Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2012 11:15 - Началото на Изкуството на човечеството безмилостно развенчано от Историците. Дивите, пъстри и петнисти коне на Плейстоцена коне, са били реални.
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 2566 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 04.12.2012 06:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Дивите животни често показват малка вариация в окраската и цвета на козината, си. Поради тази причина, петнистите коне от фриза забелязан в пещерата на Печ-Мърл в Югозападна Франция, датиращи от преди около 25000 години, предизвика дискусия още от първото им отбелязване.

http://imageshack.us/photo/my-images/685/75126944.jpg/

Петнист кон на зелена трева

http://img209.imageshack.us/img209/3193/82516522.jpg

Учените в Англия празнуват изследване, което извади вече  научни доказателства в този стар дебат за Началото на изкуството, породен от наличието на предполагаемо артистичното нереално пресъздаване на тези петнисти и пъстри коне от праисторическите художници от ледената епоха в техните пещерни рисунки и очерта и пътя за използваането на науката за ДЕНКА за научни церли , а не да си го начукват  по тракийски за доказа антчиките от коя неземна порода били на планетата без латиноамериканците разбира се.


Малкото оцелели диви коне - Тарпани и коня на Пржевалски на цвят са червеникавокафяви, черен или сивокафяво. Това бе причината да се смята, че пеяерните Печ Мърл изображения трябва да са били въображаеми, което доведе до освобождаване и наводняване със спекулациите на темата за началото на изкуството и въображението, символични конотация и шаманска значимост .

Все пак, тези изследвания и съвсем наскоро публикуваните данни от тях на древната ДНК в пра-домашни коне показва, че предположението е погрешно, и хвърля съмнение върху спекулациите, че рисунките в пещерата са плод на човешкото въображение и така поставили НАчалото на пътвата осъзната арт форма и т.н. шаманизация, а може би просто ловците в Печ Мърл рисува точно това, което са виждали без да им се налага , като резаните карабинки и в блога да си купуват цветни принтери на принципа получаваш квото виждаш, като панимал мисълта на психопата боцман, че коне са от м.род. в изречението.
 

 


Днес петнисти коне са опитомени. ДНК от изследванията на костите им неочаквано показа нишката присъствуваща и сред дивите праисторически  коне. Тези пъстроцветни коне, оцветени 25,000 години във френска пещера от праисториеския "тракиец" във Франция, може да са и са били истински, а не плод на изпаднал в транс шаман, както наскоро се предполагаше.

 

 

Прабаба му в ПЕЩЕРА Ами ако както е доказал психопата боцман некой е предложил майка и да я бат петнисти хиени ?


Това заключение е направено възможно от по-ранна работа на кон-генетиката и ДЕНКА, и по-специално от работата по генетика и ДНК на петнисти коне. В последното проучване, древна ДНК е била разгледана от 17 конски кости от плейстоцена от обекти в Сибир, Крим и Германия, т.е. все Германия, защото Германците като Ромунещето се били довлекли  от Крим в четверто-шестото столетие на хисторито записаното.
Петнадесет от тяхно ДНК а, която е достатъчно добре запазено, за да даде полезни и възпроизводими резултати, които показват, че някои от конете  са били черни, докато други са червеникавокафяви.


Още по-изненадващо, четири от тези конски кости, от Петерсфелс (около 14,000-11,000 пр. Хр.) И Kniegrotte (15,000-14,000 г. пр. Хр.) в Германия, има ДНК диагностика на LP ген. LP или "леопард" ген е един от гените, които прави петнисти коне, и се намира, например, в Америка Апалуза конете.

LP ген е свързан при тях с лошо зрение през нощта. Това което прави наличието му още по-изненадващо е , че генът се среща сравнително често при тези плейстоценски коне от Германия, а предполагаемо недоброто нощно виждане се очакваше да пречи на оцеляването на вида.

Може би обяснението е, че петнист бял LP окраската увеличава шансовете за оцеляване през зимата сняг.
 
LP ген се срещат и в две от 16 по-късно предварително вътрешните проби конски кости, както от Маяки (четвъртото хилядолетие пр. Хр.) в Украйна.

Конете са най-често срещаните животни, появяваьи  в картините на палеолита , В пещерното изкуство са известни повече от 1250 изображения. Много от тях са доста груби, но някои са подробни и изглеждат доста натуралистичен. Интересното е, че всички те са в червеникавокафяво, черен цвят или на петна - съвпадение на цветни видове, идентифицирани досега от древни ДНК изследвания. Необходимо  е повишено внимание, защото не може да се открият някои цветни модели, а  от ДНК можем да разграничим кестен, но все още не е кон сивокафяв.


Очевидно Поуката от тази история е, че ние понякога сме готови да приемем сложни и въображами обяснения, когато в действителност реално съществуващите може да са били по-прости. Промените в цвета при диви животни не е толкова необичайно. Вълци, например, показват доста различия в цвета на козината. Някои проучвания показват, че оцелелите диви животински популации често може да бъде по-малко генетично променлива, отколкото техните по-многобройни предшественици.
 

