Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2010 08:46 - Сарадива и Професорът. (по идея и предложение на @сарадива от абв-то . всякаква прилика с действителни лица или събития е случайна)
Автор: marknatan Категория: Тя и той   
Прочетен: 3818 Коментари: 9 Гласове:
2



Сградата се намираше почти в края на площада .Бе стара,пет етажна,от ония които имаха стърчащи навън,като буркани ъглови помещения. Имено това го привлече, когато преди повече от четвърт век закупи апартамента на третия и етаж. Винаги си бе представял как стои там . Как гледа площада с хора или безлюден,с пробягващите есенни листа по него или потънал в сняг ,прихлупен от смълчаните дървета.Те сгушени на топло,завити от снега създаваха уют .Това бе думата. Уюта който се излъчваше от ъгловия му апартамент със гледка към площада .

Хладния допир на стъклото го върна в реалността.Професорът пак бе отпътувал в миналото на любимото си място. От ъгъла на апартамента си той можеше с часове да наблюдава площада .Не хората чакащи на спирката на новопостроеното метро,не пристигащите и отпътуващи автобуси,не конкретна двойка,семейство или малчугани ,а цялото това безспирно движение,бе гледката от която се нуждаеше. Тя стимулираше мозъка му и му донесе най-продуктивните години.Много рядко се заглеждаше по отделна човешка фигура. И може би цвета на косата и бе тази която привлече вниманието му.Червенокоса. Погледа му се спусна по извивките на тялото и.Елегнатно манто на леопардови шарки подчертаваше хубоста и.Жените ме отдалечават от науката с ненаучните си мисли,които пораждат,помисли той.Какъв парадокс е науката. Как може едно научно откритие като виаграта да поражда такива ненаучни мисли.И всичко това предизвикано само от извивките на една жена.

Жената идваше от далече. Няколко дни с автобус. После във влак .По света и влаковете и пътниците са еднакви-мислеше си червенокосата докато, гледаше пътуващите около нея. Всички имаха вид на изтощени източно европейски имигранти.Отгоре на всичко се чуваше руска,сръбска,турска реч. Тя с нейното последен писък на модата ,дизайнерско палто "изкуствен леопард" се чувстваше ,като бяла врана. За миг се замисли дали изобщо е напускала България. Пейзажът пробягващ отвън,и той груб индустриален,какъвто е покрай всички ж.п. линии. След няколко спирки с метрото,посещение в дамската тоалетна ,където си оправи вида,тя изникна от новопостроения подлез на метростанцията . Дори само за тази гледка пътуването си струваше. Площадът,сградите,хората.Никой не бързаше. Сякаш времето бе спряло. Всичко и се струваше като от филм на любимият и Фасбиндер. Де да имаше и един топъл братвурст за мен -помисли си жената.Но да не се отклонявам.Работата първо -припомни си на глас,преди да потъне в хладината на сградата и с комсомолско вдъхновение да закатери стълбите към третия етаж. Изпратиха нея защото беше Скриймър(викачка). Професорът имаше слабост към скриймърките .Научи го от англичанките които имаха навика да прекарват зимна ски ваканция в родината му. Всяка зимна ваканция групи безработни строители на капитализма от Калаените остров и идваха и прекарваха едноседмична зимна ваканция на цена на която дори не можеха да преспят една нощ в долнопробен лондонски хотел.Особено популярна дестинация беше Пампорово,където вечер англичанки се превръщаха във истински вакханки.Заниманията му често го отвеждаха в Родопите и там след един запой от студентските си години с група вакханки попадна и на една скримърка.Оттогава датираше и слабоста му към тях.

Професорът отпи глътка от ароматния грузински коняк. Работата чака,сякаш усетил мислите на жената доближаваща вратата на апартамента му ,си каза той.
Все още държейки чашата ,седна зад новия си широкоекранен монитор,и прегледа до къде беше стигналв работата си.
Звънеца прекъсна мислите му.Остави чашата с коняк,който употребяваше не толкова заради алкохола,колкото заради аромата на който му помагаше да се концентрира и отиде да отвори.
Красивата жена с великолепните форми която беше наблюдавал от прозореца стоеше пред него.Само че сега държеше два огромни пакета с логото на неговия нов любим монитор.Неловко попита:
-Новият ми монитор пристигна вчера .Познаваме ли се отнякъде ?
-СараДива,и съм навсякъде червенокоса ,прочела мислите му,добави тя.Може ли да вляза.Аз съм голяма почитателка на вашите работи.
Не можа да прикрие изненадата си.Добре,че виаграта дойде на време.От този ескорт си знаеха работата.
-На шкафчето е уговореното за агенцията ,а ето това е предварително за вас -и и подаде и плик със обичайната сума.
-Моля Ви,професоре,за каква ме мислите ?За вас безплатно. Само ако може да напишете в най-новата си книга ,че сте силно впечатлен от Ромска Трътка Боцманова .
Ревеше,като Саранската мечка -написа на сутринта в личното си тефтерче Професора.



