Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2012 08:12 - "Мадарския конник е изображение на бог Митра! "- VII част
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 1967 Коментари: 0 Гласове:
1



"For it is said that the Mysians, who were colonists of the Hyperborean Kotragoi, Khazars, and Khounaboi, migrated from their own territory, wandered into Europe, and occupied and settled this land, when Constantine, with the sobriquet Pogonatos, was emperor of the Romans; they called the land Bulgaria after the name of their chieftain, Boulgaros
"Като оставим настрани разликите в превода и това, кой е по-точен, как ще обясниш факта, че деликатно изпуска частта, където се казва, че "мизите" се залили в Мизия по времето на Константин Погонат. Какво друго освен целенасочена манипулаци с извора е това"

Ето това дори не се нарича и CHERRY PICKING.Заселили се по времето на техния вожд Булгарос !!!? при Константин Погоната.Не може да се нарече дори и фантастика.Това си е хронистка лъжа.
 

Това което съм посочил не е CHERRY PICKING.Написал съм с главни букви думата КОЛОНИСТИ.И след това говоря и обсъждам това название .Посочих и как се става КОЛОНИСТ.И го свързах и с последните разкопки от Никополис показващ разнородното население от КОЛОНИСТИ в Мизия.Подвеждащ е руския и преписания от него български превод където думата липсва,защото знаеме с какво съдържание се натоварва и се асоциира.И когато аз коментирам МИЗИТЕ аз коментирам КОИ СА ТЕ,не кога са дошли според хронистта,тази опашата лъжа за което има достатъчно сведения,че е такава,а какви са те според хрониста-КОЛОНИСТИ.И като виждаме,че те са колонисти няма нужда някой да ме убеждава ,че са се заселили се по времето на техния вожд Булгарос .Ха,ха,ха.И къде е и думата хипербореи в руския и българските преводи.И как хипербореите прескочили в осми век?

Ще цитирам рицар който отлично илюстрира "Ееееее, ти какво очакваш официален хронист на империята да дойде да каже, мръсните ромеи начело с Траян дойдоха и окупираха територията на мизите и те се сега идват да си я възвърнат ???Това очакваш НАЛИ ???
Като на заучено стихотворение по литература ???"
 

И все пак има достатъчно сведения да се направи вярната картина,но не и като се взима избирателно, че някои се заселили се по времето на техния вожд Булгарос ,или че Аспарух като Мойсей водил "българите"четиридесет години до делтата от Днепър,докато брат му Алцек от тридесет и девет години се бил разположил в Италия,и това при условие,че имали равен старт!?

 

А ти защо реши, че цар БУЛГАРОС ,а не "Сонорог I " или Носорог II са основали държава ?Защото ти звучи по български ли. Много научно.Я ни осветли как "Аспару" за по напряко минал през Токио

Ka40""Да започнем с термина "колонисти". Римските войници, след като се уволнят от армията и се заселят в някоя забутана провинция, като Мизия (без значение Горна или Долна) или още по-забутана като Тракия, се наричат не "колонисти", а "ветерани". "

За човек който не знае коя категория римски войници се наричат ветерани и го бърка с колонисти е абсурдно да претендира със знания по история и да се опитва да коментира научения си подход

По важното е да разбереш,че колониите по времето на империята за което говорим(късна античност) са витрината на римската култура . Местното население на провинцията е можело да види как се е очаквало да живеят и се е възползвало от примера им на римския начин на живот.Една огромна част на населението от тези провинции наред с местното население,са и икономически имигранти,които са възнаграждавани за вярна служба.Ти сам говориш в един от постовете си за разнородността на населението в Мизия.Създаването на етногенетичния фонд на Мизия е приключило в четвъртивек.Има безброй свидетелства за това.Едно от тях е това на цитирания от мен Лео Дякон,който говори и за неща не споменавани нито от Теофан нито от Никифор,и други не споменавани от никой хронист,каквото е смъртта чрез разчекване на един Рус от дворяните или подаряването по договор на мизите от Юстиниан на земята на Македония до Истър.(ненаучно нали(Потвърдено от Георги Монах)).Историята на Лео Дякон е оцеляла в един единствен екземпляр и за достоверността на описаните в нея събития само този факт е красноречив.Навсякъде другаде е Волга,Аспарух при Варна,Снопове с пръчки,Нечестивци материализиращи се от тресавища,император на баня в Месемврия без битка и т.н. разни тояги приемани за "наука" .

