Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2014 08:00 - Атонска хроника - Как цар Теодор Светослав се ожени за татарката Енкона и как завладя Византия
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 2166 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 23.07.2014 20:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Татарката Енкона беше татарка още от малка. Когато порастна стана българка и то, като не каква, а царица, на "Великия цар Теодор Светослава, обладател на българския и гръцкия скиптър" . Ето как стана това. Имаше един български болярин, който прокуди  жена си и детето си за да се ожени за дъщерята на императора и стане цар, защото още беше само болярин, но много искаше да седне на българския престол и злият император, като научи това му обеща да го направи цар, ако се ожени за дъщеря му. Полакоми се боляринът за царската титла и за да седне на престола на българите прокуди съпругата си и взе императорската дъщеря за съпруга. Злочестата му жена взе невръстния си син и се прибра в родния Константинопол, защото тя беше от знатен ромейски род, но от противниците на императора, който беше изневерил на светата православна вяра и беше приел за свой духовен баща на себе си и държавата на ромеите римския първосвещенник, папата, или както го наричаха православните българи, единствените защитници на истинската христова вяра, които съхраниха и умножиха православието, да се свети на вечни времена и да пребъде и името на  българите и държавата им, дори само защото нарекоха папата баба Яга. Защо и как българите наричаха папата баба Яга ще Ви разкажа после.           
       Докато момчето растеше, като сираче в Константнопол, баща му завзе българският престол и заживяха с дъщерята на омразният император, изменилите на светата правослвана църква да е проклето името им, като мъж и жена и цар и царица. Но всемогъщият Господ не дава повече от седем години за подобни нечестиви дела  и на седмата година от царствуването им,  православните българи се вдигнаха на въстание срещу византийката и с помощта на черните татари те превзеха града Търново, така се казва царският град на българите и си поставиха  за цар друг. Старият цар избяга и поиска да се приюти при императора зад стените на здравия му град, но злият император, който сам беше васал на Татарите се изплаши, да не би след, като те бяха поставили за цар на българите свой човек в Търново, да се разгневят и да го сменят, с някой друг, защото властта му в Константинопол се крепеше на петте хиляди татарски воина, които техния кхан  му беше изпратил.
 Старият цар, Тертер беше името му отиде във владенията на брат си, които бяха отвъд планината и с неговото ходатайтсво се настани в един град до воеводството му. Като научи жена му, която още го обичаше се върна при него, а той изгони византийката, но синът, който вече беше порастнал, не можеше да му прости и остана в Константинпол. Този негов син се казваше Теодор Светослав и за него е разказа ми, за това как пребори татарката Енкона и тя му стана жена и как тя му помогна да завладеят Визатния, защото нищо повече не желаеше в сърцето си младият Теодор, но да отмъсти на императора. И с божията помощ, защото бог помага на справедливите и неведоми са пътищата божии за възтържествуване на справедлисвостта.
Докато беше в Константинопол той се беше сприятелил с татарите, които държеха императора на власт. Мнозина от тях, вечер, като подпийнеха, а татарите бяха най-големите пияници в света, разказваха невероятни истории за далечни стрни, които те бяха пребродили, за битките, които бяха водили, за зверовете, които бяха виждали. Една вечер   той чу най-чудната о всички истории, които беше чул досега от тях, за една чудна красавица от тяхната земя, в която те всички били още влюбени.  Той не им повярва и каза, че не може всички мъже да са влюбени в една жена. Тога един от татарските рицри извади от пазвата си  му показа  рисунката и. Лицето и беше по бяло от снега, а страните и по-румени от кръв. Още, като  я видя той безнадеждно се влюби в нея и разнра, че те не лъжат. Попита ги коя е тя и къде може да я намери за да я вземе за жена. Това исрено ги разсмя и те започнаха да се тупат по бедрта с ръце, като се превиваха в коремите си до колената от смях. Любовната им мъка  и носталгията се стопиха и през сълзи на очи те започнаха да го сочат и още по-силно да се смеят. Когато най- накрая се успокоиха те му разказаха историята.
  Мнозина са се опитали да направят това, му казаха славните воини, но нито един досега не е успял да го направи и посрамени са избягали на служба в чужбина, та ти ли, който си още голобрадо момче ще успееш, там където и най-славните воини се провалиха. добавиха те. Неудържимо любопитство разпали Теодор и с пламнало, като божур лице той не се въздържа да попита, защо никой не е успял да я вземе за жена. Това не остана незаблеязано и с наздравици, воините задюдчкаха, спести париците на майка си, момко, защото ще ги загубиш, както вече виждаме си изгубил ума си по нея.
