Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2016 23:01 - "Готи" ли са турските народи " Маса Гети" или "Траки" ?
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 5225 Коментари: 13 Гласове:
1

Последна промяна: 08.03.2016 04:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В помощ на хунологията се обръщаме към Геродота. Той описва не отделни скитски племена , а скитската държава с нейните слоеве, прослойки, които предава, като скити скотовъдци, скити земеделци и царските ските - или властващата, военната прослойка на скитската държава. Териториално ги подрежда от изток на запад , над Понта, Черно море, като т. нар. " царски скити", са в най източната част на описаната от него територия. ( тази теория е представена за пръв път от Везд Ист Анарх в 14:51 на 30.07.2011 б.а.)

Това, описание на света той дава, като си го представяме намиращ се в Мала Азия от където произхожда и е центъра на неговата вселена. Колкото по-близо са нещата до него, толкова по-акуратно са представени. Това е универсалния принцип валиден и днес Когато описва пък т.нар масагети, тези воювали с медите (персите), той ги поставя, около Каспийско море и на изток от него докъдето имало свят, до Океана.

Интерсното тук е , че Геродот описва в Каспийско море един остров с големината на о-в Лесбос, който е един от големите средизомноморски о-ви. Това, което се струва невъзможно и причудата измислица на Геродот, но като всичко друго, наред със смятаните за фантасмагория погребения у скитите, оказали се на практика точно така , както са описани, от намерениет замръзнали мумии от рушняците в Пзирик и тук Геродот е поразително достоверен.

Известно е, че в средновековието земите на хазарите потъват в Каспийско море. Това се е случило и с този огроемн о-в описан от Геродот намиращ се в Каспийско море, което от своя страна е описано правилно от него, като несвързано с друго водно тяло (Каспийско море б.а.), като Херодот пише, :
" Докато Кавказ обгръща Каспийско море на запад, то на изток към изгряващото слънце, безгранична равнина се простира до където стигат очите. Масагетите притежават по големият дял от тази равнина."  Ето тук в това описание пък Геродот и ситуира масагетите там където преди това ни бе описал царските скити !

Да не говорим за обичаите и др. под секири, които са одни и тожее !

Последва доказа от самият Геродот, защо масагетите са царските скити . Ми те милите собственоръчно обезглавили първият цар в хисторито на человеците, царя на царете на света, великият Кир или Господар ( гр. Кир б.а.) Цар !
Ето защо те са наречни и царските скити.

Когато по късно за да отмъсти Дарий напада скитите, то Геродот ни уведомява, че точно царските скити отишли да търсят помощ от другите скитски племена срещу персите, но някои отказали с думите, че те ( црските скити б.а) са воювали с персите и те да си се пазят от тях! В предупреждението, което царица Томирис на масагетите оправя към Ксеркс се съдържа недвусмислено другото доказателтсво. На съвета му е казано, че рискува да загуби цялата си империя, защото ако загуби, масагетите няма да отстъпят обратно, а ще завладеят всичките му провинции. Което разбира се и става, защото Геродот ни уведомява, че скиФите са владеели света за двадесет и осме години, като са завладели и Египет.
В резулта на което е и последващото по-късно отмъщение на Дарий, като и самият той едва не намери гибелта си във Великата пустиня на скитите.

Ето как и защо наред с царствашата прослойка на скитксата държава масагетите са наречени и се възприемат за царските скити- те са извоювали това право с победата си над първият цар, цар на царете, лицето наречено запръв път цар, великият Кир.

Геродот веднъж ги е описал, като масагети и веднъж ги е дал като царски скити, без да осъзнава, че ги ситуира на една и съща територия, в едно и същовреме, но под различни имена, масагети и царскискити !

Ако са си владели само гьолчето ще ги харече ли някой царски с най-великата титла съществуваща на земята"василеос", ще им признаят ли другите племена правата, които им признават, на царе и най-паче безупречния доказ- ще тръгне ли самият Дарий да отмъщава на царските скити за вредите, които са причинили на персийскта държава масагетите на Томирис обезглавили Кир и владели Персия и света за двадесет и осем години, директо доказтелство, че масагети и царски скити са едно и тожее.

