Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2012 22:56 - И ний сме дали нещо на християните-старобългарската дума "Church", Черква от Чертог , Дом
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 2318 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 22.03.2012 21:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Английският монарх избира българската дума ЧЪРЧ, Черква за да подчертате разликата с римокатолиците тъй като той МОНАРХА е ГЛАВАТА И НА ЧЕРКВАТА И НА ДЪРЖАВАТА в Англиканската Черква, за разлика от римокатолиците при които ВЪРХОВЕНСТВОТО, а на ДУХОВЕНСТВОТО


Навсякъде в Новия Завет се използва гръцката дума еклесия, събрание за обозначаване на това , което при беззъбите става Черква, думата "Church" сегодня .

Еклесия Иде от ек калeo- повиквам, свиквам, калесвам колл на ингилизки и означава събрание . сбор. Импа свирил сбор на граничарите за пръв път га беше според маймуняците?

Тук следва да отдадем дължимото на самоедите наследили старобългарската държава на север от Понтус, които единствени в ХРИСТИЯНСКИЯ глобус са запазили истинското значение на думата единствено упомената в БИБЛИЯТА, гръцкото еклесия и са я съхранили и наричат Черквите по старобългарски Събор . Както си му е редо.У Библията написано черква няма ! Има Събор!

Май приняли ристиенството от ВИЗАНТИЯ, а?
ИЛи от РОСМките пратеници мощо търсачи ха ха ха. ЗАбравих,че пръвом москалите на Пьотр доказаха измамата с МОЩИТЕ НА СВ. КЛИМЕНТ Пръв папа Римски.

Също интересно е, че думата еклесия изпозвана в КЪНИГАТА„ БИБЛОСА ДЕ, няма религиозен смисъл, а азначает  събиране сбор на други събиряни, не на миряни, за които се използва Синод или Синагода , едно и тожее.

Думата еклесия директно преминава и се използва и от папищяците където е известна, като Киеза. И до днес.

Или установяваме,че има директно покритие на гръцкото еклесия , черква, преминало директно в латинския като киеза, с което се обозначава записаното в КЪНИГАТА  еклесия, събор, като Събрание , Конгрес на носители на определени правомощия, а не като СГРАДА.

Ами сега. Отде е тогава тва у беззъбите и повеместно днес преведно и подменено в Библията Черква или Чърч на ингилизки.

Рицар§ко е отворил тази изключително интересна тема за етимологията на думата, нарекъл я е Църква, във форума на двамата съмнително мургави братоци, но изглежда ,че преди да ми го продадат там не мога да пиша.

 

Рицарко има едно интересно изречение с което почти се е докоснал до истината , първото. После другите цитати на разни инфантилни старци табовци, сотировци и др. вкаменололистни са тръпня. циркове. ха ха ха. Било от цирк ,Църквата. ЩОто се стигало до ЦИРЦЕЯ“ КОЕТо било ТРАКИЙСКО. Като в оня виц за един дето отишъл на лекар и го запитал Дофторе , ако аз съм болен от сифилис и спя с жената тя ша фане ли сифилис. ША фане отвърнал д-ра. А така му се пада на комуниста съсед дето баба му ритнала кучето на дядо ми -зардвал се пациента.

Е, ако гледаме състоянието в тази , денешната така наречена БПЦ , която на сайта си е изтипосала стенописа от Сан Клементе, изобразяващ ръкополагането на Св. Климент за Пръв папа Римски лично от апостол Петър, както точ в точ  ни го е описал раннохристиянския  историк Тертулиан и го е  обявила за изображение на  Славянските АПОСТОЛИ Константин та и КИРИЛ 50 днях прди да се капичнел ,Оооо и  МЕТО бил тамо, да премита май, а.

Отдолу на фотото пощснили научному, че били изобразени два Ангела до Христос и Киро и Мето.

Що за педерунглеи набожници са лица, които не могат да разпознаят не само Апостол Петър, ами и Архангел Михаил и архангел Гавраил да ги наречеш ангели!?

 

Кога Христос и къде е изобразяван с ангели, а не поне с херувими серафими или както си му е редо задължително с АРХАНГЕЛ МИХАИЛ.

Е тея педерунгели били ВЪЗРОДИЛИ БЪЛГАРИЯ. 