Най-добрите изображения на кон, бизони и мамути от пещерните рисунки наистина предават достоверно същността на животното - по начин, който естественици наричат ​​"Jizz" - в много разпознаваем начин.

Поредното доказателство, че в палеолита ловците са били добри наблюдатели и са предавали достоверно реалния заобикалящ ги свят действителността, е предоставено от наличието на петна по изображения на северни елени в изображения с характерното при тях опръскване намиращо се при женските, предназначено да посочват пола.


Това също е един добър пример за необходимите предупредителни в Археологията, това, че липсата на доказателства не е доказателство за липсата. Или както психопата боцко и ил да дебила поставяйки си въпроси на които те самите нямат отговор освен това да бъде отговорът им с възклицанието значи Българите са стражари, важното да го е казал психопата Боцман, даже Ганчо тъпото не се сетил защо Българите не се биели с Ромите, защото са им били стражари. Да им е покажел некой един българин в ед. чило ми нема значи Българите са ромски войници, защото войници са от мн.ч в изреченеито. Некой да му е показал на психопата боцко един Куч в изреченито , ми не му е показал, значи и техните кучета са стражарски кучета от ромксите военни служебни названия. Важното да го е казал психопата боцманб . подкрепен от маймуняшко психопатичната сган писала историята на новата порода балканци запомнили си топонима балкан от време оно и възприели го като етносно име наскоро има нема стотина лета в университетските от анонимусбулгарикускусите дай им да куста боцманска дришня за закуска е вечер да дзверосват с камилочакали из нщета за доказ на участниците маймуняци в тв маймуняшките  предавания с антенки захранвани от психопатично следстевните ввълни излъчвани от себеподобните си.

 Според предишните изследвания на древните ДНК се признаваха червенокафяв и черни генотипове от изследванията върху конски кости от пре-опитомени диви коне, но не са откривали доказателства за петнисти коне - защото до този момент не са имали начин науката да ги рапознае .


Философите на науката често казват, че една хипотеза има малка стойност, докато не бъде тествана. В един необичаен обрат, този случай, когато трябваше, това което се предполагаше, да изглеждаше непроверяемо, неподлежаща на тестване хипотеза, че не са съществували петнисти коне в Плеистоцена, е вече тествано и опровергано .

 

ПО ЧУЖДЕСТРАНЕН МАТРЯЛ




Гласувай:
4



1. lidislidis - Здравей!
03.12.2012 11:57
Заговорихме за коне, та да те питам: От известно време ми се върти един въпрос на когото не мога да си отговоря, надявам се ти,като специалист да ми помогнеш. Този нашият ''мадарски конник'' кон ли е, или кобила и ездача му, мъж ли е,или жена? Все ми се струва да е някоя скитка,или ездачка от някое от племената по земите ни през 4, 6 век.Имам впредвид ритуалите , физиката,вида на ездача,тялото и т.н??Благодарности,предварително за отговора ти!
цитирай
2. marknatan - Лейди Лидис, Аз мога да ти кажа и от ...
04.12.2012 01:05
Аз мога да ти кажа и от кой род е Кучето на релефа край Мадара.

Ти да си виждала Един КУЧ в хисторито ?

Ми нема . Даже и на психопата боцман никой вече 6 (шест) год. не му показал един Куч в хисторито , значи кучетата са СТРЖАРСКИ СЛУЖЕБНИ ПОНЯТИЯ


Отговорът ми за Мадарския релеф със всично значимо и важно за него е и тук в блога :

03.09 00:37 - Старозаветното Християнство на дунавските Конници * Мадара Анонимният Български Хронограф

01.09 00:21 - Отг. на Ист Анарх е : Мадара е Главното светилище на т.нар. Дунавската св. Троица, действуващо и към X в. от плочката от с. Върбовка.Удар с-у "шаманизма&q

Въпросът ти за пола на животното или ездача е ирелевант към историпта символиката и значението на това което гледаме и надявам се сама да осъзнаваш това без да се налага да влизаме в тунбелно психопатско виждане кой какво чувстввал

Защо е ирелевент ?

Защото е Конник. Т.е. авторът му не подчертава и не набляга на ПОЛА нито на Животното нито на ЕЗДАЧА те това е без никакво значение

В тази връзка ако искаш пиши си че ДОПУСКАШ е жена, защото имало и жени воини ( нека да ти дам и ист основание Пишат че когато махали броните им отдолу варварите били жени б.а.) та ето МОЖЕЛО да бъде и жена готово . ВОАЛА ! Научно откритие !


Нали знаеш за гувернантката на Гьоте, която не искала да излиза на улицата защото там щяла да срещне голи муже и на аргумента че те са облечени с дрехи тя контрирала Да ама отдолу са голи

Т аи твойта тука феминистко и на Баняджиите занимаващо се с история е такава "логиката" Да вменяваме сзвременно модерни педераско феминистките си г; точки и доктрини ъа да си оправдаваме политическите модели на обществото, както беъъзбите педал;и са представили и продзлжават да представят античността като педофилия , която им е в сзщнсиотта на тех в момента .

