Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2012 23:56 - Кратка Хроника V Намесата на Фортуна
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 1726 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 27.04.2012 05:48


Връзката им, както всичко хубаво в неговия живот не се дължеше на неговите усилия, а бе започнала случайно. Преди да дойде в този пущиняк, той бе започнал връзка с една танцьорка. Тъмноцветна, като старите икони, със зелени очи, тя приличаше на сирийка, испанка, арменка. Авантюрата на практика беше в разгара си. Без да обръща внимание на слуховете, че вечер царят, изчезвал за дълго от двореца и маскиран, като обикновен човек се промъквал в таверните за да гледа една актриса. Та малко ли са актрисите и танцьорките в града им. Актрисата преследвана от царя била по-малката дъщеря на най-влиятелният царски съветник, лидер на една от водещите спортни групировки в столицата, които всъщност бяха политически групи и изразяваха една или друга прослойка от населението. Сред народа съветникът бе повече известен с прякора си Цървула, дошъл му от каламбур на неговото име, издигнал се до позицията на първи съветник, след женитбата на по-голямата си дъщеря, красавица за царя им. Това бе и причината мъжът да не вярва на подобни конспирационни глупости. Колкото и властта да действуваше, като афродизиак, а тя имаше точно такова въздействие, царят им нямаше да си го завира там, където един разгневен баща щеше да му го отреже, независимо от положението на царя на върха на хранителната верига. Той не вярваше неговата актриса да е и тази на царя. С всеки изминат ден желанието му за нея се усилваше и вече изпитваше и физическа болка от липсата на близостта и.

Загрубялата му ръка се плъзна още веднъж по старата карта. Изглаждайки я той изпита удоволствие от докосването и. Повърхността и бе топла и кадифена. Усещането от допира и му напомняше за галенето на жена. И не на коя да е, а на танцьорката актриса от гостуваща трупа пристигнала на посещение в града им. Поне така казваше тя, но той имаше своите съмнения, че тя крие нещо. Още веднъж, бавно и плътно плъзна ръката си от край до край по кадифената повърхност на картата. Усети, че този жест породи у него усещането за свещенодействие. Повтори го. Усещането за топлото нежно бедро на актрисата се усили, но и там от някакви непознати дълбини изплува и нещо ново, скрито досега. Че една такава карта ще му разкрие и грижливо пазената през вековете тайна за произхода на царският им род.

 

Срещата им бе определена от Фортуна.Забързана по-стръмното, от една  косо с неговата улица страна идваше актрисата. Заситнила, заета с две ръце да си оправя шапката, при опита и да я пресече тя се подхлъзна на излъскания калдъръм, когато се опитваха да се разминат. Той понечи да я хване, протегна с ръка, точно в момента, когато тялото и политаше и падаше, но какво стана и как стана не можа да разбере. Гърдата на жената попадна точно в разтворената длан на ръката му и като я изпълни изцяло служеше за опорната и точка, която я предпазваше от срутването на земята. С цялата тежест тялото и натискаше тази опорна точка върху ръката му, докато той се опитваше да предотврати стоварването и на тротоара. С цялата си тежест тялото и я натискаше надолу, докато той я придържаше за да не падне на указаното място. Измъкването на ръката му, прихваната, като от менгеме от тежестта на тялото и обхванала гърдата и бе невъзможно. Неловката ситуация вече продължаваше по-дълго, без явни изгледи за развръзка. Той се чувствуваше притеснен, но непознатата изглежда нямаше нищо против, защото започна да се смее и настроението и се увеличаваше. Очевидно се забавляваше и опитите му да измъкне ръката си само увеличаваха настроението и. Не може да отрече, че гърдата и бе, като жива и еластичността и бе обхванала плътно от ръката му подсилвайки усещането за нередност




Гласувай:
2



1. atil - Зелените очи са нещо върховно. . . !
06.05.2012 13:50
Зелените очи са нещо върховно...!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3870272
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930