Така той научи чудната история на Енкона, така се казваше неземната хубавица и защо никой досега не е успял да я взее за жена. Татарите са номдски народ, пастири. Още от малки се учат да пасат стадата си. Момичетата на равно с момчетата. Момчетата пасат едрите животни, коне, камили, говеда, а за момичетата оставят по-дребните овце и кози.  За да пазят стадата си  от хищници децат се учат ое от малки да яздат и да стрелят с лък. Но вълците по-рядко нападат едрите животни и по-често овце и кози  и затова момичета, даже превъзхождат в стрелбата и ездата дори и най-добрите от момчетата. Енкона била толкова добра, че първа от всичките си връстници, момчета и момичета убила първият си вълк. старият кхан, който бил неин дядо, лично  намазал с бучка мас по лицето, горд, че тя се справила така добре и не посрамила рода на Бориджините, така се казва царският им род. Защото тя била от царският им род. За награда и дал собстевн гер , това е   златен медалион, була по ромейски, който имат само владетелите на собствени орди и се дава само на лица от царския им род, когато те добият собствена орда или държава, без значени мъже или жни, заяото така е наредил първият им велик владетл имепратор и основател на империята им и кханът отделил собствена територия  за нея и хората и. 
Подмамени не само от красотата и, но и от богатствата и мнозина идвали да я искат за жена.  Старият кхан много искал да я види задомена, защото така обещал на майка и, неговата дъщеря, която починала при раждането и той я обичал и се грижел за нея повч еот син. Тя също много го обичала и не искала да го разочарова, като отказва, но казала, ще стана жена само на този, който ме победи в борба. Татарите са прочути борци и после пиянството най-много обичат борбата. Но тя била толкова добра в борбата, че никой не можел да я победи. И колкото била красива и силна, толкова  и била хитра. Всеки, който иска да се ожени за мене, трябва да ме пребори, а ако изгуби да ми даде табун с коне, такава била думата и. Това не излашило младоженците и притокът от тях не спирал, но това само увеличавало богатството и ордата и, която вече наброявала дестки хиляди воина, защото никой досега не успял да я победи,  и след, като загубили мнозина оставали да и служат, завършили разказа си татарите.  
Младият Теодор едва изчакал да се зазори, завързал ценностите на майка си в една бохча  и на сутринта се качил на първият  генуезки кораб, който тръгвала за Крим, царството на татарите. --- Следва  
П.П. Ръкописът е намерен в миналото , в неква атонска гора, която все още не  намерена, поради което не е публикуван за пръв път. На места е безвъзвратно, но необходимо  увреден за целите на българската наука, на което ще се спрем подбробно във второто му издание.
 Разчитането му е все още мимоходом. Намирането му се дължи на случайност издателят да присъства без да иска, когато. Ръкописът бе предложен на неизвестен за широката публика музеен работник с висше образование по специалността, като коптска книга, на чиято среща да повторя не по работа да направи поредното си научно откритие или хеле пък с цел да прави прави компилация тип Барадж Тарих от турки епоси,  присъствуваше издателят везд ист анарх
  Пиша тези редове ненанучно слд приключване на работното ми време в ридакцията  в коментар и ги вмъквам в П.П. , и изпреварвам изчерпатлното публикуване на техничските характеристики на хрониката за пръв път на български , с което поодбряван собстевния си рекорд за публикувне на пръв път на български, като го публикувам на български преди да излез за пръв път на българки по метда " ибан стоянов" разионлизирал публикуването на български за пръв път и ъпгрейдвал метода на психопата боцман използващ само комични преводи от нпознати му езици, защото наша нередовна читателка, от тези редовно комуникиращите си с гетски лизачи боцкани психоптаи и вся останая дебилна сволоч е изразила съмнение  в автентичността на хрониката и я свежда до копилация на турки епоси тип Барадж тарих.  Описанит лица и случаи са исторически потвърдени и ако са навлезли в туските епоси след настаняването им в средна азия са взети от документирните историчските събития и от други източници намерили оттражение и в т нар Атонска хроника,  скоето съм задължен да споделя няколко технически подрбност извън илирическото повествовавие.     Тъй, като още в заглавието се казваше, че е дело на монах от неква Атонската гора бе повече от ясно, че  не може да е коптски тъй, като там е пустиня, т.е. няма никакви гори, като изключим епизодичните оазиси, които според съвременните критерии не попадат в категорията гори, музейният работник, кто е позова, че е завършил в Германия отхвърли сделката.  Така попадна драстично под исканата си цена в кебапчестите обилно окосмени къси мазни пръстчета на Везд Ист Анарх. Изработен е от пергамент. Проверената страница на вкус е конска, което окончателно отхвърля възможността да е коптски. Виж ако беше на камила, то категорично научно не можеше да се изключи коптския му произход.  Повредите  не се упомената в настоящето първо издание, което е революционно в метода си за пръв път приложен в българската наука, да се набляга на текста, а не както е  установения научен ред досега, да се гледа първо научно на повредите с прилежащите научни изводи, какво е можело да пише в тях,  и като първостепенна задача да се изведат съответните научни изводи, облечени във установения научен факт, с които вече научно обосновано предвид установените увредени части съществуващи обективно и вече независимо увредени безвъзвратно, т.е. до следващата страниц,а ако е необходимо за цлите на българската наука и до кориците, ако не с изядени от мишките в хранилището, на тъмно, като факт доказващ напълно научно обосновано мнението на научения работник изпратен да установи и подложи на щателна научна проверка неустановените досега поради никъде другаде неоткриването им в архивата  достатъчно количество увреждания  за изчерпателно мнение позволяващо за пръв път на български изчерпатлно да се обоснват с целите на българската история. За пример само, например ще дадем примерно един примерен пример наприемр с примера, който искам примерно, казано да използвам за пример  за да обясня например, какъв пример разбираме например, с казаното, че ще се посочи пример , примерно  например искам да покажа с примера наприемер от примера в текста за баба Яга, папата, който прекъсва например поради увреждане и липсват две страници от  следващото фолио. 

