Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2012 04:10 - ЕТо как е изглеждала прочутата статуя на Атина Партенос от Фидий ! Змия пази съкровището на скитите в Свещари.
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 3356 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 15.11.2012 01:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Невероятно, като изработка, уникално миниатюрно копие от злато позволило да бъде предадена в  пълна представа и подробнсоти как е изглеждала прочута статуя  на  Атина Партенос изработена от Фидий е разкрито в прабългарската гробица край Свещари.

Съкровището, както си му е реда, като всички съкровища от злато е било охранявано от жива змия(смок де), която все още зорко наблюдава дипломираните "тракиски" иманяри разкопаващи в Омуртаговата могила.

Тази нали знаете дето турака Омуртаг бил направил за нишан на двореца му на устието на р. Тича. Или днешната ряка Камчия, която пресъхва при летните жеги, но кагана дурак, както не случайно бе доказано по стр на ист анарх бил дважди дурак и си я предпочел за символ на дълголетие и власт, като си пожелал да тъпче василевса доката тече Тича

От Тича по длибоко нема по обичай ъзпаъен и до днес от българите, отвърнал кагана на вестта донесена ъа смертта на поредния удавен праболгарец я в Днепър , я в Днестър, къде току на некой праболгарец я му се спукал кожения мех, я кобилата под него го  заапела за развързаните навуща на  цървуля, тва се се славни турашки слова и го повличала  към тинестото задръстено от славянски еднодръвки дъно на ряката, помъкната там на свой ред от  намиращите подслон в тях страшни Днепърски крокодили.

Всички знаят, че при пресъхване на реките крокодилите се крията в подмолите ъа да оцелеят до дъждовния сезъон преди психопата боцко да докаже, че лятото имало 4 сезона. Какви по добри подмоли от славянските еднодръвки . Не един и два славни праболгареца  са се удавили на тъпия каган по намерени от диполомираните от негово време стели на познат гръцки език. Тези на непознат език били на турски и инвентсрни. Особено ако са на колона за да може праболгарския конен народ като ги обикаля в кръг да ги чете. 
Праболгарций не били като културните филибари , правели сичку в движение от конете си и им било невузможно да прочетат плосък надпис и ъаради това ги правели колоновидни което ги прабело раъчитаеми в крзженето им. Така читаели праболгарций, не като бакефиндуса в нуждника. Та как иначе ще четеш колона ако си на кон ?

Не случайно и прочутите инвентарни праболгарски надписи на непознат но турашки език са на колони.

Археоложка с името на скитската богиня Артемис намери по дифолт поредното "тракийско" съкровище при разкопаване на поредната прабългарска могила.
 
За скитксите богини, тея неизброимите, дето играели на прескочи кобила в северното причерноморие, това същото където психопата боцко доказа, на невменпенитре дъверчета и ъафзрлили психопатаи претзници партийни билети, че боилите  към същия 3 в пр н в който скитксите богини играелеи на прескочи кобила  били служебното военно назваие българи, тъй като боил било воено понятие а психопата доказал  вече че болгарций били военни ромски понятия  и били повече от пясъка и света не им знае даже имената, ще стане дума и в доказателставната част или изложението на принципа на психопатаите по-надолу

Как психопата боцман е доказал пръв че българите са военни понятия заяото комита ъвучало така на болгарски а комитите си имали име ромска гранична армия и как после пък доказал че българите са служебното назънаие боили в сев черноморие –защото боили били военно служебно ромсмко понптие а той прзв каза че бзлгари са военни понятия 

Ето какво споделя археоложката Диана секси дама, става за ебане, на фона на плакат на Александър Македонски , като прочутия "турашки конник":

- "Хванахме" сандъчето странично и беше фантазия, защото го откопахме, без да падне едно парченце пръст. Имаше само една буца пръст и като тупна на зеята, иззад нея излезе жива змия. И вчеря я видях - мисля, че беше същата, изпълзя точно там, където после намерихме златата

".

Изпълзелият смок се почита от българите за пазител на дома и не се убива, защото тива носи нещастие, надяваме се ,че дипломираните знаят неписаните български закони.

Какви са "златата" и как чак вездесъщият ист анархизъм се научи за това поредно "тракийско" злато в прабългарска могила?

Ми разбира се от блог бг и неговите тракийски труженички. Под ръководството "за бога !" на аполона в блога му хвърчат плюнки от възкръсналия катана ха ха ха за доказ, че имало дедо Боже тоже. Катанчо го ударил на катеначо и сега бил камосутров. Същият буркан пълен с боцкана маймуняшка дришня. Като невменяемият дзвер, дето не мое да различи папироса заводкса сглобка от самоделка, чиято простотата и арогнантност е рана само на "баща" му индженерина дебила полуплагиат Фанчо Ценовисти в дебелото черво. Титлата дебилен пълен Плагиат принадлежи на психопата боцман и ниокой не може да му я отнеме.

