Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2013 03:07 - Как Дружината замина да се бие с Аланите и уби Гиркон техния вожд и наряза знамената и уби придружаващите го и какво се случи на един кавалер от Аланите
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 2173 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 13.04.2013 03:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

И така, с благоволението на Бога, воинството продължи да излиза из Галиполи и, като цяло, имаше пълни дванадесет дни път до където бяха Аланите, в територията на Императора на Загора. И ако някой ме запита, защо бе разделено така, че хората, които щяха да останат с мен при Галиполи, бяха само двеста души , а трябваше да са една трета, аз ще Ви кажа, че това бе направено така, защото никой не се намери, който пожела да остане, какво да Ви кажа повече?

През нощта някои от тези, който пожелаха да останат, отидоха, толкова много, че останаха с мен само на сто тридесет двама мъже на крака, някои от тях са моряци, някои алмугавари ( маври б.а.) и седем коня, които бяха от моето домакинство. Другите бях принуден да ги отпусна и ми се обеща да се даде половината от цялата плячка, която Бог ще им даде, на тези седем въоръжени конници, които останаха с мен. И така аз останах, лошо подсигурен с мъже, но добре обезпечен с жени, като цяло, взето заедно останаха с мен над две хиляди жени.

Множеството отпътува в подходящ час и те бяха в пътуване, докато не влязоха в Империята на Загора, в една красива равнина. И Гиркон, Вождът на Аланите, който със собствената си ръка, беше убил Цезар в Адрианопол, беше там и с него до три хиляди коня и до шест хиляди пехота. И всичко това с него до три хиляди коня и до шест хиляди пеша. И всички бяха със съпругите и децата там, тъй като Аланите живеят по маниера на татарите; те в поход са винаги с всичките си принадлежности и никога не нощуват в град или село.

И когато нашите хора дойдоха наблизо им, те изчакаха един ден без да ги приближават, и после, ставайки много рано, на разсъмване, те бяха върху тях и продължиха да атакуват сред палатките; И Аланите имаха новини за тях, но не мислеха, че те са толкова близо. Но всичките хиляда коня бяха готови изведнъж. Какво да Ви кажа? Битката беше много трудна и продължи през целия ден. И по пладне на обяд техния вожд, Гиркон, бе убит и е загубил главата си и бойните му знамена бяха отсечени, те скоро бяха победени. Какво да Ви кажа? От всичките алани да имаше избягали, на кон или пеша, триста мъже, те всичките умрели, защото те не са имали сърце да напуснат своите жени и деца.

Обаче аз трябва да Ви разправя какво се случи с един от техните конници, който извеждаше надалече жена си. Той яздеше добър кон, и неговата жена друг, и трима ездача от нашите тръгнаха подире им. Какво да Ви разкажа за това ? Конят на господарката започнал да се изморява и конникът започнал да го налага с тъпото на сабята си, но на края нашите застигнали конника. И когато той видял, че те го застигат и че той ще изгуби жена си, той напреднал малко, и жената надала ужасен вик и той се върнал към нея с меча на врата и, и я обгърнал и я целунал. И когато направил това, той нанесъл удар с меча си така, че главата и била отсечена с един замах. И след като направил това, той се обърнал към нашите ездачи, които вече овладявали коня на жена му, и замахнал със сабята си към един от тях наричан Г. де Белвер, и с който замах разсякъл неговата лява ръка с един удар и той паднал мъртъв на земята. А другите двама, виждайки това се втурнали към него и той към тях и единият от тях наричан А. Миро и той бе добър воин и другият се наричаше Беренгуер де Вентайола. Какво да Ви кажа, аз трябва да Ви кажа, че той не напускаше жена си така, че те го съсекли на парчета. Виждате ли колко доблестен бе конникът; той бе убил Г. де Белвер и лошо ранил другите двама.

И така Вие може да видите как умря той, като истински кавалер, и това, което направи в своето голямо страдание. И така по-голямата част от Аланите умря по същата причина; и както Ви казах, не повече от триста въоръжени мъже избягаха, а всички бяха избити. И нашите хора взеха жените и децата и всичко което имаха и добитъка и ездитните животни. И те прегледаха колко са изгубили, коне и пешаци, и видяха, че са убити четиридесет и четирима много ранени. И така, с голяма печалба те се завърнаха много радостни от голямото отмъщение, което направиха за смъртта на Цезаря. И така потеглиха и спокойно се прибраха в Галиполи.

Гл 226 "Как Дружината замина да се бие с Аланите и уби Гиркон, техния вожд, и наряза техните знамена и изби придружаващите го, и какво се случи на един кавалер от Аланите при освобождаване на жена си от ръцете на Дружината"




Гласувай:
8



1. marknatan - Та къде живеели славните тураки ...
13.04.2013 04:35
Та къде живеели славните тураки преди да се завърнат славно в туракийско херсонезе в Галиполи като там са каталани и маври

мама ви деба тракийска те били БЪЛГАРИТЕ щото си помнели топонимо БАЛКАН

мама ви деба и туркоманскатагрзкоманска малоазиатска долна сган формирана в Анадола
цитирай
2. marknatan - Тураките като северните тураки ...
13.04.2013 04:58
Тураките като северните тураки Ромунещето живеелите по непристъпните върхове на Карпатите съхранилите ромунешкия на Овидий се скатавали като помаци с резаните си орфейки по Родопските върхове и съхранили исконния турашки топоним Балкан на ветеринарите ХА ХА ХА


една овца, Деса кравата, току що е надминала и умствения сакатлък на психопата маймуняк боцко
и се е изцепила в долината на ветеринарите, че персийците наричали траките скити
мама ви деба малоумна
персите в 6 в пр н е наричали населението на Полуострова скити а трябвала да напишат че това били тураките
мама ви деба и малоазиатскатагрзкоманска анадолска сган ми като сте си още в анадола сос се дедо херо как да наричат населението на ПОЛУОСТРОВА

тураки май а –– нередовници

Персите които при завладяването си на Полуострова от скитите не видели жив турак на Полуострова и не само ги надписали ами и ги фотографирали на стелата си като скити и направили сатрапство Скития били ТУРАКИТЕ

" DeSi To ( фцата стахановка)
The Persians called Thrace Skudra.
http://en.wikipedia.org/wiki/Skudra

Persian sources describe the province as being populated by three groups: the Saka Paradraya (possibly referring to Getae)
====

хайде бе, значи за персите част от траките са САКИ :))) "

друг недоклатен и приглася : " Nedko Dimitrov DeSi To хайде бе, значи за персите част от траките са САКИ :)))
------
Та какво чудно има в това?"

мама ви деба нередовна нечеловечекса сган Персите наричали тураките скити
цитирай
3. letopisec - Поздравления...
19.04.2013 16:02
Поздравления...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3850750
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031