Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2012 08:45 - Монахът Паница
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 1022 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.11.2012 08:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Монахът Паница, който живееше в манастира Амон намери една старая кънига. Не беше на швенте Стефан Георгиев чел маре, който наскоро им беше подарил ина икона, наскоро, наскоро преди стотина години, но тук времето течеше, като по лимеса и по всичко личеше, че и кънигата беше пълна със служебни названия в продължение на стотици, които дълго време преди да се превърнат черковнославянска, макар непозната редакцкия на черковнославянският език са съществували, като непознат, но турски език. Та само ако можеше да прочете тази редакция на непознат черковнославянски язиком, монахът Паница щеше да я опише в Историятта си на черковнославяните.

Монахът Паница извади Кисмет. Наблизо минаваше Нутрдудин ага ходжа. Монахът Паница, като като се научи за него го повика, защото бабата на Нутрудин ага преди да стане ходжа, Кадън дьо Мадън и Баджак, била от женски род. От кой род е Ходжа, а? Дядо и бил коняра на Баш Арслан алп Туркул фон Балкан, който като го немало коняра една вечер с любимата му кобила , кво да прави, човещинка, опънал я, но се объркал и вместо да приложи традиционния туракоанадолноегреко анален опит, експериментирал научно и така се появила бабата на Нутрудин ага, който владеел всички анадолски гръцки езици и на съседите им трудно различимите от тях тураки, в добавка на пратурския на русите турци, чернокосите турци, кестенявите турци , червенокосите турци, източните турци, западните турци, южните турци, а вече усърдно всички знаели това изучавал и езика на плешивите турци.

Тураките в хисторито са неразличими от техните анадолси двойници грекотураките и можете да познаете, само по това, че в хисторито тураките построили и тураксите пирамиди, за разлика от грците, които си признавали, че те не били строилтели на тираксите пирамиди в Гипед, иначе всичко друго им било еднакво в изкуството за неворъжено око, а даже и за въоружените воини на дедо Боже, като катана, сапартъци и невменяеми штапаровцил гетски престъпници и лизачи и анонимни и неанонимни маймуни, които не намерили досега нищо еленско в Тракийската гробница в Долината на Туракиските царе, значи била Туракийска.

Та Нутрудин ага си залагал името и авторитета, с разчитането на много стари книги на непознат , но турски език, и след написването на няколко книги за турските езици, започнал и изучаването им.

Нутрудин потропал на дебелата манастирска порта и тутакси отец Паница му отворил. Женското му магаре, магарицата, което е ж.род на магаре оставили отвън, защото в манастира магарици не допускали, нито такива от ж.род. с изключение на "научения" Ибан Уйчев, който изпълнявал същите функции, но бил от мъжки род защото завършвал на в, а не защото бил Ибан. Не всеки Ибан бил от ж.род. както е доказал психопата боцман.

Ибан Уйчев в допълнение превеждал от черковнославянския на болгарский, но понякога се затруднявал от непознати думи от непознат, но значи турски език, защото всички знаели праболгарций били пратураките от време оно и не всичко им било разчетено на пратураките, които после се отделили, като траките, а пра то останало на болгарците, на чиито Нутрудин ага не бил завършил изучаването на турашкия език и този на плешивите тураки.

Като видял книгата Нутрудин ага с баба германка кримска татарка възкликнал, о това е книгата на Манафа и Дъщеря му, преписана по заръката на Баш Арслан алп Туркул фон Балкан, емир на ние им викаме конекрадците от данаувауе долнише флумине извираше алпише келтише , вашите му викали цар

 

IW Александър, не си ли срещал отец Паница и негови други къниги на непознат но турски език, който е непознат за теб.

И да съм срещал не съм ги познал, защото аз разбирам само черковнославянския език. Най-паче неговата хръватска редакция, неговата сръбска редакция, неговата молдавска редакция, неговата влашка редакция, неговата седмоградска редакция, неговата бесарабска редакция, неговара самоедска редкация, а за болгарската редакция идва Ибан Уйчев и току що съм издал книга за Историята на черковнославяните ридактирана .

Ма това е тоже черковнославянска редакция, казал Нутрудун ходжа на отец Паница, само че е волжско булгарската редакция на черковно славянския язиком и нищо чудно, че ти не я панимаеш, защото на теб дори за данаувауе долнише флумине извираше алпише келтише редакцията на черковнославянският язиком ти требе Ибан Уйчев. Тъй не слъйшал за ряка Волга от която са дошли Волгарите?

ТА как да не съм слъйшал, даже съм си помислил, и всички панимаха мисълта ми, казал отец Паница, като току що написах в Историята на черковнословяните , за която ходих и у Немачко, да чета иностранная литераура по въпроса, че болгарций дошли от Волга, защото гърците немали Б и казвали В на реката Болга, и вместо Болга и казвали Волга и така на Болгарций им излязло името БОЛгари на името на реката Волга защото гърците нямали Б и казвали В.

-НО тук в книгата на Манафа и Дъщеря му пише,че Българите преминали Дунава при Бъдин, по вермето на цар Анастасий, за никаква Волга не пише, и първо заели Охрид, до Драч и далее казал Нутрудин ага.

-АЗ такава неофициалише черковнославянише редакцише на волжско болгарския език не я панимаю и не мога да излагам авторитета си. Аз все пак ту стоя с името си на личен писател на Бютчшката Пьотр заръчал меня да напишаю Историята на черковнослевенците на черковнословенската ридакция, а не на некви конекрадци преминали Дунава по времето на Анастасий. Та всички знаят, че българите са тураки, а тураките както е написал дедо Херо не били преминавали оттатък Дунава, защото ги било страх и дори не знаели какво отвъд, но важното е това да не се чете и да не се цитира, като е доказал психопата боцко и сапартъците, а да се казва, какво знаят всички , защото всички знаят, че туракитте са били най-многодройният индуски народ на земята след индусите, а индуси отвъд Дунава няма. Всички знаят това. КОй е чел че Българите са дошли отвъд Дунава и са пресекли при Бъдин и са заселили първо Охрид до Драч и далее ?

– Ма , как така, казал Нутрудин ага, нали тея кънъги са тука у манастира Амон. Какво ще кажат новата балканска редакция на черковнославяните , как така не си ги чел, като са тук в библиотеката на манастира Амон, кой друг да ги е чел

-Аз на Херодот ли ще вервам и на немската иностранная литераура или на некъв съмнителен Баш Арслан алп Туркул фон Балкан- нетърпеливо сказал отец Паница-Херодот е казал, че тураките са най-многобройният индуски народ след индусите, иначе индусите щеха да са тураките и да са най-многобройният туракийски народ сред тураките, ма не така е написал Херодот, а че тураките са най-многобройният индуски народо след индусите и за никакъв Баш Арслан алп Туркул фон Балкан и преминаване на Дунава от Тураките, а точно обратното, че тураките не знаели аккво има отвъд Дунава е писал Херодот.

-Нашите му викат така, за вас той е цар Иван Александър.

-Бал съм го у гъзо. Ако ще да е и вазилевс, като Петър, бивш цар на българите и монах светец, казал отец Паница. Аз такива къниги на непозната черковнославянска редакция на волжскоболгарский не съм чел, аз съм чел много болгарские къниги- наплюнчил калема отец Паница и записал, че бил чел много болгарские книги.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3875879
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930