Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2010 09:38 - Писмеността на Шкеите
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 2704 Коментари: 0 Гласове:
3



image

Шкейските ровас(от рова-изрязвам) се появили за пръвом в седмое столетие.Създадени са на основата на Финикийската азбука. Всички знаят че Тирас на Днестър е финикийска колония.
 
image


В Хрониката на Симон от Кеза той е записал,че шекеите използват писмеността на Влахите. ..." Все пак не в равнините на Панония,а сред ограждащите я планини между Власите ,където шекеите се смесили и предполагаемо започнали да използват писмеността им."

image

Всички знаят,че гърците подаряват азбуките на своите служебни понятия .Кой им я е направил тази азбука на власите откъдето я взели шекеите ,ако не Солунските Братя и Сестри ,когато са отивали при хазарите в северното причермоморие да вадят половината мощи на Климент папа римски. Другата половина от мощите на Климент не им се показала,и по чудодейни причини се озовала в Киев.То и първата половина мощи как се е озовала в Рим след като Братята били изпратени от Константинопол си е чудо на чудеста.
Кои са шекеите?Дошли от време Оно у Трансилвания с азбуката си и станали Съюзници на българския воевода Михаил Витяз ,който посвещава живота си за възстановяването на България и изгонването на турците от родината си. На него Шекеите му носят отрязаната главата на противника му кардинал Батори по стар шекейски обичай да си направи чаша.

image


Ето какво пише за Михаил Воевода Хейлин в Хроногарфията си от 1640 г.
"Другата(битка за Никопол б.а.) (като че бе за отмъщение на тази) се проведe между Михаил Воевода на Валахия, и силите на Махомет Трети, при която воеводата извоюва забележителна победа , и като наград, завзе и самият Град,заграби оттам голяма плячка и безкрайно множества от хора, с едни от тях си изгради Армията,изпращайки останалите да населят и облагородят и изоставените и запустели места на неговите владения."
С тази българска армия Михаил заробва ,както ни се оплакват Мулдовяните,покорява и Трансилвания.
Останалите Българи облагородяват неговата България(Влашко).

В 1595 г разбива турците при Гюргю и в последващите 1596-1598 г освобождава Видин,Плевен,Никопол,Силистра. Освободената територия достига до Адрианопол.
След превземането на Никопол продължава атаката си дълбоко в сърцето на Отоманската империя ,като в един момент войската му е само на 24 км. от Константинопол.



image



Неговия герб си е на чисто български с двата шишманови лъва върху седем планини символизиращи седемте административни области на империята на Шишман,която той си е поставил да освободи и възроди.Като плячка лъвовете държат завоюваните от неговите българи и присъединени към неговия доминион Българиа(Влашко) държавите на Мулдава и Трансилвания.

Дали шекейската азбука е доразчупила триединството неуспешно само пропукано от нубийците ?
Какво значение има след като все Солунски братя са ги създавали тези азбуки и все около северното причерноморие откъдето идвали и служебните римски понятия граничари,които Б.Георгиев разгада,че се казвали българи. (да не се бърка с това на гръка Керамопулос,там са старжари в бургове,бургундци ,бургизонци,бургосци,бургарии и др.)
Б.Георгиев-боцман прочитайки погрешния синтаксис на изреченията на Равенския хронограф,където пише,че българите се били заселили в Тракия,Мизия и Македония ,като идвали от по-горната Скития,доказа чрез погрешния синтаксис на изреченията,че те това не може да е вярно,защото всички знаят ,че българите са стражарите,граничарите разположени по Лимеса(границата).Вярното четене е променено от гадните фанариоти и вместо да запишат,че българите са заселени по лимеса да защитават и охраняват Тракия,Мизия и Македония от гадните азиатци скитите,записали ,че българите идват от Скития с което искат да изкарат българите гадни азиатци.
Българите били заселени по лимеса като старжари.Като пред стражари в Трансилвания и Панония са били заселени шекеи.Към които се омешали и турките,маджарите. Както е доказал Б.Георгиев затова са станали и хун гари и ето,че в Унгария се връщат към шекейската писменост създадена от Солунските братя.

image

Изясни се произхода и азбуката на още един стражарско-граничарски народ благодарение на Б.Георгиев-боцман с неговия синтктичен анализ на изречения от сведения,при което изскачат цели нови и нови римски служебни названия,звъоръжени групиривки.



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3869269
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930