Самият баща на Дарий, казва на сънувалият лош сън цар Кир, че ще предаде собственоръчно сина си Дарий за да бъде убит след ,като Кир му казва , че в сън вижда, че Дарий крои заговор срещу него. Дарий старши го уверява, ти ни създаде ти си царя, без теб нямаше да съществуваме и това което сме . Ето на този велик Господар ( на гр Кир б.а) му кръцват кратунката масагетите на Томирис и затва са изветсни во веки веков, като царски скити и другите им се подчиняват.

Император Прокопиус е подкрепен от гетите/готите/ за император не къде да е а в Константинопол, и когато имп. Валентиниан по-късно ги пита, защо са подкрепили имп. Прокопиус, днес заклеймен за узурпатор, но по право на владеещ Констанинопол, редовен император, гетите отговарят, че Прокопий е бил от царският род, и те му служат.
Прокопиус е от рода на Константин и с това се доказва, защо и българи и гети и перси зачитат и се подчиняват само на лица от царския род.

Виждаме и как изведнъж от нищото се създава империя и скифите се подчиняват на некви ужким неизвестни преди това гуни, които обаче намерили и сгепцали меча на Марс, което им дало правото да властват над скитите, които не са китайци или джагитайци щом меча на Марс в който се кълнат скитските племена като в бог е обединителя им По-късно, вече в късната античност, писателят Прокопий изрично упоменава хуните, като масагетите или както се доказа тук царските скити, обясняващо, как изведнъж всички скити им се подчинили и създали хунската империя

Йорданес потвърждава думите на Херодот(косвено), като пише за произхода им ( на хуните б.а) , че те били сделани от скити и вещици в района ситуиран от бащата на хисторито, возле Бактрия.

Отделно Атила и неговите хора пък са наричани изрично Царски скиФи. И то не като пратеници на цар или като царе или царски синове ,а в смисъла на царски скити, квито те и са, масагетите. Не случайно почитат ,като всички скити меча на Марс и Атила е притежателят му.

Откъде идва названието им пък хуни? Ами те са наречени в сирийските хроники, като хинду, хиндусите. От там европските писатели и хронисти ги предват по европски, гречески и латинский, като хинду става хуни.

Възможно ли Геродот ,при своите задълбочени географски познания да обърка масагетите с царските скити и да ги постави на едно и също място, но да ги нарече с различни имена? Т
Tой описва масагетите на север от Кавказ ,заобикалящи Каспийскпо море владеещи вся и всьо на изток. Там е е локализирал и царксите скити в предишното си описание за СкиФия ?

Това е възможно защото Геродот не е очевидец на някои от разказите, той повтаря разказаното от други. И специално за Скития и за Причерноморска СкиФия. Детайлите на географските му познания се отдалечавта с отдалечаването му от Олбия . Той съще не описва редица други известни гръцки колонии по крайбрежието. За племената до Олбия той е конкретен и ги нарича с техните имена. Например Алазони, калапидаи. С отдалечаването от града започва да използва обобщителни названия и да генерализира, по общ племенен признак-човекоядци, .носещи черни наметала и др.под. генерализации. Той разчита на друг източник и преразказва дочутото. Това ,което ни предaва за СкиФия са разказите на гръцки капитан ,чиито разкази той ни препредава от втора ръка без самият да е посетил региона. Неточностти и разминавания има и при неговите две описания на Скития.

Той разказва неща които е научил от търговците и в разказа му те са представени по отделно при все ,че той описва едно и също племе, като масагетите веднъж, което в другия разказ ги нарича царските скити, като обаче ги локализира на едно и също място !

Самият Геродот ни казва, че тази информация я е получил от свой сънародник, кариеца Тимнес , търговец при скитския цар Арипейтес. От чутото на некъф негов градски, споменатият морски капитан той е представил нещата като за отделни племена.

