Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2012 12:40 - Възскресението
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 1460 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На света бе ясно, че признатата от Султана с фермана му от 1 март,1870 г, ето това е датата на Възкресението(създаването) на България затова, като закичите мартеничките догодина да не си мислите че изобразяват Кирил и Методий, а да знаете че на 1 март 1870 г апостол апостол Ботев и Левски са били в една Влашка(българска плевна).Това са българските мартеници. Легалното България ще е свободна от 1908 г. След 1 март 1870 г на света е ясно, че в близките две десетилетия след 1870 г България ще бъде призната за свободна . Който е казал А ще рече и Б. И , воала, още в същото десетилетие българите , защото не им се чака , вдигат въстанието от 1876 г.

България за разлика от съвременна Ромъния, сама извършва Освобождението си и то все още в рамките на Османската империя. Никой не ги обединява или провъзгласява независимостта им. Никой.

България е не само възродена от фермана, България се показва жизненоспособна и възкръснала не като мъртвородените държави Ромъния, Сърбия създадени с откъснати от Родината българи ведно с техните територии , имоти, култура и обичаи само за да попаднат в мелачката на грозни руски политически амбиции, поставили си за цел да унищожата българския народ, притежателя и законен носител и наследник на империята си.

Фермана се сопрел у Дуная, за северна граница им се привидяло на московците, на бъдещата им Дунайска губерния. Преди два века превърнали джамиите си в църкви москалите братушки защитници на християните били. Та константинополската патриаршия им отказва до 17 век титлата патриарх защото са татари !

 

В следващото десетилетие се извърши обединение на две османски територии и света гък не казва на Пловдивското въстание.

На ромънещето 400 г не им стигнаха и не можаха да се обединят или освободят. А го направиха други за българска сметка. Те другите отлично разбрали, че след фермана от 1870 България поема към своето национално обединение и веднъж обединена ще се обедини и с изкуствено откъснатите нейни изконни български територии и начселение на север от Дунав и на изток до Днестър и нахлу да води поредната си руско-турска война с единствена цел да осуети този процес. (Пъкления план при който трябваше да се създаде Задунайска губерния,към която после да си се върнат дадените на ромънещетоДобруджа , в замяна на обратно взетата от тях Бесарабия(тука има тука нема ,обединили се ромънеящето,ама московчаните менкта български територии и си ги наричат техни. после пак щеха да си вземат Бесарабия и през задунайската губерния,истинската Румелия,населена с румелийци не измислените ромънеще,татарско-българската смес ,при която татарите трябваше да затрият българските корени и го преследват упорито дори и днес,да приесъединат другата българска част Македония,и да опрат до Егея.)

България още при признаването си, което става с ферман от 1870 г.1 март, датата на раждането и възстановяването на модерна България, си поставя за цел да се обедини. За съжаление северните и части са вече "обединени". РАЗДАДЕНИ. Заети. Там ги били обединили "ромънещето". И все пак менкатнето на "обединените" продължава. Решили, че в Бесарабия нямало много "ромънеще" и си менкали Добруджа.Там били повече ромънещето.

В специална тема трябва да се разгледат българските(влашките)топоними, от Егея до Банат . С пъти повече са дори и днес от тези в създадената в края на 19 век изкуствена държава Ромъния. Имали 400 г и не се обединили, ама били "ромънеще", обединените не по свое желание с откъснати чужди територии на които се чувствували ромънеще.Откога. От малко преди македонците да се чувстват сърбеще. Сега пък са македонеще. Къде е Крушевац до Българска Морава

В 1908 г България легализира и султанския ферман, като обяви пълна независимост и суверенитет. Къде са тука руснаците или какво са направили освен да си проведат тяхната си поредна руско турска война ,за осъществяване на техите си имперски интереси.разбира се тези които наричат измислени славянски братя ,които били създали писменост на моравците които нападнаха България по заповед на Русия с цел да я унищожат и само крали марковската мощ на българскитен войници съумели от Адрианопол да дойдат при Сливница и да спасят Отечеството е причината днес да има отново възстановена България.

На чий гроб там плачете в Рим, че ни бил създал писменост и на какъв цар се кланяте че ви бил освободил,не бил Духът на дядо Иван Шишман .А се словоблудста бил руския дядо Иван. че ако не беше духът на Иван Шишман да спре сърбите и свето Сава щехте да го тургнете по банерите и да го благославяте за освободител и Обединител.На ромънеще или сърбеще.Каквото заповядат москалите. Нямаше да се мъчи света да измисля алтайски,ирански,турски теории




Гласувай:
1



1. rizar - Да същата работа и с албанещето
19.09.2012 20:12
направили албанещето въстание начело със Скендерберг, а поискали за цар Фружин ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3867329
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930