Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2013 10:32 - Историята на един шедьовър. Майката на Хитлер, като Горгоната Медуза . Пророкът на Фюрера
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 4234 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 08.10.2013 10:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В годината на раждането на Хитлер 1889 г германският символист Франц фон Щук представя картината си " Дивото преследване" . В нея, като германския бог на Войната и мъдростта Вотам е нарисуван Хитлер обгърнат от червеното знаме на национал-социализма препускащ на черен вихрогон

В дясната си ръка Вотан( Хитлер) държи дългото копие на Лонгинус, римския сентурион пробол Спасителя на кръста, а зад него червеният му плащ се развява над опустошено поле с крещящи от ужас анонимни тела и оставя зад себе си сцени на хаос и разрушение.

 image

" Дивото преследване" . германския бог на Войната и мъдростта Вотам, като Хитлер

Хитлер е тринадест годишен, когато вижда тази картина рисувна в годината на неговото раждане и все още не разбира, какво му е отредено от съдбата.

Срещата с нея става по-късно, когато той се изправя пред друга творба на Франц фон Щук изобразяваща майка му, любимата му майка, като Горгоната Медуза, митологичното същество с коса от змии, което вкаменява с погледа си, убито от героя Тезей, който използва щита си, като огледало за да отреже главата и, като се предпази от вкаменяващият и взор.

Хитлер е поразен от срещата и промълвява : " Та това е майка ми " и добавя " Тези очи са очите на моята майка" .

Взора на тези очи го връща назад, назд във времето... в епохата на чудовища и богове ... това , което вижда е съдбата му.

 image

Горгоната Медуза 

image
майката на Хитлер

* * *

--- Тезей опиянен от победата си вдигна ръцет към небесата за да благодари на богинята Атина, с чиято помощ бе успял да отреже главата на Горгоната медуза, една от трите сестри, безмъртната, от погледа на чиято се вцепеняваше всяко живо съшество. Богинята Атина го научи да не гледа в нея, а в отражението и на излъскания си щит, за да може да отреже главата и, единственият начин да бъде умъртвена.

Тезей не забеляза, как един от затаилите се зад скалите скити, след затихването на дрънченето на оръжията от битката и дочул благодарностите на Тезей изрични към Атина, се промъкна зад гърба му, притича и прибра главата на Скитската Богиня майка в една торба, предварително напълнеена със сол, и като се промъкна надолу по стръмната пътека до дъното на залива, където го очаквше хунската либурния, отплава за Венетия. От там на малкото си пъргаво пони се отрави към Алпите и Вечните им ледници, където постави главата на Скитската богиня родоначалничката на народа им за съхранение в очакване на по-добри времена.

* * *.

Европа се променяше. Минаваха сезоните, сменяха се империите и след продължилият повече от триста години малък ледников период, климата се затопли и ледниците започнаха да се разтопяват. Когато слънчевите лъчи докоснаха главата на Горгоната Медуза тя оживя ... за да даде, както някога началото на новия род.

image


Скитската Богиня Майка

.* * *

Надникнал в очите на майка си от картината Хителр си спомни как един ден по време на войната се събуди от кошмар в окопа че устата му беше пълна със пръст и ой се задушава. Полубуден той изпълзява в търсене на чист въздух. В следващия момент окопа е поразен от снаряд и всички в него са избити. Хитлер си припомня и други странни неша изплували в съзнанието му след срешата му с тази картина разбира кой е и какво му предстои, разбира зашо е оцелял след посещението си в царството на своя господар Луцифер, разбира за специалната мисия, на която ще служи и след идването си на власт изпраща експедиици по целия свят в търсене на съюзници от отдавна изчезналите светове....

* * *

/Луцифер е темата постоянно присъствуваща в творчеството на Франц фон Щук . Единственото му реално изображение е направено не случайно от пророка на Хителр, германският симвооист фон Щук и днес се намира в Националната галерия за чуждестранно изкуство гр, София. Ако имате време или сте гости на българската столицата това е нещото, което трябва да видите, за да усетите част от миститицизма на картината и какво означава да стоите пред шедьовър. Пред тази картина ще се запитате, без дори да знаете за другите му работи, дали фон Вук не е пророк, който рисува нещата, които е видял, защото ако има Луцифер, то това е образът му. ("Луцифер" е единственият шедьовър в музеите на България и един от десетте от тези в световните музеи б.а.) /

 image

"Луцифер" на пророка на Хитлер, днес в София

* * *

 

В същото време един друг германец Ото Ран е обсебен от идеята, че катарите и албигойците са запазили тайната на Светия Граал. През 1931 г той се отправя за Пиринеите за да науяи тайните им в останките на последната катарска крепост Монтсегур унищожена от извикания от папа Инокентий Трети Кръстоносен поход срещу катарите, или албигейците, както са наричани следователите на богомилската ерес в западна Европа. Разкритията му го водят към Алпите, където намира пещерата на Горгоната Медуза със точните инструкции как да бъде съживена. Тялото му е намерено замръзнало в Тиролските Алпи през 1939 г и стова тайната му е отнесена в гроба...