От описанието на ловджийката Диана "

Предметите са прекрасни, имаме 4 златни гривни и прекрасен пръстен с изпъкнал релефен Ерос. Това отличава гетите, защото при одрисите пръстените са печати и са с вдлъбнати изображения. Имаме половин желязна юзда, което говори за култов обряд, над 100 златни копчета, много фини мъниста с женски глави. Особено невероятне е златният начелник - той е с глава на конче, има огърлица, а основата е като лъвска глава"

Последният споменат предмет в това интервю дадено пред в-к Дума "

12 Ноември 2012 " http://www.duma.bg/node/42619 , е повод на разминаването на ист. анарх. с мнението на ахеоложката и даже причина маймуняците в блога на аполона да дрискат за доказс незнанието си по повод атрибурирането му от вездесъщият исторически анархизъм, не като лъвска глава , а като глава на хибридно създание, тип Медуза. Горгоната или некоя от сестричките и или Сцила и т.нат. ИМА си уфолози гте се занимават с тези хибриди създадени от извънземните според тях по време на многобройните им експерименти със земляните. За рдно от прочутите иом изобретения Кентаврите даже бг маймунящяината направи специален начуен институт защото се оказа, че има и теория , че Българите са Кентаврите такака както има и такава ,че БЪлгарите са дошли от Орион. За тези теории съществува и шанса да бъдат доказани, защото досега не е намерено нищо проитив и изключващо ги рационално , за разлика от психоптаяината на маймуняци и баснпджии с полуграмотни безмислици от взаинмо изкюлващите авторови и съавтприви тъпомислия минаващи в маймункисте задниц за МИСЪЛ Която се схваща а, Българите били бургариите стражари по лимеса настанени в бургоси, Българите били стражари по лимеса защото го бил казал психопата боцко, значи пак бургарии, защото българиите били стражари ! в бургове, българите били тураките, българите били супер етноса с мадури. други дураки, кимери, прабулгари , протобулгари в северното черноморие в южното, в другото полукълбо и полукълбета защото амазонките имали полукълбета , а не мъдета , а и те били туркините, т.е. както половината тиории на басняпджиите бвтеринарите и сапартъшката сган доказват , тураки ,тураки се в гъз, и тям подобни нескопосано полурелигиоани сектанстки екзалтации на недъгави физически и умстевено уродливи нееволюирали индивиди.

Гвоздея на откритието е медалион или брошка със прекрасно изработено ефиги, иконка, в поч

ti 3 D , предмета представлява изображение богинята Атина в най-почитаната и форма тази на Партенос или Девата.

От двете страни на типичния тройно разклонен шлем са изобразени два грифона.

 

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5276771

Полюбувайте се специално на Атина Партенос ! Ето това е най-точното копие на прочутата статуя на Фидий.

 

http://img90.imageshack.us/img90/2036/atinakolax.jpg

Модела на брошката следва точно модела на прочутата статуя на Атина Партенос на Фидий, от която са запазени антични копия едно от което може да видите триизмерно на този германски адрес.

 

 

 

 

Дискутираните предмети (прелиствай със стрелките под 1 снимка) :

 

 

 

Ето я същата АТИНА с Грифони, като изображение на антична монета. В сравнение с "тризмерността" на предмета изпъква неимоверното майсторство на ювелира "тракиец

 

 

http://viamus.uni-goettingen.de/fr/sammlung/ab_rundgang/q/04/08

 

Статуята е създадено към 438 г пр н е, но оригинала е разрушен от местен тиран за да вземе златото и .

Образът и копия на Фидиевият оригинал са достигнали до нас от наличните десетките хиляди монети, статуи и др предмета. Фидий е най-прочутия скулптор на античността, негово дело е и храма на Зевс. Намерената бронзова глава в България представяна по света не само като "Тракийска" , но и като тази на "СЕВТ" на практика представлява главата на Зевс от местно копие на прочутата фидиева Статуя на Зевс Брадати ,Това разбира е е друга "тйеза". Ако започна и нея тука дрискането ще обезводни 2/3 от бг то и както иде суша ша има смъртни случаи във ветерионарана долина на сапартъците и ганчио ценовиците

Описанието на статуята на Атина Партенос е достигнало до нас и от Павзаний, който я показва с Грифоните "...

