Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2013 08:49 - Форсирането на реки от скититте в хисторито: Скита Цезар при Рейн, гепида Атила при Рона, Муртагон при Тича и др. под.
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 1058 Коментари: 0 Гласове:
1



От всички възможни и описани начини за форсиране на реки бг проституцията е избрала един единствен, но турски за доказ на хисторито си. Този на описаното преминаване на Дунава от Печенези и Узи в 11 век с мехове и върбови лодки облицовани с кожа. И так друзята даказали что болгарций форсировали Дунава, като Узи, защото и они ховорели на непознат, но турски език, и всички знаят печенезите и узите били турци, от русите турци.

картинка "Върбова лодка облицована с кожа"

Турците за разлика от гърците не се делят по географски посоки, западни гърци, източни гърци, централни гърци, сев. причерноморски, мама азиатски, афганистански и т.н. др под географски термини, а монолитният им етнос се определя в хисторито по цвят на косата, очите, кожата и др. под. зооложки понятия и имало рус турски етноис , и имало черни, кестеняви, червенкоси, синеоки и др.под., но все турски хомогенен етнос, защото турците говорели на непознат, но турски език и не се знаело в коя географска част на историята пратурския етнос, на кой турски е говорел поради непознатостта на непознатите, но турски езици на които говорели турския етнос, като турци, немало да говорят на гръцки (български) я, но цвета на очите и косите веднага ги издавал по зооложките понятия към кой първичен, но турски Етнос турци принадлежели, към русите ли към червенокосите ли към чернокосите ли и т.н.

картинка " Праболгарций форсират Дунава на мехове"

Асирийските стели също изобразяват (и е записано и в техните хроники) славните асирийски воини да форсират реки на кожени мехове, но не може да се определи цвета на очите или косата им на камъка, и затова, болгарций не могата да се причислят безспорно към асирийските народи, а безсъмнение към групата на говорещите непознати, но турски езици, доказващо се академично от наличните бг академици от начина по който праболгарций форсирали река дунав, като Печенежите и Узиоте, които я преминали на кожени мехове, а всички знаят, че печенезите са русите турци, значи и болгарций са преминали Дунава, като печензите, по турски, защото се доказа, че са говорели на непознат, но турски език. ( ВИЖ Ист Анарх за Делото на Ежко Бежко с Дупе тежко и Инвентарния надпис на мраморна двутонна колона на непознат но турски език записаното двеста лъка с пет стрели записан предвидливо на колона доказващо добре развитите математически науки у праболгарците усвоени от доесга им в тяхната дреност с арабите, които всички знаем са донесли индийските цифри, известни като арабски, с които праболгарций са изчислили кръглото сечение на колоната позволяващо турците да четат на непознатият но турские език без дслизат от гърба на коня си. Яздещите кобили скити слизали от кобилите си и затова са наречени кабалери, но българите са яздели коне, конници, били конен народ, както доказа психопата боцко, народ от коне, защото кон е от мъжки род б.а.).

картинка " Асирийска стела форсиране на мехове"

Мимоходом се запознахте с форсирането на праболгарций на реките седйки патурски на патурите си.

За славяните знаете- на салове от папур и славяни под водата дишащи през тръстика за двигатели. Славяните не форсирали водните обекти защото живеели в тях. Има един два случая, в които славяните построили кораби на аварският хаган за да превземе кхагана или хагана или кагана, както и да са го записали гръцките сведения, един остров в Тракия, но предателят на славното тракисйтво строителят на славянски кораби за братско тракийское поробване е осран немедлено от бг създадената за тази цел лайнометщина в хисторито, което доведе до избуването на бунището на Историята на фците серафимки с цел на поддържането му .

Налични за отделния дял в хисторито, този на маймуняците, пригодили за пръв път от земното развитие използването на синтаксиса на изреченията на человеци за свое Научно обяснение на Хисторито, по начин възприемаме от себеподобните им, са и ромските начини на форсиране на реки, изброени от имп. Маврикий в неговия прочут военен наръчни "Стратегикон", защото всички знаят, че за маймуняк различаващ служебните знаци на записаната человеческа реч, който пише с р. и. м. скача в жопчето на синтаксиса на сложна фпичатлитена Ромската теза, с която за пръв път на български един маймун е превела от гръцки синтаксис на маймуница образуването на това, което звучало от лево на десно на български, като българин в ушите на маймуняците, т.е. е било стражар, защото така се изходили и испанците, че щом е стражар значи не живее на теферич в долина, а Кула което било Пиргос на гръцки, а гърците немали Б и затова е българин помещаващия се ром в Пиргоса, тъй като така се пишело и комита на български, комита, а комитите, те си имали име- ромска граничана армия, и ВОАЛА на маймуняците било за пръв път доказано на българским записаното преди това на гръцки, че бургариите били българите от време ОНО. Важното е да е разбираемо за маймуняка и синтаксиса му по приетита му правилата на доказателставата.