ДОПУСКАНЕТО СИ както си прави лайнометщината в всичките си научени изследвания на научените работници наученин да спуснатото им допускане кви били и как дошли на сценазта на хисторито им в модела држва племена или т.нар. римо греко юдео християнски модел в който греко е всичко и нищо и юсдео е всичко и нищо но винаги важното на което Те са му наследниците, като Дзржава, и сивилиъасионе, правят ДОПУКСАНЕ или дочули го лайнометите от край Питера или Атлантика започват да си насират хисторито за доказ като се започва да си пише и доказва хисторито как наприемр можело да се намери в некой манастир нещо материлано от Киро и Мето и сестраим, значи допуксамеме че е имало Киро и Мето, което сше докаъва че те били вече сложени ив ООН то, не република БГ като общество на народите щото и тука немало бзлгарски граждани с едно единствено бзлгарско гражданство ми били тураки, арменци, цигани, руснаци, германци, всеки сзс своето гражданство барабар уи сз Бзлгарското га че БГ е Обществото на народите педалкс аим работа на маймуните и ти или други, вече малооумниците, които вече го направиха може да го докараш до КИБЕЛА и да си пише3ш за Кибела и да доказваш за Кибела така както психопата боцко казал че Рим били имали военна структура , значи Българите били Ромски стражари защото Рим доказано -не и от психопата де , се дна книга и то на хганчо тзяпото - имал военна структура. !?

Има един шамашал цела книга е издал на основа дискусията за Мадара от форума бг наука като е залепил секви тракийски изкуствоведски тъпни за де що е имало тракийска религия

За пола на животното Кон същата работа

Това ли се търси и набляга в задачката за Пола на Животното или ездача му и това ли се вижда на релефа Не

И все пак за да те улесня и да отговоря ще отбележа ,
ИЛи да да отговоря на взпроса ти това е КОБИЛА, женското животно но е без значение , защото не е дефинирана като такава и не се подчертава женско или мужко е животното, така както психопата боцко може и да напраи тема че е топлокрзвно и психопата да прогзрми света че прзв е каъал че на МК е иъобраъено топлокрзвно животно, така както идиотите ъаместват с топлокрзвно с ТРАКЙИЙСКО



Виж вече като висдиш пълноценния релеф на Светилището там Богинята е изобразена като от пол ЖЕНСКИ , ЖЕНА ( виж посочените мои теми )

Там се вижда че това е част от ТРИПТИХ тройно двустранно изображение на два конника приветсвуващи великата Богиня по средата.

Сега и тук псиохопатаите ще оцепят да доказват не пола на Богинята защото той е ДЕМОНСТРИРАН ИЗРИЧНИ за разлика от пола на ездачите и коня или конника и ще започнат да дуднят ока за КИбела и т.н.

както ти си решила на практика с ирелевантни въпроси за пола на изобразените на скалата който пол не е дефинирам но психопатаите точно такива неща чаката Та за тех това са златни мини И родни диаманти обаче поват да вадят и да ги доказват на света



Та грозно е каогта япривидно нормалнио люде пишат и питат неща с които изглеждат на слабоумни дори на един единствен человек

'Днеска съм само аз ма ша имам поколения и ша ви са смеят бъдещяите човешки поколениея из зоологическите ргадини
цитирай
3. lidislidis - Благодаря за изчерпателният ти отговор!
04.12.2012 13:09
Задоволи ме напълно. Само да вметна о;е една моя мисъл съмнение. Тази кобила и ездача не ми се виждат тракийски, колкото и да ги крадат конекрадците траки...Набедена работа, според мен...Кой знае от кое племе е тая езда4ка, или какво символизира...ама нали вси4ко се тркийчосва, айде сега и тя тракийка и кобилата тракийка! Аз не съм феминиска и съм дале4е от историята...но това не е тракийско! Символика някаква ..ти по добре знаеш . Благодаря за отговора. Внесе някаква яснота по въпроса. Обичам да те чета, тъй като си пълен с истини, поднесени забавно и вярно! Лек ден!
цитирай
4. saportok - Вие защо
06.12.2012 07:26
Защо се подигравате с Тракийците?Дали е глупост,или е незнание?
цитирай
5. marknatan - Еваларката Бале мамата сте им бале ...
08.12.2012 02:44
Еваларката Бале мамата сте им бале на штапарвицте сенилни
Балев (индуся) Страхотен пост си изпраскал !
Поздравявам Бале за висите му научни изследвания в областа и около
Даже джойсата е заебала педала глишф представителя на науката и му се е фърлила ф убятиъта (деба и дожйста деба тръпката мглишев педалчето инфантилно било представата и за Науката ха ха ха)

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3851220
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031