Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2012 09:18 - Представянето на Априлското въстание в европейското изкуство. Политическо начало, цели и реализация
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 5993 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 24.08.2012 13:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На 1 май  въстаниците са разбити от османската армия. Въстаниците атакуват в продължение на няколко месеца успешно османците. Въстанието е жестоко потушено. Очакванията на въстанниците да отхвърлят османското владичество са потопени в кръв. 

Въпреки изхода си въстанието предизвиква широк отзвук сред европейските общественици. За това спомагат жестоките кланета извършени от османските власти при потушаването на въстанието. Новини за извършените жестокости при потушаването на въстанието ужасяват европейци и намират широк отзвук в САЩ и в Русия, която стои зад организирането на въстанието .

  

Въстанието срещу османската власт е повдигнато от група заговорници, руски офицери дейци с военна подготовка и опит, по внушение на руския цар Александър, който избира за ръководител на въстанието личния си адютант съименника си Александър Константинович , aide de camp на императора на вся Россия  и най-вече носсител на монголската титла Велик дук на Владимир, даваща му правата над тези "российские" територии. Района на въстанието е същинска Гърция в представите на Имперска Русия, като цялата област на въстанието е протежението причерноморско от активния участник днешния български град Варна до Кримският полуостров. Целта на въстанието е след това да прерастне и въстаниците да освободят и цяла въстанала Гърция до Пелопонес, без КРИТ, конечно, който е на безъбите. А с тех шега не бива, защото не носят широка славянска душа а индиски какита и  са стиснати скотски скрънДзи, както ще разберем по-долу от отказа им и до днес да върнат Скалата. ГАДНИ Колниалисти работещи против мирното съвместно славянско съществуване.

ВЪСТАНИЕТО    избухва през 1821 г и според непроверени данни продължава и до днес , въпреки,че целите му са псотигнати още през 1923 г със заселването на милионите гърци от мама азия,кавказ и турксдите егейски острови в предварително заделенеите от българския цар фердинанд български земи раделящи СРБИЯ и ГРЪЦИЯ нен както си му е редо по плана на въстанието , което ибухва първоначално под вдъхновението на Френската и революция, вдъхновено от Американските Патриоти и техните придобивки на ЛУИЗИАНА и Просветлението обхванало Европа и целта на Русия е да  го представи, като сблъсък между Християнството и Исляма в светлината на писанията за Просветление и тя като утвърден защитник на Християните в тази част на света да влезе в ролята си на Спасител на поробените .

 

http://en.wikipedia.org/wiki/File:AlexanderYpsilantisPruth.jpg

Александър Константинович -Ипсилантиeвски преминава Прут на път за Варна и Пелопонес за да бъде разбит и предизвика съжаление-картина

За целта е създадено от руските тайни служби тайно общество Filiki Etaireia, което е особено активно в тогавания гръцкиград Варна център на въстанието, чиито богати жители събират основните средства и вземат дейно участие в него, за което след потушванаето са жестоко наказани заедно с другите въстанали причерноморски райони след разбиването на въстаниците при р.Прут.

 

 

Руският император не забравя гръцкия град и го дарява с посещение, като стъпва на свободна руска територия  и я обявява авинаги такава щом като е стъпил императорския му крак, която остава свободна обаче само още няколко години след подписването на Адрианополски мир в 1829 г. вместо вечно.  Градът е върнат на Турция селд три години, през 1831 г, която останала без столица за кримо гагаузкия си Силистренски санджак на колене моли батюшката за връщането на цели три години свободната руска територия обратно на Турция.

http://img856.imageshack.us/img856/414/varna.jpg

   Варна, заливът е без Руските караблях, Варненци еще Ему      писмо не написали

РУСИЯ и нейният далновиден император разбират моменталически коварният ход на османците, които искат да я представят, като коравосърдечен москал завоевател на турски кавказко кримски гагаузки територи по пътя към своята световна имперска хегемония липващ славянската състрадателност, настанил тежките си батареи  в подножието на Хемус и завардил Варненския залив пълен с руски крайцери и миноносци, не даващ и пет пари за поробените южни славяни групирани около Солун и Западен Болград на север от Дунава.