СкиФите наред с персите са врагове за неговото отечество. Описанието и на двата народа е пречупено през емоциите му. Но това не пречи да ни предаде изключително ценни факти, които доскоро се считаха за фантастика. Например за погребалните обичаи при скиФите всички твърдяха, че това е измислица. Докато братушките не намериха Пазирик. Или историята му за Серапиума, която също бе фантастика, докато добичетата заровени в Гипеда не изкокнаха из пясъците и дюните пред изумените очи на некъф разбира се от беззъбите Сър или Кир и се превърнаха разбира се от написанаабстракция вХистори, за разлика от безмислените агиографии на ватиканските Апостоли на Славяните от ереста на братя Грим от които ни вест ни кост ни матрялни факти от преди турското присъствие

Това, което описва Херодот и което в историографията се има за различни скитски племена няма нищо общо с действителността.
Това което Херодот описва е СкиФката държава в Северното причерноморие, на тези които доскора са владетели на света. Той казва ,че едните скиФи били земевладелци, други били номади, трети били само царе и другите ги признавали за царе и так дальше.
Това което ни е описал бащата на историята е едно държавно устройство на скиФската държава. В нея има земевладелци ( зърно зеленчуково производителите ) , пастири ( месокомбинат Родопа ) и елитна класа ( воиската,родова аристокрация ) Самият Херодот никога не е стъпвал там. Това което ни е предал са чутите от него разказ

Има ли връзка между цар Олдин, който е обявен за цар между Тиса и Дуная, докюментирано во време га не требало да имат цар, и който всички знаят е измилсил руните и германците са го запомнили, като Один е още по-голема загадка
и то не по вина на историк анархизма, а зачтото т. нар. германци яко крият яките си турски корени.

След разпадането на хунската империя, връзкарите в НЕП ( новата икономическа политика б.а) по-стар изпитан шуробаджанашки принцип получават визи и са настанени отвъд желязната завеса.

За увлечените от средна азия с хуните турски племена остават само териториите на това ,което сега географски се намират ферегейците и техните пртньори, славяните прутенци, получили името прусаци и потем гедерейци.

Воийствените турки стават шефове и формират висшата военна аристъокрация на местните славянски аборигени и това е в основата на т.нар. след Лутер Германия.

Не случайно средноазиатската руна на Один е и знака на знаците за германците!

Да не говориме за физиономиите на сите ръководители на Третия Райх!

До една са Хунски физиономии, с изключения на виндич славянина Фюрер от Австрия, който бе направен ерзац герман ец в 1932 г с цел да им стане канцлер на немчушите и който проведе войната безупречно по тактиката на великите си предци моголците, които когато завладяха Света до Атлантика на Рубрик и за целта разбиха последната европска защита на католическия райх тевтонските рицари, унгарците, поляците и папищяците бяха разделили армията си на три групи Север, Център и Юг.

Само, че вместо прочутите скитски воини, когато славянския Фюрера водеше немските швестерчета те го предадоха за да си запазят меките швестерски задници.

Така другия скит победи, но вместо и той да направи ена държава до Атлантика по волята на Ченгиз хан отиде да вди горещите картофи от огъня на който се печаха янките и да мъсти на невинните необявили му война джапанци ( тва па са германците на далечния изток, о бразувани са по същип начин Турци присадени на местни аборигени. Еднакво кучешки са им езиците образувани в изолация и от чужденци асимилирали местни)