Гласувай:
3



1. get - Quo Vadis ...
30.11.2010 12:47
homine !!?
Накъде си тръгнал ? ... - По стъпките на Господа ли вървиш ??!
Уважи в Себе си в Това ! ... Човек е Образ и Подобие Богу !

Не търси осъждане в думите ми ! ... а мъка, че се опитваш да убиеш Божественото в себе си и ... изобщо в Човек-а !

Не случайно е казано - Човек - това звучи гордо !

Бъди мъдър ! ... не обиждай себе си и Тези, които те четем !
цитирай
2. solinvictus - Това го е писала жена! натанския ...
30.11.2010 20:06
Това го е писала жена!
натанския няма такова въображение ,хубав разказ...спомних си 89* ГДР-ето,валута,русняци и ....
хубаво време революционно и демократично! хахаха
цитирай
3. get - Народът ни го е казал !
30.11.2010 21:22
Мъж, който бие жена бие себе си !
solinvictus написа:
Това го е писала жена!
натанския няма такова въображение ,хубав разказ...спомних си 89* ГДР-ето,валута,русняци и ....
хубаво време революционно и демократично! хахаха


Тук съзирам личен момент ... неприемане ... може би страх от Жената !(пояснявам Жената, като идея и ... присъствие)

Ще цитирам нещо казано от Орфей !
• Тайната – на съпруг(мъж) и съпруга(жена) е известна само на посветените. Тази тайна е скрита от хората. Тази тайна е скрита в Пламъка.
• Истинската любов, това е неизменният етер, а чистото сърце се превръща в пламтящо слънце. Такова всъщност е и сърцето на Бог.
... изводите си направете сами !! - Не исках да звуча, като моралист ... но бях принуден към това ! ... с мисълта да не цапаме Символа !

С уважение !
цитирай
4. saradiva - Импотентен рейтинг. Съответен.
01.12.2010 00:03
solinvictus написа:
Това го е писала жена!


Не, не го е писала жена, Инвиктусе! Това е изблик на нашамарен мъж, опитвал да натанананчи не една булка /червенокоса/, ама ... йок.
И сега му е избила чивията!
/той в абв-то доста бухня изяде от пиратите! Как няма да изтрещи:):)/
Очесал си меракът словом, иначе не му се дава...

Ай дано събере некой друг гласец повече с плювни, че с историята хич не му върви блогът. Импотентен рейтинг. Съответен.
Ай си отиваме по блоговете.
цитирай
5. marknatan - за последен път се смях така и от с...
01.12.2010 11:31
за последен път се смях така и от сърце слекоментара на един друг разгневен
благодаряви и на вас въпреки че сте от ромската трътка боцманова ,а там винаги съм се смял (четиримата от варна- за боцман,сол и сарадива-на 100 % сте псохопати. Само едни психопати не променят реакцията си при каквито и нови доказателства да срещнат,които ги оборват(козмас индикоплавателя,лъв дякон,закона за съдене люди не ви бяха известни.Е след като ви станаха известни ,това нищо не промени. Психопата си е психопат.)
Гет,пишеш като човек който се чувствува много близо до бога,като Чилингиров. От възрастта ще да е. Ние никога не знаем кой е по близо до бога ,този на 82 или този на 18 .
Тия са сайковци. Ти си падаш по "премъдрости" "висши знания" "забравени учения" ,на една крачка си от форум "Ти си това "