и от двете страни на него са грифони релефни ..." така както са налични и в намереното от ловдийскта Диана, става за ебане, в прабългарската могила на Муртаго, част от даденото от него описание:

"

Самата статуя е изработена от слонова кост и злато. В средата на шлема си се поставя изображение на сфинкс... и от двете страни на него са грифони релефни.... Статуя на Атина стои изправена, облечена в пълнометражен хитон, а на гърдите си главата на Медуза е представена в слонова кост. Тя носи статуята на Нике около четири лакти [6 Лапи] високи и с копие в друга страна; щит е поставен от краката си, и в близост до щит е змия. Тази змия ще бъде Erichtonios. На базата на изображението е представена от рождението на Пандора с облекчение."

И Павзаний вместо в жопчето на оригиналният психопат боцман скочи в пазвата на гипедфския му клонинг невменяемият чакало дзвер разбрал правилния принцип на психопата маймуняка .

"

В средата на шлема си се поставя изображение на сфинкс... "

Както е доказал невменяемият дзвер тураките са строители на тракийсите сфинскове в Египед, а гадните гръци, както се доакза са крадците и птоломеите и росмките храмове на серапис изида и де що има появило се след разбишкването на гюпците от персите било доакз в психопатичниоте чалги на нередовниците и техните ананимуси маймунякоси мемоаристи. ДАже има и Фол-ове да им пишат ризензии,. Ха ха ха .НЕкой като чуят служедното назавни тураки и се насират като боцкан задник след хемородино нагажданеот праволсавен поп

 

 

 

Точното следване на модела на Фидий и архитектурните подробности налични на брошката могат да насочат да служи и за датировка на предмета и евентуалният му производител по територия тък като, както споменах на атинските тетрадрахми Атина е с Пегаси. Издатели на монети от други територи слагат места слагат на мястото на Пегасите почитаните от тях грифони, сцили, хидри, хипоканпи и т. н. и т.н.

Фидий създава статуята със Грифоните и тази стауя става най-почитаното изображени в света, това на ДЕВАТА , Атина Партенос, налагането му в световното изкуство е било моменталическо.

За дефинирането на изобрженеито на БОгинятъ не ни требват дори и каквито ида е било ПУЗНАИЯ тайни за жените принадлежащи на психопата боцко указани с правилния му принцип на такива невменяеми сакатлъзи , като двзеро и анонимните маймуняци.

единстевното е да сте нормално и да сте ора. Да владеете ина человешеска професия или занащят в рамките на нормалното, да знете да изпържоте три яйца.

КОЙ знае как се пържат три яйца ?

Психопата боцко, доказал че било едно по едно. Некой може ли да му докаже на психопата боцко че три яйца не се пържат едно по едно.

Та използвайки человеческата си нормалност арта се запитва , ако и гъзовете да не съм им пулни с пузнание и тайни за жениет и посветените от форум ти си това, аджеба колко БОГИНИ ДСа изветсни У СКИТИТЕ. "

Да не би там Богините да си играят не прескочи КОБИЛА у свернот причерномеори ?

Ми ина единствена е АРТЕМИС

КИБЕЛА е у ММАма азия и тозе возле Черноморието

Е знаят ли се техните изображение ? Знаят се

И те не съвпадат с дискутираното тук. Т.е. дори да не знаеме коя е богинята може да отхвърлиме психоатъските доакази, върху които се гради бг хисторито МОЖЕ ДА СЕ НАМЕРИ

Можело да се намери у некой мамастир доказ за КИРО И МЕТО . Тибетски.

Що можело да се намери, значи всички тъпни изписнаи досега са факт.

ЗА тази богиня обаче доказателставта са намерени и изображенеито е индентично с това на на Атина в най- почитанат и форма ПАРТЕНОС -ДЕВАТА.

добър снимков матрял има блога на аполона

Като изровя аналозите на показаните там "моми" спътници на Атина, определщяни и за амазонки, дакийските гривни, за които съм сигурен че съм слагал подобни в бактрийксото съкровище от Афганистан, което пет месеца след публиказията ми в блога се появи при Аполона , като разбира се "турашко" за подранхване на психопатията на безмозучниоте деградирали маймунци/

Е сега отивам и проверявам.

Чекайте.

"Момите" мое да ми дадат 800 дни за Оправяне, ма псоле ша се извиняват на балевиндия,че не стават за премиера. Кой му дреме за премиера, ако не е другаря Костов. Единствения, който немал партиен билет у настощите бг политикани.

