Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2012 01:58 - За Бешевлиев, склада юрта и неговия двутонен оръжеен инвентарен надпис причина за удавянето на не един турски пълководец я в Тича я в Днепър
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 6569 Коментари: 9 Гласове:
8

Последна промяна: 17.07.2012 07:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Пълководци от империята на българите  се давели  от Днепър до Тиса, помъкнали 2 тонни каменни надписи за въоръжението си. Нищо чудно, че са се давели. Доказа академик Бешевлиев причината за героичната смърт на тези воини, което остана недооценено от съвременниците му, обхванати от еуфорията ,която този титана на мисълта прояви при разчитането на неизвестния език, който обаче бил турски , словосъчетание надминато само от оксимороните на психопата боцман и невменяемия спараток. Дори гипедския дзвер с неговия доказ на Птоломеите тракийци строили тракийските пирамиди им диша прахата, като всеки жалък имитатаор, на тези светли оригинали.

Най-добрият опит с надпис на непознат език за разчитане за по напреко от лево на десно през "турски" език, който се чете от десно налево или поне се обеснява как се чете и пачему е направено от Бешевлиев. Декодера на психопата боцко тоже чете от лево на десно непознати езици ма те излизат на български  от времо оно но не са на Балкано На Балкано който  чете от лево на десно турски езици излазат които се четат от десно на лево па излизат  на болгарский  От  лево  надесно е направено потурски от Бешевлиев, а той не е лаик . За това са го напраиле академик. Двутонния надпис е бил поставен пред оръжейната юрта до шатрата на хана.

Това, което прави Бешевлиев и лайнометите е напълно погрешно и алогично , но за човек, който беше разчел на турски каменен надпис, като " Ходи ми се до тоалетната" или това беше от една индианска комедия в която един подобен "бял" мисионер-бешевлиев, разчете така димни сигнали в земята на червенокожите. Онова бе продукция на Холивуд и с подобен метод размиваха залата . Даже и Гойко Митич не играеше главната роля. Гойко Митич играе само в сериозни индиански филми, а онова беше комедия. А тук с подобни смешки правят наука. Родния турски мисионер Бешевлиев разчете каменен надпис , като "Отивам в Града " първият смс в света. Въпреки, че определя ,че надписа може да съдържа цифрова информация предадена с букви, той набляга на несъщественото от гл.т. на съставителя пълноненужно изписване на имената, пред числовата стойност, за да си доказва турски произход , не отчитайки и непознавайки , несъобразявайки се с други аналогични примери, с което опорочава и обезмисля, подобен превод поради пълната му непригодност и нелогичност.

Нещата за които тези лайномети са направени академици не се използват и от Холивудските индиански филми за разсмиване на публиката, а са оставени на анимацията за деца, като "Флинстоун от каменната ера"

Само до края на изчукването на камъка с красивите и дълбоки прекрасно изрязани с висока художествена стойност на буквите, силно летливата информация за която предполагаемия инвентарен запис е създаден ще се промени- я поради удавяне на пълководец в Тича, Днепър ,Волга ,Рейн, Вълтава засвидетелствувана от безброй надписи, я защото дететео на складажията е изстреляло две от петте стрели с 500 лъка или хана си взел едонстевния описан шлем за парад.

От епиграфска гл.т., га болгаръй си описвали стрелите и лъковете, надписа е превъзходен и майсторски изпълнен с добре подравнени равномерно дълбоко изрязани красиви букви, защото праболгарци са конен народ и си обичали стрелите, с което доказвали ,че са конен народ от турски произход.

Га е обаче за превзетите крепости или законовите надписи, последните са разкривени губи и неподравнени поичти нечетими, защо българите не са уседнал земеделски народ не обичат крепостите и законите, а си обичат стрелите и степите, както се доказа от майсторската направа на склададжийския надпис отличаваща се с висока художествена стойност.