Славянски бъдещ Освободител не иска да разочарова южните славяни около Солун. РУСИЯ не ги е забравила и след уреждането на Северните Славяни-Поляци,Прусаци,Латвийци,Естонци както им се полага, всероссийският гранд дук татарски и импретор российски и цар болгарски насочва цялото си висшочайше внимание към  решаването и уреждането подобаващо и съдбата на чжните славяни, като подчертава с този жест на връщането на гагаузко татарския град към Турция, че мисли за славяните около Солун и тези на свер от Дунав стрдащи в Австро Маджарско, а не за турско гагаузите  на Силистренския Санджак разпрострян от Крим до  Емона. Москалите не са не са дребни коравосърдечни британски имериалисти, които и до днес си стискат скалата Гибралтар,а са широка славянска душа, която мисли само за поробените юго славянски народи  и не я е грижа за татаро гагаузките турчета от Варна и Силистренския Турски санджак ,с което вдъхва надежда у поробените юго славяни около Солун и Западно дунавския Болград,и като  създава автономия на последните с цел обединението им със правите си братята от Солун покава истинските си цели на Славянски освободител.

               

Привлечени от героизма на въстаниците европейският елит ги възпява и прочути художници рисувта образите им. Дори доста по-късно отзвука за героизма не тези хора не е отминал и художниците. Дьолакроа ,един от вдъхновителите на френския романтизъм и човека поставил основите на модерното изкуство ще изобрази с тримфулно героична сцена вдъхновена от въстанието, чертите на героя са тези на гръцкия национален светец и герой българинът Марко Бочар. За да се направи приликата пълна с древногръцките герои и да не се буди съмнение за славния му елински гръцки произход правилното днешно спелване на Марко е Маркос, а Бочар е Бочарис.

 

 

http://www.greece-athens.com/pages_images/177.jpg

          Марко Бочар на Дьолакроа в българския     трибагреник,бяло,зелено,червено-картина на Дьолакроа


Марко е известен и с това,че се е срещал и сдруг виден евроепец лорд Байрон, който след корабокрушение попада в района, където господстват хората на бъдещия гръцки национален Герой Бочарис, тогава все още българин Марко Бочар. Байрон гостува на българина и завинаги е впечатлен от тракийската любов ширеща се хайдутския му стан с което завинаги е спечелен за Борбата на Гърция .

 

ГРЪЦКИЯ парламент ще внесе Вето в ООН за забрана даването на гръцки окончания на други български революционери за износ, като ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ. КОЙТО може да бъде ДЕЛЧЕВСКИ или както предлага компромисно формърюгославското правителство ДЕЛЧЕВИЧ. Вулгарикос министракис Теодоракис Димитракис ще присъства лично и ще внесе предложение да не се посяга на световното гръцкото културно наследтсво КИС, запазена марка а античките гръци. Как ще се разонава че некой е грък, ако не пие КИС, а СКИ.

 

 

 
 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ee/Lord_Byron_in_Albanian_dress.jpg
 

лорд Байрон в Албанска национална носия, днес "гръцка национална носия"- друга картина на Дьолакроа. Той е рисувал и лъвове и др.


 

 http://img21.imageshack.us/img21/7352/grecio.jpg

Ето Гърци в мн.ч. в Гръцки Национални носии от автентичен свидетел от автентино изображение в приелжащото време. Сравнете с Българките в мн.ч. и Българина , наложени от Романтизите за  Гръци


Байрон е определен да води четата на Марко Бочар в атаката на туркската крепост Лепанто, на мястото на Марко, който загива геройски със смъртта на героите при героичното нападение на отряда си над превъзхождащия го турски противник. Османлиите са геройски разбити, но героите дават свидна жертва.Капетанина им Марко загива за да обезсмърти Байрон, като го направи първия гей хайдутин.

