Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2012 23:16 - МК е монумент в чест на Александър Македонски издигнат от Каракала-II част Прототипът на МК
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 1746 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 30.08.2012 01:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В античната литература има само едно сведение споменаващо светилището при Мадара.


Някои езиковеди го превеждат като "герой, храбрец". Други приемат, че името Мадара произлиза от гръцката дума Μαδαρος-гол, обрасъл. Така звучи и думата майка на латински. Семантичното обяснение на Мадара ще се ддоближи и до обяснението, което ще предложа по-надолу .

https://picasaweb.google.com/lh/photo/Xz3sikaeqZZoBM0jNIO3m3NTTxUp3TrwjpK1-DHba4I?feat=directlink

                        различната Мадара

Но преди да стигнем до него следвайки нишката на времето ще преминем през годината 212. В тази година под ръководството на най-интелектуално надарения император се извършва административната реформа, с която той дарява универсални права със своята Конституциа Антиниана, която ще постави империята на новите релси на бъдещото, позволило и да оцелеле още 1300 г.

Гръцките историографи строители на европеизъма и западнизъма вече 1800 г. се опита да омаловажат и профанизират този император, като наблягат на съмнителни и щекотлиови истории създаденеи ердинствено с цел очернянето му, които истории съпоставени с фактиеските дела странно контрастират с описанията за личността на Каракала.

От детето станало спасител на Византион, причина баща му Септимий да пожали от унищожение туракския град бил се срещу него, той е портретуван, от същите тези гръкомани тракомнаи възприели си по/кзсно името на славния турашки град Византион за етносно име и наричащи се бизантийци, като глупак тиран и злодей, реформата му се подминава, като малка гара със профански сапартожки обяснения, строителството на големите обществени сгради и най-вече баните на Каракала в Рим се изкарват , като грандомания, за сравнение други подобни стгроежи са израз на великодържавнически интереси, та дори смъртта му, която е предадена сполучливо и чрез евфемизъм се показва истинскта причина за смъртт аму нея от древните автори, остава неразбрана, като делото му и става повод за доказателство за ширещата се анти Каракалова кампания по страниците на историографията, портретирайки го , като тиранин заслужено убит , докато облекчавал задните си нужди от собствените си войници !

Нито едно от тези бутафорни тракоманскогръкомански охулвания не отговаря на действителните факти и е направено с една единствена цел-унищожаване на личността му с цел прикриването не само на делата му, но и неговият действителен етносен произход свързан с тези ширини, които донасят и прозвищата и на не го Каракала, Черегило, "необичаен " дълъг до глезениет плащ, който е носил за да запази крехкото си здраве, обяснен от западнагръкоманафската историография , като вероятно галски" и на баща му Сепримий Север, жестокия от севера. 

( виж Гетския произход на основателя на "династията" на Северите,имп. Септимий Север (193-211)

http://marknatan.blog.bg/history/2010/11/16/getskiia-proizhod-na-osnovatelia-na-quot-dinastiiata-quot-na.635605  )



 

http://img214.imageshack.us/img214/8092/78211253.jpg

овчар от шопско с каракала ,черегило, което поради крехкото си здраве е носил младия имп


 Причината за смъртта му е прозаична. Той страда от болестта на английските капитани, т нар, дизентерия, и умира, като дришльо, но древните автори от любов към него ни казват,че бил убит доката дрискал.

 

 

http://img215.imageshack.us/img215/5062/septimius.jpg

 

Септимий Север- жестокия от севера (седмата, гетската ширина)

 

Крехкото здраве на младият и амбициозен император го кара да обикалая светилищата на империята и да търси лек за болестта си. Известни са от реверсите на античните монети тези посещения, като тук отново гръкоманскотракоманската беззъба западна историография набляга на послещенията му в Мама Азията на тракоманигръкоманската сган и пдоминава факта ,че Сердика е града с огромно по своя размер най-разнообразно меноетоиздателство на Каракала ! Ако си припомниме и прочутото изказване на Константин велики, родения в Сердика арабин, че Сердика е неговият Рим прекарал седем години от живота си в този град, яе разберем, че същата Сердика причута от древността си с лечебните си извори и курорта Банкя, родно място на премиери изветсно с най-чистия си и лековите въздух, ще установиме, и че не Константин , а Каракала е този император прекарал седем години в Сердика и заявил , Сердика е моят Рим.

И ако за днешните историци административната реформа извършена с Конституция Антониана следва да бъде централна тичка за живота и делото на Каракала, то за самият него едно друго събитеи е в центтъра на света и неговата вселена.

Това събитие е чевствуването на годишнината от смъртта на Александър Македонски , който Кракала счита и приема за свой прародител, с което още веднъж е поакзал на целия свпт за произхода на рода си.