Двутонния камък на инвентара на склада бил поставен до платнената юрта до шатрата на Хана. Този трудов навик да си делкат склада на камик останал от време оно га бродели из степите на Средна Азия , когато са ги изчуквали на камъни поради силния ветър в степта да не им духне надписа.пред юртата през нощта и да не знаят кой лък на кой е на заранта

Бил създаден и поставен двутонен складажийски надпис отразяващ силно променлива и нетрайна информация складирана в юрта? Ми че той ще надживее и юртата бе,сетили се праболгарций и почнали да строят дървени юрти за радост на бг темерутите.

 

В един такъв двутонен надпсис Бешевлиев прави разчитането, като набляга на словосъчетания за да докаже априорно, че те са турски , като ги "изкарва" да звучат на турски, без да се отчита, че след като това според него е каменен инвентарен надпис ценното в него са числовата стойсност, а не пълното изписване на думата р и з н и ц а, която не е носителя на инфо.

 

Та дори най важните римски титли са съкратени до AVG ot Avgust , caes, P.P. и др под. Което навежда на мисълта и че прочутото CANE от многобройните Омуртагови титли нищо чудно да вероятно съкращение я на титлата Каган, я на пълното и изписване, за което си заслужава една отделна Присъда.

Това съкращаване, днес характерно за янките и  за рецептите за яхнийка на бабите, където даже и една чаена лъжичка се съкращава, какво да кажеме за ИНВЕНТРАНИТЕ надписи, важи в още по-голяма сила за т.нар. Византия и едновременно България, които използват същата смес латино гръцки грузинсkо арменски шекейско хунски  букви, където на печати,монети дори Ромеи, Българи, василевс са съкратени само до една буква. На печата на Тервел пише ксар а не кайсар и името на Богородица и обръщението са съкратени. Правилото важи и за религиозни инвокации та камо ли за инвентрани надпсиси, където някой ще си чупел пръстите да напише ризница, а ще съкрати Ромеи или Българи до R.

Чак прилгателното " ЕСТРОГЕН" люспест било написано със десетина знака , а съдържателното инфо с два,три. Ами тогава това не е инвентарен надпис и не може да се търси под вола теле . Следват безумства, като двеста лъка с пет стрели !? На дъното бил записан един шлем със сички прилагателни, ма бил хански.

Думите били чувашки,татарски, турски, кипчагски,гръцки, кумански -от кол и въже стъкмистика

Както коментира надписа френският турколог Ж. Дени :

Човек се пита дори за момент, дали не се касае за някакъв неизвестен език, изпъстрен с тюркски технически изрази."

Непознатият език бил турски. Нещо, като дървено железо. Може ли в главата на нормален и здрав мозък да се роди подобен оксиморон ? Да не си мислите,че психопата боцко и невменяемия спараток са инвенторите на безумствата за доказ, важното да го е казал един от техните.

На което дружното пърдене и лайномятане от банкета на който са им дадени професорски академични титли за разчитането на надписа отвява тънкото френско гласче. После се започва с доказа,че това го е доказал ПРОФЕСОР. Това е почти да го е казал психопата боцко на маймуняците само, че смрадта е по-малко щото е от БАН я.

 

 

Същия темерут Бешевлиев( само го вижте на снимка) и другите трътки , които доказали как хановете живеели в юрти доказали и че те поставяли двутонни складови надписи пред оръжейния склад шатра.

Е, как нема да се появат боцканите психопати двзерясали гипедски фенове на ромски тези и ненормалници от спартакиадите разгадаващи служебните звуци по бешевлиево бакалския и взаимно бъркащи си в дупките в къпалнята на БАН ята стъпили на оаквнията на титаните прафесори бешковци разчели хисторито.

(Психопата боцман доказа,че дъщерята на хана живеела в юрта, а българите в крепости, защото "римляните не строили градове, а само крепости ", значи българите били граничари. Крепост, не било Бург . Тва било тйезaта на Керамопулос, а психопата боцман не бил плагиатор , а само рационализатор. Стражарите не били в бургове , а били в долини , и тка бургарии не идело от бург, а от бул долина и гард стражар, стражар на теферич в долина да не се осмърдява б.а)

Пред шатрата имало и 24 часа дежурен каменоделец да носи наряд.