В таз дъбрава нейде тук, край крайпътна канава, на хайдутски ямурлук е написал своята поема прочутия лорд гей хайдук. "Сагапо". Бесмъртните строфи на Гей Байрон се мълвят с благоговение и днес от гръците. " Ти гепиш куракис, а гепя гъзакис, и пак сагапо, сагапо, сагапо." Едва революцинния плам на Кънчо Путкадеров успя да намине жарта байронова. Но Случйно ли и той бе вдъхновен от задника адмиралтейски, на Чърчил еГейски ?

 

 

 

Марко Бочар пада убит. Признателните "гърци" тогава все още българи и славяноговорещи елини го погребват по българска традиция с военни почести на герой в църквата в Мисолунги. Лорд гей Байрон отива да отдаде последна почит на Марко и е избран за Капетанин от четниците, но се разболява и умира като дришльо ( болестта на капитан Кук дизинтерията иглежда оди по беъбите, па може и да е било СПИН , знае ли се ) край Месолонги през 1824 г.

Погребан е до Марко Бочар, но името му не е Байронакис, защото некой ще земе да помисли гърците за педофили и да им илее негероично име, ако погърчат най-известния педофил в литераурата оправял и сестра си за разнообразие.

Падането на Мисолонги вдъхновява безчет произведения на зашеметените европейци. Главно и само европейци са ги рисували. Много съмнително. Значи нема европейци от ж.род. И тея ще илеат некое служебно навание от тракийски проиход-Европейци. Една от най-красивите и запомнящи европейски картини рисувана от европеец от мр.род. отново е на Дьолакроа, човека който през целият си живот се е мислил за цигулар, а не за гениален художник. Млада българка  предствалява умираща Гърция молеща за помощ руските Овободители. Гъркините са по трътлести и окосмени и имат малки конусовидни цицки, като кожата им е с цвят на маслинки.

 
 

http://www.chinaoilpaintinggallery.com/oilpainting/Eugene-Delacroix/Greece-on-the-Ruins-of-Missolonghi.jpg
 

Българска четничка,като Умираща Гърция край Мисолонги, картина на Дьолакроа

 

Конкурента му неокласичекия перфекционист Енгр не остава безразличен от красотата на българските  розоберачки . Проследява пътп на някои ит тях  в кариерата предложена им от великодушните осмнанци и те с удоволствие му позират за да и ги нарисува в прочутата си картина Турска Бань.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/08/Rose-picking_in_Bulgaria_1870ies.jpg


  Български Розоберачки не отговарящи на изискванията  за южни славянки  на Россия

Нищо героично освен еротичните пози на ханъмите в хамама, които обаче не си мръдват дупетата за освобожднеието на поробените "гърци" и вместо да използват уменията си върху дипломатите а ла Мата Хари и за да уведомлят братушките, живот си живуркат у хамамите.

 
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7c/Dominique_Ingres_-_The_Turkish_Bath_%281862%29.jpg
 

Турска Баня, нищо героично освен еротичните пози на ханъмите в Хамама-картина на кокурента Енгр


Така обаче безкористно помощта закъснява и турците превземат Мисолунги.

 

 

 

 

Водени от прочутия турски фатализъм и орендата турците изравят черепа на Марко и го пращат на султана да си направин чаша по стар турски обичай

.

Разправят, че турците го разровили, за да изпратят черепа на този герой на султана", цитат от  Виктор Юго, с брада

 

Днес гръцка нявга Варна е отстъпила място на Пловдив и Созопол, като местата с най-много гръцко руско население на Балканите до 20 век. О времена О нрави. Към края на 18 век тук  са регистриарни към 15 -16 000 гръка без гръкини от двадесетина хилядното население. След въстанието към 1860 г от тези 20 000 една трета са все още гърци, 10 000 турци 1 -2 000  арменци, евреи, западно европейци и малкото българи са от родата на Тим Гагаузина.  След изгонването на турците от Братушките гърците отново са преобладаващото население и към 1901 г. са над 8 000 души очакващи губернията да бъде присъединена към мама Гърция, както са обещали Освободителите.