А като немаш нещо не мое да го фърлиш за доказ, както правят психопатите маймуняка боцман и сие , дзверчета и сапартъци

P.P.

На долната връзка виждате изображение индентично с това на "спорната" богиня от "тракийското" съкровище , която се оказа не друга, Атина Партенос, както бе доказано на страниците на ист.анарх. от предишните постове.


https://picasaweb.google.com/lh/photo/PQkpdsUT2GQHCqZ9BiP2_3NTTxUp3TrwjpK1-DHba4I?feat=directlink


 

 Тук е налице пълно съвпадение на изображението и, прочутото фидиево прозиведение с грифони на шлема, както е описано от Павзаний. Не случайно и съкровището се охраняваше и от змията и.

Така вече можем да определим със сигурност и местонахождението на работилницата на тези предмети -Северното Причерноморие или Скития, която започва на север от Хем за тураките *Балкана от време оно

 

https://picasaweb.google.com/lh/photo/23qGaakOWZKZcHfGGZdM9nNTTxUp3TrwjpK1-DHba4I?feat=directlink

Принцип на историческия анархизъм е да не посяга на собствеността на научените работници и техните научени сътрудници

Сравнете с намереното в Свещари и изображението на антична монета от долния колаж

http://img90.imageshack.us/img90/2036/atinakolax.jpg

* тураките според последните инженерни плагиатизации на спаратолощината се формирали в северното причерноморие , около двете страни на Дунав и дошли да си изделкат турашкия Мадарски конник ,за прослава на дуращината




Гласувай:
5



1. marknatan - блога е за авторски есета на автора, ...
12.11.2012 05:52
блога е за авторски есета на автора, т.е. автора си записва мислите допълва си подсеща се Ако се подсеща и друг да се подсеща Мисловните или оакавателните му процеси не ме интерсуват Нито чувтсвата му Нито познанията му Ако има въпроси ми има си частни учители Или университетеи или там кръжоци
отделно целите на блога са обявени и написани на видно място както си му е редо !
Ма психоаптите си четат МИСЛИТЕ

и какво бил искла да им каже некой от техните маймуни която си МИСЛЕЛА
И с това което мислят, че било защото те мислели, че било се доказва
т.е. в незнанието си представят боцканата дришнщ за защото те панимали мислта му за доказ както те мислели и отговаряло на мисленето им

Може ли маймуна да мисли
Тя не може да пише , ша мисли
Мисли си че мисли
може ли маймуната да чувства
мисли си че може
МА тя не може да мисли !

Ако случайно си попаднал тук пътниче и не си маймуна ще почетеш ако разчетеш нещо ако ти помогме помогне ако не не Ако можеш да намериш правописана дума татуирай си я при професионалист
Боцкането с психопата боцко от човещинка не се препоръчва на ора и факта че некой го прави го изключва от человеците съзнавйки или не

за всичко друго описано тук ,намерено и използвано от поредния маймун в домашни условия авторът не носи отговорност
започването на секи псот със доакза къде е север на картата е излишно за автора и поради това подобни докази не се използват макар и да доказват на маймуняците че автора не знае къде е север на картата както ли да докаже на некоя маймуна къде било юг
завирането на буканбите с боцманска дришня иили турашка такава с цел излиоването и по места

коментиране по конкретанта тематика да публикувана тема е задължително за некои умници
тук такива изискавания нема и секи да се чувства свободен да дриска или да коментира големият крив хуй на автора ако това ще му помогне в пузнавантелни процес по дифолт на маймуна самоедна тип вмир научила как да си бвкарва дявола в пъкаъл преди две лета и от тогава не намерила аргумент против това

та намирането на аргумента или изваждането и от гъза или там където си го е завряла си е дело на маймунара шебек вмир и ората не са му длъзнио да му доакзвали какво била чувствала маймуна и ка други маймуни изпитвали същите чувства че и маймуната да осере нета да доказва кво чувствала
кво му дреме на человек кво чусвтсвала маймуната и кво не и били доакзали за доказ
като за маймуната доказа е до гъз
Което не излиза през гъза не било доказ
На психоапта боцман не му били показали шест години българин в ед 1 значи психопата бил доказал че бългратите са стражари
мама ви деба тъпа

да им показва некой а те да казват кво било доказ !?
науили я маймуната да вкарва дявола в пъкъла
КВО ПОВЕЧЕ


отделно целите на блога са обявени и написани Ма психоаптите си чета МИСЛИТЕ

и какво бил искла да им каже некой от техните маймуни която си МИСЛЕЛА

Може ли маймуна да мисли
Тя не може да пише , ша мисли
Мисли си че мисли

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3850459
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031