Гласувай:
4



1. iliyanv - Кавказките кюмюр хони,
08.03.2016 10:51
които всъщност са кимери, са основателите на Хондурас и Хонолулу. Това е известно на всеки арменец, грузинец и кюмюриец. Точно един от тях ти е натракал анонимни минуси, понеже има няколко профила в блога.
цитирай
2. syrmaepon - Херодот поставя царските скити между Крим /където са ходили братята )/ и Азовско море
08.03.2016 11:13
Мисля, че вече обсъждахме това. Царските скити са царски защото върху предтечата им /третия син/ се изсипали златните дарове - тоест бил богопомазан да управлява и са скити щото са наследници на тоя същия Скит. И понеже всичко това е генеалогия от далечно време, още от Ной, то се народили много наследници и клонове на Скит / с мераци да управляват/. И като се свършила тяхната земя, тръгнали да търсят други земи и народи, по-прости от тях, та да ги управляват. Като славяните например, дето все ги управляват чужденци - я сармати, я варяги, я немци и прочие. Другата особеност на човешката история е, че когато някое племе реши да завземе нова земя, поради разни причини - щото няма място, както се пее във Ведите, или щото се скарали, та то пристига и не избива съвсем старото население или поне в повечето случаи е така. И тъй върху един народ пристига нов, след него трети, четвърти и прочие и вече им се загубва дирята. А понеже и всеки път различен род взема властта и управлява, то и държавата носи неговото име - Туле, Готи, Гети, Алани и Алемани и прочие. Обаче нацията требе да има история, отделна различна, обособена спрямо съседа. Тъй постанови буржоазната революция. Иначе всички сме европци дошли от Азия . А археолозите отдавна са се произнесли - от Средния до Долния Дунав - скито-келтска култура. Даже чехите мислят, че са произлезли от немците маркомани и келтите бои. Ма на - славяни са и те.
цитирай
3. marknatan - Две на релси. По скоро е от железн...
08.03.2016 11:17
Две на релси. По скоро е от железницата на блога. Ако беще швестера щеще да коментира от рода на бах кавкаЗка овчарка ...
цитирай
4. syrmaepon - Д Амико например, по фашистко време ...
08.03.2016 11:36
Д Амико например, по фашистко време пише с любов към хуните. Макар да са били много римляните, обаче на - харесва ги. Защото богоизбранността си проличава на бойното поле. Или както казва българският им клон - бий врага, за да те уважава. Нема да дават за пример европските псевдо-арии някой безволев народ я, а ша дадат за пример народ с меч в ръка, на кон, дето реже глави и не се замисля.
Ти не мисли за езика, той е работа на жреците. Генеалогията тук е важна, и то по мъжка линия, щото царете са от Скит. Даже шотландците добре знаят това, а и папата също. За свойта независимост шотландците са се позовали на родството си със скитите пред папата. А що не с келтите или пиктите ? А щото само скитите са "царски". Ето що пишат скотите:

"Most Holy Father and Lord, we know and from the chronicles and books of the ancients we find that among other famous nations our own, the Scots, has been graced with widespread renown. They journeyed from Greater Scythia by way of the Tyrrhenian Sea and the Pillars of Hercules, and dwelt for a long course of time in Spain among the most savage tribes, but nowhere could they be subdued by any race, however barbarous" - " Пресвети Отец и Господ, знаем от летописите и книгите на древните , че наред с други известни народи сами, шотландците, са красили с широко разпространената известност. Те тръгнаха от Велика Скития по пътя на Тиренско море и Колоните на Херкулес, и се заселиха за дълго време в Испания сред най-свирепи племена, но никъде не са могли да бъдат покорени от всяка раса, обаче варварска."

цитирай
5. syrmaepon - Да, и за кавказките овчарки може да се прочете също ))))
08.03.2016 11:43
http://syrmaepon.blogspot/search/label/%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B8
цитирай
6. marknatan - швестерчето намерило една такава ...
08.03.2016 13:49
швестерчето намерило една такава породиста ( немска овчарка б.а) завързана за катедралата, расовия брус не си удържал кривия брус и машалах машалах скъсала каишката кучката
цитирай
7. marknatan - сирма, във второ поредно стихот...
08.03.2016 14:07
сирма,

във второ поредно стихотворение не можеш да рзбереш фабулата на поемата и не разумеш илирическия герой и прозата му и ми говориш, за генеология, за религия за бабини деветини се женски работи

Един велик скит е казал, че ако в първо действие на стената има окачена пушка то тя в трето действие трябва да гръмне

Е както се вижда дедо херо е оставил пушката в първо действие и в трето тя гръмва

Дедо Херо затва е признат за бащата на историята а не дедо Омир снеговите бабини деветинин щото е и научен драматург