Варненската псевдоисторическа школа на психопати с баби германки обаче работи усилено в посока промяна на ситуацията с Варна и ил да дебилни и зафърлили партийни билети осъзнали се бивши следователи и настоящи помияри разбрали МИСЛАТА на Борислав Борисов - боцман, че Българите са Бъл Гърци , Охрана на Долини, а Гърци само Охрана , скоро ще върнат славата на Варна поне във ФБ то, където психопата ветеринар Пламен Пасков, с асистенцията на Никалая Георгиевна-епистоларен феномен, от чиито услуги се възползват само височайши задници, осеменяват ударно новата порода кооперативни специално селектирани високопланински екологични чисти Теле-Тпатки излизащи с форматирани дискове готови за пълна инсталация на боцманската дришня -дигитално без възможност за изтриване.

Не всички знаят,че Априлското въстание е добре планирана и специализирана във времето и пространството точно замислена и прецизно проведена през века операция, която не случайно доведе до реализирането с малкото изключение България, на поставените и от измислителите цели.

Неговият пример и леснота на прилагане доведоха до мултиплициране и успешно използване и до днес в "Нежни революции" и други подобни верижни проточнеи във времето "Износи на демокрация" в братски арабски страни на близки и далечно , но групирани по един общ признак региони.

                              ***

Според строго секретен доклад от признателното ЦРУ до таварищ Путина допотопната " Априлската" тактика на всеросийкия батюшка отпреди 200 г е за предпочитане пред несеризоното селективно бомбардиране на разнородни латиноамериканско арабо виетнамо корейски райони.

П.П. Картинките следват за да не се разсейват резаните карабинки и маймунюовците при приемането на сигнала




Гласувай:
6



1. rizar - Спряхме ги, спряхме ги
04.04.2012 22:36
още зад Дунав ги спряхме паликарчетата насрани. Отвъддунавските българи още им видяха сметката на скапаните боклуци.
цитирай
2. atil - Когато на един народ хората му по...
09.04.2012 02:26
Когато на един народ хората му почнат геройски да умират а не геройски да живеят, заради добитъците,които и в единия и другия случай само гледат сеир - то работите му на този народ яко тръгват надолу! Некрофилията стана мода и за БКП и за демократичните и деца..А намери място и в изкуството и пропагандата тоже а оттам и в съвременната народопсихология,която май е доста различна от тази по времето на военния психолог Тодор Панов!
Затова лично аз си падам повече по Ангел войвода или Сирма войвода(която хем била жена,хем и суеверна,но роб не била).Падам си по хората които обичат да живеят а не да умират или да правят курбан с чужда пита и чужди души.Падам си по неизвестните хайдути от нашия край които обичали да режат глави(също като турците), но имали и друг един адет - да вадят бабите(шкембето от стомаха) с един удар на ножа.Има такъв чалъм и тоз на който му е извадена бабата умира бавно с часове и в големи мъки.Подобни нехуманни мерки оказват изключително благоприятно и хуманно въздействие и върху робите и върху господарите им.
Но днес кучетата и кокошките са по-важни от робите, но най-лошото е че няма хайдути.
Колкото до гърците те не са по-различни от турците европейците или руснаците - оказват ти голямо уважение когато си силен а когато си слаб няма по-голямо удоволствие за тях от това да те унижат.
Един прост човек(Христо Стоичков) каза най-умната приказка за времето на целия демократичен преход - "Бий за да те уважават!"
Лично аз от това поколение нищо не очаквам, но дано следващите да решат да се борят и да се бият!За да живеят а не да умрат геройски...
На Натан аз му разбрах писането от известно време..Мисля ,че има и други които го разбират.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3870357
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930