Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2019 03:09 - Откога Византия или Бизантина се нарича ИРИ, източна римска империя
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 2525 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 04.03.2019 07:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Това е много несериозно твърдение, даже смешно, така излиза,  че при съществуването на тракийци на Византия  поданиците и били ирилийци ?????????  Ето сега да видиме изчезналили са траките в десети, претопили са се в ИРИ, станали ли са ирилийци, както  твърди този претенциозен историк, Та, да си дойдем на темата! Как ли пък са изчезнали ТРАКИЙЦИТЕ и станали ирилийци.
Аз, с научно звание, с публикации, рецензирани от хабилитиран историк, да не се досетя, че тракийците са изчезнали, били се претопили в ИРИ?
Аз ли не знам от кога циркулира империя ИРИ ? И кой, и кога я е измислил, като име? И че първите и императори са траки- Лео Първи например!  Само баба му е гъркиня! Не е необходимо да си голям изследовател, за да достигнеш сам до този извод! Ами на Юстин Тракиец, кво като баба му е гъркиня, наречен е на дедо си Турака.
Дори Василий Македонец не е грък. Та Гърция не призна името Македония! Е къф северномакедонец е , има ли го признат от БАН ята, като цар Самуил, за северно македонец ?  ами ВТОРИЯ- Леон Кавало, ква е на него баба му?. Тръгнал краставици да продава? Намерил на кого!

Градът е Византион.
Известни са проблемите в гръцкия  с Б-то, така ,че още от името, работата замирисва...
Разбира се, истинският основател на града е цар Биза- тракиЙски цар, на който има в Тракия  кръстен град Биза или Виза-за приватизаторите! Аз още, като публикувах " Загадки на монетосеченето на Византия"  веднага забелязах и посочих, какви големи риби са карали на рибната борса в тракийския град Биза или Виза, а градът дори не е на море ! Ще  има ли рибна борса в град Биза, ако тракийците не си зачитаха тракийския цар Биза на който има в Тракия  кръстен град Биза или Виза-за приватизаторите? Даже и един кит са докарали на рибната борса в тракийския град Биза, белуга му викали. Аз се консултирах с местните пиянки и ихтиолози и те ми казаха, че е докаран от Чукотка. Аз иначе ако имаше белуга в Черно море щях да я отбележа в изданието ми  " Загадки на Поморийското монетоиздаване", а аз дори риба не съм забелязал на реверсите на монетите, които да си заслужават внимание, камо ли кит да изпусна. Да не съм неук.

Та, да си дойдем на темата!
Кой, при съществуването на тракийските императори, поданиците и ще се наричат ирилийци, а не тракийски, от ИРИ било, ирилийци твърди сега този претенциозен историк? Как така ще си забравиш славното тракийско минало, та забравиха ли си тракийците топонимо " Балкан" , като се завърнаха по родните си места, ирилийци ли се нарекоха, зщото идели от ИРИ?

Знаете ли какво казва тракийският император Мехмед Субиги ( лат., да Конкърър англ. покорителя, завоевател б.а) .  " Най-накрая им го върнахме на гърците за Троя"




 Какво пише в десети век Рустам Граматик, който е бил и Геометър. За Граматиците братя Грим изобретяват азбуката, да не правят с калъчките черти и резки по черната дъска, а да използват тебешир. Та да си дойдеме на поемата озаглавена " За Българите". Сега всичко ще потъне в боклук! :

"3а Българите

Сега ТРАКИЙЦИ(Бизантийците б.а.) ще вземете Скити(рушняците б.а.) за съюзници,срещу Приятелите (БЪЛГАРИТЕ б.а),които по рано ви бяха съюзници срещу Скитите.

Ликувайте и тържествувайте БЪЛГАРСКИ ПЛЕМЕНА!
Обладавайте и носете Скиптри,Корона,Багреница и Пурпур.

Той ще смени одеждите Ви,
В дълъг ярем ще впримчим вратовете Ви
и в окови нозете Ви.
С много удари ще набрадим Вашите гърбове и гърди,
понеже сте изоставили ТРУДА и
сте дръзнали да носите такива неща и да се гордеете с тях"


Май траките са забравили славното си тракийско минало, а и се претопили в ИРИ , а ирилийците май бичуват българите,май, а, аз съм неук, и не разбирам, забравили си тракийския цар Биза и си преименовали империята на Илирийска ха ха ха

Аз, с научно звание, с публикации, рецензирани от хабилитиран историк, да не се досетя, че тракийците са изчезнали, били се претопили в ИРИ?

Хе, хе, хе БЪЛГАРСКИ ПЛЕМЕНА Обладали Скиптри, Корона, Багреница и Пурпур
и ТРАКИЙЦИТЕ щели да ги БИЧУВАТ,да ги тургнат в окови, и в Ярем да впримчат Вратовете им,защото изоставили ТРУДА.

Как ли пък са изчезнали ТРАКИЙЦИТЕ и станали ирилийци.

Това е много несериозно твърдение, даже смешно, така излиза,  че при съществуването на тракийци на Византия  поданиците и били ирилийци ?????????

Посвещавам го на четвърти март, защото ако нямаше трети март нямаше да дойде четвърти март!

КОНЕЦ НА ПРЕПИСА 


На простаго езика преписах аз окаяний и многогрешних през лето защото зимъска бе много студено возлюбени читателю не мойте мене грешнаго проклнати не ут много учение написах паки на простаго езика преписах из тракиски да прочетуют неразумеещи да разумеят сия проста словеса


Стила е а ла Рада Госпожина, почерка е на Великия Алхимик.



Гласувай:
4



1. radostinalassa - На какъв език е писал Светослав на....
08.03.2019 23:47
портите на Константинопол? Историкът трябва да знае все пак?
цитирай
2. kirk - Днес, след 4 години
03.05.2023 20:27
Споменатият Леон Кавало, поморийският графоман и сопол обнародва своеобразна своя епитафия Моят научен принос, който не успях да реализирам заради Кривия Космос. И 90 % от този т.нар. нАучен принос се оказаха вестникарски публикации, ХАААААА!!! Нещастник!!! Най-великото му откритие е, че българите изобретили кашкавала и го нарекли така, защото го разнасяли с качета, оттук идва "каш", които поставяли, закрепвали на седлата на конете, които наричали кавалерия и оттук е "- кавал". (Поне да беше си понапрегнал емиаргосното мозъче, че да изфантазира нещо по-сносно, например свирили с кавал над кашата - суроватината, докато се превърнела в кашкавал!!!)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3869478
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930