"For it is said that the Mysians, who were colonists of the Hyperborean Kotragoi, Khazars, and Khounaboi, migrated from their own territory, wandered into Europe, and occupied and settled this land, when Constantine, with the sobriquet Pogonatos, was emperor of the Romans; they called the land Bulgaria after the name of their chieftain, Boulgaros.

И ако гледаш какво пише в английския превод е,че Мизийците са нарекли тази земя Булгария по-времето на Погонат,а не че са се преселили тогава.


Защо не коментираш и другото от Михаил Аталиат.ГИБИ 7 "А Мизите ,на които било дадено название "БЪЛГАРИ" като собствено име ,тогава отхвърлили ярема на робството,вдигнали бунт и дръзко подгонили императора..."
 

 

 

 

Изразих мнението си,че МК не е глинена плочка или папирус или нещо подобно,че да бъде пренесено от Тян Шан или Атласките планини. Същото важи и за строителите му. И те не са притичвали от Дагестан или Шашанидия да дойдат да дялкат тук в късно античен "теодосиев" стил, конници с иконография съвпадаща с традиционните култове за района и изображение сто процента индентично с това на изображенията от провинциалните монети на Мизия. От зараждането на един култ до доказателства за неговите светилища,храмове,църкви и т.н.като археологически, като материални следи които този култ оставя има един не малък период от порядъка на стотина години, през който се набират членове, акумулира се някакво богатство, влияние и т.н. и едва тогава може да се построи светилище, нещо трайно, а не временни дървени постройки и др.под. от което да остане до днес. Нещо подобно е налице с християнството.От възникването му до появяването на неговите храмове през 180 г.изминават около два века.И ако в светите писания не бе казано,че апостол Павел е разпространил християнството през 1-50 г. само по археологическите доказателства за неговите светилища щяхме да считаме, че е възникнало в края на втори век.По същия начи се счита и за други, например култа към Митра при който изведнъж в края на първи век повсеместно за разлика от християнството в различни географски части от Египет до Германия се появяват и неговите светилища изградени в еднакъв стил без местни влияния.(Едно отклонение. Моето обяснение, изразих го по рано, е че по-някакъв начин култа към Юлий Цезар, знаем за приживе обожанието което са имали към този човек, което прераства в култ след смъртта му. По някакъв начин преминава в култа към Митра за това и едновременното му появяване и то не само по лимеса на Дунав,и при военните но и в търговския град Остия,Рим,Египет,Британия,Мизия,и др.Митра който оригинално от бог на светлината,на слънцето,се разглежда като син на Сол,виждаме го от митреумите на банкета на 25 декември от фестивалите и празника на Сол, седи на маса със Сол и така всяка година той донася светлината на рожденния си ден който е празнувн на 25 декември.По късно митраизма преминава и в християнството. Християните строят църкви на митреумите.Но не това е темата.)
Мисълта ми бе, че има един латентен период .Така и тези които са построили светилището при Мадара не са само преминаващи от там. И не са дошли от скоро. И изведнъж достигнали до необходимостта и възможността да построят подобно нещо и да се легитимират защо не намираме продължение ? С укрепване на Аспаруховата държава, ако тя бе строителя, замогването и разширението и следва да се очакват подобни светилища например в Искърския пролом от Крум, или по долината на Струма, Места и т.н.
Визуални, стилови и иконографски елементи на МК категорично го характеризират, като произведение на мизийците от края на четвърти век. Известно е че релефите от Митреумите са били ярко оцветени(както и статуите в Рим).Наличието на мазилка на МК говори,че и той е бил оцветен.Настъпването на ерата на Теодоси наречен и той като Константин Велики,не заради победи,а във връзка с християнството.Той поставя всички култове извън закона и прави християнството единствената официална религия.И това е и причината за недовършения релеф край Мадара.И неповтарянето му отново във времето.Една чешма не се прави само на едно място,само за едни да пият вода.А за недовършеността му ясен показател е заделената площ за проекта.Огромния полукръг подготвен за изработването на релефа,в който днешното изображение заема само една четвърт в долната лява част.Която и стела да разгледаме,какъвто и релеф,плочка да сравним,колкото и да са уникални сцените са винаги с централно добре балансирано и композирано изображение. Което не е случаят с МК потвърждаващо незавършеността на това което имаме при Мадара.
 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3869316
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930