Зад него на колички, чакали необработените камени късове, но не за нов Давид, защото българите не били християни, всички знаят това, или за възвеличаване на подвизите на хана, защото той не бил грандоман, а благороден турчин правоверен в ислама, който само следел за тутакси отразяването промяната в количеството стрели в склада, необходими в борбата срещу неверниците на Балканите. Всяка стрела е ценна за бг историята особено, когато е записна на турски на двутонен инвентарен камък

Старателно изписани и грижливо издялкани с цел летливата информация да хване момента преди да се промени светлината на деня била полагана грижливо на камъка от гении каменоделци усвоили уменията си в школата саркел трета юрта.

Та тея са били открили Импресионизма ! Как не се сетил некой от прилагащите венедиктобешевлиевобакаляианат подход да се изока, че турките са откриватели и на Импресионизма.

Всеки предмет се подчинява на една функция, която трябва да изпълнява на сто процента. Може ли този двутонен каменен грижливо и майсторски с любов изписан надпис да отразява функцията на склададжийски !? 

Невъзмножно е поради естеството на информацията, силно променлива и мобилна, избора на материла, камък, техничексите умения сили и средства за създаването на този надпси са по големи и ценни от записаната информация. Или Такъв надпси или е менте или отразява нещо друго. За инвентарен надпси камъка е непригоден материал и само това доказва, че надписа не е инвентарен и изобщо не носи подобна нетрайна силно променлива информация, за която си има технически носители, глинени плочки, острака, дървени таблички, восъчни, паируси, кожи и т.н. , забити на колеца или под черджето на юртата. Този надпис  очевидно притежава качествата на художествено прозиведение, чиято естетическа функция е водеща при създаването му и отразява необходимостт на поручителя мецената хана.

Подобно на абстрактните картини или тези на наивистите в по-малка степен чиято функционалност е неразбрана за по-голямата част от человеците и те изглеждат тъпня и безмислица въпреки,че те перфектно изпълнпват своята функция на художетсвени произведения запълващи естетическа потребност, заради която функция са създадени и те перфектно я дават, макар и неразбирани или неприемани от мнозина. Т.е. това което иузглежда за мнозина абсурдно и безфункционалано на практика притежава основното задължителното без което един предмет или дейност не могат да ссъяществуват като такива. Фукцията. Нищо без функция не може да съществува. От функцията която изпълнява ние определяма какво е нещото . Дали е хаванче за орехи или глава на елинска статуя. И предмета на сто процента трябав да отразява функцията.

Каменен надпис за склад юрта е абсурдност поради функционалната непригодност на подобно нещо в подобно изпълнение на подобен материал с подобна техника . Подобно нещо не може да съществува, дори само поради времевата му осакатеност да запише нещо, което ще се промени преди то да е завършено. Та свойствата на камъка са изветсни и на мингяните и за това и камъка се използва за да се пребори човечеството с времето. Същественото на надпсиите на камък е че те са направени за да отразяват нещо трайно и значимо,а не променливо и маловажно , за което си има други материали и техники .

Преди дори да подходиме да разчитаме надписа ние трябва да се съобразиме с тези неща, с епиграфията му, с уменията и техническото изпълнение, които на 90 процента не просто подсказват, а ограничават темата на надписа.

Та дори в личностен план камъка се използва за увековечаване на най-важното и само от вида на камъка и факта, че това е камък или от уменията на надписи се определя много, та камо ли , когато считаме, че това са държавни надписи на пълководци от империята на българите давели се  от Днепър до Тиса, помъкнали 2 тонен каменен надпис за въоръжението си. Нищо чудно, че са се давели.