На стенописа с КИро и МЕто  "ангела" е ГУШНАЛ МЕТОДИ . ха ха ха . Вместо Киро, ПАРДОН„ Коце Философа , ангела се объркал и МЕто ГУШнал. ДА не го помислат за болен от гръцката болет и по-дъртия гушнал, а не онова кьосавото.

Докато КИРЕТО. по младото, огорчен, самотен и пренебрегнат от ангелската любви пее държейки чашата си:

"Дай си сърцето на който искаш ти. но ЧАШАТА С ОТРОВА НА МЕНИ ОСТАВИ"

И сега набожното търгашче вдъхновено от боцкането с боцко, решило при църковното хорисче глишко, архиваторче издигнало се до мамдам в=при съмнителните братоци да доказва кво било Черква с некви вдетинени и останали вечно пъпчасяли да си ховорят за хистори. И го докарало до първото изречение. Ма че било от гръцки,че било Дом Господен.
ОТ гръцки било. Ония идиоти па от цирка и те барабар с рицарко умуват по научному. ЦИРК.

Тука има топло. Ма не е от греческия по дифолт щото на латински е станало киеза.

 

И все пак . Етимологията .

Ранните роми, римските духовници наричат Еклесията с латинското ДУОМО, което на български и латински означава ДОМ. От Домус .Не дом господен, а просто дом.
Като на НЕРО прочутия ДОМУС АУРЕУС Златния Дом.

И днес ако отидете в Италия и като се върнете ще ви питат видя ли Дуомото на Флоренция? Онова зеленото с розови фуги. Е некой ги предпочитат черни с розова фуга и зелен чорапогащник, но флорентинците като 50 працената раби избегвали темата.

Или Дуомото на Милано и т.нат.

Всеки голям град си има ДУОМО. Така се нарича най-голямата КИЕЗА. Дуомо. Забележете РИМ наямат дуомо. По дифолт.

Катедрала е това дето е катедрата на епископа. В България за катедрали наричаме тези със готическа архитектура, католическите  или големите черкви, както е наложено и в Италия.

Басиликите,  които са римски обществени сгради и немат нищо общо с тъпотиите на инфантилите старци в гръга глишев обясняващи ги като царски. Басилика иде от закон. 

Но ето,че установихме,че папищяците са наричали еклесията- киезата с простичкото ДОМ.

От тук се досещаме ,че и БЪЛГАРИТЕ са определили това нещо с простичкото дом , но на техния язиком.  

Което е ЧЕРТОГ. Чертог е ПАЛАТ , ДОМ на български.

И затова и отук иде ЧЕРКВА. ЗАтова и СЪБОРА е обозначен, както у РИМ като ДОМ, ЧЕРТОГ, ЧЕРКВА.

Как навлиза у самоедксия и у западняците.

За пръв път е използвано от съмишленик на Калвин наречен Петър Беса.

Включено е в т.нар. Женевска Библия. Но беззъбите си искали библия отпечатана на острова. И влиза и в т.нар.

King James Version (1611) версия която днес е тва дето ората имат за БИБЛИЯ и си бачкат тези , като Хорос. Кинга си нарича англиканската черквата Чърч,  за да се отдели от КИЕЗАТА МУ с нещо което сбеззъбите си мкислят,че е англиска дума и я обособявала , която дума идела от нещо на гръцки подобно дето рицарко е записал кирдякон. Ма не е.

 

Иде от чертог, българската дума за ДОМ.

 

 (Church), която се използва в преводите на БИБЛИЯТА посочват ,че тя идвала от гръцката "киридакон" Webster.В английските речници дума ЧъРЧ Само,че както пише един от беззъбите, гръцката дума киридакон е наложена в употреба от след 16 век и я няма в Новия ЗАвет. Т.е. английската дума ЧЪРЧ не може да бъде епроследена в гръцкия тъй, като няма дума в Новия ЗАВЕТ която да е еквивалентна на смисъла на английска дума.

 

Схвана ли си от схванатите,че Църква е Сграда, а не е Църква.

Че Спасителя сказал, как ша строи капитализъм върху Събора, Еклесията.

И правда ховорят он так сказал и оно так в КЪНИГАТА, сиреч БИБЛОСА записали ЕКЛЕСИЯ.

И ТАКА, как се налага ЧЕРКВА на мястото на СЪБОР.

Да резюмираме преди да дадеме Домашното.

