Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2012 01:10 - Звездата на Давид. Какво точно става в XV-XXI век I част
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 2792 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.09.2012 01:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сцени и истории, които днес в католическите енциклопедии се определят, като `юдаизъм, са включени и днес в православието. За включените в православието библейски пророци от същите евангелистки и католически западни ватикански деноминцаии се пише, че православните били включили юдеи и почитали юдеи, като светци !?

С подобни изявления Ватикана изплюва камъчето и с нейните действия формулира нещо, създаденото от нея в 15-18 век , когато и го наложи за християнство. Нейното християнство.

Днес западния свят приема и нарича “научно” това късно ватиканско творение налично и прославено и сътворено от Ватикана през ренесанса им, последван от реформация и романтизъм за установяване на Свещената им римска империя за Християнството.

Ако човек от V век влезе в една ранна християнска църква от пети век, какво ще установи. Ще използвам за пример най-старата запазена апостолическа църква свързана и с българската история Санта Маруя Маджиоре в Рим, която психопата църковен хорист завършил архиваторство, като куче видяло пирамидите посетил, и опикаваше за културен доказ бг науката на двамата съмнителни български братя, но не знае кой е погребан вътре.

(Авторът на библия Вулгата е положен вътре б.а)

Стенописите в криптата и са сцени с Абрахам, Мойсей, Джошуа.

Стенописите и сцените от най-старата апостилическа църква са обяване за “нехристиянски“. За какви са определени тези сцени от въпросната , а и от много други места . За “юдейски”. В схемата по налагането участвува и "лошото" ченге равините. Безброй са книгите написани на тема християнският антисемитизъм. Схемата “добро” ченге “лошо” ченге дейтсвува безотказно. Всеки участник си носи “кръста” и започва делкането на християни и евреи . “Славяните“ тогава са под влиятелното мюсулманско владенеие, сбъднатата мечтан на един папа, който казва, че по добрее е един християнски да живее по мюсулмнаско владичество, ако не е под апостолическото лоно . След определщнето и обособяването на “християните” и “юдейството” ще дойде и защитата на “славянството” . Евреите са необходимият враг. Не катарите , албигойците и т.н., които са изтребени до крак за разлика от чдаизма, който хем врам хем процъфтяват с средновековното общество. Кръстносни походи са обявени срещу мюсулманите, срещу албигойците, но не и срещу необходимият враг на Църквата-юдейството. То ще се използва за друго.

Къде са в схемата т.нар. “Гърци” . Под гърци се разбира не първото им значение на болни от педерастия, нито второто вменено днес “елини” абсурдност опровергавана от самите гърци унищожили елинизъма ,а третото смислово означение “гърци” православни християни, т.е. и “славянсите” са гърци класифицирани според религиозната им принадлежност, но в класификация според езика те са “ славяни”. Значението на “гърци“, греко говорещи , чрез, което пък всички били гърци от Александър от Македония, през Византийксата империя на тураките “гърци”, които били наследени от “гърците“ греко говорящи, новата туркомаско сган имаща 500 години да си се формира ма Мала Азия и Констнатинопол под надзора на Фенера изобщо няма да обръщам внимание поради неговата смехотворност, макар, че точно тази нова анадолкса туркоманска смес е нарочена днес за наследници и на Елини И на Византийци и На православие и на квото се сети още инфантилния западноевропски гений. Гърци по това време има само в Константинопол, вече Истамбул и гръцкия е един мъръв ези като латинския използван само за черкобно богослужение. Мала Азия ,Сирия ( което е от Леванта до Кавказ б.а) Палестина и египет никога не са били гръцзки. Този регион се отделя от влиянието на Константинополската патриархия, дори преди времето на написването т.нар. Константинов дар, за който ще стане дума по-надолу.

Ватикана и формулираното от тях пък юдейство с неговите символи, наложеното и представяното от мас медиите и християнските “археолози” няма нищо общо със това което се разкрива при археологическите разкопки.

Звездата на Давид. Налична на пода на може би най-ценната християнска църква Св Катерина в Синай . И не само там. От християнски символ бе превърат в юдейски. В античните църкви често изображение е Прекосяване на Червено море. Специално сцената на Прекосяване на Червено море я намираме и в катокомбите на Вечния град-Рим. В центъра е младежки изобразен Мойсев в бяла роба. Погледа ни е привлечен от фигурата на Мойсей, който е в дълга бяла роба,младежки изобразен в центъра на композоцията и заема една пета от стената. Забелязваме осемлъчна звезда вляво от главата му и в следващия момент вниманието ни се привлича от свастика изобразена в долната лява част на робата. Композиционо така е изработено, че погледът забива в тези три неща. Лицето, звездата и заковаваш поглед в схватсиката. Фигурите на египтяните и хората на фараона, както и фона са в кафеникаваохра и бялото петно на фигурата на Мойсей допринася за това. Какво е свастиката. Юдейски символ ?" Всички знаят", че това е едва ли не антиеврейски символ. Но ето тук това е символа. Отново символиката е преподменена , а с нея и всичко що съдържа. Този символ е символ на Слънцето. С този символ е белязан и Мойсей. Четвърти, пети век, А как е днес. Виждаме, че Ватикана отдавна е изплюла камъчето. А как е със партньора и "равините" в ролята на лошото ченге. Това което се представя за юдейство са писанията на същите тези равини. Стига се до куриозите, че разкопките провеждани в доказано юдейски средновековни и античнин общества се обявяват от от равините за неюдейски. Защото материалните обекти, начина на погребение и т.н. противоречат на доктрината, която ни казват че е юдейството и винаги е била. Такава е ситуация в цяла Англия, в Германия. В Германия при разкопките на най-големите юдейски квартали и град в Европа, град Кьолн, археолога извършващ разкопките Свен Шуте констатира, че няма нищо, по което може да се отличат юдейските от християнските домове, архитектура, керамика, стъкло, символика. А в Кьолн има четири синагоги от римско време и такова общество от преди официалното установяване на християнството. В Англия ситуацията е направо комична. При разкопките на Йорк археолозите извършващи разкриват еврейско гробище. Обаче британската организация на равините отрича да е такава и я обявава за неюдейска. Нямало знаци на надгродбите камъни, което противоречело на юдейството, сандъците били заковани с пирони, което отново е противиречие. Вместо ориентацията да е към Йерусалим, тя била погрешна-югозапад -североизтик. И т.н. и т.н. противоречия. Личните предмети, които се намират са озадачаващи в символиката си. Лунен сърп със звезда, абсолютно същия който наблюдаваме на приложената монета на Митридат Евпатор символ на персийкията Митра е сред тях . Не бяха И ли евреите освободени от персите за което са благославяни в писанията им . И Кибела е сред тях. Какво става.

По точно какво е станало в 15- 19 век ? Тогава възниква и култа към т.нар. светци Кирил и Методий и славистиката, но никой все още не е показал нещо материално от тези двама Братя в добавка на взаимно изключващите се и противоречащи сведения за биографиите и живота бим, което е достатъчно доказателство за зле скалъпен нов “литературен‘ библейски герой за доказ на поредната доктрина от ватикана “Славистиката“ и Братята апостоли на Славяните.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3850142
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031