Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2013 07:55 - "До Флорида и обратно" части .I. Влака за Виена .II.Виена .III. Ню Йорк
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 732 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.08.2013 09:57


 

Няма по добро време от зимата за да отидеш на море в чужбина. Така правели западняците. В това време на сезона влаковете пътуваха полупразни. Намерих си едно купе и започнах да разглеждам брошурите за зимната ми ваканция във Флорида. Щях да пътувам с влака до Виена откъдете откъдето със самолет се прехвърлях отвъд океана. Оставаха броени минути до потеглянето, когато вратата на купето се приплъзна и в него влязоха две момчета. Били студентчета в Прага, но дошли да протестират. Протестантчета значи, пртекръстих си ги аз. Всички българки студентяета по света си приличаха. И тези бяха, като описани от Алеко, но вместо круша, си носеха банан. По Алеково време е нямало банани. Оставаше и поп да дойде сега, казх им аз като се размях се аз. Те не разбраха шегата ми и ме погледнаха вежливо. Очевидно, че Алеко се изучаваше само в Българско за смазване на смочувствието на българите и изковаване на новата балканска славянофилска порода.

Учените са установили, че ако казвате на едно дете, че е тъпо, то става тъпо, то става тъпо, то става тъпо . ^ 

Оставиха спортните си сакове и като продължаваха да кимат ритмично с глави и джвакат с дъвки се настаниха. Влакът изсвири и се усети леко притласкване. Потегляхме. Едно от момчетата стана и свали прозореца. От софийското небе в купето нахлу студен въздух примесен с малки снежинки. Започваше да вали и скоро пътищата и летищата в страната щяха да бъдат блокирани. Внезапно вратата се отвори в купето стана течение и мощен снежен вихър се настани с него след уталожването на който в средата му се материализира фигурата на нов събеседник ! На лицето му малките дребни черти на което му придаваха младежки вид, който не се състаряваше и от буйната черна брадамладеж се мъдреха кръгли метални очилца тип Джон Ленон. С очила, буйна брада и дълги къдрици, ако не беше със пълно свещеническо одеяние и мине сребърен кръст опред можеше да мине за скопски интелектуалец от бившата изскочил от студиото на дедо Божо.

-Ядрен физик- споделих на всеослушание впечатлението си. Ядрените физици и отците бяха сближили тезите си и почти не се различаваха видимо от отците.

-Само в свободното си време, което е константа в изречението-сподели новодошлият.

Трябва да напиша в блога , записах в тефтера си, в полза на боцканите инвентори за новата част на изречението константа. Заедно с подлог , сказуемо ядрения физик е открил и нова част на изречението в ползу роду

Ха сполайте и целувайте ръка за Свободата на Родината от мръсната бокова тирания, каза за добре дошъл Отчето. Казх Ви, че Ядрените физици и отците бяха сближили тезите си и почти не се различаваха видимо от Отците.

 

Протестанчетата не чакаха втора покана. Очевидно физически задържаха ръката на физика отче повече от необходимото и изглеждаше, нито пък той, като физик имаше нещо напротив политическия контакт и аз реших да се изкашлям за да прекъсна физултурното занимание, на което очевидствувах и което както се убедихте по сложносъставните части на речта ипозвани от мен в изречението ме постави в неудобство

-Това е от цигарите, подхвърли ми Отчето, докато ония продължаваха да работят над ръката му.

- Благодаря, не пуша цигари, отвърнах аз.

Това поработи и момчета вдигнах глави

-Ние имаме трева-уведомиха ме те .

В този момент влакът се разклати и най-сетне потегли. Настанени по местата си забравихме неловката ситуация завързахме малък разговор. В присъствието на поп, протестанчета и аз, аз започнах със " Които говорят за политика или религия, рано или късно се скарват, та дори и приятелии"

-Вие навярно сте за Прага студиуйете там -обърнах се към момчетата.

-Откъде знаеш, изненадаха се те.

-Не знаех, но вече знам, отговорх аз.

Те се размяха.

-Баща Ви е продал нивица и ето, продължих .

-А, не , каза едното момче. Баща ми е заминал за Германия с една празна торбица и я върнал пълна с пари.

 

-И мама така . Добави другото.

 

-И кога е станало това преди десети ли или след това, включи се в разговора ни и отецът, с пълен член защото го задаваше.

-След десети отвърнаха протестанчетата.

-Какво умно поколение е това след десети, без образование, а тк добре се справиха с живота- добави отчето, като ги гледаше с влажни очи

 

-Представяте ли си ако гадните комунисти им бяха разрешили да учат в чужбинаобразованието , но усетил се, че говори за политика мина на спортна терминологич-и родителите Ви са имали шанса да играят в чужбина е, какво още са могли да допринесат за България?

 

 

Затова дойдохме да протестираме срещу тиранията, да подкрепиме мечтите на родителите си, които с тръгнали с по една празна торбичка от България, а са я върнали пълна с пари. Какво щяха да направят ако имаха Западно образование, представяте ли си само- намериха общ език те .

-Ех, казах им аз, и други тръгваха, и даже и с пълни торби и висше образование, но объркаха посоката и забиха към Анадола.

-Не са успели защото не са знаели езика в чужибина-мъдро заключиха студентчетата-предди да отидеш в чужбина трябва да научиш езика им. Езиковите умения са много важни добави другото и като гледаше отчето извади един банан и с мека китка започна бавно да го клати пред отчето.