Черква е СГРАДА, не е СЪБОРА за който говори СПАСИТЕЛЯ, и чието гръцко определение е ЕКЛЕСИЯ, това де  единствено е записаното в Новия Завет, подменено днес с неясното на кухи лейки пунятие ЧЕРКВА

ЧЕРКВА е ДОМА. ДУОМОТО. ФИЗИЧЕСКА СГРАДА. Не е СЪБОРА. Еклесията. ИЛИ Киезата.

ЛАТИНСКИТЕ свещеници налагат ДУМОТО ДОМА“ Физичексата сграда. Не Го наричат БОЖИ ДОМ , а простичко ДОМА. Дедо Боже в ДУОМОТО ЛИ живее. НЕ. КИЕзата, еклесията наричат ли я Господна КИеза . ТЪпня. ЧЕрква Било Дом Господен.

Затова и те не го наричат ДОМ ГОСПОДЕН а само ДОМ. Това е физическа сграда на земята, не е СЪБОР ното дедо Боже живее там. ТОЗи дом е на вярващите, на СЪБОРА, те се сбират там.

ТА колко християнски деноминации са възникнали само от това , че ХРИСТОС не е казал да се строи сграда . И че не трябвало да има СГРАДИ , тези които се наричат с неясното понятие ЧЕРКВА, а и същесвремено ЧЕРКВА значело и СЪБОР Еклесия !

Рммските първосвещеници и изобщо християнските са много наясно с думата записана в БИБЛИЯТА , която използва СПАСИТЕЛЯ, Еклесията, която означава СЪБОР от ХОРА, преминало директно, като Киеза в латинския, СБОР, нещо нематериално, асамблея, конгрес, които са Събора МУ , подменено днес с неясното понятие ЧЕРКВА и в английския и в българския.

Римляните наричат киезата ДУОМО„ ДОМ“, Дом-а.

БЪЛГАРСКИТЕ СВЕЩЕНОСЛУЖИТЕЛИ НАЛАГАТ ТЯХНАТА ДУМА ОТ ТЕХНИЯ РЕЧНИКОВ ФОНД ПО СЪЩАТА СЕМАНТИЧНА И ХРИСТИЯНСКА ЛОГИКА , като наричат СЪБОРА, КИЕЗАТА с българската дума за ДОМ„ ПАЛАТ ЧЕРТОГ, което е ДОМ–а. ЧЕРТОГ–а.

Мирянина е отивал не в ДУОМОТО , а в ДОМ–а.В ЧЕРТОГ–а.

Отивам си ДОМ-А.

ОТИВАМ в ЧЕРТОГ-А.

ЧРТГ-а или ЦРТГ-а

ЧЕЗАР или КЯСАР, Сизар или Кайзар, Кесар или ЦЕЗАР ?

ЦРТОГ-а или ЧРТОГ-а.

ЦРКВа ИЛИ ЧРКВа ,с характерната за "сардинските" езици темературна инверсия .



Когато английският монарх избира думата ЧЪРЧ, Черква да обозначи Събора МУ, Еклесията, което за Англия е новосъздадената Англиканска Черква, МОНАРХА я нарича не случайно ЧЕРКВА„ ЧЪРЧ, като използва Българската дума Черква, ЧЕРТОГ„ ДВОРЕЦ,за да подчертае че той ,

Английският монар е ГЛАВАТА на Черквата , ДОМА му, ЧЕРТОГА ,ДВОРЕЦА , дома на Владетеля е СИМВОЛ И на СВЕТСКАТА ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ, И СЪЩИЯ ТОЗИ ДВОРЕЦ ЧЕРТОГ Е СИМВОЛА И НА АНГЛИКАНСКАТА ЧЕРКВА тъй като МОНАРХА е ГЛАВАТА И НА ЧЕРКВАТА И НА ДЪРЖАВАТА и той МОнарха ,за да се подчертате разликата с римокатолиците при които ВЪРХОВЕНСТВОТО а на ДУХОВЕНСТВОТО , е ЕКЛЕСИЯТА, ТЕ СА РЪКОВОДЕЩОТО“ АНГЛИЙСКИЯТ МОНАРХ НАРИЧА СВОЯТА АНГЛИКАНСКАТА ЕКЛЕСИЯ ЧЕРКВА ЧЕРКВА„ ДВОРЕЦА„ ЧЕРТОГА за да подчертае ,че ТОЙ МОНАРХА „ДВОРЕЦА „ А НЕ ДУХОВЕНСТВОТО СА ГЛАВАТА НА ЧЕРКВАТА.

