Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2019 07:43 - Гроба на ЛЕВСКИ- пиеса
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 3757 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В ролята на Стамболов- чалгаря Сиромахов, в ролята на трупа на Левски - Жан Виденов. Циганина палач Лятоф- чалгаря Кулеков, Кулеков също играе /се появява от време на време/, като цигането разлюляващо трупа на Левски на бесилото. Чалгаря Трифонов-  убиецът на Левски Иванчо хаджи Пенчович За да не се затормозява повествованието, ( отворено) други илирически герои ше се описват по местоявяването им.
В будоара на Пишкова, висок софиски стил сецесион  от началото на века, ( в който за София от исторя.бг от началото на лятото е посторен от Батемберг,а от началото на есентва исторя.бг научмно реши, че е дело на педераса Фердинанд, изглежда тогава соросиадаста им е назначила комисаря боклуков б.а.) ,  са се сбрали главните действуващи лица. На пилона Пишкова забавлява гостите по оскъдно облекло в стила на времето. В прозореца се люшка трупа на Апостола.
- Абе тоя дека, че го копаме- размахва късите си ръчички Сиромахов.
- Па дека, в градинката на " Холокоста"- отвръща Кулеков
- Стоп. - изхвърчава ръхомахащ с куп листа сценарист на чалгаря Слави- Градинката е признание, че България е избила евреите, за тва е на холокоста, тоя не е евреин.
- Абе като му гледам тефтерчето , ква скръндза е бил, и се с чужди пари... Един лев не е изкарал с творчество . Що па да не го бутнеме у градинката на Холокоста- клати голямата си пипонеста кратуна Стамболов/ Сиромахов.
- Казхме не може- изскача втори сценарист- там шефА ще прави паметник на чалгаря Аспарух. Нали сме чалгарски народ.
-Не е ли чергаря Аспарух, не чалгаря - пита Кулеков- Аз доколкото съм учил в историята... мънка Кулеков... колко са ни лъгали комунистите
- Абе мълчи, да не чуе шефа, че не е чалгар, а чергар- изскача ку-ку бенд - че нема да му дигне паметника и ни отиде концерта за откриването муна стадион "Васил Левски".  Къф бакшиш ще падне. Балета ще си смени циците.
- Я сложете  червена точка - издумва чалгаря Слави.
На сцената излиза цицорестата Лили с голямо деколте и  с фртцкане разнася червена точка.  Другата певачка я гледа , като мачка.
-Чалгар е,  чалгар, е научено обаждат се седемте инфантилни сценариста от диванчето, - Диванета, с диванета,  само два попа опяват за него в хисторито на БАН ята, никой друг, наш човек значи , чалгар е , Аспарух,  като шефа.
Трупа на Левски е престанал да се люлее и цигането Кулеков изскача, като тапа през врата и го разлашква.
Влиза чалгаря Слави. Цигането Кулеков люшка трупа на Левски.
- Абе тоя аз не го ли бутнах в трапа- облещва се чалгаря Слави
- Е Бутна  го, буднахме го, ма не могат да му намерят гроба. Селяните пловдивски за светец го мислят.
- Немога да разбера, защо на всеки борецд за свобода , който е направил поредния неуспешен опит за бунт, или е написал някакви бледи стихове, с които е събрал м/у 6 и 8 лайка във фейсбук , се чувстваме длъжни да му дириме гроба ? Живеем в пазарно общество и художествените продукти се конкурират за вниманието на публиката
- По тогавашному ние осъдихме на смърт един нехранимайко,  който насъскваше покорния народ против вътрешния ред на соросиадната държава..- обажда се чалгаря Слави/  И го бутнахме в трапа/ Аз съм за реда. пазя си фактурата за получените пари от соросиадата.
- Нехрани майко, не храни майка си -изкача Ставри Калинов, той не хранил майка си, Царството от хубаво по хубаво пенсия да и дава. На майката на нехранимайкото. Живеем в пазарно общество и художествените продукти се конкурират за вниманието на публиката. Но да настояваш Царството за чудо и приказ да дава пенсия на нехранимайкото, защото той не и е осугурил пари за пенсия е социализъм . Нехранимайкото е бил социалист. Но ние живеем в пазарно общество за чудо и приказ. Направил си нещо хубаво, продаваш го. Ето аз съм направил един паметник на нехранимайкото. да го тургнеме в градинката на Холокоста . Със светещи очи и езика му се плези, като на Кобрата пред Кличко , от там ми е натюрела. И на държавата за чудо и приказ го представих и им казах е, тва е. Отдолу от чучура му тече вода. като се наведе некоя мома да пие вода и като го надуе , и езикъм му се изплезва. . Символика.  Преклонена глава сабя не я сече. Шефа  Ви много я мрази тази  най-българска поговорка  и заради това аз такак го нправих, като наведеш глава и ти се плези нехранимайкото, социалист, демек, чакате дърважата пенсия да ви даде.  пенсии на майките . ма нема .  50 златни лева е дало Царството за чудо и приказ на майката на нехранимайкото, нехрани майка, значи майка си нехрани, а те , царството пенсия и дало

