Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2016 08:11 - Следствие на Тракизъма - Траките не са Българи
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 1808 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Доказателство: От факта, че в Историята Траките никога не са наричани Славяни, следва, че те не са Българи, защото Българите са определяни, като Славяни



Гласувай:
2



1. germantiger - Прав си
18.05.2016 15:33
Абсолютно!

В историята също така траките никога не са наричани българи!
цитирай
2. aristotelis - "Живеем с митовете които с...
18.05.2016 20:48
"Живеем с митовете които създаваме, колкото сме по нещастни, толкова повече митове ни трябват". Аз добавям само това: Kогато някой стъпва върху лъжливо и измислено минало..такова ще е и бъдещето му!

Най-тъжното в цялата работа е, че пан-тракедонизмът надмина и македонизма в опитите си за присвояване на чужда история. Двете явления са напълно идентични в основата, на която се базират : шовинизъм, върл популизъм, манипулация на научни данни, откровено невежество.
И докато в съседна Македония това явление има определена политическа цел и се прокламира от държавата, у нас то е дело на и се поддържа от маргинализирани псевдо-патриоти и националисти, неграмотни емигранти и полуграмотни гурута без съответното образование.
Редовият тракоман страда от ред психични проблеми включващи параноя, грандомания, авто-агресия и тежки комплекси за малоценност; за него автохтонството не е просто теория за произхода му, но и осмисля ежедневието му, то е причина да се чувства по- в сравнение с останалите хора на Земята.
С темповете си на разпространение главно сред неграмотната част от българското население тракоманията може да се сравнява с разпространението на националсоциалистическите "арийски" теории в Германия, като неслучайно вече е прегърнато от най-маргиналната партия в страната - "Атака" и част от неговите проповедници намират поле на изява именно в нейните медии.
Въпреки това, справянето с тази чума минава не през нейното публично опровергаване и разнищване (привържениците и така или иначе вече имат комплекс, че някой нарочно крие истината от тях), а през пълното игнориране на този популистки феномен, който слава Богу, поради цялостната си несъстоятелност, няма потенциала да се превърне в доминиращо мнение за нашия произход, въпреки крайните прояви на наглост, безочие и фундаментализъм у своите депримирани привърженици.
цитирай
3. aristotelis - Г-н Павел Серафимов обяснява на ...
18.05.2016 20:49
Г-н Павел Серафимов обяснява на славянски език колко много не сме славяни. Това би било смешно, ако не е толкова жалко. Ако според този енергичен демитологизатор на цялата ни история нашият език не е славянски, то това означава, че сръбският, руският, словенският, словашкият, чешкият и полският език също не са славянски, а са сигурно тракисйки, т.е български езици. Цялата тази кампания за демитологизация на нашата история произлиза от дълбините на една анти-българска по същество шизофрения, която включва в себе си патологична русофобия и славянофобия и идва от онези, които внушиха на диктатора Стамболов, че Берлинският договор е велик, а Русия е враг на България. Тези корифеи изковаха термина "пан-славизъм", сигурно мислейки, че така заклеймяват Русия. Нашата обща писменост, православна религия и историческите опити, апогей на които е руско-турската освободителна война опровергават тези демитологизатори. Интересното е, че г-н Сидеров, койот не е русофоб, не усеща как го подхлъзват новите бакаловчета и славянофоби, които говорят за 5-те лъжи за българската история, без да обясняват защо нашият език е славяснки. Сигурно на 24-ти май г-н Павел Серафимов обикаля центъра на София и убеждава празнуващите на славянски език, че това не е денят на славянската писменост. Пази, Боже...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3863796
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930