И ако българите са използвали каменни надпсии за шатри то какво да каземе за надробните Та то и най-бедни българи трябваше да има каменен надпси и сега да се прескачаха бешковците

                                       П Р И С Ъ Д А

По дифолт не може да бъде инвентарен надпис поради невъзможността да отрази информацията и да изпълни функцията за която е създадено за да бъде инвентарен надпис, а не  например КРИПТОГРАМА на некой от многото гръцки езици

Как не са се сетили за това, тогава са били на турска вълна, КАТО КРИПТОГРАМАТА ОТ ПЛИСКА на надгробен камик от Петър Георгиев ,щото имало кръст, а кръста означавал гроб

виж том второй на ист анарх. за Криптогармата от Плиска и "пиленето" на надписи за доказ, стъкмистики, кво било пишело и как един знак в зависимост от доказа е различен точно по лайнометския бешевлиевобакалсите метод , довел до боцнаи психопати и спаратосали нещастници в добавка на притиовните архиватирчета църковни хорисчета и хисторици бълвани на кило безмозъни олигофрени от кирометофски праизход на Балкана

Присъдите на вездесъщия Ист. Анарх. са обжалвани и не подлежат на съупщаване в срок

 

 




Гласувай:
8



1. merlin68 - Така е, тук напълно съм съгласен - ...
16.07.2012 21:54
Така е, тук напълно съм съгласен - пет стрели:) и нито дума за Тангра:)
Виж обаче титлата от надписите на Омуртаг "CANE", си я представил стъкмистки точно по бешелиевски:))) Всъщност единият от надписите изглежда така - KANACYBIГI
Не знам къде точно прочете КАГАН:)))
Яз като по-начетена маймуна (а всички знаят, че маймуните са по-начетени от магаретата), чета:
КЪНЕЗЪ У (ОТ) БОГА
И това понеже и магаретата трябва да знаят - в гръцката азбука няма "Ъ" "З"
цитирай
2. atil - Бешевлиев първо е извършил еднно ...
18.07.2012 09:10
Бешевлиев първо е извършил еднно полезно действие и е положил труд да събере, заснеме и опише много паметници на българската история! За което заслужава благодарност и признание. Тия които ги рушаха и рушат или продават , обичат да дрънкат врели-некипели и да баломосват. С времето нищо не се променя и няма нищо ново под слънцето. Въпросния надпис за снаряжението ,както и другите не са турски защото са от България!
А този специално най-вероятно е направен от някой алански командир на рота(багаин). Затова не звучи нито на славянски нито на булгарски. Не е единствен има надписи на вече смесено наречие алано-славянско и от рилския манастир. Засвидетелсвани вече не от Бешевлиев а от Петър Добрев.
Имаме епиграфски паметници от ловджии ,върху скали, от попове ,графити от вероятно подпийнали хора и т.н. И днес има такива и по клозети,пещери и стени...
Официалната ,грамотна,аристократична,просветена книжнина,литература,царските архиви и др. - са ликвидирани! На първо място - "бесовските" и "езически" знаци,писмена, след тях кирилските..Много малко е оцеляло, но то понякага е достатъчно човек да види и да си направи изводи.
Кашанското писмо или туран-теле(кам-теле) наистина се е пишело отдолу нагоре и отдясно наляво...Бурджаните и ермийците които заливат територията на средновековна България от край до край са говорели - булгарски(език от тюркското езиково семейство).
цитирай
3. merlin68 - atil,
18.07.2012 19:04
Бешевлиев може и да е извършил много полезни действия, не знам не съм чел много неща от него, обаче въпросния двутонен инвентарен списък определено не е сред постиженията му:) За врели-некипели като говориш, то какъв по-добър пример от това да "разчетеш" надпис върху двутонен камък на неизвестен език определяйки го като складова наличност. На мен не ми се вярва нашите деди да са били малоумници водещи счетоводство върху двутонни камъни. нали се сещаш, че ако при всяка промяна в наличността на лъкове, стрели и прочие те трябвало да дялкат нов каменен надпис...ами че днес всичките ни камъни щяха да са изписани:)
Имаш и някаква друга грешка, не знам за какви бурджани и ермийци през средновековието говориш - ако имаш предвид османските орди нахлули в България, то определено те не са говорил български език.
Българите са си тук далеч преди средновековието и няма никакви сведения тези наши прадеди да са говорили език твърде различен от днешния български, а както се знае дори от професорите - българският език не е тюркски.
цитирай
4. marknatan - Мармо раната получаеть близалка ! ...
19.07.2012 08:56
Мармо раната получаеть близалка ! Но не от меня, а от бай Вълкан Волкогонски де Вулф и Курт дьо Колено . За описание на размерите на ТОТЕМА на Вълка или Тангра,на който стоял на върха статуята на Шамана. Очаквайте новия пост на Шамана-изгубениятть Тотем от раницата на НУТРУДИНОВ," Сестрата на хана , шаманката Мармо Рана"
Съвсем по темата да изплюя и аз камъчето със несподеленото инфо. Имало е отгоре статуя, ма на Вулфила. Това е надпис на езика създаден от Вулфила за малоготите. Който лайнометите осраха.
Като артефакта на Муртагона.
Да осереш артефакт, който не отговарял на представите ти за история е диагнозата на едно общество.
Да осереш артефакт С надписи ! От злато ! С изображения! Царски !
Да докажеш,че току що намерения артефакт противоречи на Доказаното е доказателтво за абсолютната безполезност на едни хора една прослойка представяща се за учени

