Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2020 03:05 - Нов екземпляр на медальона на Кан Муртаг ще се предлага на търг пролетта на 2021 г
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 566 Коментари: 0 Гласове:
2



Световно признатият лизенциран експерт оценител на културни ценности, г-н Митко Станков съобщи от Виена, Австрия, че при работата си със стара колекция e открил още един екземпляр  от известнния до-скоро само с един образец, намерен при редовни археологически разкопки във Велико Търново, златен медалион на Кан Омуртаг,  не получил заслужаващото му достойно място на крайъгълен камък на Българската история, поради аксиомата на БАНичарницата, че един доказ не е доказ!?
Така медалионът, който е най-значителния предмет от многовековната българска история представляващ ГЕРБ на Българската Християнска Цивилизация не получи заслужаващото му се достойство и бе пренебгрегнат и Българската История остана съзнателно изопачена.
.  Новият медалион ще бъде предложен на аукцион през пролетта на 2021 г.
Липсата на интерес на българската държава при миналогодишния проведен търг за златния медалион на кан Муртаг демонстрира пълната липсата на елит в в България. С надеждата дна година по-късно да са се зародили някакви наченки на елит съдбата предостави втори шанс България да се сдобие с най-значителния известен артефакт откриван досега в българската история-златен медалион на Кан Омуртаг в своето уникално и без паралел изображение с с лицето обрамчено с плетена ризница, за която от баничарницата се правят на утепани, която изглежда на грива и видния баничар Овчаров се провика  на живо в  ефира на БНТ миналата гоина малко преди да стане известен вторият екземпляр,  че канът на т. нар. българи се бил изобразил, като Лъв !? Може и като камила да се е изобразил,  според него, но е с пълните християнски регалии на християнски владетел в уникално и безподобно изображение без аналог в цялата християнска цивилизация! И ето, че дедо Боже предостави на бигетотото втора  възможност да разбият аксиомата на БАНичарница с която се списва хиторито им, че едно доказателство не ее доакзателствио и се сдобият с втори екземпляр на този уникален предмет дал и пълната титла на българският владетел Кан Субиги , т.е. Владетел Покорител ( субиги лат. покорител б.а)
Както заяви г-н Митко Станков, " Обявих този път достатъчно рано, за да може БАН-ичарницата навреме да уведоми съответните институции, за да направят необходимото за спасяването на един автентичен документ за българската история . "
В ерата на ковид Простолюдието  ще се надяват в опустошената държавност да са се зародили някакви наченки на елит, които да помислят за българската история, като за чалгата, обективен факт, който не подлежи на договаряне и пазарлъци .
Ако, ли не , винаги остава възможността до пролетта медалионът да се атрибутира , като тракийски, на някой тракийски кан, именуеми таркани, и филателистът Божков да го Джироса на бюрото на г-н Чобанов на Московска.
 За  кво пенсионерите търкат билетчета , само за персийки ритони ли, а?
P/p  На вниманието на господин Чобанов. Господин Митко Станков от Виена току-що съобщи че следващата година ще се предлага на търг нов екземпляр на медальона на Кан Муртаг открито от него в частна колекция Гледайте да го купите Поне да останете с някакъв реален принос в историята като наука Не се правете че не стоите високо в йерархията на баничарницата и не може да въздействате върху механизма на държавата да го закупи какъв археолог сте все пак ако не използвате влиянието си



Тагове:   кан,   Омуртаг,   златен,   медалион,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3869684
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930