е тва беше последния който така ми вдигна настроението

BYZANTION
14.11 00:10 А бе, талибан нещастен!!! За какви "кожооблечени кожогризци" (това е цитат, провери от кого и от кога!) булгарлари бръщолевиш бе? Глаголицата, ПЪРВАТА СЛАВЯНСКА азбука е създадена в Източната Римска Империя (т.нар. Византия) от Ромейските аристократи от славянски произход Светите Кирил и Методий (а не от Токту и Охсун), като средство на Империята за привличане на Славяните от северозапад и юг към културния й ареал, като оръжие в борбата й срещу немското духовенство . Азбуката е създадена за Великоморавия, съюзник на Византия срещу ханството на талибаните на Гобор(ис). А втората ни азбука, КИРИЛИЦАТА, е живото свидетелство на привързаността на балканските Славяни към Православната Империя! Какви булгарлари, татарлари или прочие тюрки съзираш тук, манафопоклоннико? Чети от старата книжнина и ще видиш кой народ на какво ниво е бил, гагауз мърляв! Сиктер към Урал, при роднините си мюсюлмани, мършо!цитирай

цитирай
6. marknatan - натан
01.12.2010 11:48
а ако има някой да го занасям тук тва е дзвера който познава историята го е разбрал понаричането ми на британия ,калаените о-ви . от там финикийците по финикийско време давнъъм давно карат калаена руда да си бачкат бронз. щото бронза не е металкато калая както той си мисли (митака в бг-наука тръгнал да му обяснява хе,хе,хе)
Тин на понтоевропския (тва е арх, български аз така си му викам тайно, е тенекия на британски,тенеке, Тин е калай на английски и тенеке
тва направо си е за форум ти си това дето са намерили копчето на кибела и сега и търсят палтото за да го пришият и да викат ура,новото леопардово палто на Сарадива
цитирай
7. get - Най-близо до Бога е Детето !
01.12.2010 14:29
marknatan написа:
...
Гет,пишеш като човек който се чувствува много близо до бога,като Чилингиров. От възрастта ще да е. Ние никога не знаем кой е по близо до бога ,този на 82 или този на 18 .
Тия са сайковци. Ти си падаш по "премъдрости" "висши знания" "забравени учения" ,на една крачка си от форум "Ти си това "
...



Затова обичам да наблюдавам Света през очите на Тригодишно дете ! - пояснявам - без предвартилни предубеждения и очаквания, било то нашепнати ни, чрез религия или "наука" ! Тогава получаваме не "огледален" а прав образ на Реалността !

Илия Бешков този български художествен гений и мъдрец казва:
"Няма друго създание във вселената, като човека, в което има черти, както от ангела така и от свинята." ... допълвам - Изборът е мой, твой Наш !! - Защото ни е дадена Свободна воля !

Замисли се над това ? ... Моля !

от Гет-не знаещ :)
цитирай
8. marknatan - не свободната,воля ,а волята е свобода. не и за психопатите
01.12.2010 19:20
гет, не цитирай "гадните" комунисти. Сега Бешков,утре Чудомир . Ще те низвергнат "колегите" ти. а така си пасваш с тях. кой бил мъж,кой бил жена ,тайни известни само на посветените. тайни скрити за хората.
недей да коментираш тук неща извън текста.няма нужда от замеряне с "премъдрости" има си форум ти си това за това за всичко останало Ромска Трътка Боцманова
не разбираш ли че ти като виден член на варненската психодружинка като пишеш ми дигаш рейтинга
от това по голям ужас няма
цитирай
9. get - По вашему да бъде !
01.12.2010 21:36
Кой съм аз, че да си присвоям правото да съдя ?!
marknatan написа:
гет, не цитирай "гадните" комунисти. Сега Бешков,утре Чудомир ... недей да коментираш тук неща извън текста.няма нужда от замеряне с "премъдрости" има си форум ти си това за това за всичко останало Ромска Трътка Боцманова

- Половината от упоменатите неща не мога да ви ги разбера. Какви комунисти са Бешков и Чудомир ? Тези етикети и епитети, които започнахте да лепите превърнаха опита ми за разговор в монолог. Приемам, че вината е в мен - Съжалявам !
marknatan написа:
не разбираш ли че ти като виден член на варненската психодружинка като пишеш ми дигаш рейтинга от това по голям ужас няма

Поради естеството на работата ми до момента, съм минавал поне десет пъти през тестове за психическа пригодност и то пред институти с традиции в областта и акредитации ... така че, не разбирам твърдението Ви :) ?
Ако с писането ми Ви вдигам по някакъв начин рейтинга ... в това не виждам нищо лошо - така бъде ! Жалко, както съзирах у вас интелект, разчитах и на диалогичност - Но уви ! :) - Сори за което !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3851468
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031