... докато преди няколко години един швейцарски изследовател отново се заинтересува от тайните на катарите и не открива тайната пешера. След публикациите му в печата от Израел се заинтересуват от разкритията му и е уговорена среща с един от агентите на Мосад, бъдещ израелски министър председател.

Следва




Гласувай:
6



1. germantiger - ...
08.10.2013 19:33
Жената има наистина впечатляващ поглед на кошута ;)

Augenstern-зеници- Пупилле наистина красиви (поне за мен).
цитирай
2. marknatan - козлофил
09.10.2013 09:12
козлофил
цитирай
3. rosmistral - Според някои истоцири
09.10.2013 16:11
Ото Ран е загинал в сегашна Македония по време на 2-рата световна война. Убит от българската армия /съветска/, за да не разпространи намерини документи от папа Никита, както са го наричали албигойците. Каква е истината ......замразнал в Алпите или откриватам нещо интересно,за което е трябвало да замълчи. Минал в "нелигалност"и разследвал отново стари източници в Македония. Открил ли е нещо и ако, бил е убит или пак прибран на сигурно място от заинтересовани. Фактите са малко, но предполаганите варианти за смъртта или изчезването му будят подозрение. Колкото за Хитлер и Сталин, известно е,че изотериката не им е била чужда.
цитирай
4. marknatan - Трупа на 35 годишния историк изв...
10.10.2013 01:39
Трупа на 35 годишния историк известен с мотото " Моите предци са вещици, а аз съм еретик " е намерен в Тиролските Алпи три месеца след изчезването му и индентифициран по пасторта, който той носи. За последен път е видян от двама братя на 13 март 1939 г край фермата им до която той се доближава на тридесетина метра, запитва ги за времето, поглеждайки към златния си часовник, работел, след той изчезва в долината към потока , където те поят кравите си и го използва, като пътека . Малко след това се извива снежна буря.

Братята са тези които три месеца по късно намират трупа му и в него разпознават по черната шапка и черното палто странника който те упътват на 13 март, датата от годивнината на падането на катарската крепост Монсетур, което ни кара да мислим, че се е самоубил. Още повече, яе до трупа са наметени две щивенца от лекартсва, едното това с отрова е било празно.

Любопитното е, че в модерна България Отто Ран, както и каквото ида е изследване на запада по отношение на Орфей, Катари и т.нат. Истински истории е непознато освен през плагиатстванията на бг лайнометите и примитивните чалгаджии открили Орфея.


Отто Ран се опитва да докаже, че катарите са последните пазители на християнски реликви и в частност Свети Граал и вярва те са споделяли едни и същи скривалиша с другите пазители, ордена на темплиерите и разбира се всияко това е свързано със швестерска германия, така както чалгалозоте откриват орфейските тайни за пусветени души жадни за истинска вода от извора

Не случйно, яе след публикуването на книхгата му е вербуван личнмо от Химлер в СС и четовото му задължително за посвещаване на по-висока степен на СС

Изпитвайки възхищение към Шлиман, който по Омировите песни открива Троя, той вярва, че в средновековния епос за Пърсивал е скрита историята за Светия Граал, такак както смешнопишкожци са разбрали, че "бабайковците са пеели за Аспарух от Дунава, но са забравили за Апостолите на Славяните " в Славянските си Веди и се опитва да докаже , че в трубадурските песни е закодирана историята на темплиерите и катарите за скривалището на Светия Граал и "черния камък от звездите" на Кибела или Кубаба "Хубавицата" и наистина намира светилището и в южна Франция и черните сълзящи, камъни които се откриват там.

За него Кръстоносния поход на Ватикана е това, което е се казва в учението на катарите, доказателство, че Духовенството Видимия свят заедно със светските управници са дело на Злото срещу Чистите или катарите, дело на Бог.

В третата си неиздаденакнига, чиито манускрипт изчезва наречна"Орфей-пътуване до Ада и Отвъд"се смесва Исландия( където пътува, Арктика, май беше ялен на нацистката еспедиция е повод нза доста съвремении конспирационни теоии за нацистка база по леда и др под

Във вторара си книга започва със Фауст, кето показва, че е разбрал с какво се е захванал в лицето на швестерите, но вече е късно.

Според някои е бягал от нацистите в Швейцария, но съпътствуващите данни показват, яе е самоубийство
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3850598
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031