B). "
превод
Tук  в експеримента с източниците се показа ,че източниците а не променят нищо.Важното е да го казал психопата плагиатор Борислав Борисов-боцман ,който бил "филолог" и КОНКРЕТНО казал че "РТ КОНКРЕТНО ще докаже ,че БЪЛГАРИ=КОМИТИ" дажи на на латински написла деба и филолога комити. Щото така звучали и на български. И СА военни служебни понятия , БУЛ ГЪРЦИ СТРАЖАРИ на ДОЛИНИ от БУЛ долина и ГАРДИ ГЪРЦИТЕ били само СТАРЖАРИ ,гарди. Психопата небил плагиатизирал за маймуняци тезата на Керамопулос за българите,ч еса БУРГАРИИ , ромски стражи ми маймуната шебекоидна била казала,че българите сса ромски стражари. Някои като незнаещ например откриха сведението на Козмас от 550 г в което са указани че българите са християни ,т.е. не са никакви граничари,поне от 510 г . 
очно в тук експеримента с източниците се показа ,че източниците а не променят нищо.Важното е да го казал психопата плагиатор Борислав Боросов боцман ,който бил филолог и КОНКРЕТНО казал че "РТ КОНКРЕТНО ще докаже ,че БЪЛГАРИ=КОМИТИ" дажи на на латински написла деба и филолога комити. Щото така звучали и на български. И СА военни служебни понятия , БУЛ ГЪРЦИ СТРАЖАРИ на ДОЛИНИ от БУЛ долина и ГАРДИ ГЪРЦИТЕ били само СТАРЖАРИ ,гарди. Психопата небил плагиатизирал за маймуняци тезата на Керамопулос за българите,ч еса БУРГАРИИ , ромски стражи ми маймуната шебекоидна била казала,че българите сса ромски стражари. Някои като незнаещ например откриха сведението на Козмас от 550 г в което са указани че българите са християни ,т.е. не са никакви граничари,поне от 510 г .льохмана щурман е намерил доказателството, като съафтур , че БЪЛГАРИТЕ боили били комити , а знаеме ,че комита = българин. Но не е "събрание на гражданите / burghers / на Рим." източника от тезата за боилите с цитата на щурман https://sites.google.com/site/runiistoriane...nus-ii-v-pr-n-e



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3850357
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031