Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2014 08:13 - Фениксът
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 1244 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 15.06.2014 00:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Веднъж на хиляда години в пустинята Сахара пристига птицата Феникс. Тази година се обърка  и кацна в Долината на Ветеринарите. ( Учените по-късно доказаха, че този петък е имало слънчеви изригвания, които напълно са нарушили комуникациите и това изглежда е разстроило навигационната система (  GPS- a ) на феникса. Това разкритие на учените потвърждава достоверността на разказаната история, която до скоро се считаше за фантазия на Вездесъщия Исторически Анархист Натан, както и сведението му за Долината на Ветеринарите, достигнало до нас единствено от неговите съчинения, на което обаче и той не е очевидец, защото  по негово свидетелство му е разказано от жрици тракийки, докато му гледали на пъп. За местоположението на т.нар. Долина на Ветеринарите все още се водят спорове *, но достоверността на разказа на феникса е вече извън всякакво съмнение.)  
Фениксът зяпна с почуда от гледката, която се разкриваше пред очите му, разтвори с изненада клюна си докато летеше и изпусна  запалката си без която  нямаше възкръсване, защото птицата Феникс след изпълнение на мисията, възкръсва от пепелта си. И как да не зяпне, като пейзажа не беше пустинята, която очакваше. Всичко додето стигаше погледа на птицата беше променено. В далечината вместо тракийските пирамиди се извисяваха тепетата на топонима Балкан, между тях стърчаха тракийските минойски кургани.   Вместо безводна пустиня ,  тучна зеленина и избуяла растителност из  която  щъкаха всякакви домашни добичета, маймуняци и се озвучаваше от крясъците на папагали, покриваха земната гръд, врязана с дълбоки долини разрязващи снагата на високите планини заобиколили, като венец това чудно красиво място.  Ето тук родолюбив шопар Иван грухтеше патриотично, там дръглестата  кобила  Мара дрънчеше в ръждиви пранги на делиормански бунар и неуморно въртеше колелото, което със скрибуцане изливаше от долапите си едно след друго ведра жива вода за жадни душици. Влечуго земноводноНик о Лай изпълняваше ролята на Цветарка и подрязваше под конец истински правилно подредени цветни лехи опънати в пет строийни лехи. Овци родолюбки  блееха блажено необезпокоявани от хищници, козлета се шмугаха из шубрака,  дърти кози с майчина грижа  ги напътствуваха от високите скали в компания на маймуняци без страх от ловци, трапери и капаните им. Между две буки затлъстял ветеринар осеменяваше една крава без ръце, а тя кротко го гледаше и блаженно мучеше на познала истината. Светлината на позналата струеше из големите и кравешки очи.  
Ветеринарите бяха наели и едно смахнато отче да разгонва комарите.  Капчица скъпоценна течност не трябваше да се зяносва и заради това не случайно  над портала, в началаото на лагера, при влизането му ,  между две стражеви пиргоса охрнявани от стражи маймуняци, висеше опънат лозунг с девиза им на майчин език " Саворе андре" **,, а от другата му страна пишеше " Нашето си е наше, чуждото е общо, мое нищо да не правим ма, че лежим да тежим." 
  Пременено в нови одежди, босоного отчето газеше из кравешка фъшкия и всеотдайно изпълняваше това, за което бе наето, като сръчно въртеше кандилото и опушваше лъките против комари. Капчица скъпоценна течност не трябваше да се зяносва и така, както ветеринаря не позволяваше капчица да не капне на земята, то самоотвержено предпазваше животинките от кръвопийците, които въпреки опънатите мрежи понякога се промъкваха и пиеха истинска кръвчица на миролюбивите овчици. Понякога се промъкваше и по някой и друг стършел и довеждаше иначе кротките богоязливи добичета до обезумяване, но ветеринрите бяха създали  в лабораторни условия,( от майка лаборантка и баща ветеринар, едно уникалано лактозонетолернтно добиче, Деса Кравата, която  немедлено се справяше със всеки влетял Стършел, като му изтропваше отгоре едно от нейните топли кравешки , в такова количество, че и стадо скарабеи за сто години да валяха топки тор, не можеха да го освобоят горкият Стършел от сполетялото го тракийско проклятие на Деса Кравата.
  Едва осъзнал се от почудата Фениксът търсеше тракийска пирамида на която да се приземи, но като не намери нито една си избра един тракийски минойски курган, привлечен от красиво и живо изрисуваните му илюстрации на приказни герои, от тези харесващи се на деца и млади хора или на стари, но с младежки дух. Нямаше никакъв шанс да намери изпуснатата в полет запалка. Това вече не бе пустинята, където изпуснатата запалка би блещукала, като скъпоценен какмък на слънцето, а гъсто обрасла и залесена тучна долина пресичаща се от безброй потоци, ручеи, реки, блата и езера благодатна земя, в която нямаше никакаъв шанс за откриването. Дори да я откриеше не беше вече сигурно дали пиезокристалите и програмирани за сухия топъл въздух на пустинята щяха да работят в тази влага. Налагаше се да се премине към План "Б".