Ще посочим мимоходом изброените ромски начини от имп Маврикий на форсирания на реки, като противовес на добре описания за наша радост Скитския, достигал до нас в прозиведенеито на един още по прочут скит, чието описание ще разгледаме, след кйато се запознаеме с докюментираните ромски . Римските военни наръчници, като този на Имп. Маврикий посочват, че по-малки реки се преминават на бродовете, на малко по-големите реки се разсичат дигите и водите на реката се разливат, а при най-големите, се прави потонен мост от лодките, които всеки легион винаги носи за тази цел.

Като контраст с добре докюментираните пратурския, праславянския и праромския начини на форсиране на реки изпъква самобитният скитски, породен от начина им на живот и условията, в които живеят постоянно придвижващите се огромни маси скити.

Като и други уникални техни методи и този начин използва самобитната скитска технология прилагана от тях и прилагана и в други области не само от ежедневието , но и от самобтното им цивилизационно развитие, където наприемр скитсклат металургия е с пъти по добра и ненадмината от примитивното ковачество на редица уседнали народи, противно на твърденията на западните лайномети.

В начина си на строене на мостове за преместване на огромните маси стада и хора скитите използват простата технологхия на изграждане на юртата си чрез забиване на подострени пръти под наклон в земята и съединяването им на върха , така че те изграждата една стабилна конструкция. Представете си, че не изграждате юрта на суха земя, а на дъното на езеро или река и забиете в дъното под наклон два кола, които се свързват над водата в най високата си част. Така построения скелет на юрта в надводната си част, в така образуваната основа на пирамида, точно на водата ще има достатъчно разстояние между коловете, (при избрани достатъчно дълги и съобразени с дълбочината не реката), да се разминават коли и хора ако ги съедините напречно и постелете с дъски или пръти или направите път под тях, каквото нещо представлява мостта, ако под тях тече вода, или надлеза ако отдолу минава друг път.

Тази скитска технология е достигнала до нас записана от Юлий Цезар при войната му с келтоскитите. Без разбира се да пояснява откъде я знае и как така изведнъж му хрумва тази технология или откого я е видял и че това е начина да строят мсотовена тези които отива да покорява, келтоскотите, Цезар се опитва да се представи за техническо инжинерен гений хидротехнически мозък на върха на всичко друго, който за да спасел честта на ромите, разбирайки, че ако премине рейн на мехоиве, ще бъде обявен за турк от лайнометите и воала измислил как да направи скитски мост и да спаси ромската си чест и го изпълниул за десет дни от отсичането на първото дърво до превозването на цялата му войска.

Това, че подобни мостове са прекрачвали долното течение на Дунав, Днестър, Тиса и Дон и са съединявали друмищата на големия скитски масив и са служели за придвижването и на големите скитски маси и на атила и на цар Симеон

 

I Мизиец е изилишно да обосновавам. само построеният от Траян мост от камик в земите на даките с цел да ги Фпичатли тех дървеняците е достатъчно. Но задължително ще спомена и разкритите и добре документираните отдавана Крънжалов келтски пътища на Полуостраова, които "изчезват" на брега на Дунав, нещо което едва в последната година бе доказано на Острова от прочутите основатели на АСрхеологията британците, които наското де що копнеха и римско излизаше, но успяха след двеста години кпанае да достигнат и до основата на Адриановият път, която се оказа скитска , като тази описаната от Крънжалобв преди седемдесе и кусур лета, пътища свързвали на Полуострова наличните на добре укрепените келтски градове даващи отпор на Ромите описани в античната литература, обяснимо използвана само за изграждане на представата на бглайнометите за ромите или техните късни "тракийски" полуфабрикати без да им е ясно на говносерящите чий и какъв продукт са това служебно пунятие "тракисйки" с което подобно на другата психясала слабоумна част от задунайското съобщество ромските маумунски задници са осрали екраните на модерните технически достижения поради разбирането на синтаксиса им. Колко хубаво си е било когато ебалниците не са получавали СМС и са вървели под банерите на славяските си Апостоли създали им славянската азбука и оставили честта на Климент след петгодишен пост и самобичуване в знак на божестевно прозрение да се жертгва и разбие единствбо на славяните с Болгарская ридакция на черковнославянския, щото той щел да бъде погребан в Охрид и както всяка а православна свиня страдал от пророчески съноводения и макар кракът му на Велички епископ да не бил стъпвал там, за да докаже на другата античка от знатен тракийски произход сган првите србомакедонставщи создал бугарската ридкация и преписал на две ръце слаянската азбука на българска ридакция за да им е по-разбираемо на редактираните и техните лайномето в разриването на хисторито.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3851009
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031