В този момент навлязохме в тунел. Студентчетата се нахвърлиха в обятията на отчето.

Та тея не са били протестанчета, а педерасчета.

Напуснах купето

, смених вагона и не мигнах до Виена.

.II.

Виена ще остане в спомените ми със скитката, която зърнах да се разхожда на летището и подобно на амазонка из древна Виндобона. В продължние на стотици години по римския лимес колония Виндобона е била столицата на земята Виндич, в която доскоро се е говорело т.нар Виндич език или славянския, както е наричана определената от ромите лингуа илирика, но днес там шпрехат немецкий за доказателство как за стотина години може да бъде наложен един изкуствен кабинетен език .

Всички летища, включително и Виенското си приличат с изключение на лондонското Тиийфроу, където ти открадват багажа. ( Игра на думи с името н лондонското летище Хийтроу От Тийф на англ. крадец б.а). На другите просто го получаваш с няколко дневно закъснение, което се случи и с мен когато пристигнах във Флорида. Но сега се разхождах на летище Виена. От където щях да летя за НюЙорк с прекачване до Флорида. Преминах митнически проверки, секюрити и се смесих с международната навалица циркулираща по излъскния коридор улица от двете страни на лъскавите безмитни магазини и други разни щандове за книги и вестници и т.н. И ето, че там сред тъплата видях да се рахожда една рускиня с нацупената физиономия на всички рускини Курникова, Шарапова и так дальее и същото стройно тяло. Носеше дълго до глезените кожено палто. Пеперуда сред бръмбари не изглежда така, както тази жена сред тълпата на летището във Виндобона. А бръмбари навлекли кожени палта и вярвайки, яе са се превърнли във пеперуи видях във следващата спирка от моето пътуване към страната в която америакнците отиват да умрат-Флорида.

 

 

.

Във въздуха се запознах с един нашенец. Алармата на самолета писна,, настана паника и след малко попитаха дали някой не знае руски. предстажете си По-скоро ще намериш в Карнобаш Айтоско някой да знае български, отколкото .в самолет за Флорида някой да признае, че гожорить по руски. "Руската двойк до мен млъкнаха и минах на иврит от страх това да не е кгб прожокация и да им отнемат визите. След третото умоляване е преьалих и казах, яе моье би мога да помогна защоро сме двуроюдние братя и разбирам по дифолт и тази черковнославянкая редакция. Оказа се, че един нашенец отивал да пуши в тоалетната, включила се алармата и той от срам казал, че е руснак. Отивал в Америка да жертва баба си, която се оженила за някакъж американски милионер, пак българин, но заминалмного отдавна и след време, като поостарял довъл да и вземе жена, хем по възраста хем от родния му край. Бабата му пристанала, като млада булка, но на втория месец се обадила да отиват да и я взимат.. От къщата на милионера, която бил некаква ферма до съседната нимало един ден път. Веднъж в седмицата ходели да пазаруват с кола на няколко часа път.. Бабата заплашила, че ако не дойдат да я вземат не гарантира, какво може да му се случи на милионера. Пред възможността да наследят хамериканския милионер от семейството му минали в режим нокумуникандо. Любимият и внук обаче не издържал и тръгнал да прибира баба си. Та с него се добрахме до Ню Йорк. Ню Йорк е продаден от индианцит на холандците за шетдесет долара, които основата там Ню Амстердам. Ако Рим е столицата на света в първи век, Гренада в десети , НюЙорк е града на 2 000 г. Имахме по няколко часа до следващите ни полети и решихме да разгледаме града. Хванахме една мартрутка, която ни стовари точно в центъра. Вие не посетилите го знаете за историята на града много повече от мен посетилия го за няколко часа . Непосредственото впечатление е това, което изненада и мен. На много места из българската преса бях ял чужденци постеили София да казват, че тя им прилича на НюЙорк. Винаги се учудвах на това, но сега когато стъпвах по улиците на този град се улових да се питам, къде съм аз, в Ню Йорк или в София. От двете страни на улиците се разминават тълпи от хора. Самите улици и това, което се вижда от сградите , е като в софийска улица, без боклуците по улиците, които ж българската столица са само така ж Татарлищрасе, а тук бяха нажсякъде.. Автобуса ни остави близо до Медисън Скуер Гардън, отиваохме към Емпайър стейт билдинга. Да бяхме някъде в покрайнините а то!? И точно тогава , като прочел мислите, човекът който не беше и не живееше в София ми каза изненадан не по-малко от мен

: " Та тука е, като в София".

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

^  Та мисля си не е ли така и едва проходилата българска нация, когато един писател и втъллява алековщини, като боцкана фца серафимка разбрала правилният прицип на психопата боцко, които се вземат на въоръжение от никога не сжършващите желаещите, които по закона на приодата никога не свършват и след стотина гоини се появяват балканците и се гордеят с балканския си произход, така както след това изкласяват и боцканите психопати, които толокова години са ги лъгали и новата реколта елитна ветеринарна превъзходна напира изкласила из бг университетите на маразовци,неделчевци и др. под фолс групирани по полит. интересите си да се правят на интересни с цел зле прикритиш политически интерес под ветеринарни слогани и банери на конски доктори с вимето на науката .



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3864234
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930