  ***
  Как да се впише в тази идилия, чудеше се фениксът. Ако се маскираше, на райската птица паун, обрамчена с короната за цар на птиците, която и приличаше по пъстрото си оперение, щеше само да изплаши стоката, както неразумно наричаха благородното скитско название скотове, благородните скити добитъка си, преминало в  техния тракийски на ветеринарите, като стока.  Какво пък може да знаят и за Рая добичетата !?Трябва да съм, като един от тях, реши фениксът и се заслуша в речта им. От пернатите най-много там бяха папагалите, тук таме по някоя проскубана дърта врана  и една просрана срра врякаща, но и те всите на папагалски си говореха със зверовете. Папагал да бъдеш в царството на маймуняците от Долината на Ветеринарите. Това не беше кой знае, колко трудно. Папагалите имат подобно ярко оперение. Само ще имитирам речта им и готово, реши фениксът и  се пробва с тракийското есперанто:
-Свежо- опита се да изкоментира, като папагал с една дума той илюстрациите на тракийския минойски курган. Отнякъде веднага долетяха маймунпци и издигнаха плакат: -Ей паун !
Маймуняците  пък ме взеха за паун, досети се фениксът. Откъде ли са виждали феникс, маймункьовците, като последния път, когато ме видяха мймуни беше преди хиляда години, и надали виделите ме тогава маймунчовци си спомяха за мен на следващата минута, развесели се фениксът. Сигурно не ме чуха да говоря, като папагал. 
  Проскубана оплешивяла стара маймуна със татуировка на набръчкания си задник " Аз съм пихопата боцман и не съм плагиатор на бургариите на Керамопулос, а съм доказал името Българи, от бул-долина и гард - охрана съвсем сам. Даже и ганчи тъпото не се е сетил за това"  доближи феникса.
  -Пенсииийоооо- изимитира по папагалски Фениксът достатъчно силно, за да го чуят и разберат, че може да говори, значи е папагал, един от техните.
  Плешивият дърт маймуняк изпадна в делириум и почна да крещи. За да убеди добичетата Фенискът реши да резюмира  и повтори отривисто по папагалски дочутото с две думи:
  -  Пенсииийооо ... текезесарска. 
  План " Б" бе задейставн.
  Врявата на маймуняците и крясъка на задудняли долетели истински папагали  с умни коментари привлече Деса Кравата. Помислила, че Стършел жили маймуняците, Деса Кравата засили преживянето на двата си стомаха, но папагалите се развикаха, като и сочеха една птица " Паун", "Паун", "Паун". Като видя, че не е Стършел,  Деса Кравата  смени тактиката.
  -Ей , Паун - имуча Деса Кравата, за да привлече вниманито му, и като обърна невчесания си кравешки задник, къде естествено опетнен, къде неумит от собствените и фъшкии, повдигна опашката на амбразурата си и като го насочи към феникса, изригна облак от метан,  на който  тутакси обучените вресливи маймуняци му драснаха клечицата и  превърнаха  "Пауна" в пепел.++++++ Така Пауна бе изгорен, като феникс, или феникса бе изгорен, като Паун. Няма значение, дали ще бъдеш убит от стрела или от меч, казват братята Индуси. Целта беше постигната.  Паунът изгоря, като Феникс. От небето Фениксът си каза:
  - И преди хиляда години си бяха маймуняци. Ще разредя посещенията.
"Welcome to the club" ( Добре дошъл в клуба)- изненадващо дочул глас до себе си "пауна" в небесата. Обърнал се и видял насмешливото пламъче в детските кафяви очи на застаряващ мъж с прошарена брада и олисяло чело. Познал го само по очите. Това било детето, което стреляло по него с прашката си някога край Гиза.  Изглеждало, че и мъжът го познавал, защото добавил тъжно: - И ти ли Пауне... След въздишката добавил: -Тате ти е организирал парти за посрещане. Поръчал е ти е 72 ( седемдесет и две ) бройлера. -Какво чакаме тогава, да тръгваме, че съм страшно гладен- въодушевил се феникса. - Пауне, те не са за ядене бе, брат.... Ех... Завиждам ти . И аз бих дошъл, но не мога. Че ме утепа мойта Магда. С огорчение добавил мъжът. И му заръчал на изпроводяк: - Ако беше хубаво да си женен и татко ни щеше да е женен, Пауне.
  *** След няколко дни, Добрият Гей, д-р от ветеринарите, намери запалката на Феникса. Това беше уникален артефакт, значи тракийски. Веднага се обади на ветеринаря от Москва, който преведе преводни рубли и наеха сградата на армията. Присъствуваха анално Волни политици и обществени труженички. Маймунякът г-н Борислав Борисов се опита да бойкотира, но чинно не се подчиниха и влязоха в залата  да гласуват истинно " За тракийската запалка на тракиеца Прометей, дал огъня на Тракийците" 
  Залата от маймуняци, кобили, крави, овце и папагали гласува "За"  петте лъжи за Пети пореден път на Тракийците с виковете: - Ах, как са ни лъгали Ората, ах, колко години само са ни лъгали Ората, нас Тракийците!
*** Знам, че всички пред екрана, мечтаете за още история, но вечерята в Хана  на Везд Ист Анрх  не е за наяждане, защото кон бегач корем няма. Време е българите да легнат до топлите задници на жените си и да правят българчета, а не да гледат на запис мачовете и отпускат бирени кореми.  -------------------------------------------------------------------------------------------------- За месторазположението на Долината на Ветеринарите са изказани различни хипотези. Засега водещите са, че това е Града на д-р гейовете и липите, бълващ ветеринари под Аязмото и околностите, пред Града на тепетата, където е потънала Атлантида, Филибето  и   виртуанално  ветеринарна братская Москва, като слънцето и въздуха необходима с петрорублите си  за всяко живо същество от ветеринарната долина.   



Гласувай:
3



1. syrmaepon - Тя таз долина не бълва само ветер...
15.06.2014 09:06
Тя таз долина не бълва само ветеринари ами и от време оно бълва и даскали ))))) тъй че някакъв хибрид се получава ))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3851251
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031