Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2013 02:39 - Първият каптаж в Хисторито на непознат, но турски народ в света е прабългарски в Плиска !
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 916 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.12.2013 07:06


Според Рашев "каптажа" на Плиска, или водохващането, било датирано антично, Акве дукта * де: "Free-flowing water was brought by the way of an water-conduit from 7 km away, from the springs at the foot of the plateau at the village of IsbulThe water-catching there was pronounced to date to antique times on the basis of the antique building materials used in its construction. Such materials had also been (re-)used in the building of Pliska itself but this does not mean that Pliska is antique in age.  The water catching was probably constructed in connection with the establishment of the capital." Рашев

" Течаща вода е докаравана по воден път от отдалечен на 7 км извор намиращ се при подстъпите на платото край с. Исбул. Водохващането е обявено да датира от античността  на основание на античните строителни материали използвани за неговия градеж. Подобен матриал е бил (пре) използуван за строежа на самата Плиска, но това не означава, че Плиска  е от античността. Водохващането е вероятно изградено във връзка с установяането на столицата"

От което не трябва да следва, че установяването на "столицата" съвпада с построяването на града.

Ромите от втори век са знаели за пророчеството, как иначе, че в девети век прабългарите ще си направят "столицата" там по стар мингянски обичай и им каптирали извора с античен матрял  на  7 км по воден път, а не да копат бунари, като непознат, но турски народ, за да е в унисон със "столицата", но е вероятно и ромите са го каптирали да напояват Делиорманските тикви.

Науката Праболгаристиката чрез нейната Прабългарска Археология, като научен дял с който се доказва Праболгаристиката е доказала къде е и входа и изхода водния път, от платото в бастиона на пабългаристиката Плиска. Което означава, че са го построили прабългарите.

Да не са луди ромите да строят водопровод в поле. Тогава тикви е немало. Те са открити по-късно.

Първият каптаж в Хисторито ! Първият каптаж на непознат, но турски народ в света е Прабългарски

Нема вече бунари !

Водата се докарва по стария мингянски закон на степта, с акведукт, от питеен извор на седем км за да има винаги чиста вода, че бунарите жабунясват през лятото, а зимъска и замръзват.

Нация техническа са били праболгарците.  Ето на кой са се метнали тези от НБУ,  или там, като ква Академия за по-научно бешевлиевско -----------------------------------------------------------------------------------------
Комбиниран прабългарки речник за маймуняци и лайномети


каптаж *- от прабългарското кепча, сгепцам, хващам, *

акведук ** - психопата боцман в "нйеговата" неисторическа тйеза за името Българи, доказа, че  булгарум дуктор означавало български полковник т е тук за психопатите акве дук е полковник на водата. Полковник на Водните  Българи, както ще се е изакаал психопата боцман не за пръв път от Дук българин и акве ода на испанскки в долината.  .




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3864312
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930