Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2014 00:56 - Оракул
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 1047 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 24.05.2014 07:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Край големия завой на лениво влачещата мътните си води през джунглата могъща река живеше народът на маймуните. Много маймуни се бяха опитвали да обяснят съществуването си, но безуспешно. Истинската им история беше заключена в града на конкистадорите.
Една маймуна, като много преди нея реши да се допита до Оракула, как да стигне до града на конкистадорите . Само Оракулът знаеше Пътя. 
- Града на конкистадорите е на много луни път от тук, дъще- рече и Оракулът. Има само един начин да се стигне до него. В една безлунна нощ, когато всички спят, за да не те видят завистници и попречат на родолюбивото ти дело, ще се покатериш на големият клон, който е надвиснал над реката, ще се спуснеш с една лиана над повърхността и, и ще скочиш на някое дърво влачено от реката. То ще те отведе в града на конкистасдорите- завърши Оракулът.   Почуствувала се избраницата на Оракула, маймуната изпълни заръката му. В една безлунна нощ отиде край реката, като по големият клон се спусна с лиана до повърхността и, и скочи на изплувалото в нощта голямо дърво.  Със замаяна глава от притока на адреналин маймуната  се вкопчи  здраво в коравата му повърхност и сърцето се разтуптя в очакване на великото дело.  В този момент дървото се преобърна и огромната му крокодилска паст я погълна преди да издаде и звук, след което безмълвно се потопи във водата.
Но не всички спяха. Все някой бди в джунглата. Покатерен на най-високата пламка папагала Пако вдигна врява, разкрещя се и разбуди цялата гора. Измъкнаха се сънливите маймуни разбудени от джангъра. Когато се събраха още по пижами пред пламката на папагала, той поведе народа на маймуните и кацна върху Оракула. Там папагала Пако тим разказа случилото се.  Вервайте ми, завърши единствният очевидец, речта си.
Тогава, о чудо, всички очи се обърнаха към Оракулa и маймуните забелязаха, че той е статуя на огромен Крокодил издялкана от двутонен гранитен блок, на който някой беше преправил буквите  с техните на майчин език, дадени им от братята маймуни и пишеше на маймунски "Оракол".  Как никоя маймуна  не беше забелязала правописната грешка! И че това не е Оракул, а си е жив Крокодил, на който  само надписа му бе преправен за да ги заблуди, и те толкова години  са вярвали, че техните научени правилно са разчели надписа на крокодилската статуя, че е "Оракол"  с печатна грешка и лъжеха народа им, че това е Оракул, а то си и било надписано крокодил. Ах, как само са ги лъгали досега!
Колко свидни техни дъщери бяха загинали. Защото маймуните са само от женски род в изречението. Една маймуна, т.е. е от ж.р. -една. Една мъж маймуна, казват маймуните, защото имат само ж. род в речта си. 
 Ах, колко са ги били лъгали, как само са ги лъгали досега! Ридаеха маймуните осъзнали, колко много са ги били лъгали и колко свидни техни дъщери, защото маймуните са само от ж. род са били изпратени на явна гибел.
- Изберете мен- намери изход от ситуацията папагала Пако. - Направете ме ваш представител, да Ви представлявам в града на конкистадорите и аз ще отида там без да кацам на крокодил в реката- издигна кандидатурата си пред маймуните папагала Пако. 
Та за какво ни е папагал, като ние си имаме доган ( сокол б.а), който може да лети по правоверната линия без да каца чак до града на конкистадора Мехмед  и ни носи анадолска топлина  за изпълнение на директивата от източника,  а на папагала ще се наложи да следва течението на реката, която ще го отведе до морето, да премине и каца през непознати земи, където растат разголени смокини, които не си прикриват сливите с рускини и папагалът ще омърси погледа си със небръснатите им срамотии  и как да го допуснеме  с такъв нечистоплътен поглед  под черджетата си- дочу се из тълпата дюдюкане, но с мучене на крави и цвилене на орташки кобили маймунуите, които бяха отлични имитатори заглушиха гласа, който  опитваше се да ги разколебае в избора им на папагала Паско, като техен представител и народа на Маймуните го избраха за техен представител.
Въодушевено запърха папагала Пако, но резаните му крилца не издържаха и след стотина метра той кацна на един клон да събере дъха си, без да подозира, че това ще бъде последният му дъх. 
Пред очите на събраните маймуни се разигра страшна гледка. Клонът оживя, и те с ужас видяха, че това е техният най-страшен враг индонезийския Питон, изпратен им от Вездесъщия* за наказание на техните грехове против човечеството, който се сви на пружина  и погълна жив папагала Пако, преди още техният представител да успее да извряка.
-Вездесъщият е разгневен, Да слагаме фереджетата и да му намериме некоя овца за чеверме, моташе се жертвоготовна за Истината една серафимка тъдява, да и уредиме желаната среща, да не ни изпрати Вездесъщия още от индонезийските имами си и наши, заради това, че си избрахме за представител на народана маймуните папагал вместо доган ( сокол б.а) .   *- виж. Ист Анар. том I гл 18 как Везд. Ист. Анарх. поръчва Индонезийски питон и петнистта боа за прочистване от маймуни, анонимус маймунякуси и др маймунски подвидове б.а  



Гласувай:
3



1. marknatan - Къф илирик твори наука !Защо ...
24.05.2014 02:35
Къф илирик твори наука !

Защо "убих" илирическия герой на ветеринарната паскосвинщина ли?

Защото правата на нехудожестевната траектория на живота не съвпада с елипсата от извивката на хиперболизирания в от бгмаймунящината помашки задник и разпорването му подобно на боцкания на психопата боцман е въпрос само на хронология в Историята.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3851039
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031