Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2015 02:50 - Летни планове- на път за морето се отбивам в Елена да търся калето на Белгун и Асен
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 1852 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.04.2015 11:06


Необходим матрял за план" А" са : Кевкамен- 1 бр., стара карта ( австрийската става б.а), Гугъл и реплика към коментара ми за моста от "Svetoslav Nedev-турския мост е няколко км по - нагоре по течението на реката строен е някъде през 18ти век и все още се ползва като основен път към стената на яз. Йовковци"
Старият пътят по Къпиновския боаз на старата карта е на изток от реката. Реката се пресича от пътя на място доста по нагоре, където както пише Светослав Недев, има друг трски мост, но не и на мястото, където е въпросния с тракийския надпис  на Стоян Габровеца от 1780 г, условно наречен.
При сравнение с Гугъл и картата лесно се локализира мястото на по-горния турски мост.( виж предишна теми, с картите б.а) Картата е перфектна и там където реката прави шикан, или "S" би трябвало да е нмира вторият турски мост на Светослав. Габровският, обаче е на място в което пътя по боаза не пресича река Веселина.  За да е там е имало нужда от него по друго трасе свързващо селищата на запад. На един гъз място цели два моста, два манастира, говорят само за икономическия просперитет на българите  в непокорения, нито от тракийци, нито от турци район, в тъмата на средновековието,  когато западната проституция или използва римските мосове или строи  дървении по прабългарския тертип .   От протофанариота Кевкамен с баба гъркиня, значи " вносна марка" знаем, че власите и мизите имали много калета из Хема. Е тея, калета не са били нищо друго ами бургосите на 40-ия император на ромеите Симеон Мизиец 912-927 г издигнати да охраняват старопланинските проходи. Овчарници, мостове, манастири, проходи, се нуждаят от калета да плашат тракийците. Т.е. този Къпиновски проход е бъкал от калета, надвиснали от ридовете и стряскащи и в съня им тракийската сган и подсигуряващ разгулен  живот в Преславските вертепи, като сега летоска край морето.
  От едно такова кале, Белгун не се е подчинил на тракиеца да му даде овцете си за сватбата на дъщеря му и се е вдигнал на бунт. Овчарника на Белгун личи на Гугъл на изток след рида с неотритото му кале.  На старат карта също са показани кошарите на изток от завоя, при надписа Йовковци. Белгун не си дал овците и се вдигнал на бунт срещу тракийския поробител. Това лето тръгвам по стъпките на Белгун да му открия калето.

Пичата вече Ви го показах. БГ проституцията го представя за такъв на Петър I Миролюбец.
  Разбират лайнометите от хистори, колкото овца от сливова.

Интернет археологията е хубава работа, но е нещо, като порното или "свирките"- не го ли ...вътре, не е същото. Трябва да е на живо. Имам и резервен вариант за лятото. План " Б". Ако не намеря кале, поне некоя бутилка сливова ще отмъкна. Кви сливи раждал е, топонимо Балкан преди преименуването му от тракийците, ражда и сега ум да ви зайде. Гърците затова даже са заебали узото и са водили троянската война край Елена. От Троян до Котел най-хубавите сливи са се раждали, раждат се и досега.  Това е закодирано и в Омировата епопея. Омир значи Беглец. Отведен в плен от гръците в родината им мама Азия жадувал старика за пущината, и закодирал историята си в седем тома. Осмият е гръцко менте. Отрова е тая пущина ама га волим, и я   намеря, и  я не намеря калето ще си закупя некое и друго доказателство, въпреки правописа.   



Тагове:   море,   Кале,   Троян,   Асен,   елена,   белгун,   боаз,   сливовица,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3868375
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930