Ти как мислиш че той е тъп като западната проституция и е записал в първо действие че царските скити са нападнати от дарий е така въобще беда знае ама не казва защо и какава е тази причина тази война която савоодели че яак дарий да се дигне от майна си райна със своите тракийско гръзки съграждани да отмъщава н скитите ? коя е тзи войа и защо той не я посочва толкова ли е тъп и слаб кто писател че забравя да ш посочи а е зинтригувал читателя
НЕ
той е възбудил лчбопистваото и иска читатлят сам да достигне до отговора а не да чака наготово с плешивия си мозък пред телевизора а да прелисти по нанатък и прочете Историята му и разкзва за тази войа с персите която водят масагетите с царица томирис
Няма друга война която да са водели скитите И войанта е по мел гибсън с кървища Когатао царица Томирис отсича главата на Кир ш напъхва в един мех с кръв за да се напие на кръв персияеца Е ова е причината за тази неувана мъст у Дарий да жадува за това омъщение и да тръгне да отмъщава на царскоите скити
Независимо какъв прозиходим приписва н царските скити и дали това е орисшта им да победят кир ащото са царски и по дифолт ще победят царските скити описани от дедо херо съвпадатс масагетите
И това е рзбрано и от късно античните автори като Прокопий, койо достига дос ъщия извод на Везд Ист анарх защото много добре чете и разбира Херодот и му е ясно че масагетите са царските скити у дедо Херо и затова Прокопий пише че хините са маагетите и ги нарича и царски скити
същия извод който аз правя тук е направен и от прокопий и то не е изсмуканоот пръстоте му или е ималмашина н времето а е чел и е фнимавал в уроците по История на дедо херо
цитирай
8. syrmaepon - Ама те и печенегите са царски скити, ...
09.03.2016 10:46
Ама те и печенегите са царски скити, ти сега ли разбра ? И както Кльосов е казал " няма значение половци ли са кипчаки ли, всичките са едно коляно - скити"
цитирай
9. marknatan - Ист Анарх е е тест за историческа ...
09.03.2016 20:37
Ист Анарх е е тест за историческа грамотност и способ за научн атестация на изкушени от историята
Неразбирането и неполуаването на отговор от прочетеното тук е достатъчна и единствена атестацуя за вашето ниво в любимата на Везд Ист Анарх История, като наука

пацинаки, кипчаци, черкези, казаци, менгрели, балкарци, осетинци, чеченци и т нат свободни кавказци от арменски епоси са извън обхвата на темата и въпросите си за тях отнасяйте към съответните етнографски дружества за защита на кавакзките овчарки и към любители на народните песни, танци и епоси на народите, за което си има обособени различни от Историческата наука дялове на мирозданието
Необходим реквизит за участие и писане в блога на Вез Ист Анарх са доказани исторически познания и използване на историческ фактология
засега Вие сирма такива не представихте и с уважение Ви моля да прекратите участието си тук с последващи въпроси или несвързани по-обсъжданата историческа тематика коментари
цитирай
10. elcho - ?
13.03.2016 20:34
До като Ви прочета коментарите , забравих какво пише в постинга.
цитирай
11. marknatan - До като Ви прочета коментарите, ...
13.03.2016 22:54
elcho написа:
До като Ви прочета коментарите , забравих какво пише в постинга.


маймуняк си затова

помниш, като сирма две минути
цитирай
12. rizar - И аз наскоро се бях замислил за меча на бога Марс , да се свети името му.
18.03.2016 20:12
И как така един мръсен и нечист "татарин" Атила , проклет анимист и тенгрист ще се кълне в скитските (сиреч гетския) бог ...

Ама хуйологията се прави все от известни етноложки, които с кибернетичен хъс налагат своите бабини деветинини ...
цитирай
13. elcho - До като Ви прочета коментарите, ...
27.03.2016 20:54
marknatan написа:
[quote=elcho]До като Ви прочета коментарите , забравих какво пише в постинга.


маймуняк си затова

помниш, като сирма две минути [/quot

Нееее беее....., като чета коментарите на просветените и ми се замайва главата и ми става едно хубавоооооо, че не се сещам за какво става дума !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3868615
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930