В чест на Александър Македонски той организира Всеобщи игри, казват в ПЕЛА, и в тази чест издава златните си медалиони, една част от които бяха намерени в Египет в които той е свързна Алексаандър , така както Александър е бил свързан със своя любил герой и приемр за подражани в добавка на прародител небезизвестния русокос скит Ахил.

Не липсват и изображениеята на родената на о-в Певки Оимпия, майката на Александър, както и Филип баща му, потомци съответно на Херакл и Ахи. Всеки един е намерил своето място на тези великолепни медалиони изработвани от злато и ребро. Не реверса на тези медалиони има зиображенеи на Александър, което е като матрица за изрязване на изображението на Мадарският Конник.

Каракала не само издава тези медалиони, но той най- вероятно и увековечава прародителят си чрез издялакнето на скалата край Мадара на образа на Александър , като Херакъл, образ който е запомнен от ранната античност преминал в Култа към Героя.

Героя е Александър не само за Каракала, но и за Християните, и Романсите на Александър са начуната литература до , а и по времето на РЕнесанса, та дори и българскипят цар Александър виждаме, че е коронясан от най-великият християнски цар до Ренесанса и папската цензура от 1569 г цар Александър Македонски.

Любопитен факт са монетите издавани от името нан майка му императрица Юлия, в които тя е титулувана , като Мадара. Монетите са главно оt Мизия и Скития свързани със главното светилище на Кибела  намиращо се в Томис, и Никополис, Марцианиопол, градовете около светилището Мадара. Тук на това място където се съчетават култовете към Богинятан Майка Мадара, се налага и култа към Майката на Императора удостоената с титлата Мадара , Майка на Сената и Държавата, и се издига от него и култовото изображение на прародителят му Александър Македонски, почитано от край време по тези ширини като Героя, навлязло и в реформираната Римска империя, от Месопотамия до Британия не случайно повсеместно след този период.

( виж Майка- етимология,произход и налагане на понятието у т.нар. българи

http://marknatan.blog.bg/history/2011/04/05/maika-etimologiia-proizhod-i-nalagane-na-poniatieto-u-t-nar-.722707  

 

Християнка ли е Балчишката Кибела и евентуалният и храм в Маркианопол(Девня)

http://marknatan.blog.bg/history/2011/01/28/hristiianka-li-e-balchishkata-kibela-i-eventualniiat-i-hram-.675223 )


Не ето в Пела или където и да е в континентална Мама Азия родината на грокотуркоманите няма и следа от подобно величаво чествуване индикирано в хорниките , но до самия о-в Певки, в сърцето на Скития, край МАДАРА се издига нечуван и невиждан паметник, на Неизвестен Герой, в позата на Александър Велики позната ни от античността , монумент достоен да бъде справедливо запсиан в едно от Чудесата на Античният Свят, но него го няма в синтаксиса на боцканите маймуняци от тракогръкопедалския служебен произход!

С този монумент император Каракала е изградил светилияето карай Мадара един сложен комплекс синкретизиращ в едно култа към императрицата майка и този към императора.

 

https://picasaweb.google.com/lh/photo/VWPDKCg-X6OAV7o8WOT9j3NTTxUp3TrwjpK1-DHba4I?feat=directlink

                    Mадарският конник

Прочелите постинга се запознаха и със :

http://marknatan.blog.bg/history/2011/04/05/maika-etimologiia-proizhod-i-nalagane-na-poniatieto-u-t-nar-.722707

Майка- етимология,произход и налагане на понятието у т.нар. българи

http://marknatan.blog.bg/history/2010/11/16/getskiia-proizhod-na-osnovatelia-na-quot-dinastiiata-quot-na.635605

Гетския произход на основателя на "династията" на Северите,имп. Септимий Север (193-211)

Християнка ли е Балчишката Кибела и евентуалният и храм в Маркианопол(Девня)

http://marknatan.blog.bg/history/2011/01/28/hristiianka-li-e-balchishkata-kibela-i-eventualniiat-i-hram-.675223

--------------------------------------------------------------------

 

 

 

                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Темата да не се чете повече от веднъж от маймуняци, защото вече е довела до пълното и окончателно побъркване, на известните плагиатори и дебили психопатите боцко, ил да дебилния му шпикер и др. удобни, които прекопираха в тръс без да го разбират служебното понятие " митраизмът " от първата тема на ист анарх "Мадарският Конник е бог Митра" в копи пейста на чуждото съществително бургарии на Керамопулос, като доказ за религия мутраизъм на бургариите чуждото съществително собственото, родното комита на психопата боцко в синтаксиса по майнунски Българи охрана на долини ромски стражари .

------------------------------------------------------------------------------------------------------

За да оставите коментар, моля отговорете правилно на въпроса

Колко пъти психопатът боцман Ви е доказал, че "" Ако има някакво обединение, в което съставляващите го хора да се наричат българи, то това са comitae, стражите на Римската империя, но това обединеие си има име – гранична армия"" ?

Само коментари на отговорилите правилно ще бъдат допускани за публикация




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3865315
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930