 На сцената излиза проф. Михаил Константинов изпълняван от Великия Алхимик:
-50 златни лева!? Ведга ще ви изчисля колко процента са. Та тва е седмичната заплата на един работник в братския США за една седмица, а на черноработника за две!.  На майкта на нехранимайкото значи царството за чудо и приказ и е давало заплатите на десет свободни хамерикански работника   Една кола " Форд" , който тогава е бил $ 500, а златния български лев е бил по скъп от париет на нашите братя от США . Тя за   девет месесеца е могала да си купи  тогава кола,  с пенсията на царсвтото за чудо и приказа, а  аз сега трябва да изпратя 16 квадротрилиона на пета по формулата на мерилин и да е покажа на н- та сутрешни предавания и пдосигуря победата във всички общински избори и пак не ми стига
 ***
СЛЕДВА
П.П. Докъде ще я докарат чалгарите , е от ясно по-ясно до Народния съд, издигнат от братския США  в европата за престъпЛлелята на нацизъма, българския  монархофашизъм .
Пиесата обаче е с отворен код, ( соурс ) отворена народна пиеса за всички видове творци, без р-ка от пол, занятие и т.нат.  за всички без дискриминация на пол, поминък, помакклък или с кой са се помъкнали, т.е. публиката , я пише, даже може и да излезе участик на сцената и да участвува, това е, днес театъра, след като живота черпи идеите си от театъра, народа трябва да излезе на сцената и да участвува с реплики и мнение в пиесата.
 До къде ше я докара народа ???? , ще намери ли гроба на Апостола или България ще се окаже Гроба на Апостола ....






Гласувай:
4



1. leonleonovpom2 - Свинете налитат на хубавите ябъ...
21.02.2019 10:30
Свинете налитат на хубавите ябълки, а краставите магарета- на Левски?
Смятат ,че са за тях само!?
Простено им е, интелектуалността им е такава....
Левски обаче е яздил кон, а не магаре!

Кога ще пробваме ,да те превърнем в златно магаре!?
И без това си заслужил наградата-" Златно магаре"!

Сега, като видиш написаното, ще ти текне магарешката мисЛА! Иначе не може!!
цитирай
2. rustam - ***
21.02.2019 19:44
Какво са изворите? За какво? Да повтарят като папагали разни псевдоучени, критици и оценители! Трябва нов подход в историята...логически. да се следват точните науки и техните методи. Ето Великия алхимик казва, че Левски е осъден за криминално престъпление!!?
Имало документи, съдебното дело било запазено и там Левски го съди специален, извънреден трибунал. Той, за трибунала става въпрос, го съди не по НК, а за държавно престъпление. Тинтири-минтири!

Къде е логическият подход тука? нови методи, химически!!? Няма ги....валахите са българи, въоръжени овчари, туй то.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3865817
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930