 



Гласувай:
3



1. syrmaepon - очарователно ))
21.07.2014 09:23
замесил си в тестото и елементи от тюркски епоси ))
цитирай
2. marknatan - Пиша тези редове ненанучно слд п...
22.07.2014 18:54
Пиша тези редове ненанучно слд приключване на работното ми време в ридакцията в коментар и ги вмъквам в П.П. , и изпреварвам изчерпатлното публикуване на техничските характеристики на хрониката за пръв път на български , с което поодбряван собстевния си рекорд за публикувне на пръв път на български, като го публикувам на български преди да излез за пръв път на българки по метда " ибан стоянов" разионлизирал публикуването на български за пръв път и ъпгрейдвал метода на психопата боцман използващ само комични преводи от нпознати му езици, защото наша нередовна читателка, от тези редовно комуникиращите си с гетски лизачи боцкани психоптаи и вся останая дебилна сволоч е изразила съмнение в автентичността на хрониката и я свежда до копилация на турки епоси тип Барадж тарих. Описанит лица и случаи са исторически потвърдени и ако са навлезли в туските епоси след настаняването им в средна азия са взети от документирните историчските събития и от други източници намерили оттражение и в т нар Атонска хроника, скоето съм задължен да споделя няколко технически подрбност извън илирическото повествовавие.
Ръкописът е намерен в миналото , в неква атонска гора, която все още не намерена, поради което не е публикуван за пръв път. На места е безвъзвратно, но необходимо увреден за целите на българската наука, на което ще се спрем подбробно във второто му издание.
Разчитането му е все още мимоходом. Намирането му се дължи на случайност издателят да присъства без да иска, когато. Ръкописът бе предложен на неизвестен за широката публика музеен работник с висше образование по специалността, като коптска книга, на чиято среща да повторя не по работа да направи поредното си научно откритие или хеле пък с цел да прави прави компилация тип Барадж Тарих от турки епоси, присъствуваше издателят везд ист анарх
Тъй, като още в заглавието се казваше, че е дело на монах от неква Атонската гора бе повече от ясно, че не може да е коптски тъй, като там е пустиня, т.е. няма никакви гори, кат
цитирай
3. marknatan - . . . /Тъй, като още в заглавието се ...
22.07.2014 18:57
... /Тъй, като още в заглавието се казваше, че е дело на монах от неква Атонската гора бе повече от ясно, че не може да е коптски тъй, като там е пустиня, т.е. няма никакви гори,/ като изключим епизодичните оазиси, които според съвременните критерии не попадат в категорията гори, музейният работник, кто е позова, че е завършил в Германия отхвърли сделката. Така попадна драстично под исканата си цена в кебапчестите обилно окосмени къси мазни пръстчета на Везд Ист Анарх. Изработен е от пергамент. Проверената страница на вкус е конска, което окончателно отхвърля възможността да е коптски. Виж ако беше на камила, то категорично научно не можеше да се изключи коптския му произход.
Повредите не се упомената в настоящето първо издание, което е революционно в метода си за пръв път приложен в българската наука, да се набляга на текста, а не както е установения научен ред досега, да се гледа първо научно на повредите с прилежащите научни изводи, какво е можело да пише в тях, и като първостепенна задача да се изведат съответните научни изводи, облечени във установения научен факт, с които вече научно обосновано предвид установените увредени части съществуващи обективно и вече независимо увредени безвъзвратно, т.е. до следващата страниц,а ако е необходимо за цлите на българската наука и до кориците, ако не с изядени от мишките в хранилището, на тъмно, като факт доказващ напълно научно обосновано мнението на научения работник изпратен да установи и подложи на щателна научна проверка неустановените досега поради никъде другаде неоткриването им в архивата достатъчно количество увреждания за изчерпателно мнение позволяващо за пръв път на български изчерпатлно да се обоснват с целите на българската история. За пример само, например ще дадем примерно един примерен пример наприемр с примера, който искам примерно, казано да използвам за пример за да обясня например, какъв пример разбираме например, с казаното, че ще се посочи пример , примерно например искам да покажа с прим
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3864179
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930