 

Цръй от кой род е ? май женски а црквъй било пишело и они азадачились ка так в руском черковно словенско апостола славянскага филосоафа у язиком родом не бъйло мама им дбеа га са имали царъй га панимали от каком родом бъйл византинише патриаршише не им дават патриаршия щото са назаначавани от монголците до 16 век и са техни васали до полседно от род панимали

СъборА Му бил от женски род ха ха ха отивама на събора,ще идваш ли на събора ( на селото) християнския Събор( на събора МУ, черквата де) е и Събора на деревнях пачему ?
Отивам в чртога Му, цртога Му, цргта чркта която е от ж род !

Патамучто се собирали женорята с родата, а РОДА е от ЖЕНСКИ род !

ВОАЛА.

под ВОЛА теле ха ха ха патамута ВОЛА е ж, род. не психопатите го кастрирали от кастратиоти бургарии

Било на готише немецкише къркише дето имат язицеше  турокманските пълчища заселени в средна еуропата от след луцифера ха ха ха
ха ха ха
п
ратили им къркишето от готише островише готланд до скандза в одинадцатому сталетие га папищяците им изпратие апостолише на немецише

щото на немецише Чезарише било Кайзерише

та и за тва на готише скандише идело от кирчише

мама ви деба и филлозоите 
български не знаят и основните правила на оратенеъо  не знаят как са си оратили ората ут време оно като ора с маймуняшки доводи за женски род хистори доказует

Оно боцканото прачитало у некой речник по енгелскага язиком че кирдякон бил дом господен ма не прочело га било "засвидетелствано" у гърцише и у КЪНИГАТА


мама ви деба КЪНИГАТА била НА БУЛГАРИШЕ БИБЛИЯ 
щото се кланя на КИРО И МЕТО като вся асталная сволочь
П.п. Набожното търгашче, ги е собрало научените работници и техните научени сътрудници да обясняват по боцкански с мъжки род и женкси род хисторито. И Мякгий знак.Некви кухилейки достигнали до прозренеито, че ЧЕРКВА било от ЖЕНСКИ РОД. Значи била ГОТСКА ДУМА от немецише готише дето презимували у Спеин на път за Африка. И до Де Кирико ша го докарат гьотверените.

Маама ви непоръбеба те ристияните жената за человек я немат било ЧЕРKВА От ж.род.

Не ЧЕРКВА ми било ЦЪРКВА. Тва било "Засвидетелствувано". С мякгий знак. Къде на маймуняшките задници ли. И От ж.род. Щото имало мягкий знак.
Ей верно било че  боцканолог и филолог може да ти докажат сичку с липсата на мякгой знак

Щото българското Локва денеска било от ж.род. !? 

А ,че ЛОКхВ-а е лат. лакус не им е ясно.

От кой род е лакус

на СКОТСКИ Локх

на изнгилизки Лейк

Такива кухи лейки пишат и за славянската дума Баня хе хе хе балнеума на ромите за който вазилевса на хуните сандил завижда на кутригурите,че имали вече баня до магистрала Тракия где да се къпят .

 

 

 

 

 

ха ха ха сетих се тука и за ЦИРКА или за КРЪГА " глишев " Славянски" кръг . ТЕ В КАКВО ВЕРИЛИ .

Било идвало и от КРЪГ от КРЪГА Съмишленици ЩОТО БИЛИ СЛУШАЛИ В КРЪГ по славянски Тва им било "Съвременното" Разбиране.

 

Щото УЧИТЕЛЯ им се гъзел в КРЪГА и за тва ЦЪРКВА идвало от КРЪГ.

ЦИРК та даже и до ЧАРК СА го докарали щото бил КРЪГЪЛ .

В кой ДЕДО БОЖИЕВ ХРАМ ша та тургнат да му гледаш ГЪЗА на дедо БОЖЕ .

ВСИчки черкви с аправени първоначално по СОЛомоновия ХРам

И КРъгла да е пак не ти проповедват попчето с гъза си

Е как нема да се стигне от такъв научен ЕЛИТ

ДО РОМСКАТА ТЕЗА със съвременното разбирана на пунятията народ нация племе,че не били народ нация племе според съвременното им разбиране значи  с тях  във време оно се обозначавали ромски военни служебни стражарски по лимеса или до спартакиади.








Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3869970
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930