цитирай
5. atil - Надписа за който говоря е тук в тази ...
20.07.2012 12:56
Надписа за който говоря е тук в тази книга с епиграфските паметници на Бешевлиев. За двутонен надпис не съм чувал.По-вероятно и камъкът на който и написан да тежи 2 тона, ако се го претеглили.
Мерлин, освен че не е чел много и каквото трябва, твърде малко им вниква в съдържанието на нещата и още по-малко разбира какво пише или приказва.. След това като белязаните - почва да лъже и да хвърля гръмки фрази които нямат нищо общо с действителността.
Щото така им харесва и така искат - останалото няма значение.
http://www.promacedonia.org/vb/
цитирай
6. merlin68 - atil,
20.07.2012 17:47
ти си последният човек който може да ми казва какво да чета и какво да не чета. Чел съм много неща, сред тях и големи простотии, някои ме дразнят, други са ми смешни. Простотиите които ти пишеш обаче нямат аналог:)
цитирай
7. atil - Простите хора като тебе Мерлин, ...
20.07.2012 21:41
Простите хора като тебе Мерлин ,мертест, винаги така се държат. Това е на нервна почва, гузния негонен бяга. Невежеството, примесено с упорита тъпотия е проклятието на република България! А то се възпроизвежда от такива като вас!
Когато хората се освободят от вас - кърлежите - тогава ще заприличат на хора, като другите по света. Защото вашето невежество е нарочно и преднамерено!
цитирай
8. marknatan - Путсказванията на мармораналния ...
21.07.2012 04:56
Путсказванията на мармораналния варненски психопат се путминават от ист. анарх. и се примйестват да впичатлят пристрастените към боцманската дришня анонимните историграфи и летописци обичащи да си ховоряр за хистори с маймуняците

цитирай
9. merlin68 - atil,
21.07.2012 10:29
колкото и невежи и прости да сме българите, не се надявай да приемем простотиите с които ни заливаш за истина.
Малко от бисерите ти:
- половината българи станали турци и започнали да избиват другата половина.
- българският език все още се говори в североизточна България, ама му викат турски.
Да обобщим - половината българи които станали турци говорят българския си език ама той станал турски като тях, от друга страна другата половина българи които си останали българи, започнали да говорят някакъв друг език на които кой знае защо днес му викат български.
На мен ли ми викаш прост човек, ами ти си еталон, мярка за простотия:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3863637
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930