Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2020 12:40 - 21-годишният внук е убиецът на възрастното семейство в Шумен в местността "Под манастира"
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 811 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 26.11.2020 13:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 21-годишен студент е извършителя на убийството на 75-годишния мъж и 68-годишната му жена във вила в местността "Под  манастира" край Шумен. Младежът е внук на жертвите. Убил ги е за пари.

Това стана ясно днес на брифинг, даден от окръжния прокурор Маргарита Георгиева, директора на Областната дирекция на полицията Ялчън Расим и говорителя на Апелативна прокуратура-Варна Стефка Якимова.

Според направения профил на извършителя той бил близък на жертвите. На следващия ден бил задържан 21-годишния внук. Вечерта той направил пълни самопризнания.

В неделя следобед той качил дядо си в колата си и го закарал във вилата им. Когато влезли в помещението, извадил 60-сантиметрова желязна тръба и с нея нанесъл множество удари по главата и тялото на възрастния мъж. Когато се уверил, че е мъртъв, убиецът се качил в колата си и с нея отишъл до апартамента на баба си, взел я, откарал и нея във вилата и я убил по същия начин.

Взел от жертвите 700 лева в брой и банкова карта, от която по-късно изтеглил 500 лева.

Прибрал се в дома си, като по пътя спрял, за да изхвърли тръбата. В неделя вечерта посетил няколко магазина и харчил от парите на баба си и дядо си.

"Има данни за хазартни наклонности, но проблемът може и да е по-назад във времето, може да има някакви финансови зависимости", каза ст. комисар Расим.   Той добави, че младежът живее с родителите си, студент е, работи в строително-монтажна фирма. Няма регистрация в полицията.  

Убиецът е задържан с прокурорско постановление за 72 часа. ЩЕ му бъде повдигнато обвинение по чл. 116 от Наказателния кодекс за предумишлено убийство, според който максималното наказание е доживотен затвор без право на замяна. 

Мярката му за неотклонение ще бъде гледана утре.
 
Криминалисти от ОДМВР- Шумен разкриха за по-малко от 48 часа двойно убийство в града. В работата по документиране на престъпната дейност участваха i служители на ГД „Национална полиция“ и Институт по психология на МВР.

Припомняме, че действията по разследване на двойно убийство на мъж и жена започнаха под ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен след приет сигнал на 23 ноември в 13:30 часа, че във вила, в местността „Под манастира“ са намерени телата на мъж на 75 и жена на 68 години.

На 25 ноември като обвиняем бил привлечен 21-годишен шуменец, внук на възрастното семейство-Георги, който носел името на една от жертвите си.

Иззети са множество веществени доказателства, , включително и метална тръба, с която било извършено тежкото престъпление. Изяснено било, че в ранните следобедни часове на 22 ноември убиецът Георги първо убил дядо си във вилния имот, до където го закарал с лек автомобил. След това взел баба си от жилището им в града, завел я във вилата, където посегнал и на нейния живот. Убийството на двамата е станало в рамките на около час.

Ето и още информация от наши източници, която успяхме да съберем около жестокото двойно убийство.

Убиецът е едно от двете деца на средностатистическо българско семейство. Студент е в ШУ, не е осъждан, не е употребявал наркотичнични вещества и алкохол. Убитите са му били баба и дядо по майчина линия. В семейството е имало разногласия около имоти, но според техни близки, не чак до толкова, за да бъдат водещ мотив за престъплението, което е извършил, а и самият Георги не е бил пряк наследник, за да се облагодетелства от имотите.

След като убил възрастните хора, взел сумата 700 лева, която била в дома им и изтеглил още около 300 лева от банкова карта. Бил толкова хладнокръвен след ужасяващите си действия, че дори минал през няколко магазина, за да си напазарува.

Шокоращи са и думите, които младият убиец е написал в личния си профил в социална мрежа, непосредствено след убийството на възрастните си роднини. Дори сложил и жалейка, за да подсили усещането за скръб.

Почивайте в мир скъпи баба и дядо. Дано час по скоро се открие изрода причнил ви тази жестока смърт и наранил толкова много мен и всички ваши близки.Поклон пред паметта ви!

image




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20121408
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031